Porsche Cayenne perfect voor de landbouw!

Auteur: , 58 Reacties

Vroeger bouwde Porsche ook trekkers, na de Panamera is dat misschien een goed idee om weer vervolg aan te geven? Om alvast aan dat idee te wennen heeft een Deense boer zijn Cayenne Turbo gebruikt om het land te rollen.

De betreffende akkerbouwer gebruikte zijn PC Hooft-trekker om met een 6,3 meter brede He-Va Tip-Roller zes hectare land te rollen. Handig toch. Er waren echter wel wat aanpassingen nodig, zo werd volgens mechaman de dissel van de He-Va rol voorzien van een kogelkop-trekhaak zodat hij de machine aan de auto kon bevestigen. Of zou het toch gaan om een photoshop? Ideeën voor typenamen zoals Clayman of Farmenne zijn welkom in de comments.

Porsche Cayenne trekker
Porsche Cayenne trekker

Met dank aan Martijn voor de tip!58 reacties

Op de foto’s is het alleen geen Cayenne Turbo.
nee idd dat is een gewoone cayenne S…..
maar wel leuk bedacht :) een farmenne :D
okey dit is dus onmogelijk :)

ga maar na bij alle boeren en akkerbouwers hier in nederland
@tommiejjj: Waarom zou dit niet kunnen? Deze machine vraagt niet veel meer vermogen dan een 2ton trailer.
De trekhaak is er niet aangemaakt voor permanent gebruik maar ziet er toch wel stevig uit.

OT: Deense boeren zijn lachen, ik heb er ooit eens een gesproken(kwam oorspronkelijk uit Nederland) en die was ook al zo gek
Gezien het simpele koppelingetje, lijkt achterafmontage, houdt dit niet zo lang.
Ahhh geen SUV maar een MPV…
kan best wel land rovers werden vroeger ook gebruikt om iets op het land te doen
Ik vind de functie als landbouwvoertuig zeer goed passen bij de Porsche Cayenne. Dan is er teminste nog een band met de Porsche historie, namelijk de tractors.
Wanneer zullen we een Touareg met een ploeg er achter zien op dagen op AB?
@toyotaprius:
Die kan een Boeing voort trekken dus een ploeg lijkt mij een koud kunstje…
@RickB:
bovendien is dit geen ploeg….
@Laue:
Ja, en nu?
Ja lijkt me nogal onwaarschijnlijk. vooral omdat er nauwelijks profiel op de banden zit, weinig grip dus. Daarnaast als het wel lukt (het is maar een rol) wil ik wel eens de aandrijflijn van de Porsche zien na 200 uur landbouw. Die kun je dan waarschijnlijk wel vervangen.
@RickB: een range rover vogue TDV8 (vorige model) kan 18 ton trekken door hem gwn in eerste te zetten en zelfs te laten rijden. Imagineer je maar eens de kracht dat dat ding kan zetten als je er gas bijgeeft
@xilver:
En jij replied mij daarvoor omdat?
Agrariers nieuwe stijl.. het land op met de suv en een stuk goedkoper dan een tractor. Alleen lijkt het mij frustrerend om met een Range Rover Sport, met een bordje 40 rond te moeten rijden..
@RickB

geen verstand van landbouw?

zelfs de sterkste trekkers hebben moeite met ploegen…
Koeyenne?
SUV altijd onzinnige auto’s gevonden, maar dit werpt een nieuw licht op de zaak, toch een beetje nuttig ;-). Hoewel koop dan LaRo, die is oorspronkelijk voor universeel agrarisch gebruik gemaakt.
Haha toffe actie. Helaas verdienen de boertjes naar zeggen niet zo veel. Dus zal de nieuwe trend van cayenne gebruiken als tractor niet voort zetten denk ik. :D
Een gechipte Audi Q7 V12 TDI anyone?
Die trekt vast een Airbus A380 en kan probleemloos een noodstop maken (met die keramische remschijven) i.t.t. de amateuristische Touareg V10 TDI met een Boeing 747 Cargo (die is zelfs lichter dan een passagiers uitvoering mits er vrachtlading inzit). :)
@FuelMinded: Misschien is dat een betere oplossing voor de ploeg.
@FuelMinded: je bedoelt natuurlijk; mits er GEEN vrachtlading…
Filmpje or it didn’t happen.. Die stofwolkjes bij de achterwielen op foto 1 slaan ook echt nergens op, evenals bij foto 2..
Geen slecht idee. Een simpele trekker kost ex. BTW al minimaal een ton, dus deze Porsche bedrijfsmatig aangeschaft is aanzienlijk goedkoper en je kunt hem ook nog voor het gezin gebruiken.
Ik dacht bij het zien van de afbeelding dat het gewoon scenes waren uit Fifth Gear.

De maairace:

De link pakt die niet helemaal:

http://www.youtube.com/watch?v=XbgPhGPVyEw

bij deze nogmaals
laten we het hier op AUTOblog maar gewoon weer over AUTO’s gaan hebben…

en gebruik aub gewoon het nuchtere boerenverstand…


plaatje kan niet, evenals een q7 en een touareg het niet kunnen…


voor diegene die denken dat het wel kan nodig ik van harte uit om met zo’n auto het aan mij persoonlijk te laten zien… zal ik gelijk laten zien waarom boeren en akkerbouwers met trekkers op het land rijden en niet met auto’s…
@tommiejjj: you freaking rule ..
Is een Photoshop! Boeren verdienen tegenwoordig niet genoeg om Cayennes te kopen. Nep dus.

Of hij sjoemelt met EU-subsidies, dan kan alles natuurlijk…
@tommiejjj: Het zijn maar rollen die er aan hangen hé. Om te ploegen zal je wel wat straffer materiaal nodig hebben, maar dit…

Maar je hebt gelijk. Deze discussie zetten we verder op http://boerenblog.blogspot.com/
Je moet voor de grap eens het bandenprofiel van en tractor met een auto vergelijken.
Alsof die zelfgelaste koppeling dat houd eerste ruk zit dat aan de trekhaak en staat dat apparaat op dezelfde plek
gelukkig maar dat boeren europese subsidie krijgen. Stel je voor dat die arme boer zich straks geen Cayenne meer kan veroorloven. Dat zou toch sneu zijn?!
@MDA: jij weet niet waar je over praat knul
@MDA:


Dat Europa probeert om nog een deel van z’n eigen voedsel te produceren lijkt me nu eigenlijk wel noodzakelijk. Ander voedsel mag dan 10x goedkoper zijn maar het is niet zo zeker of stabiel, en wie eet er het eerst als er te kort is? Ja zij die het produceren en dus niet moeten vervoeren.
Laat ons dus ook maar zelf iets produceren.
Deense boer?? t lijken mij toch echt Nederlandse nummerplaten die erop zitten.
Je zou zeggen dat de achtervering wat inzakt als er een kolos van een massief stalen apparaat achter hangt. Maar goed, technische kennis heb ik niet. Dus elke technerd die mijn stelling kan ontkrachten moet dat vooral doen. Tot die tijd blijft het fake & gay.
@Jayceon: Waarschijnlijk heeft deze Porsche wel niveauregeling en ik ben zelf ook niet zo technisch maar denk niet dat de punt van de kogelkop de plaats is waar het gewicht zit. Altijd leuk om te zien in de zomer dan mensen niet weten hoe ze hun caravan moeten beladen. de eene auto zakt zowat daar zijn veren en de ander heeft zijn veren bijna helemaal uitgestrekt. Als je het gewoon goed belaadt moet de caravan zonder uitgedraaide potjes oid mooi in balans staan. Ook bij enkelassige caravans.
@Esprit_de_Flandre

het zijn “maar” rollen gevuld met water en lood
@tommiejjj:
Ga jij maar lekker je akkertje omploegen, ben jij toch zo goed in…
Of is het daar het weer niet voor? moet jij de koetjes buiten zetten?
@RickB:
en hoeveel hectare land bezit jij dan ??
en hoe onderhoud jij dat ??
Cayenne Turbo?

op de foto is het een Cayenne of Cayenne S
of miss wel de Cayenne Diesel!
Blijkbaar toch meer dan enkel een stadstractor :D
@Tommiejjj: Als een VW het kan, kan dus ook een Porsche het! zoals je kan zien bij FifthGear dus onzin dat ie het niet zou kunnen (afhankelijk van de staat van het veld) maar goed het KAN. Enne ik wil niet lullig zijn maar het is toch echt een auto…. (ook al vind ik van niet.. haha)
@Artijn:
een Fiat Doblo kan dit ook hoor ..
allemaal niet zo spannend ..

maar als je een ton uitgeeft voor een trekker moeten daar wel wat arbeids-uren tegenover staan ..
meer dan 5 iig ..
Waarom is dat een gele kentekenplaat?
In Denemarken hebben ze een witte plaat met zwarte letters?

UITLEG PLEASE! (:
Hahaha, dat is inderdaad de enige reden om een SUVfertje te rijden, eerlijk waar !
@petervd3:

Commerciële kentekens in Denemarken zijn zwarte letters op een gele achtergrond;) Zie wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Deens_kenteken
@lincoln: jij slaat de spreekwoordelijke spijker op zijn kop.. (stiekem weet jij ook dat er bij trekkers niet het aantal km’s maar werkuren worden gemeten..)

OT: natuurlijk zou een Cayenne, Q7 of voor mijn part een Touareg dit kunstje kunnen flikken. Je kunt ze na een dagje ploegen/rollen ook direct naar de garage brengen voor zwaar onderhoud. De overbrenging van die auto’s is absoluut niet geschikt voor dit werk. Natuurlijk kan die Touareg die 747 vooruit trekken, maar laat hem dat trucje eens 10 keer per dag doen en dat een hele week. Daarnaast moet je dit soort werk overlaten aan een diesel…
staat een power-takeoff ook op de optielijst van porsche? zou misschien handig zijn voor landbouwwerktuigen die aangedreven moeten worden.
Die Touareg kon echt een vliegtuig trekken, heb filmpje gezien, en de achterkant van de VW werd ook extra zwaar gemaakt omdat anders de achterbanden niet genoeg grip kregen. Gewoon omdat het kan!

http://www.youtube.com/watch?v=MOG90IQEbhI
De 747 in het filmpje van de Touareg was geen echte maar een film-editie. De motoren bijvoorbeeld waren geen echte motoren. Kom op, geloof niet alles wat in een filmpje langs komt. Niettemin was het nog steeds een flinke massa wat de Touareg moest slepen.
jongens, is het niet al vreemd genoeg dat een ”.deense boer’ een cayenne rijdt?
oud…
hebben zo ook al gedaan met een audi a6 quattro… (het vorig model)
Ik ben boer. Dit type rollen zijn niet gevuld met water en lood maar zijn volgens mij van masief gietijzer. De stekhaak van de machine is zo ontworpen dat zo veel mogelijk gewicht op de rollen terecht komt. De machine is namelijk gemaakt om de grond aan te drukken. Ik verwacht aan de omstandigeden te zien wel dat deze Porche de rol daadwerkelijk kan trekken. Maar voor 95% van de machines waar wij meer werken zal je toch met beter aan moeten komen. Ik verwacht dat ik met onze tractor (167 pk 5800 kg en 650/65/R38 banden) op betum 3 Porche Cayennes vooruit kan trekken terwijl zij achteruit rijden. Op het land misschien wel 5 of 6. Die dingen hebber er gewoon de aandrijving en de tractie nie voor.
terug naar bestaande voertuigen ipv nieuwe machines te bouwen :shock:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).