Soort van bevestigd: Veyron met 1200 pk

Auteur: , 45 Reacties

Oké, we gaan nog even door met het Gerucht van de Maand. Je kent 'm nog wel, die supersnelle Veyron met heul veul peekaas. Deze schijnt er nu definitief te komen. Zeker één klant zou al een aanbetaling hebben gedaan voor de upgradet Bugatti Veyron.

De eerste geruchten over een krachtigere Veyron doen al de ronde sinds het apparaat werd onthuld, ongeveer dan. 1200 pk, 1200 pk, 1200 pk en 1200 pk. Over het vermogen hoeven we dus niet meer te twijfelen. Ook wisten we al dat er 30 modellen van deze opgefokte Veyron gemaakt gaan worden. Wat we nog niet wisten is of dit al officieel was.

Vandaag lijkt daar verandering in te zijn gekomen. CarSuk beweert namelijk dat ze met één van de kopers hebben gesproken, die het verhaal van de nu al legendarische 1200pk-Veyron bevestigde. Ze geloofden het zelf eerst ook niet, en deden het af als geruchten, waarop ze dit te horen kregen: “Then why am I about to transfer €400k to Bugatti?”. Pats. Die zit. Nu is het wachten op een bevestiging uit Molsheim, dan geloven wij het ook. De Veyron zou 300 kg lichter zijn dan de ‘normale’ en -zonder BPM- €1.650.000 moeten gaan kosten.45 reacties

geef mij maar een 135i. Bom op wielen!
@Punk: Poeh poeh! Wel een lelijke bom dan :)
Wat een monster!
das dik o.0
wel uber vet:D zeker doen!
maar 300 kilo lichter is echt veel!
en hoe word t design eigenlijk?
Bij deze gaat de originele Veyron een stapje omlaag in de ladder: snel-sneller-snelst en vervult de nieuwe aankomende Veyron Supersport (als ze hem zo gaan noemen) de plaats van snelst.. NICE! :D
Blabla. Leuk voor het record, maar wat heb je er in hemelsnaam aan? Als je met zo’n snelheid wilt rijden moet je gewoonweg niet een Bugatti nemen. Dan neem je een Venom GT. De Veyron is toch meer een statussymbool dan een sportwagen, in mijn ogen.
Los van de cijfertjes van wat de toekomst ons brengt, wat is dit een prachtige foto!
een oplage van 30? Geloof je het zelf :’)
Daar komen nog tientallen speciale edities van :P
300 kilo is wel een hoop. Die 1200 pk verbaast me niet zoveel. die 1001 was al gemeten als minimum waarbij onder top omstandigheden makkelijk meer dan 1100 pk uit het blok gehaald kon worden.

Maar misschien kan ie dan dadelijk ook nog wel snel een bocht om in plaats van alleen snel rechtuit.
dat is overigens geen kritiek, ik vind het een top auto. Heerlijk veel te duur en niemand die ooit 400km/h zal rijden maar gewoon het feit dat het kan.
wat zal de volgende zijn? 1500? 2000?
Maar het werkt wel, want er zijn altijd klanten die absoluut “het allerbeste” (kuch-kuch) willen hebben, NOG “beter” dan het “beste”.

@Edge: helemaal mee eens! Wat ben je nu met al dat vermogen? Zo veel vermogen kan je toch niet fatsoenlijk benutten. Een Veyron dient enkel een om aan je vriendjes te tonen hoe veel geld je wel hebt.
En net daarom ben ik geen Veyron fan…
“Then why am I about to transfer €400k to Bugatti?”

Omdat hij natuurlijk graag verder gaat met uit z’n nek lullen.
Ahja, nog eventjes, dat gewicht dat verkleind is, vind ik wel fatsoenlijk. Wie weet kan hij nu meer dan enkel snel rechtdoor…
(ik zeg niet dat een veyron een slechte auto is hoor, maar hij wordt vooral gekocht voor de decadentie, niet voor de prestaties)
Maar freude, dat is met de meeste supercars toch zo. Denk dat de gemiddelde supercar niet veel vaker dan 2 keer per jaar meer dan de helft van zn pk’s benut.

135i is snel genoeg (misschien al te snel) voor de wat snellere ritjes op de openbare weg.
300 kilo eraf? Flikker toch op, waar gaat DAT wegkomen?!

En AB: UpgradeT? Seriously?
@bozewolf: De Veyron woog al 2 ton! Zeer veel voor een supercar, drm vraag ik me af hoe hard je gaat met deze motor in een Lotus omdat puntje Gewicht 2 x zo licht is.
@The360box:

Deze motor in een Lotus? Ben je helemaal van de pot gerukt?

Jij denkt dat je een W16 quad turbo met een ziljoen radiateurs in een Lotus kunt krijgen?

Ik wens je veel succes! Je zult er een schoenlepel bij nodig hebben.
@bozewolf: Ik zal ’t proberen,
@ edge:

dus jij rijd liever in een omgebouwde lotus met 1200pk en achterwiel aandrijving dan in een auto die er vanaf t begin af aan voor ontworpen is met vierwielaandrijving?
@johan-und-patrick: ik in ieder geval ! de veyron is gewoon te lomp, te zwaar en te duur.
voor 300k zou ik hem goed vinden, als hij 1200 kilo woog vond ik hem fatastisch en als hij wat meer streken had was het de beste auto ter wereld. een sportauto moet al eens een stap opzij zetten af en toe een beetje wegslippen en uitbreken.
als ik met een venom gt zou vertrekken ben ik waarschijnlijk doodsbang giert de adrenaline door men lijf , en ja ik neem daarvoor graag al zn foutjes er bij,want bij een veyron zou ik vast ook adrenaline voelen maar , het zou niet door mn lijf gieren ik zou niet met zwetende hande zitten in elke bocht alleen al hiervoor: de venom gt
300 kg er af, dan zal er wel een hele hoop ingeleverd worden op luxe. Dat is toch wel zonde, want dat maake de veyron zo bijzonder. Dat je bizar snel kan gaan met extreme luxe
@mrB: De luxe doet het ‘em! Bij ultrahoge snelheden zonder trillen, schokken & stoten rijden is nog geen enkele andere supercar gelukt.
jonges hoevaak heb ik dat mailtje al gestuurd naar jullie dat ik zelf ook 400k heb overgemaakt om deze nieuwe super veyron aan te schaven waarvoor geloven jullie mij niet maar en of andere duitser wel.
@ShelbyGT500E:

Taalgebruik, for one. Aan schaven => aanschaffen. Waarvoor => waarom.

Plus het feit dat je volgens je profiel 22 bent. Dus of je bent een briljante dyslectische IT’er of je lult uit je nek.

The safe money is on the latter option.
@ShelbyGT500E: Omdat zulk koperspubliek die dingen niet al te vroeg en al te veel aan de grote klok wil hangen. Jij valt hiermee wel erg hard door de mand! :)
peekaa’s heeft ie al meer dan zat. het is de schoonheid die ontbreekt.
Die 200 pk extra is leuk als je op hogere snelheden zit maar bij de 0-100 denk ik dat 300kg en meer verschil gaat maken, je moet de pk’s ook voorbij de kopeling en tot op de weg krijgen.
300 kilo lichter en enkele peekaatjes meer.. zal wel een mooie combo worden..
De gewone Veyron is al geen slome wagen, deze zal waarschijnlijk vliegen ;)
300kg eraf geloof ik niet… 200pk extra wel…

Tja wat ze al niet proberen om die dingen kwijt te raken… en nog lukt het niet… en terecht! Ik zou het ding nog niet kopen voor de helft van het geld, tenzij ik al een koper had die meer wilde betalen. Fugly, overpriced en lompe supersnelle patsersbak.
Bahahaha 300 kg er af ! Wat een onzin…

Zelfs al is het waar, gaat de topsnelheid niet dalen met die gewichtsvermindering?Klinkt raar, maar op topsnelheid zorgt extra gewicht er volgens mij voor dat er meer gewicht op de wielen wordt gezet zodat het vleugeleffect verminderd wordt, waardoor de auto niet zo snel “opgelicht” wordt als het ware.
@SimonMC: Aerodynamica heeft dat grotendeels overgenomen. Als je een paar stukjes wat scherper aanpast heb je dat opgelost (natuurlijk niet zó simpel, maar het is niet hun grootste zorg).

Eerst officieel zien en dan geloven. Maar als het allemaal waar is dan zal dit toch wel eentje zijn om ook op circuits in het oog te houden. Ik wacht rustig af.
Gaat die PK-gekte onder de Superrijken ooit wel ‘ns ophouden, dat wordt alsmaar gekker en gekker, tenzij het specifiek voor cirqui-doeleinden is bedoeld, en dan nog . . . , of willen ze gaan afstevenen op dragraces ? ! ?
leuk leuk leuk

maken maken maken

nu nu nu
Lang leve VW, anders was dit er ook neit :P
Wel bruuuuut geil man dit ding, phoo 1200 PEEEEKAAAA…. :D
Veyron GTI :D
300 kg lichter en 200 pk bij! Ik wil cijfers!!!!!!
Ben extreem benieuwd naar de prestaties… het wordt flippen denk ik.
Pure Porno!
Die 300 kg lijkt me nuttiger dan die 1200 pk.. Zou ruimschoots genoegen nemen als ik een “standaard” 1001 pk veyron -1000 kg voor m’n deur had staan.. Dat ding is zo krankzinnig zwaar! Verder natuurlijk volledig onzinnig, maar onwijs vet! Ben benieuwd of dit ding ook zo makkelijk te rijden is en zo’n “gt”-karakter meekrijgt..
Ik heb er anderzijds als toekomstig Bugatti eigenaar al ’n enkele keren mogen in zitten, en daarbij verbaasde mij de éénvoud van het interieur, waarbij direct ook de complexiteit van de details zichtbaar werdt.
Blijkbaar is dit zowel de bedoeling van de Fibrakant als van de Eigenaar.
Mensen die het gemaakt hebben, willen dat wel laten zien, maar zo bescheiden mogelijk, en dit door middel van zeer fijnde argumenten en fragmenten, miniscu-eule verfijning zoals dat in vaktermen meestal wordt omschreven, minimalistische realisme in kunstzinnige omgang met collega’s die allemaal zeer vooruitstrevende gedreven ideeën hebben.
Net zoals ik.
@Gerard: Nu nog fatsoenlijk leren schrijven, maat! Dan ben je niet te stoppen.
@ Punk:
Dat is een Bugatti Veyron vergelijken met een Daf Variomatic.
De eerste protypes van de Veyron hadden agressievere aerodynamica elementen zoals een dikke luchtuitlaat achter de voorwielen. Ze hebben die dan weer weggewerkt omdat de grote baas Piëch, de drijvende kracht achter dit kolosaal project, trouw wou blijven aan de door legendarische Bugattis geïnspireerde lijnen van het originele concept. Wellicht zien we deze elementen terugkeren op de sport versie.

http://germancarscene.com/wp-content/uploads/veyron3-28-03-07.jpg
nice toch ik hoop dat er een in nederland komt
echt supervet dat ze een paar veyrons updaten naar 1200 pk
en ze waren al snel in 2005 met 1001 pk waar mee ze de 407 km/h kunnen halen.duzz hoe hard zullen ze nu gaan ?
Duur… Maar meer vermogen, en NOG belangrijker: lichter! Klinkt als een extreem begeerlijk apparaat:P
zo die zit. 300kg lichter. nou is dat niet zo heel erg moeilijk op 1888kg maar toch. als je ziet hoeveel poeha andere merken doen over 100kg lichter. en ook nog een 199pk erbij. die zijn meer voor de vorm dan echt voor de prestaties. die 300 doen het hem. die maken de veyron pas echt snel. gaaf. zou wel eens een vergelijking van de standaard versie vs deze lichtere versie willen zien. hoeveel sneller gaat die worden. op v/max zal het niet zoveel schelen, ik zet in op 415km/h niet 425. daar heb je veel meer voor nodig. en het gerucht dat de veyron begrensd is op 407,5km/h geloof ik niet helemaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).