Het einde nadert voor de Mercedes CLC

Auteur: , 73 Reacties

In 2008 werd de C-Klasse Sportcoupe voorzien van een ingrijpende makeover. Blijkbaar was dit niet voldoende om deze compacte Benz van de ondergang te redden.

Met de facelift werd ook gelijk de naam verandert in CLC (klinkt iets hipper). Maar hoe je het beestje ook wou noemen, het bleef een apart ogend autootje dat nooit echt goed scoorde. Ja, het was een flop. Het gerucht gaat nu dat het einde van 2010 ook het einde voor de CLC betekent.

De CLC wordt nog steeds volop gebouwd in een Mercedes Benz-fabriek te Brazilië. Maar daar gaat de boel binnenkort compleet op de schop en moet de concurrent van de 3-Serie compact (check HIER de CLC-game) waarschijnlijk plaats maken voor trucks met een Mercedes-logo. Die schijnen iets beter te verkopen. Voorlopig is er nog niets bekend over het verplaatsen van de productielijn.

Tot nu toe zijn er dit jaar in NL 65 CLC’s op naam gezet, een overzicht van alle modellen vind je op AutoWiki. (bron: Webmotors)73 reacties

Stoplichtsprintertje
shame…

maar t was nooit echt n succesnummer geweest..
Ik snap niet waarom mensen deze auto lelijk vinden. Het valt toch hartstikke mee?
Zag er vandaag nog een rijden, vind ze dus niks. Proporties van deze auto zijn compleet kwijt.
dat werd eens tijd… wat een afgetrapt model zeg en hij kan/kon sowieso niet op tegen de compact van bmw…
Wat een mislukking. Was te verwachten, wie gaat er nu een auto kopen die kleiner, ouder en minder mooi dan de C-klasse is.
Het is dan ook altijd lelijk geweest, ook na de facelift. Hadden ze al lang moeten afvoeren.
Een auto van nog geen 40k, en toch exclusief. Goeie deal toch.
Dit is altijd al een moeilijk model geweest.Komt bij dat het dash uit de vorige c stamt.Nu ik hem toch wel meer zie rijden vind ik het toch wel een aardige auto.Beter dan de eerte generatie.
Ik vind het een mooie wagen, ik keek net op Kapaaza.be voor een mooi 2e handsje, en wat blijkt, de C Sportcoupé is een uiterst goed geprijsd karretje in de 2e handswereld. Komt er nog bij kijken dat hij er uitermate goed en sportief uitziet. Een mooie standaarduitrusting zit er ook nog op en dat alles aan een relatief betaalbare prijs. Ik snap niet dat de wagen flopte…
Snap wel dat het geen succes was, als ik een Merc met weinig plaats wil koop ik me wel een CLK, als ik een goedkope merc wil koop ik me wel een C of als het echt cheap zijn moet een A of B klasse of smart.

En als ik een “chique” mercedes wil voor weinig geld koop ik me wel een vorig model CLK of CE of E klasse, (zoals de petjes doen).


Maar langst de andere kant, ik weet niet of hij snel is maar als hij goedkoop word omdat het zo’n flop is en hij is snel zou het wel ineens een intressant wagentje worden.
het was best een leuk karretje toch?
zijn grote concurrent, de compact van bmw, heeft trouwens ook nooit echt goed verkocht
Wat jammer nou!

*rent gauw naar de MB-dealer met een spuitbus…* ;)
Hondslelijke wagen dus.
Niet zo vreemd dat die verdwijnt

a) Is nog gebaseerd op vorige generatie C-Klasse
b) Begin 2011 komt de C-Klasse Coupe op de markt (geproduceerd in Duitsland, Bremen)
http://www.autoblog.nl/archive/2010/01/04/wordt-dit-de-mercedes-c-klasse-coupe
Altijd als ik er eentje zie rijden, dan verbaas ik mezelf telkens weer over het uiterlijk. Niet in positieve zin.
Geinig autootje, maar de facelift is hopeloos mislukt. Helaas. Einde van de compacte compact-executives, nadat de e46 bmw 3-compact al eerder was verdwenen.
In mijn ogen was die compact van bmw echt niet om aan te zien.
Wel jammer… ik vind het eigenlijk nog een mooie wagen, maar inderdaad… je ziet ze niet echt rondrijden….
Tijd voor de C coupe dus!
Mooi trouwens in die zwarte kleur
Net zoals de 3 series compact. SUPER LELIJK.
Je ziet ze gelukkig nooit rijden en als je ze wel ziet zit er één of andere sjon in.

Verschrikkelijk. Erger dan de 318 en 316
Een sjon rijdt tegewoordig in een audi.Vw zijn ze zat.
@mb man: ”Een sjon rijdt tegewoordig in een audi.Vw zijn ze zat.” Is dat niet hetzelfde?…
Voor de facelift vond ik het echt wel een leuk autootje :P dit lijkt nergens meer op :(
gelukkig, wat een lelijk ding was dat.
jammer in heb het vorge model van de clc (Sportcoupe) ooit bijna gekocht in het hellgroen
Verschrikkelijke auto. Beide, ook de pre-facelift. Het concept staat me totaal niet aan. Die 3-serie Compact vind ik namelijk ook belachelijk lelijk.
Vreemd, ik vind ‘m echt nog mooi en geslaagd!
Ik vind hem wel gaaf ogen. Jammer dat het onderhuids gewoon een auto is met techniek uit 2000. Maar front en kontje ogen lekker sportief, net een kart! In Nieuwegein rijdt er eentje rond die telkens bij ons aan de zaak komt tanken. Mooi ding, donkere kleur, beige interieur etc..
na de A-klasse de lelijkste mercedes haha, ik snap de mensen niet die zo’n auto aanschaffen. Maargoed over smaak valt immers niet te twisten.
het mooie is dat die 65 clc’s dit jaar waarschijnlijk naar ajax zijn gegaan, zijn ze nog een beetje van de voorraad afgekomen..
Hahaha ik wist het. De ondergang van Mercedes Benz is in volle gang. Prutsmerk 1ste klas. BMW en Audi doen het veel beter in dat segment en verder heb je de standaard merken daaronder ( VW eos types etc.. ).
@Majinstar: ik geloof niet echt dat de ondergang van mercedes is volle gang is maar dat van bmw ben ik wel met je eens al is wel audi wel gay en dan zal maar niet beginnen over de eos
CLS R.I.P.? (muis op t plaatje) tis een CLC
ik snap niet waarom dit model uberhaupt gefacelift is. het was toen al een flop en afschruwelijk. die lijn klopt gewoon niet voor een coupe. die kont is veel te hoog en na de facelift is het gewoon een mislukte auto en vooral lelijke auto gebleven. hetzelfde verhaal geldt voor de R-klasse ook zo’n flop en ook nog een facelift geven. ik snap niet waar Mercedes mee bezig is. ik kan als BMW rijder hier alleen maar hard om lachen.
Hihi, wij hebben de 2e CLC op NL kenteken. We kunnen in ieder geval zeggen dat we een bijzondere auto rijden ;)
Er komt iig een echte coupé voor in de plaats in 2011 of 2012. Ik heb het van AMG gehoord, en dan lijkt het me dat als zij het weten te noemen, ze er ook mee bezig zullen gaan, misschien ter compensatie van het gebrek aan E63 AMG Coupé.
Hier in België zie er toch geregeld nog een paar rondrijden. Dus ik denk dat er hier ietsje meer dan 65 zijn ingeschreven:p
deze vindt ik persoonlijk erg hot : http://www.autobild.de/ir_img/57400529_005fde1b06.jpg
Sjonnie-mercedes voor mensen die geen SLK of SL kunnen betalen. En bovendien is die nog verschrikkelijk lelijk. IK vind Mercedes een zeer puik merk maar hier zijn ze duidelijk de mist in gegaan
Nee, deze wagen is echt lelijk (die achterlichten vooral). Een grote flop voor Mercedes, nu maar hopen dat ze met wat beters zullen komen…
Badbye Mercedes-Benz CLC

Welcome Mercedes-Benz C280!
<img src=") ” width=”450″>
@Uiteraard: Dan is het alsnog een C280 Coupé (Avantgarde). ;)
http://static.autoblog.nl/images/wp/mercedes_w204_coupe_cwwcardesign.jpg
@Uiteraard: Het plaatje die je hebt gepost komt me erg bekend voor. ;) Als je begrijpt wat ik bedoel (zo niet check de link die Robbie hier ver boven heeft gepost).
Sorry, maar ik vindt hem echt niet lelijk.
Deze heb ik zo nooit gezien, de voorloper wel… Lelijk ding was dat!
Deze wagen is niet lelijk. Een Impreza is lelijk! Deze wagen is anders dan andere. Als je een Passat of Golf als norm neemt is deze CLC bijzonder maar dat is niet het zelfde als lelijk. Juist voor de facelift was het een erg origineel model en een gewaagde stap voor Mercedes. Het probleem alleen is dat de huidige 4 deurs C-klasse een veel modernere auto is en zelfs de meest originele in zijn klasse. Dus die CLC is niet echt nodig, de Mercedes dealer kan je een interessanter aanbod doen.
Heb de Mercedes compact modellen vanaf het begin af aan altijd gewardeerd.
Tuurlijk zijn de echte coupe versies mooier maar toch heeft het me altijd wel een beetje aangetrokken.
Denk omdat het anders is dan normaal.
Lelijk kun je ze ook niet noemen dan lul je gewoon uit je nek. minder mooi is meer op zijn plaats.
Hele nut van compact modellen heb ik trouwens nooit begrepen en zal ik ook nooit begrijpen.
Net als de BMW compact modellen, slaat ook nergens op.
Ze hadden alleen bij de facelift ook het interieur van de nieuwe C moeten gebruiken, dan hadden ze er vast meer van verkocht.. Zal technisch wel niet mogelijk zijn geweest ofso..
Ik vind het ook een verschrikkelijke Mercedes! Is simpelweg niet Mercedes waardig, een auto verkopen met 10 jaar oude techniek en een oud (saai) dashboard van de W203.

Helaas moet ik toegeven dat er in de familie één besteld is in het wit (spontane aankoop zonder ook maar te overleggen). Voor 54.000 euro kan je een hoop ander speelgoed kopen, heb daarom ook de eerste nachten niet al te best geslapen… Gelukkig is de levertijd lang…..
Kun je vergelijken met de BMW 1 en 3 serie die ook BMW’s zijn voor wie wel wil maar niet Kan.
Afvoeren maar die troep en zo vlug mogelijk.
auto is ook veels te duur voor een compact… deleten die handel.
spuuglelijke auto (hier spreekt een mercedes fan)
@ sim
3-serie is wel het middelpunt van het BMW-gamma,het is DE BMW. Degene waar BMW het leeuwendeel van zijn winst mee maakt. En de auto die uitstraalt wat een BMW hoort te zijn, compact en met een levendig weggedrag…
@ Sim…. “3 serie die ook BMW’s zijn voor wie wel wil maar niet Kan.”

En mag ik vragen waar jij in rijdt? Wat is dan wel een echte BMW? Een kale 5 serie?
Heb zelf bewust gekozen voor een 335i touring met alles erop en eraan i.p.v. van een 5 serie touring. Simpelweg omdat ik de 5 touring niet mooi vind.
Fernando en Felipe
Ik ben blij dat ik het laatste type heb vóór de CLC. Die koplampen en achterkant van de CLC blijf ik niet mooi vinden. Het interieur daarentegen erg mooi. De C-coupe is over twintig jaar een youngtimer. De CLC is dan vergeten.
Nog een jaartje geduld hebben tot de C-coupé, ben erg benieuwd hoe die er nou uiteindelijk uit komt te zien.
Hoezo gerucht? De CLC kan al lang niet meer naar wens besteld worden, de produktie stop was al lang aangekondigd. alleen de reeds bestelde auto’s worden nog uitgeleverd.
@MBABC

Ik weet van niets… Wij hebben er (helaas) één besteld in Maart… Wordt eind Juli geleverd…
Ik heb het in ieder geval altijd al een lelijke verschijning gevonden…
Hoe verrassend.. Denk dat deze auto nooit echt een gat in de markt is geweest en daarom geen succes is(geweest).. Lelijk? Nee!
Opgeruimd staat netjes.. Heb hem nooit mooi gevonden.

@Majinstar: Smaken verschillen..

“De ondergang van Mercedes Benz is in volle gang”

Zo zo, dat wist ik niet. Wat jammer.. :lol: :lol:

Of heb je nog “inhoudelijke” argumenten? ;)
Yes! Ik vond het altijd al een lelijk ding!
Tijd voor een deftige C-coupe, zoals ze dat bij de E-klasse hebben gedaan! BMW kan het met de 3-serie, dus Mdercedes moet dat ook kunnen met een C-klasse.
Ik vind dit model erg lelijk, vooral de achterkant. Het is echt de zielepiet van de mercedes familie. BMW deed dat beter met de Compact’s en nu de 1-serie. Hij zal wel redelijk goedkoop zijn als tweedehands, want er kleeft totaal geen status aan.
Het lelijke eendje
Voor de faclift vond ik hem mooier, maar voor de prijs zou ik er misschien wel 1 gekocht hebben, ik vond hem eigenlijk redelijk goedkop voor ne Mercedes (in Belgiê toch)
ik hoor iedereen zo enthousiast over de C-coupé maar, dit heette voorheen gewoon CLK. Zo’n bijzondere auto van mercedes is het niet.
Opgeruimd staat netjes!
vind het niet zo erg, die achterkant is echt HEEEEEL lelijk!!!!!
Eindelijk! Dit gedrocht hoort niet op de openbare weg thuis.
ik vind het een leuk coupeetje ..

zeker 1 van de vriendelijkst ogende MB,s ..
tja een mercedes astra.. wie wil nou zo iets..
@Jorden

Het geheugen van het volk is zo kort als een zin. Toch zijn er wel een paar mooie CLK’s geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).