Opnieuw een Ferrari 250TR onder de hamer

Auteur: , 31 Reacties

En dit keer niet 'zomaar' een doorsnee Ferrari 250 Testa Rossa, maar een gele met groene lippen én vanity plates! Hoe cool is dat?

Nog steeds is de Ferrari 250TR een van de duurste auto’s die je kan kopen. De klassiekers brengen miljoenen op. Aan het aanbod lijkt het niet te liggen, want er komt inmiddels ieder jaar wel eentje op een veiling kijken. Zijn ze dan toch niet zo zeldzaam?

Dat valt wel mee, van dit specifieke model schijnen er zelfs maar 21 gemaakt te zijn. Dit is namelijk een “Pontoon Fender”. Het zal iets met de spatborden te maken hebben, maar ik kan nog geen duidelijke verschillen ontdekken.

De kleuren zijn te verklaren door het race-verleden van deze Ferrari in Zuid-Amerika. De laatste 14 jaar heeft de auto regelmatig aan klassieker-races meegedaan. Geen beest voor in een stoffige schuur of louche showroom dus. Dit is een klassieker om te gebruiken!

Daar zal de prijs ook enigszins naar zijn. Nog steeds zal je miljoenen mee moeten brengen, maar de 9 miljoen zal hij niet doorbreken. Geïnteresseerd? Neem in augustus een weekje vrij en boek een ticket naar Monterey, Californië.31 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ik kan ook geen enkel verschil zien of ie nou wel of geen pontoonfender is.

Wel een lekker fris kleurtje.
De kleuren passen dit model goed. Het doet een beetje aan a la aston. En het interieur heeft ook een mooi laagje patina over zich! Het is goed om te zien dat niet al deze auto’s kapot gepoetst worden…
Voor zulke bedragen moet een auto ook mooi zijn, deze vind ik niet mooi.
ik ben het een beetje met Markus eens, het is een leuk karretje hoor, maar echt mooi vind ik hem persoonlijk niet, laat staan dat ik er 9.000.000 euro voor neer zou tellen.

voor veel minder krijg je ook een prima karretje met vergelijkbaar uiterlijk, leeftijd, geluid en performance. en een echte historie heeft het ding ook niet of wel? Anders zou er toch wel iets vermeld worden over grote races/prijzen die het gewonnen zou hebben?

en @ floryn, mee eens, lekker gebruiken, niet te veel poetsen, en mooi ‘oud laten worden’. een beetje gebruikssporen geven een auto karakter!

en gaat die toerenteller nou tot 10.000? ik meende dat die oude blokjes toch wat minder toerengeil waren?
Niets is mooier dan dit ? Ik ken wel een vrouw die er in de buurt komt maar wat is dit geil haha!
mooi, maar voor dat geld toch liever wat anders :)
Een paar miljoen voor een auto waarvan er slecht één achterlicht op zit…
integralechubasco
@alwood
wiki:
The front fenders are visually separated from the central “nacelle” body, a design inspired Formula One racers, with air ducting across the front brakes and out through the open area behind the wheels, this model is often called the “Pontoon” TR.

ik ben onderhand beter in je baantje dan jij bent… ;)
Zó iets wordt een ware automobiel genoemd!
Wat een prachtige wagen!
Prachtig ding inderdaad. Ik heb ‘m gefilmd op Spa:
http://www.youtube.com/watch?v=BRD39ritOxM&feature=player_embedded
Op 2:06 komt ‘ie al even langs, om op 4:01 duidelijker in beeld te komen (voorafgegaan door z’n replica broertje)
integralechubasco
@Klassiekerrally
goed camerawerk!
@integralechubasco: Dank u! :) Ik vind ’t absoluut niet perfect, maar ’t sfeertje is best goed.
@Klassiekerrally: Prachtig filmpje! Zoiets lijkt mij spannender, opwindender dan wanneer er een moderne supercar voorbij knalt.
Werkelijk, super!
integralechubasco
@Klassiekerrally
duidelijk recht toe recht aan, zonder trillen uit de hand, zonder de auto uit het beeld te verliezen. en als het uit beeld is mooi afmaken met een shot van de curbs… netjes… ;)
Ja, Super SteadyShot van Sony… Werkt goed! ;)Vind ’t tot nu toe een van m’n beste filmpjes, samen met deel twee. De Six Hours Endurance is magisch.

Op 5 juli hoop ik iets beters te kunnen gaan maken. Hou m’n site maar in de gaten.
integralechubasco
doe ik al lang…
@ BmwMPower: Ieder z’n eigen voorkeuren natuurlijk, maar ik ben inderdaad meer onder de indruk van de klassieke racewagens.
Weet nog goed hoe ik op de oude pitmuur stond (nog zonder hekwerk er op) en er een Iso Grifo voorbij KNALDE (letterlijk!), op de hielen gevolgd door een Cobra en nog een Grifo. Mijn hemel, wat een geweld. Ik schrok me echt de tandjes! Mooiste moment van dat weekend!

@ integralechubasco: Ik weet niet of ik het filmpje dezelfde week nog klaar krijg, want ik ga na het filmen eerst even op vakantie. Misschien wel nóg meer filmen ;)
@Klassiekerrally: Ik ken het gevoel.
Een tijdje terug was er op Zandvoort een grote klassieker meeting. Samen met 2 anderen er heen geweest in een knaloranje DAF 55. Zo eentje die evenhard achteruit als vooruit gaat :)
Eenmaal in Zandvoort aangekomen, stonden er talloze VW busjes, Kevers, en andere mooie auto’s. Daarna met z’n alle het circuit op. Ge-wel-dig!
Zie enkele, onderstaande foto’s:

http://img293.imageshack.us/img293/2691/afbeelding076.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/6724/afbeelding086.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/7093/afbeelding095b.jpg

<img src="450"http://img717.imageshack.us/img717/4797/afbeelding097.jpg&quot; width="450"

http://img248.imageshack.us/img248/7020/afbeelding128.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/3071/afbeelding129g.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/8034/afbeelding130.jpg
@Klassiekerrally:

Ook ik ben van de oudere auto’s…wat ik ooit zo graag zou willen zien en vooral horen zijn de Mercedes W125 en de BRM. Daar kan wat mij betreft geen “hedendaags geweld” tegenop. Weet jij misschien wanneer er met klassieke racewagen ergens in Nederland of omringende landen wordt geracet? Aan je nickname te zien hoop ik dat ik bij jou aan het juiste adres ben. De Ferrari vind ik overigens prachtig.
integralechubasco
@klassiekerrally
ik was afgelopen zomer bij de six hours… de sfeer is er inderdaad heel goed, en de mix van bijzondere auto’s (vooral engelse) is heel sterk, lekker in de paddock grasduinen tussen al dat moois is toch wel bijzonder. Normaal beland ik bij dit soort evenementen toch altijd wel op italiaans georienteerd en dat is toch wel wat saaier. Op een gegeven moment heb je toch alles wel gezien en dan wordt het een herhaling. Ik ben heel benieuwd naar classic lemans, ben van plan om daar in juli naar toe te gaan…
@ integralechubasco: Ga je dit jaar ook weer? Ik heb m’n kamer al weer gereserveerd! Vaste prik. Lekker met een Jupiler in de hand, in het zonnetje neerkijken op Eau Rouge. Wat wil een mens nog meer!? :)
Classic LeMans staat ook al een tijd op mijn verlanglijst, maar dit jaar ben ik op dat moment in Wales… Nog maar weer twee jaar wachten dus, en de vakantie dan beter plannen! :)

@ BmwMPower: Dat was zo te zien niet op eerste Pinksterdag? Toen was ik er namelijk ook, maar het was zonniger…
Zandvoort is een leuk circuit!
@Klassiekerrally: Ja, maar dan een jaartje eerder. ‘T weer zat toen ook niet echt mee, maar heb wel een fantastische dag gehad!
Alwood met je toogpraat, als je niet weet wat een pontoon fender is, en je bent niet in staat om dit op te zoeken, what the hell doe je hier dan eigenlijk meer dan simpelweg wat zaken copy-pasten?
Als Scaglietti je niks zegt, dan weet je niks over Ferrari.
@Fortuna: kan je wel hoog van de toren blazen, maar er is gewoon geen verschil met de andere 2 250TR’s van de afgelopen tijd (zwart en rood). Dus die twee zijn ook pontoon’s, maar het is nooit eerder expliciet vermeld. Er lijken een stuk minder 250 TR’s rond te rijden zonder die Pontoon spatborden.
@bakkest

De toerenteller mag tot 120.000 gaan, maakt toch geen bal uit als de rode lijn op 7000 blijft staan.
@Fortuna: zeikerd, is toch niet zo raar dat ie een suggestie doet over de 10.000 toeren aangezien dit normalitet alleen voor f1 auto’s geldt. En Alwood had ff moeten wikipediaän, maar zegt alleen dat ie weinig verschil ziet; gewoon een feitelijke constatering dus…
@ 750i: Als Spa Francorchamps voor jou niet te ver buiten Nederland is heb je volgend weekend al een eerste kans.
Kijk maar eens op http://www.roadbook.be

In september is er weer de Spa Six Hours Endurance. Een absolute aanrader.

Het mooie van Spa is dat je lekker dicht bij de baan kan komen, ook als ‘gewone’ toeschouwer. De sfeer is goed, de omgeving geweldig en de meeste deuren staan voor je open. Kom daar maar eens om op de Nürburgring…
@Klassiekerrally:
Hardstikke bedankt voor de link…ik ga er direct mijn collega’s en vrienden voor proberen warm te maken. Lijkt me een prachtige ervaring.
Ik vind dat interieurtje toch wel heel gaaf!
Spa Summer Classic is nog gratis ook. Je hoeft alleen een paar euro parkeergeld te betalen. Veel plezier! :)
ik ga ook elk jaar weer naar de spa six hours daar heb ik deze ook zien rijden was volgens mij 2008 ,maar het is een familie traditie ±’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).