Video: Fifth Gear doet de Noble M600

Auteur: , 26 Reacties

Dat is nog eens een lekker strak lijffie voor om een Volvo-blok! Met 650pk bovendien net zo snel als 'ie er uit ziet, misschien zelfs sneller.

Misschien dat sommigen van jullie een beter geheugen hebben, ik ben nogal vergeetachtig. Tot dit filmpje op het scherm voorbij kwam was ik weer helemaal vergeten dat er ook nog een automerk bestaat dat Noble heet. Nog een Brits merk dat nog steeds op eigen beentjes staat. En maar denken dat alleen Morgan dat kon.

De naam “Noble” blijft misschien gewoon niet erg hangen. Het is gewoon een naam, een beetje een serieuze naam zelfs. Koenigsegg blijft veel beter hangen. De M600 kan daar verandering in gaan brengen.

Waren Noble’s vroeger wel snel, maar niet wereldschokkend, de M600 is dat wel. De Noble M600 gaat hard. Zo hard dat bomen hun bladeren verliezen, kinderen huilend naar binnen rennen, het wegdek in tweeën splijt, de lucht dichttrekt met donkere wolken, de tijd even stil lijkt te staan en André van der Toorn zijn wijsvingertje afbreekt. Dit allemaal dankzij een 4,4 liter Volvo/Yamaha V8 en twee turbo’s die 650pk en 837Nm produceren. Deze is met uiterste precisie in een vederlicht chassis gelepeld, met een auto van 1280kg en topsnelheid van ruim 360km/u als resultaat.

Bye bye Ferrari en Lamborghini. Echte auto’s worden in Engeland en Zweden gemaakt. Ok, Pagani mag er ook wezen. Mocht het bod op de McLaren geen stand houden, dan weet je wat te doen. (via leblogauto)26 reacties

ANIMAL!! hehehe, forget the Veyron… koop dit en een Granturismo S en leer echt rijden…

Bedenk als je dit ziet dat Jason een redelijk verdiensterlijk Tourwagen-coureur is (aantal keer 3e in de eindstand van het BTCC en 1 keer kampioen) en dus ook serieus kan rijden (niet zoals de lui van TopGear dus….

M600=ANIMAL!!! Love it!
@w0o0dy: no trashtalking top gear :D
Die van fifth gear ziet eruit als ene met een drankprobleem! :D
Wel verbluffend hoe eenvoudig die naar 200 trekt, en hij leek nog door te gaan..
Vind het kleur wel een beetje baby-achtig, liever een ander blauw of van dat fel groen!
@As_long_as_it_is_fast:

even voor de duidelijkheid het zijn mijlen
@Bart_V: jaja, dat sowieso maar 200mph = 328km/h
maar ik vind gewoon dat ie nog heel snel doortrekt van 180mph naar 200mph, wat wil zeggen dat ie nog lang niet aan zijn top zit en daarmee vroeg ik mij af of ie miss toch niet sneller zou kunnen dan de genoemde 360.
Niet dat dat niet snel genoeg is. :D
LOL @ “en André van der Toorn zijn wijsvingertje afbreekt.”
Heerlijk blok die V8, jammer dat volvo hem niet meer levert. Rijdt lekkerder dan een T6 motor.
En bij van der Toorn liever z’n nek :D
wat doet die motorrijder op 2:35 – 2:36 in het filmpje?
@Mpower: ik zal u zeggen wat die doet; ook fucking snel rijden! :D
@Alwood Zo hard dat bomen hun bladeren verliezen, kinderen huilend naar binnen rennen, het wegdek in tweeën splijt, de lucht dichttrekt met donkere wolken, de tijd even stil lijkt te staan en André van der Toorn zijn wijsvingertje afbreekt.

Ga zo door, Alwood, dit is pure proza ;-)
Jammer dat hij na 2 dagen uit elkaar valt en na een week het bedrijf failliet is, om over de depreciation maar te zwijgen ;)
Ehh ben ik de enige die bij die wijzers denkt: “FAKE!”, je ziet duidelijk twee handen in de weerspiegeling, en dat shot komt niet overeen met de closeup van de beste man. Lijkt mij niet dat je met twee losse handen 200mph gaat rijden, dus wat is hier mis?
Heerlijk helder noble. Een echte racewagen voor echte liefhebbers. Playstation’s bestuurder kunnen hier maar beter van wegblijven. Raw pure power zalig!
Zo’n auto koop je niet voor de economische waarde of betrouwbaarheid. Maar puur voor de beleving. Ja als je het geld niet hebt dan is er een grote kans aanwezig dat mensen dit niet zullen begrijpen.
de vmax van deze auto is 225mph ongeveer 362 km/h!

Voor de liefhebbers:
http://www.youtube.com/watch?v=DT-iyqLoIUU
superstoer ..
alleen al het gebruik van het Volvo/Yamaha blok is een dikke + waard ..

@Hendrik: thanks for the input ..
Voila! en dat doet Top Gear dan weer wel… :D
@Hendrik: thanks man!
TopGear is een erg goed filmpje ! Deze auto is qua specifiek vermogen beter dan een Veyron !
Heel gaaf maar zou veel liever voor een 8C/F430/458 Italia gaan.
Dat filmpje van Top Gear is trouwens echt 100x beter dan het filmpje van Fifth Gear. Merci Hendrik.
@mezelf: Kijk nu nog een keer, en denk dat het gezichtsbedrog is, zal de late avond wel geweest zijn. Echt een brute auto, alleen de kleur is iets minder, en dat is geen gezichtsbedrog
Die ‘switches’ zijn echt geniaal! Vooral die ‘track – road – race’, dat is echt zo’n briliante ingeving van Noble, dan kun je in Nederland op ‘road’ rijden en dan als je de grens met Deutschland oversteekt als een echte straaljagerpiloot de killswitch omflippen, hoe vet is dat? Weet dat Ferrari ook zo’n soort systeem heeft, maar daar is het meer ‘race – race + – Race ++’
Elke auto van Noble kan ik zeer waarderen en zo ook dit model. Gewoon een geweldig merk. 8)
Ik vind die Noble’s echt wel nog vette wagens…
Zijn ook echt bloedsnel als je ziet in de filmpjes van Fifth gear en top gear..
Is ook eens iets anders dan de gevestigde supercars ;)
@ jpm
verklaar je nader…?
schijnt dat deze engelsman erg goed in elkaar in geschroefd..
@ trambel

Nouja dat is meer een opmerking in het algemeen. Kleine Engelse schuurtjes waar zogenaamde supercars uit rollen bleken in het verleden niet erg betrouwbaar en financieel rendabel ;)
Snel ding, alleen het lijkt een combo van een 360 Modena en een R8… Alleen dan voor de prijs van die 2 samen EN nog een andere droomauto! Niet echt geweldig dus, doe mij maar iets anders;)
Uniek op de weg en een erg mooi en rete snel ding!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).