Wachttijd autorijexamen momenteel historisch laag

Auteur: , 38 Reacties

Over vrouwen wordt vaak -soms onterecht- geroepen dat ze niet kunnen autorijden. Zou het er wellicht iets mee te maken hebben dat dames de slagingskans voor hun rijexamen met een relatief simpele maatregel enorm kunnen vergroten? Hoe dan ook, het is goed om te weten dat wanneer je gezakt bent voor je rijbewijs, je snel weer aan de beurt bent voor nieuw examen.

De reserveringstermijn voor een rijexamen bij het CBR bedraagt momenteel ongeveer drie weken. Dit is historisch laag, zo laat de instantie weten, aangezien het de afgelopen jaren op drukke momenten bijna 13 weken kon duren voordat je mocht afrijden nadat het examen was aangevraagd.

De korte wachttijd is het gevolg van een nieuw reserveringssysteem dat het CBR samen met de BOVAG heeft ontwikkeld en vorig jaar in gebruik nam. Het systeem voorkomt dat rijexamens massaal vooraf worden ingekocht door de rijscholen. Hierdoor vielen er veel examens uit op de momenten dat de rijschool voor de gereserveerde examentijd geen geschikte kandidaat kon vinden. Met het nieuwe systeem is de bezettingsgraad van de examenuren toegenomen en daarmee de reserveringstermijn teruggedrongen. Het CBR heeft er vertrouwen in dat met het nieuwe reserveringssysteem lange wachttijden definitief tot het verleden behoren.38 reacties

aha zo doen die vrouwen dat,.
allereerst kudos voor het plaatje!!

goeie zaak natuurlijk
Ik moest 6 weken wachten vorig jaar… debiele instructeurs die het veel te laat aanvragen zodat je extra lessen moet nemen. maar heb ik lekker niet gedaan. Alsnog in 1 keer geslaagd :)
CBR is zo corrupt als de pest!! Als je examinator een pest humeur heeft is de kans groot dat je zakt. Als er niet genoeg mensen zakken dan zorgen ze er wel voor dat er nog paar zakken. En dit zeg ik niet omdat ik een x gezakt ben want ik had mn roze pasje in 1 x
Wat is het verhaal achter de foto???
Volgens mij is de man in de verbouwde Mini Russ Swift, maar wie is die bevallige jonge dame?
Heee! Is dat die blonde paardenmeid waarvan we de naam nog niet weten?
Dat zijn een goed setje benen, die mag nooit een rijbewijs halen anders zien we haar nooit meer lopen.
Nou, dat is goed om ter horen! Vaak wordt er niks gedaan aan dat soort problemen. Dat er WEL een oplossing bedacht is, en dat die nog resultaat heeft ook is super!
altijd handig voor jou hidde!
Zozo, das goed nieuws. Hier in Belgique moest ik ook enkele maanden wachten en dat stak mij ook ferm tegen. Gelukkig was het in 1 keer in orde.
Das mooi, ben namelijk ook bijna aan de beurt :D
in Belgie toch niet, hier moet je 5 à 6 maanden wachten :s
offtopic.
24H Le Mans staan er 4(jaaaa 4) stokbroodracer aan de kop van het startveld en de eerste Audi staat op P5 met 2.1 seconde achterstand.

“Vorsprung durch Technik” …
Ik ben bij de ANWB afgereden met zo’n spoedcursus en kan me herinneren dat zij standaar al een aantal examinatoren hadden gereserveerd bij het CBR, zodat je er niet op hoefde te wachten en ik binnen twee weken afgereden was.
Ik heb 2 weken moeten wacht toendertijd :o
@Merry

Jij snapt het! Of we moeten haar verplicht in een Fiat Jolly laten rijden.

http://blog.ctnews.com/insight/files/2008/10/italian.jpg
Ik had hem binnen 3 dagen via connecties.
Kreeg vandaag een mailtje dat mijn rijschool een praktijkexamen voor me had aangevraagd. Doen ze ook even lekker zonder te overleggen ofzo. Maarja, is 20 juli, dus ongeveer 5 weken, maar ik moet dan ook nog wel een stuk of 15 lessen voor ik aan examen toe ben.
Rutger jansen
Ik moet mooi anderhalve maand wachten
He, gleuf, je arm zit ervoor! ;)
Afrijden is voor mij allang geleden, de 2e keer was ik eigenaar van het roze papiertje…De eerste x reed ik perfect, maar omdat het licht regende ‘vond hij’ dat ik iets eerder had moeten beginnen met remmen ! De 2e x had ik een gast die mij voor een openstaande brug liet wachten (20 minuten), samen rookten we een peuk, bespraken Ajax…en toen de brug dichtging zei hij: “nou, volgens mij beheers jij het wel”!…;-)
Mooooooooooi, ik ga mn laatste lessen doen en dan examen doen. Toch weer iets sneller klaar.
Onzin! Reserveringssysteem werkt niet lekker. Het is gewoon het aanbod van leerlingen dat te wensen over laat. De rijscholen hebben op dit moment met de dip te maken als gevolg van de economische crisis…
@Thijs_B:

Gezever, het CBR heeft geen last van de crisis. Sterker nog ze hebben 6000 examens MEER afgenomen, en de uitgestelde examens van afgelopen winter tellen ze daar niet mee.
Het werkt tot nu toe dus echt wel.

Jammer dat als de naam CBR valt half Nederland ( de gezakten dus) met overloos en leugenachtige kritiek komen.
Nu dan is Nederland toch goed bezig op dat vlak. In ons Belgenlandje met de fantastisch geregelde openbare instelling bedraagt de wachttijd momenteel 5-6 maanden. Gelukkig kon ik vroeger door het kootzakje uit te hangen en elke dag te bellen voor vrijgekomen plaatsen :) en was ik er van de eerste keer door :)
Wat een huilbaby’s weer hier. Allemaal janken dat het CBR corrupt is omdat ze hun rijbewijs de eerste keer niet haalde. Dat dit vervolgens de Agila rijders zijn die helemaal links rijden @80 omdat de A4 zich over 2 km splitst met de A44 doet alleen maar het beeld versterken dat in Nederland iedereen een rijbewijs kan halen, als je het maar vaak genoeg probeert.

Alleen Megakix is hard, dat wel. Omdat hij door Ajax zijn rijbewijs heeft gehaald.
ahhh dus zo halen al die meiden die niet kunnen reiden hun examen ;) gewoon slipje uitdoen dus :P
@spykerboy:hoe heb jij je schoolexamen nederlands gehaald?
@Spkyerboy
Reiden? Cursus Nederlands zou geen kwaad kunnen voor jou.

OT
In de tijd (1996) dat ik mijn rijbewijs heb behaald, was het gezellig 3 à 4 maanden wachttijd voor een examen. Dus iedereen die nu mag afrijden mag echt in zijn/haar handjes knijpen.
die chick op die foto wil ik gerust wel leren rijden hoor
Die kerel in het autootje lijkt alleszins al verdacht veel op Russ Swift…
Svenska Aeroplan AB
LOL @ Merry!
:D

Goeie!
@ de foto: zal wel een leuke show worden gegeven ofzo. Voor mannen die Russ Swift niet genoeg vinden! Wel nice trouwens :D
klopt idd ja, ben op 28-05 begonnen, op 8-6 theorie gehaald en op 16-06 al afrijden! :D
nu hopen dat ik het haal :)
moest 16-07 zijn, sorry
lol, wel grappig dit in Belgie loopt het op tot een jaar. een kennis van mij wilde zijn prakijk afleggen en moet 11 maanden wachten
Nice ik moet 27-7-10 afrijden 15-05-10 begonnen 18-5-10 theorie gehaald. De wachtijd was wel iets langer bij mij (komt door de zomer denk ik) al die jonges en meisjes zijn vrij dan. De wachtijd is nu 5 weken (en dan had ik nog mazzel volgens me instructeur) Ik hoop dat ik het in 1x haal dan hoef ik niet meer door die molen heen. Dus wat ik wil zeggen de w8tijden zijn iets langer geworden reken op 5-6weken. Wish me luck :)
@Don: Vooruit dan: Heel veel succes! ;) Overigens, door die molen hoef je niet nog een keer heen, herkansers geven ze wel wat voorrang. Weet ik (helaas) uit ervaring…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).