Volvo S60 Cabrio gelekt, is dit de C60? [nee]

Auteur: , 15 Reacties

Komt er een S60 cabriolet? Het lijkt er wel op!

Worldcarfans heeft beslag weten te leggen op een plaatje photoshop van een Volvo 60 met stalen cabriodak. Wordt dit de C60? Die naam ligt voor de hand gezien de grote broer C70, maar vooralsnog weten we nog niets zeker. Het plaatje zou immers afkomstig zijn van een Zweedse dealerpresentatie en niemand die weet hoe je daar “C60” uitspreekt. Waarschijnlijk klinkt het als “Kjurreburreorremurresurrezestig” in het Zweeds, maar dat weet geen mens. Overigens, het gerucht over een C60 zingt al een paar maanden rond maar dit is de eerste keer dat we er beeld bij zien.

Het schijnt dat de achterlichten licht gewijzigd gaan worden -wat logisch is gezien het naar achteren openen van de kofferbak- maar de voorkant blijft identiek aan de S60. De C60 wordt verwacht in 2012 als opvolger van de huidige C70 die tegen die tijd met pensioen mag.15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik denk dat hij niet gaat komen zoals op de foto
want hij is bijna hetzelfde als de c70

-edit: lees het artikel eens, de laatste zin bijvoorbeeld-
Ik dacht even dat het de huidige C70 was. Niet erg revolutionair.
@floryn volledig mee eens
Ik vind het op een photoshop lijken, de achterkant inclusief dakdelen lijkt namelijk heel erg veel op een eos!
Hmm jammer, dacht dat ze bij Volvo dan de c70 naast de c60 zouden laten bestaan, soort van ‘budgetcabrio’ Volvo-style, maar dat zal er dan niet van komen…, ze zouden wel meteen alle andere budgetcabrio’s eruit concureren, de Opel Twingo, de Peugeot xxx-CC enz. enz. Maar goed, wie weet komt hier sowieso niks van terecht, als die Chinezen hun zin krijgen worden er alleen nog maar s80l’s geproduceerd…
Hoe kan de C70 op basis van de S40 de grote broer worden van een C60 op basis van de S60? Een S60 cabriolet zou een concurrent kunnen worden voor de E-klasse cabriolet, maar dan zou de nieuwe C70, C40 gaan heten. En dan kan deze misschien wel C60 gaan heten ja. Maar zoals het in het artikel staat klopt het niet 100%.
@sciurida: een opel twingo?
Ik vind het jammer dat in designland, met audi voorop, alle modellen erg op elkaar gaan lijken, het zg familiegezicht. Vindt dat niets, als je veel geld uitgeeft voor een auto, wil je toch een beetje zichtbaar zijn, tocH?
Deze nieuwe cabrio lijkt toch wel erg op de huidige en het familiegezicht met die prominente koplampendesign..dingen/hoek. Vindt het niet bijster briljant howel ik het huidige model wel mooi vindt.DRive happy
Waarom geen familiegezicht is mijn vraag dan. Als je het niet mooi vindt, koop je een auto van een ander merk dat je wel mooi vindt. Maar goed, als je het verschil niet kan zien tussen deze en de C70 dan mag je wel eens naar Hans Anders.

De C70 is gebaseerd op de S40 maar de C70 is beduidend langer. Je kunt er dus geen C40 van maken, hij zou dan waarschijnlijk nog steeds net zo lang zijn als een komende C60. Daarom hebben ze ook gelijk, dit is de opvolger van de C70.

De foto is volgens mij ook gewoon een shop op basis van de nieuwe S60. Afwachten dan maar.
Jammer als dit de opvolger zal worden… :s
De huidige is toch een stuk mooier….
ik zie het stilletjes evolueren naar Peugeot neuzen, die Volvo’s
C70 is geen grote broer van de c60, he??;) De C70 is gebaseerd op de S40 en die is toch beduidend kleiner dan de S60…
De S40 is wel kleiner dan een S60 maar de C70 niet. Sterker nog, de C70 is langer en breder dan de oude S60, wel net iets korter dan de nieuwe.
let maar op… het volvo gamma gaat straks bestaan uit 3 ranges:

De 30 (C, S en V) als vervanging voor 30/40/50
De 60 (C, S en V) als vervanging voor 60/70
De 90 (C?, S en V) als vervanging voor 80/90

Tevens kun je hier en daar een XCtje verwachten in 30/60/90

Behalve typeaanduidingen D1 t/m D6 en T1 t/m T6 zullen er ook nog wel hybride/elektrische auto’s komen: ik gok e1 t/m e6????
dit is gewoon een vernieuwde c70 de c60 moet een coupe worden;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).