Ford verkoopt auto’s via internet, dus zonder dealer

Auteur: , 16 Reacties

Bij Ford gaat men verstandig met de tijd mee en realiseert zich dat steeds minder mensen zitten te wachten op de vlotte babbel van een gladde autoverkoper. Ford Retail, een collectief van Ford dealers, heeft een website geopend waar consumenten rechtstreeks bij de fabriek een auto kunnen bestellen, dus zonder directe tussenkomst van de dealer.

Mocht jij dat ook wel zien zitten, dan komt nu al meteen de anticlimax, want op de website kunnen vooralsnog enkel de Britten een Ford bestellen. Ford Retail heeft onderzocht dat 37 procent van onze overburen geen proefrit nodig heeft bij de aanschaf van een nieuwe auto. Daarbij zijn consumenten tegenwoordig gewend om grote uitgaven zoals televisies en vakanties online te doen.

Steve Hood, medewerker van Ford Retail:

We hebben te maken met een significant deel van de internetklanten die weten welke auto ze willen én bereid zijn de auto direct op internet te kopen als de retailer geloofwaardig is, zoals wij. Het geeft aan dat consumenten er nu klaar voor zijn volledig gebruik te maken van internet als het gaat om auto’s. Het web biedt werkelijk het meeste gebruikersgemak om voor auto’s te winkelen en wij nemen daarin de leiding met Fordonline.co.uk.

Voor mensen die dat allemaal nog een beetje eng vinden en zich afvragen hoe dat in de praktijk allemaal uitpakt, heeft Ford de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Ford Nederland laat ons desgevraagd weten dat dit een initiatief is van een aantal Britse Ford Dealers verenigd in Ford Retail en dat dit niet is opgestart vanuit het Amerikaanse Ford Motor Company zelf. Er bestaan dus geen plannen om dit concept in andere landen uit te rollen.

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden voor mensen die hun auto liefst online kopen. Tijdens een onderzoekje dat wij eind vorig jaar deden, gaf 80 procent van de deelnemers aan nooit een auto zullen kopen zonder naar de showroom te gaan. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ‘m na dat bezoek niet alsnog online kunt bestellen.16 reacties

Hmm vraag me af wat dit doet met de prijs van je auto, kan me niet voorstellen dat de grote Forddealers dit leuk gaan vinden, dus denk dat het uiteindelijk niks wordt, aangezien ook de distributie een moeilijk verhaal gaat worden zonder dealer, om maar niet te beginnen over het onderhoud..
Het liefst stuur ik een SMS, om dan zonder het te weten een contract voor elk jaar een nieuwe af te sluiten.
De eerste stap! Hoe uitgebreider de distributie kolom, hoe duurder het product. Ik hoop dat we uiteindelijk naar een soort Peugeot experience toegaan, waar je alles kan rijden. En vervolgens via internet bestellen. Dat scheelt een hele hoop kosten namelijk.
@Laurens: Wahahah SMS-terreur!!!
@ Dennis: Ik begrijp eventjes iets niet. Je schrijft: Ford Retail, een collectief van Ford dealers, heeft …. dus zonder directe tussenkomst van de dealer. Is Ford Retail nu een groep dealers of niet?
Dit had je iets duidelijker mogen schrijven, Dennis..

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Retail_Group

Ford Retail Group, based in the United Kingdom, is the European operating company owned by the Ford Motor Company which operates a number of 100% owned dealer networks both in the UK and Europe. In addition to the sale of new and used Ford and Iveco cars and commercial vehicles, Ford Retail Group dealerships also operate a full garage workship, repair and service centre.[4]
Ford is zelf dus dealer op een aantal locaties. Die gaan nu auto’s online verkopen.
Kopen via internet is altijd goed, maar zonder proefrit zou ik het persoonlijk nooit doen.
@L-Fred: Laat ik het even voor je ontleden.

Ford Retail, een collectief van Ford dealers…

Ford Retail is dus een overkoepelende organisatie waarin een aantal zelfstandige Ford dealers zijn verenigd. Ford Retail zelf is dus geen dealer, maar een holding.

“…waar consumenten rechtstreeks bij de fabriek een auto kunnen bestellen, dus zonder directe tussenkomst van de dealer.”

Je hoeft dus niet langs de dealer om een Ford te kunnen kopen.
Ford zorgt over het algemeen heel goed voor zijn dealers ..
en dat auto,s over internet verkopen proberen ze al zolang internet bestaat ..
Vind er niks engs aan. Ik mis alleen het leuke van een auto bekijken, er in gaan zitten, vergelijken in de “winkel”, de babbel en de koffie (thee in mijn geval) en een bergje tastbare folders als je weer richting huis gaat. Erg jammer dat dit verloren gaat:(
“als de retailer geloofwaardig is, zoals wij.”

Haha, dikkenekken! Elk automerk die in Europa te koop is is geloofwaardig, behalve Lada misschien. Maar dan nog zou ik nooit kopen zonder testritten met meerdere concurrende modellen.
@Dennis: Klopt niet wat je zegt hé.

“Ford Retail is dus een overkoepelende organisatie waarin een aantal zelfstandige Ford dealers zijn verenigd.”

Ford Retail is eigendom van FoMoCo, en Ford Retail is eigenaar van ‘a number of 100% owned dealer networks both in the UK and Europe’. Geen vereniging van zelfstandige dealers dus.

maw: Ford is zelf dealer en gaat online verkopen. Zoals L-Fred zegt dus.

Ik vrees dat veel zelfstandige Ford-dealers hier niet gelukkig van zullen worden. Ja, de klanten zullen wel komen voor een testrit, maar daarna gaan ze naar huis en vinken ze wat opties aan.
@Esprit_de_Flandre:

Een voorbeeld:

Bedrijf X is een groothandel in graanproducten.
Bedrijf X heeft een dochterbedrijf Y.
Bedrijf Y is een pizzabakker.

Dan zou volgens jou redenatie bedrijf X dus automatisch ook een pizzabakker zijn. Volgens mij werkt het zo niet.
bestaat al toch?

http://www.ford4sale.nl/
Heeft iemand ervaring met het kopen van een nieuwe auto via internet? Ik hoor graag jullie ervaring!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).