Iets gemist? De laatste Autoblog video’s…

Auteur: , 104 Reacties

Voor de onregelmatige bezoekers van Autoblog en ABHD: hierrr een overzichtje van onze laatste videoproducties!

Wouter is weer druk geweest de afgelopen maanden. Rijtestje hier, circuitje daar en tussendoor alsmaar bezig zijn met de laatste zonnebrilmode. Maar dit alles levert natuurlijk wel wat op. Voor ons heel veel videomateriaal van vierwielers die tot leuke dingen in staat zijn, en voor Wouter een slaaptekort + een permanente jetlag. Anyway, ook Sacha is terug te vinden in dit overzicht om een dakloze variant van zijn favo merk te rijtesten. Bekijk het hieronder!

PS. Tips voor een rijtest? Laat het weten in de comments.

Saab 9-5 Aero video

Alfa Romeo Giulietta video

Seat Leon Supercopa en Alguersuari video

Stinger DSI video

Volvo S60 T6 rijtest

SLS AMG video

Mercedes-Benz E500 cabrio

Audi RS5 rijtest

Golf R rijtest video

Ford Mustang Shelby GT500 video104 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een R8 V10 Spider, een Gallardo en een motorfiets, dat lijkt me een mooie test. :twisted: :P
@Citrofiel: Dat lijkt me niks met al die regen van de laatste tijd
Nee, helaas ik heb alles al gezien…
(Nu kan ik niks nieuws meer kijken)
Een tip die ik zou willen meegeven is om bij sommige auto’s, die nog redelijk binnen ons bereik liggen, ook eens wat te zeggen over de praktische en minder praktische kanten van de auto. Er is vroeger al eens gevraagd naar de kofferbak en achterin etc. maar ik heb het idee dat jullie dat een beetje vergeten zijn..
Daarnaast mogen de filmpjes best 10minuten duren, ik vind het altijd leuk om naar te kijken.. Last but not least.. Ik mis die blunders heeeel erg….
@John: Precies wat John zegt. Ze mogen best lang duren want ik zelf vind het altijd leuk om te zien.

En het zou idd geen slecht idee zijn om meer ‘doorsnee’ auto’s te reviewen. Auto’s die mensen dus ook daadwerkelijk kopen en dagelijks gebruiken.
@John: helemaal met je eens. Al moeten de exclusieve auto`s natuurlijk ook blijven! En zo als ik al zo vaak gezegd heb, ik mis Aimee!
Bugatti Veyron!!

duhh….
Nadat ik Wouter op zandvoort vorig jaar gesproken heb, heb ik hem een rijtest aangeboden met een Ford f150 Raptor… maar geen reactie????

greetz
@Sjoske: Dat lijkt me zeker een mooie opportunity voor AB!
Een Wiessman is natuurlijk erg mooi. Maar ook haalbaar?
verder misschien eens een mooie klassieker?
En als jullie toch met saab bezig zijn. Die nieuwe spyker is ook niet slecht.
Een F150 Raptor moet natuurlijk gewoon getest worden… lieft in de achtertuin van mevrouw Halsema:P
Suggestie: Ferrari 458 Italia. Porsche GT3 RS. Scirocco R. Het valt me trouwens op dat jullie bijna geen Italiaanse exoten testen. Is daar een reden voor, vroeg ik me af?
Een Camaro!!!
bugatti natuutlijk
Porsche gt2 of een Ferrari 599 GTB of de nieuwe 458 Italia
ik ben het ook met john eens zeker van die bloops ;)
Audi A8
Cayenne
458
Nee, ik ben het niet met John eens. AB onderscheid zich juist door het niet testen van de doorsnee auto’s. Dat doen ze bij Autoweek al. Het is absoluut niet verkeerd om dergelijke auto’s te testen. Maar ik vind het eerlijk gezegd leuker om naar een test van een dikke duitser, italiaan, amerikaan etc. te kijken dan geneuzel over kofferbak ruimte. Is niks mis mee hoor, maar daar bestaat Autoweek voor imo.
@Mr. V8: Als autoweek het ook nog op een leuke manier zou presenteren idd, maar daar lijken het een stel robots die een tekstje opdreunen.

Abergut, Ze kunne vast ook beide doen? ;-)
@Mr. V8: true!
Ik zou graag nog de Polo GTI en de Peugeot RCZ zien. En eventueel Touareg vs. Cayenne.. Maar we hebben hier niks te klagen hoor! :D
De nieuwe Impreza als hij er is. Al verplicht ik jullie niet tot het rijden op de nurburgring
-edit: eerst minder hoofdletters gebruiken, dan praten we verder-
he, die van de Saab 9-5 heb ik gemist. Gauw kijken!
Ik zou graag eens wat testen zien van Bentley.
En wat meer klassiekers, zien of je er zo te pakken krijgen kunt. Moet je dan natuurlijk wel geen bandjes mee gaan oproken (en ik weet niet hou julie dat verzekeren als je de wagen van ene particulier testen gaat, of een klassieker die ergens in een showroom staat) tenzij als het mag natuurlijk.

Maar bvb een Renault sport spider, een opel speedster etc zijn ook al klassiekers in mijn ogen. En de lotus elise/ exige is bij mijn weten ook nog nooit getest geweest.


Daarbuiten, ik vind de rijtesten best wel goed, nuja misschien niet altijd even handig als je op zoek bent naar een familie wagen en je wil weten hoe je hem gebruiken kan. Maar wel leuk om te zien, is het een leuke auto of niet. En daarbij tussen de lezers zullen er misschien wel zitten die een audi R8 of een Mayback of een alfa 8c kopen maar het merendeel heeft daar het geld niet voor of wil het er niet aan uitgeven, en dat maakt het zeker zo leuk om ff te kunnen zien naar een test van die wagens.
Betere kwaliteit. Sinds Ruben weg is zijn helaas de filmpjes er ook op achteruit gegaan. Zodoende dat ik bij lange na niet altijd meer om stipt 4uur op de maandagmiddag naar autoblog ga.
Waar blijft de 458 trouwens, deze zou toch eens samen met dhr. Van Stokkum getest worden?
@RoT___: Geef ik je gelijk in, sinds Ruben weg is, is het wat minder. Maar zo HD vind ik ABHD nu ook weer niet, al is het heel leuk wat jullie allemaal doen.
in oktober graag een testje van de “nieuwe” passat 2.0 BiTDI zou ik zeer waarderen…
KLassiekers? Misschien een klassieker van de maand ofzo testen, is altijd mooi meegenomen, bijvoorbeeld; een 2CV, een bmw E30 (m3?) de golf 1,…
Test eens een Ruf :) en doe een oproep aan lezers die thuis iets leuks hebben staan. Volgens de comments hebben (de papa’s van) sommigen heel wat bijzonders staan. Of test eens auto’s van bekende NLers, zoals bij de Saab van Muller, dat geeft een extra dimensie. Denk ik.
Ik vind dat jullie mooie filmpjes afleveren. Alleen soms iets meer shots van het interieur, niet per se kofferbak, maar gewoon dashboard, bijzondere knopjes of iets dergelijks. Maar hier hoeft ook niet weer zolang bij stilgestaan te worden.
Een mooie Alpina BMW lijkt me wel wat voor een test. Even wachten nog op de opvolger van de B5(S).
@john, precies wat ik wou zeggen, ik ben totaal geen opel-fan, maar test die nieuwe meriva ofzo, wedde dat er mensen zijn hier op autoblog die zo’n ding gaan rijden, meer auto’s die in ons budget passen!
verder mis ik indd de blunders!
Ik ben het met bram eens!! Een Iphone app zou echt handig zijn en dan vooral de filmpjes erin opnemen!
Leuke video’s, had wel alles al gezien jammergenoeg maare Wouter hoe zit het met die rijtest-belofte met de Ferrari 458? Of was dat gewoon dronken gelul? ;) Verder kan je misschien Porsche Nederland lief aankijken voor een test in een panamera (deze keer voor een dag, niet voor een uur), of die bloody beauty: GT3 RS? Of de Boxster Spyder? Of Maserati GranCabrio? Of… Could go on to the end of time ;)
Hm, idd geen slecht idee om eens in de zoveel tijd een test te doen van een “leuk 2e handsje” waar AB lezers wellicht in geinteresseerd zouden zijn.
Tips voor een rijtest:
Lamborghini Murcielago-series
Audi R8 spyder
Cadillac cts-v
Ferrari 458
Porsche GT2 RS
Lotus Exige/Elise/Evora
Rolls Royce Ghost
Infiniti FX50S en
weer eens iets klassieks lijkt mij zo af en toe ook leuk.
Verder mag ik absoluut niet klagen over de filmpjes die jullie produceren. Ze worden nog elke keer steeds beter.
Zo eens wat meer gewone auto’s

Seat Leon 2.0 cdi

Is maar voorbeeld
En test aub nog eens wat vaker sportwagens en exoten van vroeger, zoals met die Mercedes 190 Evo! Zulk spul is nog veel interessanter dan al dat nieuwe.
en idd Bentley
Bereikbaar:
Nieuwe Polo GTI vs Ibiza Cupra.

Supercar:
Ferrari 458
tip1 rijtest:

Porsche Carrera GT vs Porsche 911 GT2 RS op de Maasvlakte!

tip2:

Nieuwe Porsche Cayenne tegen nieuwe Touareg

tip3:

Sacha in een getunede Mercedes (SLS)

tip4:

Aimee in de nieuwe Mini Countryman of die ene nieuwe Peugeot. oja RCZ.

tip5:

Wouter in Ferrari 458 vs Sjoerd in andere 458 :D

tip7:

Nieuwe Bentley Mulsanne vs Rolls Royce Ghost

tip8:

een Donkervoortje

tip9:

Ik mis ook alles van vroeger dus kijk ff terug naar wat jullie toen ongeveer deden :) Veel meer afwisseling!
de laatste tests zijn beetje saai, bijna hetzelfde als Autoweek ook met precies dezelfde auto’s. zij hebben dan zelfs nog een Maserati getest pas geleden.

Maar ik zag dat jullie bezig zijn geweest met een multitest. Waar Citrofiel het ook over heeft. Zo hoort t! Das echt geweldig!
Ik vind de filmpjes van Sacha echt vervelend om te kijken, Sacha is gewoon geen autotester/ journalist maar een liefhebber. Wellicht beter om toe te kijken. ( i know, het is niet aardig, sorry..)

Wouter daarentegen doet het gewoon goed, vind zijn rijstijl goed, lekker knallen ( oh man, wat gaat de V10 hard) mooi praatje. Gewoon goed.
Maar er mag van mij nog wel een “Wouter” bij komen, iemand met een pittige mening, voertuigbeheersing en een goede babbel.
Multitests, dat mis ik eigenlijk best, soms een vergelijk trekken tussen auto’s in de klasse.
En soms in een lager segment tests, een Fabia(Polo/Ibiza), C3, Yaris oid. Golf, A3, BMW 1 serie (135…).. etc
Een V70, A6, 5 touring, E-combi?

Ben het gedeeltelijk eens met Flamingo, want wij zijn immers liefhebbers en bommetjes/ exoten mogen niet missen op autoblog!

Flamingo [ reply ]
9 June 2010 om 16:56 tip1 rijtest:
Porsche Carrera GT vs Porsche 911 GT2 RS !

Nieuwe Porsche Cayenne tegen nieuwe Touareg

Aimee in de nieuwe Mini Countryman of die ene nieuwe Peugeot. oja RCZ.

Wouter in Ferrari 458 vs Sjoerd in andere 458

Nieuwe Bentley Mulsanne vs Rolls Royce Ghost


Veel meer afwisseling!

en last but not least, iPhone functionaliteit, HTML5? en adobe eruit. (maar ik weet het,kost geld..veel tijd)

Best wel kritisch, ach, als er niets verandert zijn jullie toch echt de beste autosite van NL!
Mondeo ST220 en Ferrari Enzo en natuurlijk de Bugatti Veyron lijken mij wel leuk.
heb het gevoel dat ze alleen maar auto’s testen waar ze geld voor krijgen….
Wellicht is een M5 evosport ook nog een leuk idee (dus niet die met 507 pk maar die met 750)
Murcielago’s of zonda.
Zodra jullie een 599 GTO aangeboden krijgen om te testen, zeg ik laat dat niet schieten :P
Een doorsnee auto, tja… ik zie Wouter geen Passat de nieuwe 1.6 TDI testen met alle humor die normaal in een filmpje gaat, zal ik maar zeggen. Maar ik zou het ook niet erg vinden als jullie de nieuwe 523i of 520d (ik noem maar iets) zouden testen, die hebben nog redelijk vermogen en het is een belangrijke nieuwkomer op de markt.
of idd een paar klassiekers
Tips voor de rijtests? FULL-HD!! ;)
Heb het al eens eerder aangekaart, maar bij beter geluid en beeld komen de video blogs stukken beter tot hun recht!
Uiteraard al de respect naar de cameraman, die levert prima werk. Maar de kwaliteit video is gewoon, naar mijn mening, te laag anno 2010.


Voor de rest lijkt me een Nissan 370Z (ongeacht welk type) wel gaaf.
Kom maar op met die nieuwe video’s!!! :D
Ik zou zeggen test die nieuwe D8GT eens, die heb ik ook al voorbij zien komen in verschillende autoboekjes dus dan moeten die sympathieke kerels van autoblog die toch ook wel mee krijgen voor een ritje?

En anders een Peugeotje RCZ, ook leuk…
meestal is het reclame werk,.. kijk maar naar die filmpjes van Volvo Bijv.

MAAR zoals vele al schrijven,…. wij willen OCCASIONS getest zien!
Mij lijkt het leuk Om een rijtest te maken van 2ehands auto´s
Wat het leukste is om te kopen tot 10000 euro of 20000 euro.
Sorry autoblog, ik had ook nog moeten zeggen dat jullie onwijs goed bezig zijn met deze filmpjes! Echt netjes werk jongens!
430 scuderia, lambo lp640, rr phanton of ghost, 458 bmw m5 touring met die uber V10, gallardo

misschieen zijn dit wel exoten allemaal maar wel ontzettend lekkere auto’s
Wouter moet nog de belofte inlossen die hij Sjoerd (van Petrolheads en Quote 500) belooft had, namelijk het gezamelijk testen van de Ferrari 458 Italia.

Overigens zou ik graag een ander presentator willen zien tijdens de rijtesten, bijvoorbeeld Alwood of Dennis (een soulbrother op televisie zien is chill ;) ).
Ik ben best bereid om mijn auto (Nissan Skyline GT-R V-spec R34) beschikbaar te stellen voor een Autoblog retro-rijtest, met een beetje toezicht.
Aston Martin DBS, Ferrari 458 Italia, Lambo Gallardo, Porsche 911 Sport Classic


Verder wat oudere modellen zoals Mazda RX-7, Mazda RX-8, Honda S2000 en normale auto`s zoals een volkswagen Eos.

Misschien ook wel leuk om duo-tests te doen zoals toen met die Prius en Insight.. Twee directe concurrenten vergelijken. Dan krijg je ook automatisch een wat informatiever filmpje.
Het wordt wel eens tijds voor een Italiaan :D

458, 599 (GTO), LP560, LP640, LP670…
@RoT_
Ik vind dat de filmpjes er juist op vooruit gegaan zijn om heel eerlijk te zijn. Dit is niet alleen omdat Ruben het filmwerk niet meer doet maar ook omdat er volgens mij is geïnvesteerd in apparatuur.

@Sjoske
Ik weet niet of Autoblog dit bewust heeft laten liggen, maar ik vermoed dat voor een test ook toestemming moet gegeven worden door bijvoorbeeld Ford, of in ieder geval de importeur. Ik denk dus niet dat het onwil is ;)


Verder zou ik inderdaad Wouter graag op een motor zien. Tegenover Ruben bijvoorbeeld. Niet om te laten zien hoe goed een specifieke motor is, maar bijvoorbeeld om te laten zien hoe kwetsbaar een motor is en hoe vaak die over het hoofd gezien wordt.
Of gewoon lekker een test van Rubens op z’n 748 tegen Wouter in de 458 Italia. (laatst een zwart model gespot, in het echt ziet hij er beter uit dan op de foto’s).
@Autoblog:

hee WTF! bij mij doen de filmpjes van abhd het niet meer!
ik wacht nog steeds op de 335i video.
Behalve die lelijke alfa 1 voor 1 heerlijke bakken met een hoge fun gehalte! Vooral die SLS, Mustang en de RS5. heerlijk..
^Wouter mag wel wat enthousiaster praten is zijn filmpjes. Het klinkt allemaal een beetje slaapwekkend. Hij praat een beetje uit zijn neus! Zelfs als je negatief bent, wees dat goed negatief!! :)
Tijd voor de Z4 35IS !!
Tip 1: Laat af en toe iemand anders voor de camera dan Wouter, dat biedt afwisseling voor de kijker en elke tester kijkt met andere ogen naar een auto. Af en toe komt Sacha in beeld, maar dat mag van mij best vaker. (of Aimée :p)


Tip 2: Probeer wat meer inhoudelijk op een auto in te gaan, probeer wat goede kritiekpunten te vinden. Ik wil niet vervelend zijn; maar soms kunnen jullie nog wat leren van jullie collega’s bij Autoweek.


Tip 3: Misschien is het leuk om tweedehands auto’s te testen die binnen het bereik van Jan Modaal liggen. Denk bijvoorbeeld aan een oude MB E 500 of een Volvo 440 turbo. Of net als mclarenf1lm zegt.


Voor de rest: prachtig film en montagewerk! Met de gallardo en de r8 spyder in het vooruitzicht kan niemand zeuren over een tekort aan supercars ;) Keep up the good work!
dit vraagt gewoon om….REPOST!

Nee, ik kan denk ik lang wachten op de 458 rijtest icm Aimee.
ultima gtr !!! bijna geen degelijke rijstest van te vinden ! en de mannen staan gewoon te geilen op aandacht dus een regelen kan niet zo moeilijk zijn he (en voor wouter trek dan een pet ver over jze hoofd dan herkennen ze je niet ;-p )
Ik zou wel graag een test zien van mijn vaders auto: een toyota FJ Cruiser! benieuwd wat jullie daarvan vinden.
is namelijk ook weer eens wat compleet anders! :)
@troooy:
de FJ-cruiser !!
die komt steevast bij elke test als slechtste uit de bus ..

niet erg hoor .. de looks maken alles goed ..
zeker ook mijn keuze ..
Ik vraag me af in hoeverre alle wensen hier worden nagekomen…. Komop jongens, niet zeuren, de filmpjes zijn prima!
Kijk, dit is nou een post waar ik gelukkig van wordt! Gaat gelijk in mn favorieten voor prettig achtergrondgeluid :D
bmw x5 40d
Pieter Autofans
Op zich denk ik dat Autoblog met de wagens die ze testen, haar publiek prima vermaakt. Net zoals het dat doet met haar nieuws. Sommigen willen dit, andere dat. Autoblog heeft een publiek en doet het goed, heel goed, dar merk je aan ‘het leven’ hier op de site.

Maar om een tip te geven. Misschien is leuk om wat ‘unique-content’ te maken. In de zin van: welke cabrio kopen voor 50.000 euro… zet er drie duitsers, een frans en twee jappen tegen over elkaar, en geef een oordeel (louter hypothetisch). Zulke testen, ook al neem je de dikste varianten van de wagens in kwestie, kunnen handig zijn naar jan modaal die een cabrio wil (met minder sterke motorisatie.)

My 2 cents
Dit lijkt mij nu een leuke rijtest :P>>> http://www.autogespot.com/nl/item/7939/gespot-onze-collegas-van-autoblog-in-de-audi-r8-v10-spyder.html

Wanneer komt ie online :P:D
De bloopers mogen terug!

Daarnaast mogen de filmpjes ook best iets langer, en hoeven niet altijd van de gebruikelijke exoten te zijn (maar die zijn wel het leukst, natuurlijk).

Polo GTI ben ik wel benieuwd naar.

Hoeven ook niet de nieuwst bakken te zijn, wellicht een groepstest, iets in de richting van 2e handse bakken met turbo/v8 voor onder X aantal euro?
de rijtest van de R8 spyder komt er binnenkort aan dus das al zeeer goed.. verder lijkt me een Ferrari of lambo-test ook wel leuk.. alsook lotus!
458!!!
Een Ford Mondeo heb ik hier nog nooit gezien..

En graag meer vergelijkende tests:
Astra vs Golf VI vs Leon…
A4 vs C-Klasse vs 3-serie vs IS
Alfa 159 vs Skoda Octavia
ML vs X5 vs Touareg vs Q7 vs XC90
GLK vs X3 vs Tiguan vs Q5 vs XC60
* Jeep Grand Cherokee SRT-8
* Nissan GT-R
* Audi S8
@As_long_as_it_is_fast: de test van de GT-R is op autoblog geweest toch 8-)
@G-power: ja, klopt. Meen het me ook te herinneren. Vette bak vind ik dat. :D
De bloopers wil ik niet terug. Ik vind het altijd heerlijk aan het einde van het jaar. Dan zijn ze het beste. Dan zijn het geen geforceerde dingen, maar gewoon oprecht. Zoals dé paraplu. Ik kan daar nog steeds keihard om lachen. Of het “even m’n mond oprekken” incident. Ik verwacht nog steeds dat Ruben die ergens in verwerkt.

Dus ja alles houden zoals het is, al mogen jullie best mij eens vragen om er op de motor achteraan te rijden, dat vind ik geen probleem ;)
Keep up the great work!
@lemster:

Volgens mij is Ruben er niet meer.

jammer, was wel een toffe gast! mag van mij zo weer gaan filmen of presenteren
Oeh, ook een koeniggsegg erbij dus?

http://log.autogespot.com/06-2010/autoblog/7.jpg

Zo te zien?
De auto waaruit die foto is genomen, dus..
Ik wil een goede test van de Alfa Romeo Giulietta zien.
pfff als ik het geld had, dan wist ik wel wat ik zou bestellen. zowieso effe een bestelling plaatsen voor de gt500. wat een auto, een jongensdroom!
Ben wel benieuwd naar de A1.
laatste zin, zijn=blijven

en richting Sacha mijn excuses, bedoel het absoluut niet persoonlijk.
@BaySideBlueBoy,,

OMG, wat heb jij toch een lekkere auto! Skyline R34 ftw!
Bugatti Veyron er staat er 1 bij van vliet in Nieuwerkerk ik weet niet of je in Rotterdam woont maar dan is dat niet zo heel ver weg en anders een prachtige Italiaan.
Suc6
die RS5 blijft mooi.
maar waarom staan niet alle filmpjes bij PODCAST ITUNES ABHD AUTOVIDEOS?!
Infiniti en Donkervoort svp.
kunnen jullie niet een keer de Chevrolet Cruze testen?
Als je hem zo ziet rijden in het WTCC ziet hij er best goed uit.
En ik ben benieuwd en ik denk vele andere ook, of dit nu een leuk (iets goedkoper) alternatief voor een BMW 3-serie of Audi A4 i
Wouter, Sacha en Aimee kunnen ook een wedstrijd doen van Amsterdam naar Noordkaap en wie is er het snelste van de twee of drie. Met twee dezelfde modellen Audi (RS6 ,a6 2.0tdi 170pk) ,Bmw (M5 ,520d) Mercedes (E63AMG ,E250cdi).
Een keer een Ferrari (599, 430-reeks) of een DBS lijkt me wel eens leuk om te zien..
grappig, de laatste 4 filmpjes serieus nog niet gezien :-D
caddy CTS-V
Challenger srt8
charger srt8
Als Aimee maar terug komt in de filmpjes vind ik alles goed:p
Dodge Ram SRT-10??
Als jullie toch om tips vragen, voeg Polls toe bij sommige artikelen! Jullie laten ons vaak een keuze maken tussen bijvoorbeeld een Golf of een Astra, kan hier dan niet gewoon een Poll bij geplaatst worden zodat het met 1 klik duidelijk is?! Dan ga je ook tegen dat het meerendeel roept 1-serie of A3 terwijl dit niet eens tot de mogelijkheden behoort..
Eens een quad testen. Heeft ook 4 wielen of zwaar gaan offroaden in een defender
Weet het al! De auto van BaySideBlueBoy (Skyline R34 GTR) vs een nieuwe GTR. Kan meneer BSBB in de GTR touren (racen) en jullie in de V-Spec! En jullie kunnen beoordelen of je nou liever een nieuwe GTR wil, of de legendarische R34!
waarom testen jullie geen oude wagens voor de 2dehands kopers tussen ons ? het is altijd tof om iets meer te weten van oude sportwagen die nu wel betaalbaar zijn
Waar blijft die heerlijke nuchtere, wulpse en tog een beetje stereo typ Aimee eigelijk?
of een defender eens goed vuilmaken
Mijn sierra cosworth?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).