Gespot: gele Lamborghini Countach

Auteur: , 45 Reacties

Of je vindt het een geweldige supercar, óf je kan maar niet wennen aan de scherpe vormen van deze klassieke Lambo. In dat geval raden we je aan niet door te klikken. Afgelopen weekend werd dit exemplaar bij Spa Francorchamps op de gevoelige sensor vastgelegd. Tijd voor foto's!

Het allereerste prototype genaamd LP500 werd in 1973 aan de wereld voorgesteld op de Autosalon in Genève. Een opvallende eend in de bijt met zijn lage, brede en ietwat hoekige uiterlijk. De vleugeldeuren waren dan ook meer noodzaak dan cool-ness. Want met gewone deuren zou uitstappen op drukke parkeerplekken stukken lastiger worden.

Hij bleef tot 1990 in productie (overzicht), daarna werd de Italiaan opgevolgd door de Lambo Diablo. Gelukkig komen we de überlage sportwagen nog wel eens tegen op Autojunk. Spotter logotraxx kwam ‘m tegen op Spa, en dit is het resultaat.

PS. Video van de Canonball-Countach staat hier, Jay Leno die een rood exemplaar test vind je daar.45 reacties

In brugge rijdt er een witte rond, onlangs nog gezien
Niet echt mijn stijl, ik heb liever de nieuwe Lambo’s of als het er toch 1 uit die tijd moet zijn een Ferrari
the-budel-guy
dit is nou een auto die ik ooit nog hoop te spotten
lelijk sorry, maar wel speciaal..
In dit geval staat wit toch beter IMO.
[quote]óf je kan maar niet wennen aan de scherpe vormen[/quote]
Tijd genoeg gehad om te wennen :)
Vet, wat een beest!
lijkt wel op de mijne alleen is die van mij helaas een schaal model :)
Z’n exclusiviteit doet ’t ‘m. Mooi is ie niet, maar zeker wel dik.
Prachtige wagen, net als de diablo. Stukken mooier dan de murci/gallardo imo.
Misschien niet de mooiste lambo (miura imo) maar wel een mooi staaltje techniek…en alles is zoo heerlijk jaren ’80 aan dat ding :-D
Een van de allermooiste auto’s ooit.

Trouwens, was er niet eerst een LP400 (met 4 liter V12) voordat de LP500 kwam?
Blijft geweldig. Al kan je er met 1,90 niet lekker in zitten… Maar: Who cares! :twisted:
@ Mairsil: Even uit het hoofd zeg ik dat het prototype LP500 heette, maar dat het productiemodel LP400 werd gedoopt.
Het prototype had een behoorlijk getuned blok met een inhoud van 5 liter, dat voor het productiemodel niet geschikt geacht werd. Of zoiets. Nogmaals: Dit ratel ik even uit het hoofd op, ik kan er dus behoorlijk naast zitten.
De mooiste lambo ooit! Vooral de uitloop versie met de 5L V12. Die heeft zo`n heerlijk geluid! Echt als ik ooit nog geld heb…..
Vele malen cooler dan een Gallardo, maar dan ook echt heel veel cooler! Auto voor de cocaïneboer.
Zelf vind ik juist de eerste versie en de 5000S het mooist.
Een van de mooiste Lamborghini’s ooit :D moet gelijk denken aan The Canonball Run
Ik vind ‘m echt geweldig mooi :D
Zoveel jaar later en geen enkele supercar kan aan de visuele impact van dit type tippen, speciaal dit type, de S/Quattrovalvole, dus met dikke wielkasten maar zonder de lelijke skirts van de Anniversary uitvoering.

Als je dit in het echt ziet rijden, het is net een UFO.
Dit specifieke model is mijn favoriet uit de Countach reeks.
De Miura is mooi, de Countach is bruut. :twisted:

Het geluid is ook erg lekker. Knetterhard bij alle toerentallen.
Mooiahh bakkk mannnn.

Superspot, super auto.
Misschien ook even erbij vermelden dat we hier naar de 5000QV (Quattro Valvole) kijken? ;)
Geen andere auto heeft ooit zoveel jongensslaapkamers gesierd (goed, misschien de Testarossa). Het blijft een prachtige bruut van een auto. Moeilijk om te rijden blijkbaar, maar een auto die er nog steeds uitziet alsof hij is achtergelaten door een buitenaards wezen. Prachtig. En…een gele Lambo die niet in de fik is gevlogen, dat is al heel wat!
Ik zie een Lambo
Hij is geel
Ik zeg: bel de brandweer maar vast…
@a_buis: Die auto staat sneller in de fik dan zn schaduw
Normaal word ik er niet warm of koud van, niet echt mijn smaak, maar ik kwam eens een zwarte Countach tegen, lag zo laag en gemeen op de weg en dan maakt het niet uit of het 1980 2000 of 2020 is : t ziet er nog steeds ‘alien’ uit..t blijft een apart ding..lelijk en toch opvallend ;)
Mooier en tenminste een ECHTE Lamborghini! Schitterend!
Toevallig van t weekend een gele in rotterdam gespot…wat een prachtige auto blijft het toch :D
Birger Alfa 147
Het was er in elk geval de max dit weekend :D kheb hem in levende lijve tegengekomen ook, tussen alle andere snoepjes. Een erg imposante auto is het
Echt te mooi deze auto, dat vierkante maakt hem juist helemaal af. Zelf zou ik er niet één willen, omdat hij zo klein is van binnen.
de buitenkant heb ik altijd fantastisch en z’n tijd vervooruit gevonden maar helaas kan ik dat niet van de binnenkant zeggen, man wat was dat lelijk!
het interieur dan natuurlijk, niet de enginebay :P
Ik persoonlijk vindt de Coutach noch altijd de meest zuivere oer-Lambo ooit ontworpen, zijn zuivere strakke lijnen en brutaliteit springen meteen in’t oog.
Het is direct duidelijk dat dit geen auto is en was voor doetjes-(watjes), je kan ermee rijden of niet, zelf heb’k er tot nu toe als onvermogend persoon éénmaal mogen mee rijden, omdat de eigenaar destijds met m’n vader goed bevriend was, en als jonge wolf van 18, net m’n rijbewijs behaald, had’k m’n rijervaring van m’n vaders tuinderij traktor-(Ferrari), helemaal moeten bovenhalen, ongelofelijk spannend was dat, en ja, ik ben in wezen ’n boerenzoon die nog altijd ’n speciaal oog heeft voor exotische zaken-(dingen), en Italiaanse Sportwagens, vooral Ferrari en Lamborhgini spreken mij hedendaags nog altijd bijzonder aan, Maserati iets minder, wegens minder spectaculair, en dat zal bij mij altijd zo blijven.

Hedendaags komt alleen de Reventon min of meer in de buurt, maar mist dat echte Italiaanse design op het moment, wegens teveel aandacht naar de vliegtuigtechnologie.
Landelijke design-puurheid, daar gaat het bij mij om.
Oerend Hard Gerard?
:P
Gespot? Deze foto is genomen aan het tankstation van Francorchamps tijdens Spa-Italia. Ik dacht dat een spot niet meetelde op een evenement?
Echt een icoon!
Geweldige auto:)
Maar ze zeggen weleens dat je sommige jongensdromen beter kunt laten voor wat ze zijn en dat dit er een van is…
Omdat hij blijkbaar qua comfort en rijgedrag niet zo briljant is.
Jammer dat foto’s geen geluid maken!:(
@lambo4all: Dat kan wel, maar dat heet een video
@8C_Competizione: Geloof niet alles wat ze in TopGear vertellen… Als dit je jongensdroom is, en je kan ‘m verwezenlijken, DOEN! Krijg je geen spijt van, tenzij je liever in slaap gesust wordt in een moderne auto…
integralechubasco
@gerard
landelijke design puurheid… mooi gezegd… dat is wat ik er ook in zie. geboortegrond van de lambo’s en ferrari’s is ook het akkerland rond modena, waar je de testauto’s lang hoort nagalmen, de auto’s zijn onhandig voor de stad. ze hebben de ruimte nodig!
dit is niet echt gespot, dit was afgelopen weekend tijdens Spa Italia!
Echt ongelooflijk hoe gaaf een Countach is! Ik zou er ook wel eens een willen zien joh:P Kan me alleen niet voorstellen dat na de Countach, de Diablo en natuurlijk de Murciélago er iets komt dat NOG gaver is! Nog even afwachten;)
seg da was spa italia ik was er ook
Voor de mensen op budget. Er staat hier wat verder al een tijdje een replica te koop.

http://www.autozone.be/lamborghini_countach_5000—replica-/auto/detail.jsp?zoekId=4063412&locale=nl_BE

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).