Opperpostbode TNT rijdt Tesla Roadster

Auteur: , 34 Reacties

TNT Post kan dan een 'ouderwets' bedrijf zijn (wie stuurt er nog kaartjes?), er staat een moderne man aan het roer. Een efficiënte en grondstof bewuste man. Het bedrijf kan efficiënter, met 15.000 man minder. Forensen kan efficiënter, namelijk in een Tesla Roadster.

Ooit reed Peter Bakker Porsche. Een paar jaar geleden zag Peter dat een dergelijke auto de voorbeeldfunctie van een topman weinig goed deed, dus ruilde hij de Porsche in tegen een Toyota Prius. De Prius bleef, maar de behoefte aan een sportwagen ook. Blijf je bij je principes, dan is er op dit moment maar één ‘sportwagenfabrikant’ die echt uitkomst biedt. Inderdaad, de elektrische auto die wel bijna 400km op een accu doet, en sneller dan 200km/u kan, de Tesla Roadster. Bovendien kan je hem lekker vanuit het kantoor opladen!

Naast ‘zuinig’ vervoer voor de baas wordt er ook binnen het bedrijf volop geëxperimenteerd. Er rijden inmiddels een aantal elektrische voertuigen rond, aardgas-auto’s en vrachtwagens op biodiesel. In de busjes zit een blackbox zodat de postbode’s niet te hard rijden en het overgrote deel schijnt Euro-5 te zijn. Helaas mag je daar als werknemer niet meer dan 15 uur per week van genieten. (bron: 925.nl)34 reacties

Deze meneer had ook een prachtige Z8. Of misschien nog wel?
Een Tesla hebben is prima, maar niet over de rug van de postbodes die hun arbeidsvoorwaarden drastisch zien verschralen. Van mij mag Peter Bakker zelf brieven gaan bezorgen voor een hongerloontje om daarna eens door te krijgen wat hij met zijn visie allemaal bereikt. Mijn sympathie heeft TNT al lang niet meer.
@Yellomello: ja want als je de directeur evenveel betaald als de postbodes zal het vast beter gaan… Beetje communistische gedachte, maar goed aangezien deze man zijn sporen inmiddels verdiend heeft, waarom dan klagen over zijn auto? Ben benieuwd hoe lang de accu’s het volhoiden. Ik heb trouwens de beste milieuvriendelijke duurzame optie voor TNT; de fiets..
@Sciurida:
Wat ik betoog hier gaat volledig langs je heen, ik zal het anders zeggen: het management en de werkenden staan zover uitelkaar dat het welhaast slavenarbeid lijkt, de baas verrijkt zich ten koste van de arbeiders. Uiteraard red je geen 15.000 banen als Bakker de Tesla niet had gekocht/geleased. Het gaat echter om de solidariteit die een leider moet uitstralen om ervoor te vechten dat TNT op alle vlakken een sociaal bedrijf wordt en niet alleen voor Peter Bakker zelf.
Door de komst van bv Marktplaats heeft TNT het drukker dan ooit, men is wel minder gaan brieven sturen maar de kaartjesindustrie is hier gretig op ingesprongen waardoor het gedaalde aantal brieven van tegenwoordig redelijk gecompenseerd wordt, samen met de MP-pakketjes hebben ze het drukker dan ooit. Helaas volgt TNT de ‘Peerd van Ome Loek’ strategie door het bedrijf steeds schraler te maken, waardoor wellicht straks alle postbodes er de brui aan geven en massaal op zoek gaan naar een andere betrekking. Hoe staat TNT er dan voor?
@Yellomello:
maak je geen zorgen hoor ..
dat gaat allemaal nog veel erger worden als de NL overheid er een meerderheids belang in gaat krijgen ..

dan kan het grote plunderen ECHT beginnen ..
@lincoln:
hopelijk komt alles weer goed met de grote bedrijven en worden de aandeelhouders minder belangrijk voor het bestuur ten gunste van het ‘gezond’ in bedrijf houden van een onderneming. Terug naar Tesla.

@midasracer:
ik vrees dat je gelijk hebt met je zeepbel, alleen zijn investeerders nu hopelijk kritischer geworden waardoor het verrekte moeilijk gaat worden voor Tesla om het geld bijeen te krijgen.

Wanneer kan het teleporten beginnen?
@Yellomello: ik denk dat bij TNT de vlag uitgaat als alle postbodes er de brui aan geven en ergens anders gaan werken. Op dat moment kunnen ze namelijk (niet zo als de concurrentie) goedkopere krachten inhuren die ze bijvoorbeeld per stuk betalen (ipv per uur).

Vergelijk het salaris van een TNT postbode maar eens met het salaris van een Sandd postbode. Dan zie je dat TNT veeeel meer moet betalen.
@robbie: ehhmmm alle full time postbodes worden ontslagen.. zo kan de tesla worden bekostigd…
nou nou .. schande hoor ..
daar kan je toch mooi 3 werknemers voor 1 jaar aan het werk houden ..
@lincoln: of 1 werknemer 3 jaar :P
Leuke auto maar van mij had de beste man ook een Porsche mogen blijven rijden. De postbezorgers vonden inkomensstijging belangrijker dan werkgelegenheid, dan is het verlies van banen een logisch gevolg.
@Yellomello,

Als ze het oh zo slecht hebben, moeten maar hun ontslagbrief in dienen en op zoek gaan naar iets anders.

@lincoln,

Hulde!
Op autoweek had ik gelezen dat Tesla nabij de dood is, de baas is zoiets als failliet.
@The360box: valt mee, ze zijn wel naar meer geld opzoek… Volgens mij is de baas vooral in een ‘lastige’ scheiding verwikkeld. Dat maakt wel het uitgeven van aandelen om geld te genereren op dit moment wat lastiger.
Post(er) child…
Peter, mag ik ook zo’n Tesla?

Antwoord is vast nee. :(
Mooi stukje kostenbesparing zo. Nu hoeft TNT niet meer de tank van de directeur te vullen, maar kan het af met voor een paar knaken elektriciteit.
De opperbaas van de mensen die geen vak hebben geleerd. Beetje “in het land der blinden…”.
Zou hij nou ook echt het gevoel hebben dat hij wat bereikt heeft in het leven?
ja.. een passende directiewagen! moet kunnen in een commercieel bedrijf
Hij had kunnen wachten tot de Fisker Karma, al geef ik hem geen ongelijk om zich hier in te verplaatsen
Mooi autotje hoor.Ga nou niet zeggen dat ie het niet verdient.Ga er maar aanstaan.
Tja, die 15.000 man kunnen heus niet weer aan de slag als hij die auto weg doet. Totaal andere orde van bedragen.

Beter nog, ik durf te beweren dat jullie het allemaal schuld zijn! Moet je maar brieven ipv emails sturen. Denk daar maar eens over na… ;)
Strakke actie!
Ja kijk nog maar even naar deze auto, het zal snel zijn gebeurd met Tesla. Er zijn honderden miljoenen dollars verprutst aan wat niet meer is dan een Lotus Elise met electro motor. De verkopen vallen enorm tegen, dus de baas van Tesla heeft nu een aandelen emissie uitgegeven. Helaas voor Tesla zullen de meeste investeerders inzien dat het niet meer is dan een zeepbel. Binnen een maand of 2 staat er een bordje te koop op de deur en is deze auto geen stuiver meer waard.
Hypocriete eikel, die Peter Bakker: ’t bedrijf heeft grote aantallen vervuilende transportmiddelen (vrachtvervoer per vliegtuig, auto, vrachtwagen), en de CEO probeert een beetje groen over te komen. Jammer dat journalisten hem niet eens wat kritischer aanpakken.

Sinds wanneer is die “biodiesel” goed voor ’t milieu? “Bio” betekent niets, behalve voor glibberige PR afdelingen, die zijn er dol op.
@DavidZ:

Wat kan jij dom l*llen zeg!
Hoe wou je die tonnen brieven, kaartjes en pakken dan vervoeren?


Met bestelbusjes?!?


En als je een kaartje of pakket stuurt vanuit het buitenland, dan wil je toch dat het zo snel mogelijk aankomt bij de ontvanger?!?


Nadenken is niet je hobby, zo te lezen… :roll:
Deze man rijdt dus eigenlijk grotendeels op bruinkool.

http://leiden.sp.nl/include/afd/afd_pickies/vettenfbruin.jpg
@Topless: Ja ik snap dat dus ook niet.. zo’n hype om nu op stroom te rijden.. maar waar komt die troep momenteel vandaan.. inderdaad.. uit de kolencentrale!! Want die groende energie van tegenwoordig, geloof ik ook geen kont van!
Ach, zolang ik mijn loon (dat vanaf het begin al hoger was dan dat van een junior accountmanager van dezelfde leeftijd) maandelijks zie stijgen en ook jaarlijks een deel van de winst krijg, hoor je mij niet klagen…
(Werk als zaterdagwerker :wink: )
@ Topless

Ben jij zo een stomme milieu hippy die niet snapt dat wat uit die koeltorens komt, gewone waterdamp is?… :-/
En toch kan dit in de verste verte niet een Porsche vervangen!
@Mardec,

Ben jij zo stom dat je niet het verschil weet tussen een kernreactor en een kolencentrale?
Bakker moet eens op de werkvloer gaan kijken bij de postbodes, dat is beter dan in dure auto’s rijden en de hele dag bezig zijn met: hoe kan ik zoveel mogelijk gezinnen in het ongeluk storten !!!!
Schandalig gewoon. Dat dit kan in ons Nederland ?
Wordt het niet eens tijd dat al deze pennelikkers aan het echt aan het werk gaan in plaats van mensen die hard werken voor hun gezinnen op straat dumpen.
Bakker wordt eens wakker !!!
Ik zag vandaag een witte Tesla Roadster in Rotterdam. De e-auto werd bestuurd door een kalende man met onmodieuze zwarte zonnebril. Auto reed slingerend en hard, maar geen motorgeluid! (en geen camera)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).