Babyboomers knallen met 222 km/u over de Afsluitdijk

Auteur: , 65 Reacties

Wie dacht dat zestig-plusser massaal in lompe Volvo's dan wel oude Saabjes rijden, moet toch echt een keer zijn referentiekader bijstellen. Neem nou de drie heren die afgelopen zondag de maximum snelheid van twee Aston Martin's en een Ferrari probeerden uit te testen. Moet kunnen, toch?

Helaas voor dit gezelschap van supercar-eigenaren, de sterke arm der wet was afgelopen zondag ook aanwezig toen het zich voor een brug bij Kornwerderzand opstelde om een flink stukje te jagen over de Afsluitdijk. Op de weg waar 120 is toegestaan knalden twee van de 3 oudere snelheidsduivels naar een gemiddelde snelheid van 186 km/u. Eéntje kreeg het zelfs voor elkaar om de 222 km/u aan te raken. Niet slecht, maar nog steeds niet genoeg om het record van Robert Doornbos te verbreken.

De politie wist ze aan te houden en houdt vanzelfsprekend te rijbewijzen van deze vlugge bijna-pensionado’s een tijdje in eigen beheer. Het OM gaat nu bepalen welke straf de heren krijgen opgelegd.

Met dank aan iedereen voor de tip!65 reacties

De ‘pliesies’ hadden kennelijk ook wel een leuk autootje onder de kont, als ze een gemiddelde van 222 konden meten.
Ach moet kunnen toch. Ik vind de snelheden niet eens zo absurd. Die komen bij mij niet dagelijks, maar toch wel wekelijks op de teller voorbij. Ik heb alleen lang geleden al afgeleerd om dit over langere afstanden te doen ;) Maar een kort sprintje moet kunnen. Ze trapten trouwens niet eens door, alle auto’s kunnen een stuk harder dan 200.
@lemster: onze z3 haalt geen 200
moet toch kunnen? ik vind van wel!!
Geen gemiddelde van 222 k_man!
Moet absoluut kunnen!
Ze hebben zetjes gewacht tot de brug dicht was en de weg vrij… verantwoord onverantwoord cruisen :)
nou bijzonder hoor, ree vorige deze winter nog 250 met me vader op de afsluitdijk met ze e350 (en toen was de weg niet afgesloten). en dat was geen uitzondering kan ik je vertellen want we hadden er ook al is 240 gereden.
Politie heeft in dat soort gevalletjes vaak ook een Golf R32 onder de kont oid, was laatst met wegmisbruikers :)
@k_man: je hebt geen snelle auto nodig om een gemiddelde uit te kunnen rekenen ;) De Afsluitdijk is kaarsrecht, dus goed zicht. (Alhoewel ik altijd m’n vraagtekens blijf houden bij de manier waarop de politie meet)
excuses deze de weg was niet afgesloten.
Een lege rechte weg. Geen probleem dus.
Ik had net zo gereden als ik daar met een aston was!
-edit: dank u, is aangepast-
Wat voor Aston’s waren het?
Gezien de leeftijd van de eigenaren waarschijnlijk zo’n ouwe lullen bak (DB9).
BTW..al iets meer bekend van de MINI vs PORSCHE weddenschap ?

http://www.youtube.com/watch?v=NhdSF2Du1_8
@Megakix: Yes, een 911je heeft MINI vannacht vernederd in een niet noemenswaardige prutsrace: http://www.autojunk.nl/2010/06/porsche-verslaat-mini-in-achterlijke-race
OT: 222 km/h…dat is mijn gemiddelde snelheid in Nederland joh !….
Wat kan er nou verkeerd zijn aan aan 222 km/u rijden op een rustige, rechte weg met een auto die daarop berekend is? 100 km. oostwaarts is het de normaalste zaak van de wereld. En hier wordt het rijbewijs ingenomen – krankjorum
@Megakix, de mijne in België eerder 22,2 .
@Nijntje_: LOL ! ;-)
Het lelijke eendje
Moet kunnen, daar dient die baan toch voor!
Om te racen!
als je niet langer dan 16 seconden doorvlamt kunnen ze je niet meten…
Echt weer zo’n burgerlijk, Ik rij een Dacia Logan bericht. Totaal geen idee wat sommige auto’s in hun mars hebben. Als je dat wel zou weten zou je ook weten dat 222 km/u helemaal niet zo’n astronomisch hoge snelheid is. Waarschijnlijk reden de heren op dat moment even wat rustiger om te kunnen bijkomen van het echte geweld wat vooraf ging. Ik heb zelf ooit eens 320 in Nederland gereden en dat was ook bijzonder goed te doen.
De andere bestuurder reed met een gemiddelde snelheid van 222 kilometer per uur.

Wel een gemiddelde snelheid dus, KwamTochMaarNiet..
haha wat een bazen die 3, aleen wel weer jammer dat de politie weer zo in het nieuws moet komen, wees toch eens lief tegen automobilisten!
Ze konden net zo goed even naar Duitsland gaan.
Lekker! Ik ken eh iemand zeer persoonlijk, al vanaf mijn geboorte zeg maar, met toevallig ook precies mijn leeftijd, die gisteren op de A7 ruim die 222KM overschreed in dezelfde witte R8 V10 spyder waar Autoblog laatst mee reed. Leuk speeltje hoor :) Ik ben alleen een adaptive stuurtje gewend, en de R8 stuurt wat zwaar en met grotere omslag bij de langzamere tempo’s.
En voor staf krijgen ze nu een Prius en moeten de AS en Ferrari bij mij inleveren!
AM natuurlijk….
weer een bewijs dat het makkelijk kan ..
222 km/h op de afsluitdijk lukt toch gemakkelijk? Zeker als je geen wind tegen hebt :P

zdev: hoe kwam jij dan aan die auto? Want als je bent wie ik denk dat je bent dan ben je geen autojournalist :P
@Sorcerer: proefritje, maar het was niet op de afsluitdijk. Moest dus rustig aan doen :-)
we hebben extreem goede snelwegen in nederland, als het niet vriest tenminste. Dus die maximum snelheid kan wat mij betreft flink omhoog. Ik heb helaas afgelopen week ook weer een vriendelijk doch dringend verzoek gekregen van de instantie in leeuwarden voor hun contributie bijdrage. 155 op de a27 schijnt niet te mogen op zondagavond..
@NLBUURMAN: Niet? Is het een Z3 1.8 ofzo? Alle andere halen de 200 wel.
@k_man:
Hij heeft er 1 uit de VS maar moet denk ik nog even de tellers aanpassen.
Ik weet iemand die op de afsluitdijk 300 heeft gehaald met ze 993… Dus 222 valt nog wel mee:p
Record is 235 in een gechipte golf IV GTI, lijkt me overigens niet echt een probleem op de afsluitdijk. Woon zo’n beetje aan een afrit van de A7 tussen Cornwerd en Bolsward en kom regelmatig op de afsluitdijk om te pieken met een auto. In Friesland kun je nog rustig 180 op de cruise control rijden op trajecten als Cornwerd – Sneek en Sneek – Joure etc.
@Koos: ik snap werkelijk niet waarom je dit aan de grote klok hangt pannekoek!

btw, ik woon in Harlingen.
Ik snap niet dat iedereen roept dat het kan, ze zijn toch aangehouden? In theorie kan de snelheid natuurlijk op bepaalde trajecten makkelijk omhoog, het is ook al weer meer dan 20 jaar geleden dat we van 100 naar 120 mochten.
Zucht, ik was tegen werkelijk iedereen met de discussie over de Veyron in R’dam laatst, maar zelfs ik vind dit grote onzin van de blauwhemden, ook al ben ik jaloers op de heren, als die bazen echt gewacht hebben tot de brug dichtging vind ik dat de hele zaak vergeten moet worden. Maar ik vind het wel vreemd dat iedereen hier boven het stoer vindt om te zeggen: “jong, ik heb 330 gereden jonguh..”. Dat is in Nederland over het algemeen met volgepropte snelwegen (lees linksrijdende vrachtwagens) levensgevaarlijk, en het lijken me allemaal opschep verhaaltes want 250+ op de a2 kun je onder normale omstandigheden niet navertellen. De afsluitdijk is een uitzondering, en het ’s nachts vind ik ook een ander verhaal, alhoewel 300 dan ook niet bepaald snugger is..
Het was een rode Ferrari 599 GTB Fiorano, en 2x grijze Aston Martin DB9. Op de heenweg deed de Ferrari nog rustig aan. Gewoon rustig met ’t vrouwtje aan het cruisen. Op de terugweg reden ze wat sneller.

Ik vond dat we op zich netjes reden;)
Sjah tuurlijk kan het, maar het mag niet… dus niet gaan zeuren dat de politie ze heeft aangehouden. Er is een maximum snelheid in Nederland en daar dien je je aan te houden, wanneer je dit niet doet moet je ook de consequenties dragen. Politie deed gewoon zijn werk. Hiermee zeg ik niet dat ook ik vindt dat de snelheid op sommige stukken snelweg omhoog kunnen maarja als je 222 rijdt waar 120 is toegestaan overtreed je gewoon obzetelijk de wet, Eigen risico.
Oke beetje rare zinsopbouw, hopelijk valt het te begrijpen.
222km/u? Das ook niet veel voor een Aston Martin of Ferrari! Ik zeg een lintje voor het gebruiken van deze prachtige auto’s en omdat ze niet voluit rijden (dit is beter voor het milieu!). Jammer dat ze niet de gemiddelde lomprijder in een golf oid gepakt hebben…
Dan ben je zo oud en heb je heel wat meegemaakt ( een oorlogje her en der ), probeer je eindelijk van je welverdiende pensioen te genieten door een Ferrari of Aston Martin te rijden en is de politie je nog steeds te snel af. Big Fail !
@Majinstar: uhm de oudste man was 65, wat zou betekenen dat deze man in 1945 geboren is, erg bewust zal hij de oorlog dus niet hebben meegemaakt. Verder zijn er voor zover ik me van mijn geschiedenislessen kan herinneren geen oorlogen meer geweest in Nederland.
Heren op leeftijd die zich niet kunnen beheersen. Treurig hoor.
@Appelscha

Wat is het verband tussen zelfbeheersing en leeftijd dan volgens jou?
@Bob, hij bedoelt het natuurlijk als ‘in elkaar geslagen én ondergekotst’. Allereerst al dikke pech dat je aan veroudering onderhevig blijkt, vervolgens kun je je ook nog ‘ns niet beheersen in een über-GT. Gewoon, twee verschrikkelijk nare zaken dus.
222? onze alhambra van de zaak doet zelfs 199 op de gps over de dijk
the-budel-guy
222 is niks man zo hard rijden wij in de stad :P

maar ik vind als het kan moet je het doen als het niet kan moet je het niet doen en die dag kon het niet want er was politie :P:P
the-budel-guy
ons pap en ik hebben ooit in een audi A6 4.2 fsi avant uit 2007 over de afsluitdijk een snelheid van 240 op de navi gereden uiteraard s’avonds en de weg was leeg.
@the-budel-guy

Ook zo’n babyboomer die pap van je?
the-budel-guy
@ BOB normaal is ons pap een rustige rijder 130 waar je 120 mag en ga zo maar door (met het vekeer mee rijden) zekker niet aso rijden altijd voldoende afstand.

maar als wij wel is een weekje de 4.2 FSI mee krijgen van de zaak meestal als onze eigen 3.0 in de garage staat.
dan doen wij wel is raare dingen maar mestal in duitsland maar we wilde toch is de afsluitdijk proberen
Lekker gumtraject is de A12 vanaf Arnhem-Noord tot aan Maarsbergen….gewoon een tip ! Er staan geen camera’s (ook niet bij Ede zoals velen denken/verzinnen)…’s avonds kun je loeihard doorketteren, heerlijk rustig, goede weg (zonder verrassende hobbels en gaten)…

Ik zeg: DOEN ! ;-)
@Megakix: succes.
Ik rij daar regelmatig en zie vaak genoeg mobiele flitsers staan. Maar daar kom je nog wel een keertje achter! NIet dat ik me altijd braaf aan de maximum snelheid hou, maar ik let goed op en kijk ver vooruit. Dat gaat meestal goed.
Bwah, bwah, bwah. Ik heb wel eens 650 gereden met mijn Polo G40. Bwah, bwah, bwah.
Respect!
Mooie actie van de heren. Ik vind het nog steeds onzinnig dat er zulke strenge snelheidsbeperkende maatregelen zijn in Nederland. Natuurlijk is het ook belangrijk om de weg er op aan te passen, maar maak dan een betere weg. En de afsluitdijk is best wel kaarsrecht dus als je weet wanneer de bocht komt is 220 echt geen wereldschokkend getal!
Laat de politie boeven gaan vangen. Maar neen, dat is eng.
Betreft een Ferrari 599 GTB Fiorano, AM V8 Vantage, en een AM DB9. (zie ook: http://www.autogespot.com/nl/viewimages.php?id=c214748364822062010201755).
Als iemand een Veyron te leen heeft, kan dat record van Doornbos er aan ;-)
Tja, ik ben zelf ook geen heilig boontje maar met >200kmh op een drukke weg (ja, ik reed er zelf ook op dat tijdstip tussen al het weekendverkeer, zag ze staan bij de Texaco na de dijk) heb ik geen medelijden met de heren (maar dat had ik toch al niet met een dergelijk wagenpark ;-))
De snelheidsverschillen zijn dan domweg te groot, het is tenslotte geen spelletje maar het kan ook om mensenlevens gaan. Zie bijvoorbeeld http://www.telegraaf.nl/binnenland/7016543/___Cel_na_botsing_183_km_per_uur___.html?sn=binnenland,buitenland
Daar heb je trouwens niet eens een Aston of een Ferrari voor nodig. Mijn 850R kon dat ook prima. Maar dan wel lekkeR op de Ring. Openbare weg: gekkenwerk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).