Er komt een nieuwe Porsche Speedster en méér

Auteur: , 33 Reacties

Dankzij een gelekte memo uit het Porsche dealernetwerk van de USA is duidelijk geworden dat er nog zeker twee varianten komen van de Porsche 911. Ook is er nieuws over de Cayman, Cayenne, Panamera en 918.

De huidige 911, de Porsche 997, is al redelijk aan het eind van zijn levenscyclus. De opvolger is echter nog niet klaar dus er moeten wat actiemodelletjes bedacht worden. Uit de gelekte memo blijkt -naast een hoop details over auto’s die we in Europa al lang hebben- onder meer dat er eind dit jaar of begin 2011 een Porsche 911 Speedster komt. Deze krijgt 408 pk en wordt gebouwd in een beperkte oplage van 100 stuks.

In het voorjaar van 2011 komt er ook nog een Carrera GTS Widebody met 408 pk. Ander detail: naast de Boxster Spyder komt er een lichtgewicht Cayman “Spyder” met 330 pk, en dat is misschien wel de allerleukste om straks mee te rijden. De 918 is nog niet klaar voor productie maar dat duurt ook niet lang meer. Kortom: er komen nogal wat pretpakketjes uit Stuttgart de komende tijd. De volledige opsomming van de memo is hier te vinden. Met dank aan Breinstein voor de tip.


33 reacties

Yeah!!! Cayman RS! Awesome!
Yeah!! Hoe meer hoe beter :D Ben erg benieuwd naar die lichtgewicht Cayman en de Carrera GTS.
Een nieuwe 911 Speedster? Hoe kan een kar vol luxe nu ooit terug de naam Speedster dragen, na de 964 is er terecht geen Speedster meer geweest…
Een 918 en een Spyder met 330pk, klinkt weer heerlijk! Nu hopen dat ik er eens een keer in mag rijden;)
IK weet bijna zeker dat er niet te veel aan de 911 gesleutled gaat worden.Hebben ze van geleerd in het verleden (928), die qua concept vernieuwender was dan de 911 en toch geen succes bleek. Klant beslist gelukkig nog bij Porsche.Ik blijf sparen voor een 911 carrera 911S Cabrio. DRive happy
@I-love-suv: gesleuteld (sorry)
Maar 100 stuks van de Speedster ??? Man, deze wagen is superdepuper gaaf !!!! Ik zeg DOEN…maar ik KAN niet doen… snik…
Mijn dank is groot dat dit bericht geplaatst is. Wat me opvalt zijn de positieve reacties van iedereen. ik vind het een aardige VAG actie, uitmelken tot de laatste druppel. Net zoals bij de Veyron.
Lol… niet om lullig te doen maar is het niet ‘gewoon’ een verlaagde Carrera GT?
Yes, das erg goed nieuws.
Panamera met V6 … belachelijk ! hou het toch op enkel V8 !
+1 voorde comment van Breinstein! Gek word ik van VAG. Nu ook weer een audi RS3, straks een S1 en vervolgend RS3. De veyron heeft meer special editions dan ‘gewone’ exemplaren. Plus het grote uitmelknen van Lambo tsjongejonge FUCK
De laatste feestmodellen met klank. Daarna wordt het elektrische rommel?
@ lala
Dat is bij veel sportwagens wel zo, kijk naar de McLaren SLR (of zelfs de McLaren F1 met zijn 6 versies), Lambo begint ook (net als Ferrari) steeds meer versies op de markt te brengen. Godja wat kunnen we eraan doen?
@StijnB: dat veel sportwagenfabrikanten het doen is niet zo gek aangezien VAG ZELF veel sportwagenfabrikanten bezit. En dan nog is ‘dat velen het doen’ geen argument
@lala

tsja, we weten nu eenmaal dat VAG de beste marketingafdeling ter wereld heeft…
Wég met de balboni, wég met de sv-huppeldepup en al die spyders, uitmelkerij is het! Haha, sneue lui. Maar kvind die por wel takke lelijk trouwens.
Ik zou niet weten wat te kiezen…
Gelekt, of manier om de media-aandacht voor Mini om te buigen?
Ha ha, dit is echt leuk: (in de memo)

I would contact Les, Lou, Scogna, Gatta, etc who may be SERIOUS buyers and see if we can get them into the Pebble Beach showing. When the car gets approved, if it does, we will be requiring $50,000.00 non refundable deposit once a build slot is secured, no promises.

Wie zijn Les, Lou, Scogna en Gatta? Gatta is een Pools kledingmerk, Scogna is een verhuurder van superieure auto’s, boten enz. Iemand info over Les en Lou?
vwb al die versies bij supercars: Da’s niet zo vreemd… het is voor een model waar geen grote aantallen van geproduceert worden geen doen om te snel een echt nieuw model te ontwikkelen, dus een langere levenscyclus… en tja, dan moet er af en toe wel wat nieuws aan zitten (en het vermogen moet omhoog/gewicht om laag om nieuwe concurenten het hoofd te bieden).

Persoonlijk vind ik het alleen maar leuk, kan me wel voorstellen dat het vervelend is als je net een LP640-4 hebt gekocht en vervolgens verschijnt de LP67o-4 SV… of een Veyron, en dan is daar opeens een Pur Sang, oid.

Gelukkig (?) heb ik dit luxeprobleem niet…
Kan niet wachten op die 918!!!
zou die GTS weer zoeen platte neus krijgen net als een eerdere porsche widebody?
@lala

Lamborghini en ook bvb. heeft altijd al zoveel verschillende versies gehad. Ga de geschiedenis van de Countach of Diablo maar na…
Het enige verschil is dat ze er nu 2 verschillende wagens van de band rollen met elk hun versies namelijk de Murcielago en de Gallardo
“lichtgewicht Cayman “Spyder””

Een Cayman Spyder. Dat is toch echt gewoon een Boxster.
Wat een gezeur over het uitmelken van de diverse modellen. Je kan je wel over alles druk maken zeg. Stap lekker in je senic/prius/ honda hybride van je baas en laat de rest van de wereld genieten en in stilte dromen en HOUD OP MET ZEUREN. DRive happy
@i-love-suv:
Oei je had er niet verder weg kunnen zitten met je honda gok. Ik kan hier wel gaan uitleggen wat voor een auto´s er op de oprit staan maar dat geloof je toch niet.


knugo en dimglor, bedankt voor de bijstand
Nee, ik vind ook dat Volkswagen de 911 aan het uitmelken is. Echt wel heimwee naar de tijd van de 993.
een carrera, een carrera 4, cabrio, turbo (en ~S), carrera RS, GT2 en een targa. Ah ja en een GT1.
Nu maken ze echt om de haverklap een “speciaal” model. Leuk zijn die wel, maar ik heb een beetje het gevoel dat we richting Audi-Lamborghini opgaan.
Je moet bedenken dat de 911 ooit begon met 950 kilo en 2.0 motor.
Nog meer varianten van de 911?? hebben ze er al niet genoeg ;)
Het is ook echt een groot merk, als die 150.000 uit de memo is gehaald, maken ze als sprotmerk gewoon meer autos dan een merk als bijvoorbeel alfa romeo oid…
niceeeeeee niceeeeeeee.
laat maar komen hoor!

al wordt er ook een prototype van een 997 GT3 R hybride gespot voor op de weg!!
Maar de 918 gaat door? Ben benieuwd! :D
Carrera GTS?? ik kan niet wachten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).