1914 Rolls-Royce Silver Ghost voor 5,5 miljoen euro

Auteur: , 23 Reacties

Roepen dat je een Rolls-Royce bezit, is net een fractie minder bijzonder geworden nu de autobouwer onlangs liet weten z'n verkopen te hebben verdubbeld. Het maakt echter allemaal niets uit wanneer je een Rolls-Royce Silver Ghost uit 1914 in de garage hebt staan. En dat kan nu, want speciaal voor de liefhebbers staat er weer één te koop.

Ditmaal geen gewone Silver Ghost, want deze bijna 100 jaar oude Rolls-Royce Silver Ghost was eigendom van Nicolaas II, de laatste Tsaar van het Russische Rijk en de laatste heerser van de Romanov-dynastie. Een auto met geschiedenis dus en daarvoor moet je wel diep in de buidel willen tasten, want er hangt een prijskaartje van 5,5 miljoen euro aan deze paarse klassieker. Let wel, volgens de advertentie heeft de auto 10 miljoen kilometer gereden.

De Rolls-Royce Silver Ghost werd van 1906 t/m 1925 geproduceerd en totaal werden er 8.416 exemplaren gebouwd. De auto wordt aangedreven door een 7 liter 6-cilinder, goed voor 48 pk bij 1.200 toeren (is geen typfout). De motor is gekoppeld aan versnellingsbak met 4 verzetten en de auto reed maximaal 80 km/u.

Mocht jij deze auto op de kop weten te tikken, bel ons dan even. Dan sturen we Wouter langs voor een flitsende rijtest.

Rolls-Royce Silver Ghost

Rolls-Royce Silver Ghost23 reacties

Dan toch liever een Duesenberg of 2 voor die prijs
Geweldig zo’n oude slee. Ik was laatst bij iemand die had een Buick uit 1928, leek spreekend op deze rolls alleen zat het stuur aan de andere kant ;)

Die gigantische koplampen voorop zijn toch ook helemaal geweldig zeg.
Ziet er niet uit.Dit is net te oud.Wel heel veel gelijkenis met een koets.
@mb man:
dan heb meteen een idee waar de auto is uit onstaan ;)
Heel erg gaaf. 10 miljoen kilometer maakt op zo’n auto ook helemaal niet uit. Dat kan je, als je hem goed onderhoudt zo verdubbelen, en opnieuw verdubbelen, enz, enz.
iemand enig idee van het energielabel van dit ding? Dit rijd ongeveer 5 op 1 … Maar wat maakt het uit als je 5.5 miljoen even van je lopende rekening haalt :) Ik zou hem doen, mits ik natuurlijk over een dergelijk fortuin zou beschikken.
:o holy shit :| ik zou em gelijk in een speciale zwaar beveiligde garage zetten.
Wat een schoonheid wow, en dan ook nog met zo een geschiedenis.
Dit is pas wat je noemt kunst op wielen.
Niks moois aan… kan een klassieker wel waaderen, maar dit lijkt nergens op.
@Dennis: Je bron is verdwenen. De link getiteld ‘de advertentie’ verwijst alleen naar deze AB-pagina.

On-T; Gestoord wat je voor geschiedenis betaalt. Tot op zekere hoogte kan ik begrijpen dat een auto van 70 jaar oud meer waard is dan een auto van 40 jaar oud, maar extra betalen voor een ‘bekende’ voormalig bezitter van de auto? Laat maar…
paars is vies.*de link naar de advertentie werkt overigens niet. Relinkje naar dit artikel
Dat paarse is echt verschrikkelijk! Maar hoe moet dit klinken? Een 7 liter V6? En als hij maar 48pk uitpuft dan moet er verdomd veel benzine in de uitlaat knal gaan zitten! Aan de andere kant… 1200tpm is niet echt boeiend he? En voor dat geld koop ik ook wel iets anders;)
@Cantago:
reken niet op een V6, waarschijnlijk is het een 6 in lijn, de V-configuratie voor cilinderbanken is nog niet zo heel oud volgens mij..
@bakkerst: 1950 in een Lancia meen ik.
Al het anders is hoor ik het graag. altijd hongerig naar kennis.
@Pallas:
nevermind, i checked my facts, en je hebt gelijk, V6 motoren waren ook bij de introductie van dit gevaarte al bekend en in gebruik..

maar dan nog, dit soort auto’s kregen toch vaak een lijn motor ivm de verminderde trilling etc..?
@bakkerst: 1950 was deze auto er niet, dus als er toen al v-zessen waren heb dus ongelijk.

@all:Welke auto had de eerste v6?
@Pallas: Lancia Aurelia …mij broer had en cabrio versie.

Ongelooflijk praktische auto.
@bakkerst: Hee, scherp! Ik maak zomaar van een 6-cilinder een V6, das niet de bedoeling. Volgens mij maakt Rolls Royce al HEEL lang lijnmotoren niet? Slecht dat ik die fout maak… Thx!
Ik vind dit eigenlijk wel een leuk bedragje.. Ok het is geen lelijke wagen, maar ik zou dit geld er niet voor over hebben…
Geert Schoots
@Citrofiel, ach een Bernard Ferrari is ook duurder dan een gewone het maakt een auto gewoon nog net wat exclusiever en het blijft hoe dan ook wat de gek er voor geeft. En ik denk dat er genoeg vermogende Russen zijn die zich willen voelen als een tsaar…
@Geert Schoots: Tsja, blijkbaar hechten sommige mensen er wel waarde aan, maar ik zie het niet.
Nee, deze Rolls heette Silver Ghost omdat-ie heel stil was, zeker vergeleken met de automobielen uit die tijd. En hij was door-en-door betrouwbaar. Rolls-Royce was ontstaan omdat de oprichter ontevreden was met de onbetrouwbaarheid van de toenmalige automobielen, hij wilde de beste auto ter wereld bouwen. De Silver Ghost was voor zijn tijd een revolutionaire auto wegens de betrouwbaarheid en toepassing van de beste onderdelen. Let wel, we spreken over de periode 1906-1925
Oh ja, en het benzineverbruik was gemiddeld 9,68 liter per 100 km, ofwel 1 op 10. Dat is niet slecht voor een dergelijke auto, Hummers cs. zijn slurpers vergeleken met de Silver Ghost
Ik bedoelde prachtige auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).