Lance Stroll (11) is tweede snelste Ferrari rijder

Auteur: , 30 Reacties

Het duurde niet lang voor er weer een bericht over Ferrari's 11-jarige belofte boven kwam drijven. In een kart-gevecht met zo ongeveer het hele Ferrari F1 team, inclusief testrijders, Massa en Alonso, is de kleine Canadees tweede geworden! Hij komt dus nu al mee met Ferrari's F1 rijders.

Natuurlijk komt een kart sneller van de plek met een licht ventje van 11 erin, dan met een oude, ‘zware’ volwassen F1 coureur, maar heel veel ervaring heeft Lance nog niet. Niet in vergelijking met de rest van het veld.

De race werd verreden in Montreal. Het was een vriendschappelijke race, maar verreden door ‘redelijk’ competitief ingestelde mensen. Reken er dus niet op dat één van de twee top-coureurs zijn plek heeft weggegeven. Ferrari heeft in haar bericht niet verteld welke van de F1 coureurs achter de 11-jarige is geëindigd. Het is natuurlijk afwachten wat een paar jaar Ferrari-opleiding zal doen. Dat er een stoeltje in een F1 voor hem warmgehouden wordt lijkt zeker. Als die raceklasse over zeven jaar nog bestaat tenminste. Met steeds minder reclame, meer regels en binnenkort viercilinders is het nog maar de vraag welke tak van autosport het snelste is in 2017.30 reacties

Natuurlijk heel snel en knap, maar onderschat ’t belang van het minimale gewicht van dat jochie niet.

M’n vader kart beter dan dat ik dat kan, kwestie van ervaring, maar ik rij hem er altijd uit. En nu ik zwaarder wordt (ben nu 20) en ons gewicht dichter in de buurt komt zijn de verschillen een stuk kleiner.

Ik win ’t nog van hem en ik word ook nog steeds beter maar gewicht heeft echt een enorme impact.
snelste waarin? appels eten?
oh sorry, karten xD
als Mr.Bean zou trouwen met Mr.Bean ..
en dan een kindje krijgen ..

dan hebben we hier alvast een familie portret ..
wat word ik toch ontiegelijk jaloers op dan stomme kut kind
dit wil ik nou ook!!
Ze staan er wel op alsof ze moeten schijten!
@RickB: Haha, goed opgemerkt =D
Wat een onzin om zulke verwachtingen op de schouders van zo’n jong kind te leggen. Wat zegt dit nou allemaal. Laat dat kind lekker in de obscuriteit vechten voor een plekje en als hij het verdiend heeft, geef hem dan de eer. Niet eerder.
@floryn:

“obscuriteit”?!?!

Of bedoel je anonimiteit?
BTW,

Lewis Hamilton was maar 1 jaar ouder, dan dit kind toen hij zichzelf (dat weer wel) voorstelde aan Ron Dennis…
@FrankypankyV8: http://www.encyclo.nl/begrip/obscuriteit
@floryn:

Hello,

Weer iets nieuws geleerd. Dank je wel!
De kans dat ie uiteindelijk in de F1 terecht komt lijkt me erg klein. Maar er is meer dan alleen F1.
Aan de foto te zien zijn ze allebei door dat jochie ingemaakt, en goed ook.
Geiwcht verteld het halve verhaal met karten. Ik ben zelf niet zo gek zwaar en kan behoorlijk stevig karten. Mijn beste maatje weegt bijna het dubbele.

De rondetijden schelen minder dan je zo verwachten. Verschilt ook zeker per baan.

De reden hiervoor is eenvoudig. Ik accelereer harder en rem korter. Ik kan echter ook minder gewicht op de buitenste wielen plaatsen. Hierdoor kan ik niet overal volgas door de bocht. In sommige bochten is mijn maatje dus iets sneller omdat hij meer grip kan plaatsen.
Moet gewicht zijn.. :oops:

Met ijskarten ben ik trouwens stukken langzamer. Mega tractieproblemen en bergen onderstuur door gebrek aan druk op de voorwielen. :?
zo te zien heeft ie massa eruit gereden. ziet er inderdaad uit alsof hij moet schijten
haha typisch, ‘het gewicht doet veel’, ja tegen de lokale racers misschien.
dit zijn ’s werelds beste F1 racers, moet je gewoon skills voor hebben om hun af te drogen.
Ik doe hetzelfde alleen dan blind na.
@RenesisHP
Mischien had je wat beter moeten opletten bij natuurkunde? Het gewicht van jouw zwaardere vriendje drukt de kartbandjes harder op de weg, maar zorgt er ook voor dat de zijwaardse (centrifugaal) kracht groter is. Dat zorgt er voor dat hij ook eerder uit de bocht vliegt. Er is in de autosport toch ook altijd sprake van een minimum gewicht, niet van een maximum gewicht!
@Daan: en P8301.

leuk en aardig beide. Ik heb het echter vrij goed kunnen merken als ik er voorbij wilde. :roll:

Nou verschillen karts ook onderling. Dat mag zeker niet uigesloten worden. Daarbij zal bandendruk oom al wat uitmaken. ;)
Zie het maar als de autosport(ironisch). Dat geeft ook iets meer wegligging
en daardoor grip met iets vollere tank.
Zoals ik al aangaf. Ik ben sneller(buiten ijskarten), het scheelt echter minder dan verwacht.
Er staat er dat de hele team mee heeft gedaan, dus mischien heeft hij die allebei uitgereden?
natuurlijk erg knap van hem en talent zal ie hebben.. maar gewicht is zo belangrijk in een kart…
@RenesisHP

De reden dat hij wel volgas door die bochten kan is dat hij op het rechte stuk minder snelheid maakt. Neem maar van mij aan, onder droge omstandigheden is lichter zijn beter.
aan allen hierboven: stelletje sukkels!
je denkt toch zeker niet dat ferrari te vinden was op een obscuur achteraf indoor kartbaantje.. met opgevoerde grasmaaiers…?
we hebben het over echte tweetakt karts..die iets harder gaan.. als het goed is, rijdt je daar zowiezo met een minimaal gewicht, dus wordt je aangevuld met lood als je lichter bent.. (heb zelf heel wat jaartjes rondgereden met 10kilo lood aan mijn stoel)..
als Ferrari zoiets organiseert wordt een batterij hagelnieuwe Tonykarts georganiseerd… zoals ze elk jaar in het winterseizoen heel Cortina d’empezzo een week afhuren en een ijsbaantje neerleggen voor de scuderia, inclusief supermateriaal…
Massa heeft verloren, echtwel…die gozert kijkt zó ontzettend ‘verslagen’…hahahaha
laat hem alvast maar wennen aan electrische raceauto’s want in 2017 zijn die zeker het snelst.

http://www.youtube.com/watch?v=Rh1xMwOO54s
Gewicht is alles… Maar dan nog, voor een 11-jarige? Extreem knap! Met voldoende training MOET dit wel een F1 plek opleveren!
Tweede snelste? Er kan er toch maar één het snelst zijn? Of bedoelen jullie de op één na snelste?
@Iedereen hier: Iemand gedacht aan het feit dat ze wellicht iedereen hebben gewogen en met zzndzakken de lichtere personen zwaarder kenne maken??

volgens mij doen ze dit ook bij het karten op prof niveau, daar rijdt iedereen in even zware karts( hun eigen gewicht, zandzakken, kart)
is een stuk eerlijker..
Volgens mij geld bij karten nog steeds dat het gewicht van ’t veld zoveel mogelijk gelijk wordt getrokken met lood of ander zwaar materiaal, als hij de boel bijhield….

Kon ik maar zo goed rijden, kan best een aardig stukje stueren maar ben bang dat ik tussen de Ferrariploeg een erg slecht figuur zou slaan..^^

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).