11-jarig jochie krijgt racecontract bij Ferrari

Auteur: , 43 Reacties

Soms zit het leven mee. Zelfs al op hele jonge leeftijd. Ene Lance Stroll blijkt zoveel race-potentie te bezitten dat Ferrari de kleine dude een contract heeft aangeboden.

Voordat de jonge coureur zijn rijbewijs mag halen zijn we zo 5 jaar verder, maar daar wordt op een kartbaan natuurlijk niet naar gevraagd. Daar heeft de Canadees -zoals elke andere coureur- voor het eerst kennis gemaakt met de racerij. Blijkbaar reed hij goed genoeg om iemand van de Ferrari Driver Academy te overtuigen van zijn kunnen.

Terwijl zijn leeftijdgenoten zich druk maken om skelters en Habbo-hotels, mag Lance een raceopleiding gaan volgen in Ferrari-town Maranello. Daar wordt hem naast het racen onder meer uitgelegd hoe hij moet samenwerken met engineers en de media te woord moet staan. Kan je niet vroeg genoeg mee beginnen natuurlijk.

Een van de redenen die meespeelde was zijn fortuinlijke vader die een circuit voor zijn nakomeling liet aanleggen waar hij al eventjes op kon testen. Een logische vervolgstap was de kartbaan opzoeken en nu mag hij zijn talent verder gaan ontwikkelen onder de vleugels van Ferrari. Goed bezig, kiddo! (via Jalopnik)43 reacties

damn :D
gaat nu wel nimeer van zijn leven hebben… maar zo rond zijn 25ste is die gast binnen voor zijn leven ö
Denk dat rijke pappa genoeg invloed heeft gehad op de hele contract….
kijk nu Ferrari wil ook een Hamilton, met het verschil dat deze iets meer begin “geluk” heeft (over talent kan ik niet spreken) dan Hamilton (of een Alonso) waar de ouders zich serieus hebben moeten pijn doen om de start te kunnen bekostigen.
Niet dat ik het hem daarom minder gun.

Alle succes heeft 3 basis die even belangrijk en waardevol zijn maar niet in dezelfde hoeveelheid aanwezig zijn binnen 1 persoon.
Geluk, Talent en inzet, met 2 vd 3 kan je ergens raken.
Tja… met een rijke vader is ’t natuurlijk een stuk makkelijker, maar echt talent wordt zo wel weer over ’t hoofd gezien… De beste stuurlui…
Om kutjaloers van te worden!
Ik citeer: “Een van de redenen die meespeelde was zijn fortuinlijke vader die een circuit voor zijn nakomeling liet aanleggen waar hij al eventjes op kon testen.” Oftewel een fortuinlijke vader hebben is al 75% van al het werk.

Het zou mooier zijn geweest als die ouders helemaal niet zo rijk zouden zijn geweest.
Wat zielig voor dat manneke.Wordt dadelijk de michael Jackson van de racerij.Kan nooit meer kind zijn.Belachelijk? onzin…. de geschiedenis leert dat de meeste kindsterretjes ongelukkig zijn.DRive happy
respect voor dit ventje die gewoon talent heeft ,
maar of dit goed is voor iemand van 11????
@fiestafeest: Respect voor de beurs van papa ja.Weer een rijkeluiskind wat verwacht je nou.
Met een vader uit een achterbuurt wat zn laatste zuur verdiende centen uitgeeft aan een kart voor zijn zoon was dit verhaal nooit gebeurt.
@Imba:

Uh, Hamilton??? werd ook jong door Mclaren onder de vleugels genomen en dat niet omdat zijn ouders zo rijk waren!

Alonso is er ook gekomen met arme ouders, nu die is wel nooit op jonge leeftijd door een team binnen gehaald maar wel altijd gesponsord geweest.

etc.etc.etc.
@Imba: ik weet niet of zijn papa rijk is of niet feit is wel dat je toch echt goed moet kunnen rijden om een contract binnen te halen bij Ferrari
Niet eens een fles champagne bij zo’n mooie beker? Super voor het mannetje, wens hem het beste toe.
Tja, de 1 wint wat in het casino, de ander vindt een klavertje 4 in het gras, weer een ander wint 27,5 miljoen (of bij 1/5 lot 5,5 mil) in de staatsloterij dat zijn nou DE gelukjes in het leven! You’re a lucky guy Lance Stroll!! :)
Dang.. 11 jaar.. :P
helaas..weer een kind wat zn jeugd weggoit voor plezier en veel geld..
@jan1666: Ik denk dat het woord plezier hier al gauw niet meer aan de orde is. Dat jongetje hoort te spelen met z’n vriendjes ipv de pers te woord te staan!
geweldig met die fles canada Dry! :D
@As_long_as_it_is_fast: Je moet ze al jong aanleren om de sponsors te promoten hé :D
Zo, dus die kan weer effe lekker verhuizen, nieuwe vrienden maken, italiaans leren.

Zitten toch wel wat zaakjes aan.
@ Vanquish:

Precies, dit manneke (ondanks het geluk van zijn natuurtalent) is nu een portemonneevuller van zijn vader! En het absurde is nog dat het ventje zich ondertussen nergens van bewust is en denkt dat hij leuke kartwedstrijdjes doet.
het is eigelijk niet erg eerlijk. want zo lang je maar eerst en veel betaald kun je pas echt racen. en goed hoeven ze niet te zijn.
@ Iedereen zegt dat hij het alleen gehaald heeft met geld.

Ja zijn ouders hebben er veel geld in gestoken, maar dat moet ook. Eén seizoen wedstrijd karten is niet te betalen, in de Rotax klasse waarin hij rijd betaal je al enkele tienduizenden euro’s voor een seizoen wedstrijd rijden. En dan is dat nog één van de goedkopere klasses.
@P8301 @Hupke Zeg wat jullie willen.Met de dikke beurs van papa kom je gewoon verder dat is gewoon zo.Maar durf niet te zeggen dat het 100% skill is.
Ik ben niet snel jaloers, maar hier moet ik toch even 3x van slikken! Jezus wat zou ik dat graag willen zeg:P
@Imba:
Ik zeg niet dat deze niet meer kansen gekregen heeft omdat hij wat geld heeft. Maar hij word niet aangenomen omdat hij geld heeft hij word hier aangenomen omdat hij snel is. Of dat nu talent is of veel training maakt niet uit, hij heeft de skills en daarom word hij aangenomen.
hey dude, zullen we een keer van skelter ruilen?
haha ok ik geef toe ik ben facking jaloers op hem!! een contract bij ferrari!! ahhhhhh ik wil ook!!! :(
En wij hebben Max.
@rutgertje
Als Max net zo’n eikel is als zijn vader, mag je hem voor Belgie laten uitkomen of liefst nog veel verder weg. DRive happy
Dan doe ik toch iets fout in me leven. ahahaha
@ audi.lover: hij is al binnen, aangezien z’n pa stinkend rijk is ^^. Blijven dromen…
Op zo jongen leeftijd heb je niet zo veel aan. Een leuke tripje naar Maranello en je naam op de FDA lijst.
Zelfs in Nederland hebben we dit talent..
http://www.nyckdevries.nl/bbsite/index.php?bbapp=page&var=id|81&m=10|0124#
Respect voor dat jochie..
Al zal z’n jeugd van korte duur zijn. Als men begrijpt wat ik bedoel.
Je moet mazzel hebben! Je word ontdekt of niet.
Veel succes dude!
Wat een slechte reacties… Als iemand goed is, is ie goed. Onafhankelijk van de portemonnee van zn pa. De meesten hier kunnen zich daar alleen niet mee identificeren. Dat is geen reden om te zeggen dat hij het alleen redt omdat zijn pa geld heeft. Want zo rijden er honderden rond over de hele wereld. Ferrari weet ook wel dat er ander talent rond rijdt en ze zullen ook zeker niet al hun pijlen enkel op dit ventje richten. Kortom: mooi gedaan…
En dit valt niet onder kinderarbeid ? Niets ten afgunste van dit jongetje, maar als je een contract teken, betekent dat je ook moet werken. Aangezien hij minderjarig is mag hij niet eens werken ?
Justin Bieber!!
Natuurlijk valt dit niet onder kinderarbeid.. Het mannetje krijgt geen werkcontract ofzo, maar wordt opgenomen in de Ferrari Driver Academy. Op de officiële Ferrari-website valt te lezen dat Lance Stroll op de voet gevolgd wordt door Ferrari in zijn huidige carrière en wordt uitgenodigd voor events in Maranello.
Leuk feitje trouwens tussendoor over hem. Deze week heeft Ferrari een kart-race georganiseerd voor de medewerkers van het Formule 1-team (dus ook catering/monteurs/enz en niet alleen coureurs. Lance Stroll eindigde op de tweede plaats in de rangschikking, tussen Alonso en Massa. Hij kan dus wel degelijk rijden. :)
Is zowat hetzelfde als Hamilton… Knap voor die jongen… Zal wel een goeie opleiding krijgen zo ;)
Dit stelt allemaal geen zak voor. Gebeurd dagelijks bij topteams. Het is meer een verzekering dat ze niet in andere drivers acadamies worden opgenomen. De kans dat hij nooit van z’n leven een F1 auto bestuurd is vele malen groter dan dat hij dat wel doet.
sh*t ben jaloers, en niet zo’n beetje ook
deze jongen is een grote gelukshebber zeg!
11 jaar en over 5 jaar zijn rijbewijs? 11+5 is in mijn ogen 16? of zijn daar in de racewereld andere regels voor?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).