Gallardo met 10.000 stuks bestverkochte Lambo ooit

Auteur: , 35 Reacties

Ze hebben weer gebak op de werkvloer bij Lamborghini in Sant'Agata Bolognese. De Italiaanse sportwagenfabrikant heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Van de Gallardo die in 2003 voor het eerst op de markt kwam, zijn er inmiddels 10.000 in elkaar geschroefd. Daarmee is de Gallardo de bestverkochte Lamborghini ooit.

Even een korte terugblik. In 2003 introduceerde Lamborghini de Gallardo Coupé en dit model kreeg gezelschap van de Spyder en de Superleggera, maar ook speciale uitvoeringen als de Gallardo SE en Gallardo Nera. De huidige LP 560-4 werd in 2008 aan het publiek voorgesteld. In 2009 presenteerde Lamborghini de gelimiteerde LP 550-2 Valentino Balboni met enkel achterwielaandrijving. Dit jaar nam men de extra lichte Gallardo LP 570-4 Superleggera mee naar Genève. Door de jaren heen blijft de Gallardo natuurlijk een zeer geliefd crashobject voor amateurs die zich geen raad weten met zoveel vermogen.35 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
’t is ook 1 van de mooiste lambo’s ooit, hé!
@sven2: zeker die na de facelift, maar eigenlijk zijn alle lambo`s mooi!
ook de goedkoopste
@DePannekoek: ’t is wat je goedkoop noemt…
En hoe veel van die 10000 zijn er uitgebrand?
@Acacio:
kom, kom, niet zo negatief doen, de Gallardo is een degelijke wagen, dankzij de goede VAG techniek. Ook een Golf of E-klasse kan uitbranden, alleen wordt dat dan niet zo opgeblazen, zoals bij deze wagen. Extreme consequences, zoals men dat zo mooi in de reclamewereld zegt, moet niet altijd zo negatief worden bekeken.
@Acacio: :) Er zijn er volgens mij maar 5000 verkocht idd en die andere 5000 zijn gebouwd om uitgebrandde Lambo’s te vervangen. Ja, zo kom ik ook aan die aantallen.
Sinds wanneer wordt “best verkochte” in één woord geschreven?
Ik vind hem toch nog altijd ordinair en smakeloos.
Leuk en aardig maar ik vind het zonde van het merk Lamborghini. Ik zal wel de enige zijn aangezien de meerderheid op AB nog niet eens de basisschool heeft afgemaakt maar voor mij moeten Lambo’s gek, schreeuwerig, opzichtig en extreem exclusief zijn. De Gallardo was de eerste die eigenlijk rustig, ingetogen en dus ook stukken minder exclusief was. Uiteraard door de inbreng van Audi.
Ik geloof ook heilig dat door die transformatie het merk Pagani levensvatbaar is. Zij hebben de plek van Lamborhini ingenomen.
@JPM: de Gallardo is echt een baby lambo, makkelijk te besturen, zeer agiel en hij heeft 4-wielaandrijving
Het doel van Lamborghini is om hun auto’s toegankelijker te maken. Ferrari doet dat ook met hun f430 en nu hun 458 italia.
De Murciélago is net zoals de Diablo moeilijk om te besturen en je kan bij die auto nooit de grens opzoeken. Dus net zoals Pagani
@Johan-SV: Jawel hoor, tuurlijk kan je de grens opzoeken…:

http://www.youtube.com/watch?v=bvki0pAkCGI
Het begint wel een beetje op te vallen dat in elk artikel wel een linkje staat naar een auto die gecrasht is. Ook al doet dat er voor het onderwerp helemaal niet toe. Ik weet niet hoe anderen het vinden, maar gecrashte auto’s boeien mij echt totaal niet. Ik vind het vrij overdreven dat daar zoveel aandacht voor bestaat. Rijdende auto’s doen mij, en waarschijnlijk veel anderen, meer.
@Vanquish:
with you dude ..
aan de andere kant ..
we kunnen er hier niemand echt mee beledigen ..

of ben ik hier de enige zonder Lambo ..
@JPM een gallardo niet extreem wat is een porshe dan een slapende slak ofzo. Het is wel duidelijk dat je nog op de basisscholl zit ;)
@bufallowiesmann: Dank voor de reactie, jij bent precies het voorbeeld dat ik bedoelde.
Mja is ook gewoon een echt mooie wagen… En hij is natuurlijk ook een goedkoper alternatief dan de Murcielago… (en voorgangers…)
Waar geld de boventoon voert gaat dit ten koste van creativiteit en orginaliteit. Maar als men vanuit pure passie iets unieks wil creeren dan:

http://www.youtube.com/watch?v=foDcLUhUKqI

Deze kan nog steeds mee doen met de uhm massa=kassa auto’s van de huidige tijd:

http://www.youtube.com/watch?v=vkEqHh3sSjo&feature=related
koreantaxiproductions
meest verkochte én lelijkste Lambo
en hoeveel rijden er nog rond? :D
Instapmodellen zijn altijd populair, DB9, voorheen de F430, Gallardo enz
Chapeau Lamborghini! Prachtig uitgebalanceerd ontwerp, alleen jammer dat het ding van binnen oersaai is en er nauwelijks bagageruimte te vinden is. En al dat gezeik uit uitbrandende Lamborghini’s, dat is gewoon selectieve perceptie. Er branden heel veel auto’s uit, maar dat zijn de saaie merken, dus daar hoor en zie je niets van. Zo had een collega van mij een Deawoef. Dat is een Daewoo waarvan de gasslang losschoot en toen….
@midasracer:

Ik denk niet dat iemand een moer geeft om bagageruimte :p
ach het is de meest verkochte maar ook de goedkooppste en mooiste lambo ooit ;)
gefeli!
Terecht! Prachtige auto, en prachtige versies zijn er van gebouwd. Gefeliciteerd!
Naar Cake Boss dan maar?
als ze alleen een vam die getallen er 1te aan mij geve:(
De Gallardo is een prachtige auto, veel degelijker dan voorheen en dus beter geschikt om regelmatig mee te rijden dan de voorgangers. Niet zo gek dus dat hij beter verkoopt. Maar ook ik blijf een zwak houden voor die gekke Countach…
Ik vind dit (op de cabrio-versie na) ZO’N geweldige auto! Geniaal uiterlijk, prachtig vanuit elk oogpunt en elke hoek, en dan dat geluid? Veel beter wordt het niet hoor;)
nog ffkes en ze breken het record van de vw keverkes…
De Gallardo is denk ik 1 van de mooiste auto’s ooit gemaakt.
Alles klopt gewoon meer dan genoeg vermogen mooie lengte.
Och wat een parel.

Het enige wat hij mist is de de zelfde uitstraling als zijn grote broer.
Ik vind het tevens de minst mooie ever
De twee links achter mochten van de directie niiet op de foto:P
meest verkocht, én verdient!
heb met veel + 500 pk wagens gereden, en ’t is toch wat speciaal hoor! blijft speciaal in tunnels
Als ik een Gallardo spot, maakt mijn hart nog altijd een sprongetje hoor :D Ik vind hem geweldig, al gaat mijn voorkeur uit naar de Diablo SV.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).