Boete ontvangen? Kaap het domein van het politiekorps

Auteur: , 18 Reacties

Onder het mom van "don't get mad, get even": De Amerikaan Brian McCrary die weleens een snelheidsbekeuring oploopt, heeft het door hem zo gewraakte politiekorps een hak gezet. Nee, hij heeft geen flitskasten gesloopt, of politieauto's vernield. In plaats daarvan heeft hij het domein van de website van het korps gekaapt.

Hij ontdekte dat de registratie van het domein “bluffcitypd.com” van het Bluff City Police Department aan verlenging toe was. Wanneer een domein niet door de eigenaar wordt verlengd, dan komt deze vrij en kan weer door een ander geclaimd worden. Dat is dus precies wat Brian gedaan heeft. Hij heeft het domein op zijn naam geregistreerd en er een website van gemaakt waar mensen o.a. kunnen klagen over bekeuringen die ze hebben ontvangen.

Korpschef David Nelson reageerde lauwtjes met de opmerking dat het verlengen van de registratie aan zijn aandacht was ontglipt, omdat hij zich simpelweg niet realiseerde dat dit betekent dat een ander het domein vervolgens kan claimen.

Zelf loer ik al een poosje op o.a. cjib.nl, klpd.nl, politie.nl, en 112.nl.

Met dank aan Oscar voor de tip18 reacties

geniaal!
Blijven loeren dan, want de NL regelgeving werkt zo niet.
hah, vind dit wel grappig ! als je leest op die site, op een viervaksbaan plots van 55 m/u naar 45 m/u en dan 100 meter verder een flitscamera :p tjaaaah, dat is wel erg vervelend heh !
@clubtraxx:
De wet regelt het registreren van domeinen niet, dus het is ook in Nederland gewoon mogelijk.
Geweldig idee van hem, die politie kan hem toch nu ook niet meer terug krijgen toch?
@super458: wel als deze man hem niet optijd verlengt natuurlijk.

Wel een grappig idee.
@xxx
55 meter per uur lijkt me wel belachelijk traag :)
On topic : In belgie hebben we veel van die belachelijke straten waar je 70 – 90 -50 mag op 100m en van die zaken… ronduit belachelijk;
@Jokke: m betekend wss Miles in dit verband, oftewel mph, maar goed van 55 mph naar 45mph is echt een groot verschil, dus snap wel dat de beste man dit gedaan heeft, alhoewel zijn signalement/kenteken nu hoogstwss wel aan het prikbord hangt :P
peter - italia
ik denk dat de domeinregistratie bij de zelfde jongens als de host zit, dan is het gewoon een kwestie van de rekening optijd betalen en je domein is weer een jaartje langer actief onder jouw/hun naam.

als het gescheiden is, kan het idd gebeuren dat je de domein rekening vergeet :P

*volgens mij heb je voor een domein verhuizing een token nodig, maar dat weet ik niet zeker… das iets te ver buiten mijn werkgebied*
@cbr600rr

Nee in Nederland werkt dit absoluut niet. Er zijn tal van voorbeelden van mensen die domeinnamen in moeten leveren omdat deze door fabrikanten of overheid gebruikt willen worden. Reken er maar op dat jij nooit van je leven het domein politie.nl kan krijgen en zelfs als je het krijgt wordt het je zonder moeite afgenomen.
http://webwereld.nl/nieuws/46357/staat-wint-rechtszaak-om-112-domein.html

Mocht het je lukken. Dan mag ik hopen dat je een goede rechtsbijstandverzekering hebt.
Leuk, maar elke keer ze hem zien duwen ze nu vast 5 drugshonden in zijn auto.
Beetje kinderachtig.
Boetes moet je jezelf verwijten.. niet de authoriteit die ’t dan toevallig uitdeelt.
@TWJ: Wauw, jij gelooft nog in de objectieve oprechtheid van de hermandad. Gefeliciteerd, je bent de enige!
Geniaal gewoon… Fantastische actie van die man ;)
@Aquios:
Als jij mij een artikel, een richtlijn of een verdrag kan laten zien waarin dit staat dan lees ik dat graag, maar voor zover ik mijn hoogleraar geloven mag is er niet zoiets als een merkenrecht voor domeinnamen.
Dit is wel een monster actie zeg, prachtig!
@CBR600rr: De Nederlandse overheid heeft weldegelijk de mogelijkheid om via de Telecommunicatiewet de uitgifte en toewijzing van domeinen toe te wijzen. Heeft trouwens al tot een aantal rechtszaken geleid. De exacte richtlijnen weet ik niet, ik ben Belg ;-).

Hierboven stond 112.nl vermeld als grap, maar dit is één van de sites die tot een rechtszaak geleid heeft. Voor de geïnteresseerden, hier een samenvatting: http://www.domjur.nl/ace.php/c,5,4124,,,,www_112_nl.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).