De nieuwe Grand Cherokee gaat offroad [video]

Auteur: , 71 Reacties

De toekomst van Chrysler is dankzij de overname van Fiat (en wat overheidsgeld) weer een stukje rooskleuriger geworden. Ook dochtermerk Jeep profiteert hier van mee en is in de VS inmiddels begonnen met de verkoop van de nieuwe Grand Cherokee. Maar hoe goed houdt deze 4X4 zich eigenlijk in het terrein?

Motortrend is op pad geweest met de nieuwe Jeep en nam ‘m gelijk mee naar een vrij onherbergzaam stukje natuur. Geen mul zand of blubberige blubber, maar heuvels waar je met de benenwagen nog moeite mee zou hebben. Toch rijdt de Grand Cherokee er opvallend netjes overheen, zonder uitgerust te zijn offroad banden.

Later dit jaar volgt ook de Europese introductie. Dan nog met alleen benzinemotoren, maar later komen er ook zelfontbranders beschikbaar. Tijd om de gebaande paden te verlaten en een stukje te offroaden. Bekijk het hieronder!

Met dank aan W0o0dy voor de tip!

PS. Voor de liefhebbers; HIER de configurator van de nieuwe Jeep.71 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ben benieuwd of er ook weer een srt-8 komt..
Ot: Ziet er goed uit, niet meer zo hoekig als de vorige.
Rutger jansen
Srt-10 deze keer?
wow, lijkt wel een reclame van jeep zelf… en ze bashen de europeanen, zoals dat de gewoonte is :)! stomme chauvenisten :s
@technopatat:
of jij verstaat geen Engels ..
of je bent niet bekent met USA car reviews ..
of je bent jonger dan 11 jaar ..
of gewoon een debieltje ..
@technopatat:
ooww ik zie het al .. een Belg .. alle 4 dus ..
@lincoln: danku, ik zie je ook graag, WAT EEN TENEN, wie is er nu als een 11 jarig fanboytje bezig? plz zeg, kom met deftige argumenten af en ik wil discussie voeren, niet zo een zielige praat! ik ben 20, versta goed engels en geen debiel en inderdaad niet bekend met die reviews, maar toch vind ik nog steeds dat het precies een reclamespot is…

ok, hij klimt goed, ok hij is mooi, maar toch moeten ze hem vergelijken met de x5, terwijl ze net een punt aanhalen waarop de x5 in mijn ogen beter is, namelijk handeling… en ik vind dat deze persoon hem een beetje raar positioneert, ik ken niets van de Amerikaanse markt, maar z’n uitleg vind ik soms nogal vaag, en vooral: goedpraten van ietwat gebrekken …
@technopatat:
dus je bent er zelf ook achter dat je net zo goed nix had kunnen schrijven ..
@lincoln: lol, het enige dat ik daarop te zeggen heb is: klein kind
@lincoln: Volgens mij ben je een prima kerel en meen je het allemaal niet zo hard als het overkomt (meestal dan), maar iemand uitmaken voor debieltje vind ik toch een beetje vreemd van je.
Toegegeven, technopatats eerste reactie had ook wat genuanceerder en uitgebreider gemogen, maar is dat een reden om te gaan schelden ‘jochie’? ;)
@Citrofiel:
nix daarvan ..
als een debiel elke gelegenheid aangrijpt om amerikanen te bashen met het verweer dat de amerikaanse pers europeese producten basht (wat gewoon niet zo is) en te denken dat Jeep uberhaupt een amerikaans product is (behalve de productie dan .. maar dat geldt ook voor de X5 en ML) en dan die lui stomme cheauvinisten noemen ..

dan kan je niet ouder dan 11 jaar zijn .. onmogelijk ..
@lincoln: ik bash amerikanen totaal niet altijd! ik ben zelf liefhebber van amerikaanse auto’s! maar de amerikaanse pers moet je gewoon nageven dat die niet altijd, tot zelfs bijna nooit(ja dat meen ik), objectief zijn niet?

nu vraag ik me eigenlijk serieus af hoe oud jij bent, en als je al ouder bent dan 15/16, waarom ik je met 1 zinnetje ZO hard op de tenen heb getrapt, djeezes :s!
@lincoln: Ik heb even in technopatats reactieverleden rondgekeken en kan niet anders concluderen dat hij

1. Vrij inactief is (dus waarom je nu zo’n hekel aan hem lijkt te hebben is me onduidelijk, zo vaak kan je hem nietr tegengekomen zijn)
2. Geen anti-Amerikaanse houding heeft. In de 8 pagina’s die ik heb doorgekeken (toen zat ik al een jaar terug) heb ik geen Amerikaanse-auto-bashing gezien.

Ik snap dat je misschien wat gefrustreerd bent van de gemiddelde houding tegenover Amerikanen hier op autoblog, maar ik ben bang dat je de verkeerde hebt gekozen om je op ‘af te reageren’. En patriottisme/chauvinisme kan je de Amerikanen moeilijk ontzeggen hoor… Dat is heus niet verkeerd.

@technopatat: Lincoln heeft ruim voldoende levenservaring hoor. Ik denk dat ik veilig zit als ik jouw leeftijd verdubbel.
@Citrofiel: als hij werkelijk die leeftijd heeft mag hij wel iets beschaafder overkomen… Ik ga niet zeggen dat ik altijd beleefd blijf, maar als ik dan toch boos word doe ik het met argumenten, je hebt denk ik wel zo een half boekje tegengekomen in mn reacties :D!

En inactief ben ik niet echt, ik kijk dagelijks leerlaals, laar reageren vind ik enkel zin hebben als me iets stoort, opvalt, of bevalt :)! Op alles reageren vind ik ietwat tijdverspilling :p!

Maar toch: respect voor jou om je zo te verdiepen in een ruzietje :).
@technopatat: Ik weet dat dit klinkt alsof ik lincoln de les aan het lezen ben, maar zo wil ik eigenlijk helemaal niet zijn. Zoals ik al zei, ik vind hem een prima kerel met vaak leuke reacties hier. Maar gisteren leek het er echt op dat hij even zijn frustraties kwijt moest of zo. Helaas koos hij daar de verkeerde persoon voor, want in jouw geval was het niet echt onderbouwd. Eigenlijk onderbouwt hij nooit iets, maar normaal gesproken maakt dat ook niet veel uit. In het geval van een ruzie en gaan schelden moet dat toch echt even wel… Nou ja, ik geloof dat hij het heeft opgegeven. ;)

@lincoln: Sorry hoor, je vindt me op dit moment vast heel vervelend, ik hoop dat je me dat ooit kunt vergeven ;) , maar ik vond dat je hier toch even uit de bocht vloog…
@Citrofiel: amen to that, in beide replys geef ik je gelijk! Ik besef dat jij een neutrale reaguurder bent, jij kent my niet, maar jouw reacties ken ik wel, en samen met vla en bmw_mpower ben je 1 van de weinige waaraan ik me nog nooit geergerd heb! Wij hebben zelfs in het verleden, van voor de accounts nog leuke discussies gevoerd :)!
@technopatat: Aaah, die goede oude tijd. :) Ik krijg er gelijk weer zin in! :lol:
@Citrofiel:
jij hebt toch ook nog een tijd verkering gehad met 1 of andere @Timmie .. de rietdekker met een Citroen Berlingo ..
@lincoln: jij doet hard je best om populair te zijn, te zien aan je andere reacties hier de laatste dagen… ofwel ben je iemand die Lincoln z’n nickname misbruikt, want ik ken jou ook als een vrij toffe peer, ofwel heb je al 3-4 weken niet meer gemogen van je vriendin/vrouw ;)!
@technopatat:
op een gegeven moment zijn discusies klaar .. afgelopen uit ..
daar zijn mannen nu eenmaal mannen voor ..
@lincoln: inderdaad, goesting om een pint te gaan pakken vanavond ;)?
@technopatat:
hell yeah dude .. zuip jij mij maar arm .. ik betaal ..
@lincoln: feest, maar ik betaal je wel 1 goede (Belgische) Blonde Leffe :D! als je dat bier ergens ziet staan, je niet inhouden en bestellen! :p!
@lincoln: Zoek maar op Berlingo vs Alexis Skye. :lol: Helaas laat hij niets meer van zich horen. :cry: ;)

Waarom eigenlijk?
Ik vind alleen de achterkant niet echt gelukt maar eigenlijk moet ik hem nog in echt zien daarvoor voor de rest is hij voor mij geslaagd.
Kijk en oz hoort een Jeep te zijn.
Vind hem alleen niet echt super mooi maar hij kan het wel allemaal.
Rutger jansen
Nou nou de achterkant is inderdaat een beetje mislukt maar de voorkant klopt dan juist wel weer
stoer ding, maar zou het niet kopen zal wel een behoorlijk crappy dashdoard hebben en zal behoorlijk amerikaans rijden denk ik
@paulusrx7: Heb je ├╝berhaupt gekeken naar het filmpje, voordat je deze dogmatische visie op jouw versie van de werkelijkheid laat schijnen?
Zo’n Jeep hoort precies bij mensen zoals de bestuurder in het filmpje.. grijze mensen. Nee sorry, met zo’n ding kan ik helemaal niets.
Ik heb net een maandje rondgetourd (West Coast) in de huidige Grand Cherokee. Helaas in de 3.7L V6, niet in een V8, maar toch een heerlijke auto. Ik denk dat ik het huidige model toch iets mooier vind dan deze nieuwe.
ben benieuwd of er een srt8 komt, check wat er op american sunday stond te blazen:

@ricardo op steen heb je ook wijnig aan offroad banden. gewone weg band met verlaagde druk werkt dan prima.
Verder mooie auto.
Weet niet of ik echt onder de indruk moet zijn.. Wegligging zag er niet echt uit om over naar huis te schrijven, veel te deinerig. Daarnaast gebruiken ze zonder enig probleem 2keer hetzelfde shot.. En stijle hellingen ken ik nu onderhand wel van de RAI..
Wel mooi om de onafhankelijke aandrijflijn te zien..
@John:
duh, deze is gemaakt voor het terrein, niet voor de weg.
@Laue: Dat krijg je dus als je met geluid uit kijkt he..
Thanks laue ik werk nog even verder ;)
@John:
aan het werk hea… bij overuren gaat het geluid aan. ;)
Ik heb eventjes iets uitgezocht. De beste man heet Todd Lassa. Motortrend is een landelijk magazine in USA, met basis in Detroit. Lassa is al een tijdje in de ‘business’, is zelfs ooit verhuist van San Diego naar Detroit om de kans aan te grijpen om bij Motortrend te werken. Hij was voorheen werkzaam bij Autoweek (USA-editie).
Onlangs schreef hij een artikel, dat hij boos is, dat Opel gered wordt door General Motors en belastinggeld van de Amerikaanse burger.

Met dit als achtergrond, weet ik niet of hij zo objectief kan kijken naar Europese merken.

Maar, in hoeverre is Landrover nog Europees? Tata is eigenaar.
tuurlijk knullies ..
bij Jeep weten ze niet hoe ze een Jeep moeten maken ..

zoveel ervaring en know-how hebben ze daar niet ..
@Lincoln e.a.

Wat is het toch een kwalijke evolutie dat internet en andere multi-media de grenzen van beleefdheid en wederzijds respect doen vervagen…
Je moet je eens afvragen; zou je ook zo stoer doen als je recht t.o.v. de persoon in kwestie stond?(denk het niet)
Snap niet dat er door de moderators geen nul-tolerantie wordt gehanteerd.
On topic;
Heb van motortrend eens een vgl zien van de snelste corvette tov gevestigde supepersportauto’s in Europa. Deze werden zogezegd verpulverd door de corvette. Heel veel objectieve waarde heeft bovenstaande test dus niet.
@TJ: danku, ik was van hetzelfde idee
Ik vind m niet onaardig… Had al begrepen dat ie het zelfde ondestel meeft als de Mercedes ML, dus off-road zal ook wel ok zijn, alhoewel ik mij nog steeds afvraag of hij net zo ver komt in het terrein als bijv. een Toyota landcruiser of een Landrover….
@Trevor: yep deze auto deelt idd zijn onderstel met de Mercedes M-Klasse.

Amerikaanse fanboys zeggen dat Jeep & Mercedes het samen ontwikkeld hebben en German fanboys zeggen dat Mercedes het ontwikkeld heeft en Jeep het ‘mag’ gebruiken.

Hoe het werkelijk zit durf ik je niet te vertellen.
Waarom wordt het over het algemeen zeer nette en objecteve MT hier in twijfel getrokken. Als we het toch over chauvinisme en subjectiviteit in autotest en van autojournalisten hebben hoeven we echt niet naar de andere kant van de plas hoor.

OT: Ik vind het een mooie auto. Achterkant was wat wennen maar voor de rest vind ik het wel een verbetering.
Ik denk dat deze Jeep over goede terreincapaciteiten beschikt, meer gebaseerd op de geschiedenis van Jeep dan op dit filmpje. Verder zie ik de auto duidelijk deinen als hij over de heuvelachtige weg rijdt, een X5 of Cayenne ziet er toch iets anders uit op dat soort wegen. Ik denk dat deze man inderdaad lichtelijk onder invloed staat van Detroit, maar dat kan ook moeilijk anders als ze daar hun hoofd bovenwater willen houden…
****** ***** RECLAME!! *zucht…*
On topic: Nice karretje!!
hahaha wat een heerlijke conclusie; hij is goedkoper, dus beter dan de Land Rover haha. vond het een leuk filmpje, ding ziet er ook zeker niet verkeerd uit – jammer van de chromen velgen. het interieur is zo te zien weer klassiek amerikaans (lees: goedkoop plastic), het exterieur is zeker verbetert tov de ouwe (vind ik!). vanzelfsprekend doet hij het goed in het terrein. de conclusie blijft echter onjuist, die kerel blijft het maar hebben over land rover, maar welke bedoelt hij? Freelander, Discovery, Range Rover, Range Rover sport? Ja die zijn duurder, maar binnenin beter afgewerkt, betere ”ride” op de weg (dat is gewoon bullshit wat die kerel zegt, dat ding rijdt waarschijnlijk als een dwijl als je hem in europa op een bochtig weggetje loslaat). Bij een LR of RR betaal je voor een superdegelijk, mooi, redelijk geciviliseerd (qua weggedrag in europa) product met een geweldige merkhistorie. Jeep heeft die merkhistorie ook maar staat erom bekend dat het gewoon amerikaans plastic blijft qua weggedrag en interieur, de terreincapaciteiten kun je overigens niks van zeggen!heb onlangs in een wrangler gereden en dat reed als een truck, echt verschikkelijk.
@RALM:
om even te reageren op je openingszin: Volgens mij zegt de grijze duif dat de Jeep een betere deal is. Nu niet boos worden als ik het verkeerd heb, ik heb het filmpje maar 1x bekeken ;)
@RALM: “het interieur is zo te zien weer klassiek amerikaans (lees: goedkoop plastic),”

Jaja, jij weet er alles van da’s duidelijk….

http://www.youtube.com/watch?v=1xkOSEv5wtw
@w0o0dy: nou woody, ga jij maar eens lezen ipv al dat video kijken;)
http://www.automotivetraveler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1042:behind-the-wheel-2011-jeep-grand-cherokee&catid=78:behind-the-wheel&Itemid=205
@autoblogger: your point being….?
@w0o0dy om 21:43: Dat je niet zoveel filmpjes moet spammen. ;)
@w0o0dy: blijkbaar ben je nogal geinteresseerd in deze Jeep. Ik kwam die review tegen, dacht dat je het misschien interessant zou vinden.
@autoblogger: je reactie was nogal verwarrend, alsof Wooody het bij het verkeerde eind had.

On-topic: wat zijn wij Europeanen toch vol van onszelf. US journalisten zijn nooit objectief en chauvinistisch, maar wij zijn dat steeds. Onze visie op een goed en evenwichtig rijgedrag is objectief, universeel en rechtstreeks afkomstig van de God’s studiebureau. Het sch**t krijg ik van die houding. Of het geleuter over “harde plastics”: heb je de foto’s van de Cherokee bekeken? Neen, maar toch moeten sommige eikels de auto afkraken omwille van het meer-dan-waarschijnlijk-harde-plastic-van-die-vadsige-Amerikanen. Al eens een BMW van 40.000 EUR aan de binnenkant bekeken? De radiootjes die erin hangen zijn uit zwart hard plastic. Moeten we nu gaan wenen?

Lincoln heeft een bij wijlen irritant stijltje, maar hij heeft donders gelijk dat hij al die Europese chauvinisten even aanpakt. De werkelijkheid heeft haar rechten.
@bmw: Leuk betoog. Dat zie ik liever dan dat je iemand uitscheldt of discrimineert. :P
1 van de mooiste uit zijn klasse.
Ook nog eens goed offroad waar de meeste heel slecht in zijn. Ik zeg toppie!
De koplampen zijn nog wel geinig gedaan, maar ik zie er geen Jeep meer in terug. Hij ziet er uit als de eerste de beste Kia of Toyota. Stom en saai. Een Land Rover is premium, dit is gewoon blik met plastic.
Wat een schitterende auto, ben altijd al gecharmeerd geweest van de Grand Cherokee. Hij ziet er echt mooi uit. Jeep’s zijn altijd erg goed off-road geweest en minder on-road, maar dat schijnt nu erg verbetert te zijn. Heb al meerdere reviews bekeken. Maar de ervaring zal het leren. Het interieur is even afwachten, maar dat zie ik wel positief in na het zien van dit filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=zctLWX1kAqs

O.a. hele dash in leer gestickt, zie je niet vaak in dit segment. Denk dat ze heel erg in de goede richting aan het gaan zijn. Ben erg benieuwd als ik hem in het echt zie.
jongens laten we heel eerlijk zijn de europianen denken dat ze altijd superieur zijn , nee dat is wel een toffe houding , iedere cultuur heeft wat laat het gewoon , aan bijde kanten heb je goede en slechte dingen simpel , tis gewoon smaak . en 1 ding moet je die amerikanen toegeven vaderlands getrouw zijn ze zeker , wij zingen dr over maar de meeste nederlanders zijn zo laf als t maar wezen kan .
@corvettez06: Zijn Europeanen niet superieur dan? Oh… Weer wat bijgeleerd. :) ;)

Maar zonder dollen, natuurlijk heeft elk land/continent een andere stijl en gedachtegang. Daar is ook helemaal niets mis mee, de praktijk laat alleen zien dat het blijkbaar voor veel mensen moeilijk is om in te zien dat er zo’n verschil is en dat ze dat maar moeten accepteren.
LOL; dat 2e filmpje is helemaal een reclame-filmpje; “this SUV handles like a sports-car”, terwijl je ‘m ziet zwabberen als een slagschip :(

En goedkoop plastic i.c.m. leer, hout EN chroom kan echt niet ! Verder wel een mooie bak en ongetwijfeld een goede off-rader, maar ‘m meteen aanprijzen als een gelijkwaardig Landrover of X5 gaat te ver !
Zeer geslaagde wagen voor dit segment. Achterkant punt van discussie, maar het oogt lekker stoer.
Deze Jeep zal vast qua rijgedrag de X5/6 niet kunnen evenaren. Gelukkig maar, geef mij maar zo’n lekkere deinend comfortabel gevaarte. SUV horen geen bochtenridder te zijn.
Nog wat meer terreinrijden op straatbanden… Ik wil dit een europese SUV, anders dan Range/Landrovers, wel eens zien doen…. not going to happen, i think.

http://www.youtube.com/watch?v=ITMuCB5O77Y
Ziet er wel naar uit dat die zijn mannetje kan staan op het terrein ;)
Ik vind het enigzins wel nog een mooie auto, maar de huidige vind ik net iets mooier..
“Torsional stiffness is 146 percent more than the previous Grand Cherokee, and stiffer than the BMW X5 and Toyota Highlander, according to Chrysler.”
Is er dan niemand die vind dat het front op een LR LRX vind lijken? Jammer,. Cherokee had ik altijd wel een zwak voor wat betreft UScars. Maar dit ding mist eigen gezicht.
@mezelf, dit is op iPhone getypt, vandaar de typfouten en het niet ingelogd zijn :)! (verklaart ook nog een deel van de weinig reacties
@bmw

Amen :D
En dat van iemand die zich BMW noemt :)! Ik schrik nog iedere keer van sommige posts :p!
Ziet er goed uit zo’n Jeep! En kom nog best over een verkeersdrempel heen zo te zien. En lelijk is hij ook al niet;)
Als de euro ooit nog eens zo goed staat als vroeger, ten opzichte van de dollar, dan zou ik wel eens een bezoekje durven brengen aan de dealer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).