De Chinezen krijgen een verlengde BMW 3-serie

Auteur: , 45 Reacties

Z'n concurrent, de Audi A4, werd voor de Chinese markt al eerder 6 cm verlengd. BMW volgt en heeft nu ook plannen om speciaal voor Chinezen een verlengde versie van de 3-serie op de markt te brengen.

Dit lezen we op de website van het Britse Autocar. BMW’s Chinese partner Brilliance bouwt een nieuwe fabriek in de plaats Shengyang. Deze moet in 2012 gereed zijn en heeft een productiecapaciteit van 100.000 units per jaar. Naast o.a. de BMW X1 zal in deze fabriek ook de verlengde 3-serie worden geproduceerd. BMW hoopt rond 2012 jaarlijks 120.000 auto’s in China te verkopen.

Verlengde modellen doen het traditiegetrouw opvallend goed in China. Denk bijvoorbeeld aan de verlengde Audi A6, BMW 5- en 7-serie die speciaal voor China in het leven zijn geroepen. De extra lengte komt vooral de beenruimte van de achterpassagiers ten goede. Als je in China ook maar een klein beetje succesvol bent, dan rijd je niet zelf, maar laat je je rijden door een chauffeur.45 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
speciaal voor al die lange Chinezen
Mag ik even de hartelijke complimenten maken voor degene die deze foto-shop heeft uitgevoerd!
Nice!
@John: Dank je, dank je! 8)
echt een cultuur hebben ze daar waar je stijl van achterover slaat…. een verlengde 3 serie haha hoe grappig kun je het hebben. net zoals in duitsland een ingekorte a6 ook zoiets raars
Snap er niks van die kleine Chineesjes moeten een verlengde auto hebben. In een 1-serie passen ze zelfs op de achterbank
Kun je nagaan hoe goed China wel niet zorgt voor de inkomens van de auto bedrijven.

Leuk om te lezen natuurlijk dat ze speciaal voor hun lange modellen gaan maken, maar verontrustend hoe gruwelijk hard daar de economie groeit.
Dit is iets wat ik ook niet snap. Volgens mij zijn wij Hollanders de grootste mensen ter wereld en lopen de Duitsers daar niet ver achter. Waarom worden die grotere modellen niet juist hier uitgebracht. Als ik met mijn 1.98 in een 3 serie zit staat de stoel bijna tegen de achterbank.
Pieter Autofans
Wat ik niet snap is, dat als je meer ruimte nodig hebt in je A4 of 3-reeks, waarom je dan geen A6 / A8 of 5-reeks / 7-reeks koopt…
Nuja, in China zal het werkvolk wel veel goedkoper zijn maar ik vind dat je eigenlijk pas chauffeurs mag beginnen te hebben vanaf een verlengde S-klasse, 7-serie, RR, Maybach al de rest is zelf rijden.

En als het dan toch moet een verlengde A6, 5, of E en zelfs XJ kan ik ook nog mee leven.

Maar een 3, A4, C, passat enzo moeten ze dan toch maar in standaart laten om in te rijden. Het is niet dat ze zo’n groot volk zijn dat ze die extra ruimte nodig hebben. Hoewel ik moet zeggen dat de beenruimte in de A4 wel te weinig is voor mijzelf met men 1,90.
Ik denk met weemoed terug aan vroeger tijden, toen de verlengde 7-Serie, de L7 (http://www.7-forum.com/lemke/) zo bijzonder was dat zelfs dealers niet eens allemaal wisten dat deze bestond… Nu verlengen ze alles wat los en vast zit om de Chinezen blij te maken… jammer jammer…
? Chinezen passen zelfs zonder al teveel problemen op de achterbank van een Toyota Aygo? Rare jongens die Chinezen..
Deze modellen worden in China verkocht omdat:
1. De gemiddelde Chineese zakenman heeft geen geld voor een 7-serie, A8 of S-klasse. (Zoals in het westen)
2. Maar de gemiddelde zakenman in china heeft laat zich rijden, want die chauffeur kost slechts 5 euro per dag.

Waarom worden deze verlengde versies niet in het westen verkocht of gebouwd?
1. China vraagt torenhoge invoer rechten (protectie)
2. Daarom bouwen de westerse fabrikanten deze auto’s in China.

Maar dan kan je ze toch hierheen importeren?
1. De gemiddelde 3-serie rijder rijdt zelf
2. Dan koop je geen 5 of 7 meer.
Geweldig voor China dat ze zo een mooie groei hebben daar, en ik wens ze nog veel meer succes toe.
Om toch nog beetje ontopic te blijven: verlengde 3 serie is beetje raar, maar ach als de vraag er naar is waarom niet :)
@John: meet maar af! Ik durf wedden dat ’t exact 6 centimeter is! :D
Vind dit niets speciaal.
Dan rijd je met een BMW 3 die 6centimer langer is, so?
Breng mij een smart die 6 centimeter korter is, en dan kunnen we lachen. :D
zoals gewoonlijk inderdaad een briljante fotosoep
Nu kunnen we wachten op de verlengde Mercedes-Benz C-klasse, Lexus IS LWB en de Infinity G37Li.
wat julie trouwens ook zeggen over de foto, dattie gephotoshopt is, kan natuurlijk ook niet anders, naar alle waarschijnlijkheid hebben we het over het nieuwe model 3-Serie, en die is nog niet onthuld, dusja…
Mis ik hier iets? We verlengen Europese modellen.. Net alsof die chinezen zo groot zijn…
hier in de lage landen zitten wel wat meer mensen van 2 meter die achteraan in een auto niet kunnen zitten, achter mij in eender welke auto kan niemand meer zitten. Heb alleen geen zin om een import bmw 3 vanuit china te laten komen. Waarom brengen ze die hier nu niet uit!
De chinezen, kleinste mensen, met de langste wagens
@Jantje_555: Zo jou 8k extra neertellen voor een verlengde 3 serie?
Mehr bmw = mehr freude :P
Ik vind hem vreemd genoeg mooier, nu hij verlengd is.!
een woord: Bullshit
Ik vind het eigenlijk veel gekker dat BMW (en Audi) wel naar de Chinese markt luisteren en hun Europese en Amerikaanse klanten afschepen met minimale beenruimte. Sportief karakter houdt toch niet in dat de passagiers achterin klem moeten zitten?

Net een recensie gelezen van een Jaguar XJ. Prachtige auto, maar je kunt er niet rechtop in zitten. Duidelijk geval van een ontwerper die zich niets van zijn klanten aantrekt – en stom van de fabriek die zoiets dan nog op de markt brengt ook.
En zo accepteren we het Chinese protectionisme maar gewoon :r
Pieter Autofans
@oxymoron: in de nieuwe 5 heb ik met mijn (ocharme) 1.85 nix aan plaats te veel. De nieuwe 3 (facelift) loop ik met m’n hoofd tegen de deurstijl. en zijn er nog enkele modellen… je moet zitten in de stoel, zoals hij gemaakt is te zitten. Wie zit er trouwens stijfrecht in de wagen? Beetje doorzakken, mooi zitten, dan heb je ook in de XJ plek voldoende.
@Pieter, het gaat hier niet over hoe je zelf als bestuurder zit, maar over de mensen die achter een persoon van +1m90 moeten zitten, dit gaat gewoon in de meeste auto’s niet of dit gaat wel en zijn direct bekrampt of beschadigen vanalles.
Pieter Autofans
@ Jan, ik had het ook over de mensen die achteraan zitten. Ik zou er extra op moeten letten, want jullie lijken zeker van jullie stuk.
Oh ja, want die Chinezen zijn zo groot….
de skoda superb heeft toch ruimte zat en is relatief goedkoop!
2012? Dat zal dus gaan om de volgende generatie 3 Serie (F30).
Chinezen waren toch kleine mensen?? Of vergis ik me nu? xD
Bij deze heb ik het gat in de 3-serie verlengd, en ook laten zien hoe je er in kunt doorslaan!

http://lh6.ggpht.com/_88-8JKvr8rA/TBEgXVEX_gI/AAAAAAAAAS0/iSjOXrKDr3E/BMW%20Lang.jpg
Wat is dat toch met al die verlengde wagens speciaal voor de Chinese markt?? Ze zijn niet bijster groot…. Ik denk dat zo’n verlengde wagens beter hier passen dan daar….
@KaCh1ng
Dan zou ik toch kiezen voor een verlengde Skoda Superb :)
Roel snapt het…..
Proberen Chinezen hiermee hun lengte te compenseren ofzo?
@Cantago: shit je was me voor ;)
@xiran: sorry;)
Verlenge auto’s voor ondermaatse mannetjes. Ik snap het niet meer.
@tss68nl: wie wil zo graag in een “grote” auto gezien worden? Juist ja, compensatiegedrag is het antwoord…voor wat? Dàt hoef ik niet uit te leggen zeker?
@ Oxymoron

Lees het artikel even: “BMW hoopt rond 2012 jaarlijks 120.000 auto’s in China te gaan verkopen.” dus naar welke markt zou jij als CEO van BMW gaan luisteren, de Europese of de Chinese?
Ik woon overigens op dit moment een tijdje in China en ik moet zeggen dat het met de lengte van die Chinezen onwijs meevalt, ik had ze veel kleiner verwacht!
hoe groot, ja zoooo groot. ah vandaar dat het alleen in china is
@Ohyes: Omdat de nederlanders cheaps zijn en liever met een 1 meter 90 lengte proppen in een Alfa Mito om ANDERS te zijn dan de REST.

Je afvragen waarom zulke auto’s hier niet in de markt zijn. Tja… Nederlanders zijn mentaal nog niet hersteld van de enorme schade die aangericht zijn door buitenlanders, om ze maar even weer erbij te halen. Duitsers, Marrokanen en Antillianen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).