BYD komt naar Europa! (waarschijnlijk Duitsland)

Auteur: , 33 Reacties

De Chinese autofabrikant van elektrovervoer en kopieermodellen is onlangs al een samenwerking aangegaan met Daimler. Maar ze willen meerrr. Ze willen zich graag in Europa gaan vestigen, als het even kan bij onze oosterburen en dichtbij een vliegveld.

BYD gaat de oversteek maken naar Europa. Ze blijven natuurlijk wel in China, maar ook op ons continent moet een headquarters komen. In Nederland doen ze al zaken met importeur Autobinck, maar de Chinezen willen meer gaan doen dan alleen auto’s verkopen. Ook de ontwikkeling moet hier in Europa gaan plaatsvinden. Dat betekent waarschijnlijk dat er een stuk minder ge-copypaste gaat worden als ze zich aan de Europese regeltjes moeten houden.

In Nederland -en in de rest van Europa- rijden nog geen BYDjes rond (afgezien van wat testmodellen in Madrid). Voor het eind van dit jaar willen ze zich gevestigd hebben op het vasteland, en wie weet hoe snel ze dan een (hybride?) auto bij ons op de weg zetten? Misschien wel sneller dan we denken. Of wordt het toch een klein stadswagentje die ze samen met Daimler gaan bouwen? We houden je op de hoogte. (bron: autonewschina)33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Aaahnee, nog meer straatvervuiling :(
Is er nog geen BYD-tag?

Schande
@Stender: Jazekers wel (staat onderaan het bericht), check ons archief met 26 BYD-artikelen ;) : http://www.autoblog.nl/archive/tag/byd
Vandaag naar de Belgische importeur van Jinlun, Neco en CFmoto geweest (scooters, motoren en quads dus). Aan de prijzen te zien verwondert het me niet dat er daar meer en meer van verkocht worden.

Als de Chinese autoconstructeurs ook auto’s kunnen bieden met zo’n prijsverschil tegenover de gevestigde merken, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor hen.
@Esprit_de_Flandre:
maar kijk naar de kwaliteit van die dingen ik importeer ook crossmotoren en al die chineese rommel is niet te vertrouwen ze maken alleen maar 4stroke motoren die voledig versleten zijn na een paar uur intensief gebruik zelfs de kaders scheuren veel vlugger en hun ophangingen zijn niet gemaakt voor hard offroad werk de jappanners daarin tegen maken ook nog 2strokes die niet kapot te krijgen zijn. “Good Quality aint Cheap, Cheap Quality ain’t Good”
Nu de NCAP nog doorstaan, schijnt dat pruducten die een “made in china” stempel hebben relatief sneller uit mekaar vallen dan de doorsnee fabrikanten..
@RS: draai eens je toetsenbord en muis om, kans is groot dat er “made in china” opstaat.
@Ricardo: waarschijnlijk bedoelt Stenders, nog geen BYD in de linkerkolom.
@Ricardo

Ohja je hebt gelijk.

Ik keek alleen boven (naar de categoriën)
Wat moet ik hiervan vinden.
Dit merk heeft niets innovatiefs te brengen in europa.
De werkgelegenheid binnen europa zal er ook niet door stijgen. Of de verkeersveiligheid er door dit merk op vooruit gaat weet ik ook niet.
Dus dit is niets anders dan slecht nieuws.
Bahalve voor de mensen die graag nog meer keuze willen in het budget-pauper segment van auto’s die zowel het milieu als het straatbeeld vervuilen.
Dit merk heeft wat mij betreft geen enkel recht om om hier auto’s te verpatsen, en kan beter investeren in eigen design,en in motor en aandrijf innovatie voor dat het in ons continent voet aan land zet.
Als ze die dingen kunnen verkopen in Europa denk ik niet dat BYD wakker ligt van iemand die tegen de komst van BYD is.
De toekomst zal het uitwijzen, en dat ligt in de handen van de westerse consument.
Hah geweldig kom maar op, ik zal geen BYD auto kopen maar toch vind ik het wel leuk om te weten dat ze in Europa ook op straat zullen verschijnen :D
Nah… De EU heeft toch protectie. Met andere woorden ook die auto’s worden een stuk duurder zodat ze bijna net zo duur zijn als europese auto’s (gelukkig?) Denk ’t wel :)
Wat een neppe Mercedes zeg.
Kwaliteit zal minstens zo goed zijn als het orginele.
Zouden ze ook roesten zoals Mercedes?
Als je kopieërt moet je alles kopieeren.
Het lijkt op een Mercedes met een BMW logo!
Slechte ontwikkeling waarbij we overspoeld gaan worden met rotzooi dat weer ten koste gaat van de westerse automerken. Zoals ze in China ons verplichten in zee te gaan met locale bedrijven moeten wij hun ook ea verplichten voordat ze de markt opkomen. Bovendien, komop BMW en Mercedes etc. Hier kun je ze wel aanklagen voor plagiaat! Aanpakken die hap!
iedere ..
maar dan ook ELKE west-europees heeft wel een BYD product in huis ..
Een paar ontwerpers wegkapen van de Duitse merken en ze zijn binnen.

@lincoln: Oh ja, accu’s en oplaadbare batterijen. Doen ze goed.
Elk merk moest ooit eens onderaan beginnen.
Ok, en waarom niet naar Nederland. In Eindhoven is een vliegveld en er staan nog wel wat loodsen en fabrieken van Philips, Daf, Volvo/Nedcar leeg of Schiphol, de lege (lege, lege – echo) loodsen van Fokker. Of waarom niet naar Rotterdam, daar staan ook genoeg scheepswerfloodsen leeg.
Het zou een mooi stukje arbeit opleveren dames en heren!

Of zou het liggen aan de geblondeerde voorzitter van die ondemocratische Postduiven Vereniging Venlo die geen buitenlanders hier wil hebben. Zo glijden we lekker af naar een tweede wereldland. Maar goed, nu loop ernstig ik vooruit op de zaken.
Alsof die goedkope troep zou kunnen concurreren met de Europese concurrenten?

Schei toch uit! :)
@Benz.. Hoeft ook niet, zij verkopen nu meer dan zat in china, het wordt alleen maar tijd dat het ook over van de rest van de wereld lukt. Europese concurrenten? ja we hopen dat de Europese fabrikanten niet opgekocht worden JA!
@RSX: 100% met jou eens:) het wordt inderdaad echt tijd dat het ze over de rest van de wereld ook lukt.
Het zal ook niet lang meer duren tot de Chinese merken het kwaliteit van europese merken zullen evenaren.
Ik heb liever meer variatie in het verkeer, dan telkens dezelfde “premium” auto’s die je dagelijks ziet :)
Ik verwelkom China met open armen :D
@RSX: Kwaliteit gaat bij mij boven kwantiteit. Al zal jij zoiets nooit begrijpen..
schandalige ontwikkeling PUNT
Ze zitten vast zo dicht bij een vliegveld zodat ze snel weer weg kunnen. Moet er niet aan denken dat in ons prachtige continent *kuch* de straten worden vervuild met troep die waarschijnlijk onveiliger is dan zonder parachute gaan skydiven. Wat mij bertreft moet onze grote vriend de EU ze niet toelaten.
In Antwerpen is de Opel (GM) beschikbaar en op zoek naar een nieuwe eigenaar
Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit van mn leven in zo’n lelijk hondenhok stap… De europese auto’s zijn in mijn ogen al een behoorlijke eenheidsworst aan het worden, maar dat wordt alleen maar erger… Pff, zelf een auto bouwen?
@sonett
Wie wil er nu een fabriek kopen in zo’n fiscaal ongunstig land als België.
Build Your Dream.

Welke droom?

de milieu droom?

die is een waterstof honda.

voor de benzine een Ferrari.

voor de diesel een Volkswagen.
– Edit: nutteloze bijdrage –
@CEY: Doe ef rustig man, de 2e helft van je zin is al duidelijk genoeg.
@bmwmpower zou gij nog rustig zijn als ge zo iets ziet voorbij rijden de technici en ontwerpers van bmw hebbe dag en nacht gewerkt voor een wage als deze te kunne bouwen en deze mense pikke het gwn maar dan vind je dat we gwn rustig moete blijve? da denk ik van nie :d http://1.bp.blogspot.com/_0wS0_NnE7X4/SBxdm9AXYgI/AAAAAAAAChA/XKAnHgUv6VI/s1600/DaveDeli_ChinaBMW_X5_03.gif

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).