FIOD onderzoekt handel in aandelen Spyker, Saab is niet in handen Muller?

Auteur: , 49 Reacties

De Fiscale Opsporingsdienst (FIOD) is bezig met een onderzoek naar de beurskoers van Spyker en enkele andere bedrijven. De reden: manipulatie van de beurskoers.

Hoofdrolspeler in deze soap is André K. die in 2007 nog het noodlijdende Spyker Cars te hulp schoot met zijn bedrijf ACI Limited, dat in tabak en drank handelt vanuit Liechtenstein. Deze vermeende oplichter heeft ooit 160.000 aandelen Spyker ontvangen als onderpand voor een privélening van ruim een miljoen euro. Volgens K. heeft Muller niet op tijd betaald en heeft hij daarom de aandelen Spyker doorverkocht. Muller verklaart echter nooit geld van K. te hebben ontvangen en liet begin dit jaar beslag leggen op eigendommen van de verdachte.

André K zou beurskoersen hebben gemanipuleerd door fictieve financieringsconstructies in het nieuws te brengen. In een reactie laat K. weten onschuldig te zijn. Tevens meldt hij dat er geen enkel bewijs tegen hem bestaat en dat “Saab helemaal van hem” is. Is dit echt zo of speelt K. blufpoker? De FIOD is in ieder geval eerder deze maand bij K. binnen gevallen en heeft beslag gelegd op zijn computer, paspoort en het geheugen van zijn mobiele telefoon. Over drie weken moet hij bij de FIOD langs en begin augustus wordt een uitspraak van de rechter verwacht in de zaak die Muller tegen hem aanspande.

Spyker lijkt maar niet los te kunnen komen van schimmige investeerders en handelen op het randje. Laten we hopen dat Muller in het gelijk gesteld wordt en dat er geen verstrekkende gevolgen zullen zijn voor Saab en Spyker. Deze soap wordt ongetwijfeld vervolgd.49 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
wat een gedoe allemaal weer, wel klote voor spyker dit!! beter heeft muller gelijk anders zakken me aandelen in spyker vast en zeker weer :(
Mag hopen dat Muller geen bovenwereldtoonder van de onderwereld blijkt ;) levert vooral negatieve publiciteit voor merken die dat niet kunnen gebruiken!
wat een gezeur!
de FIOD is niet opzoek naar Muller maar naar André K….. gewoon doorlopen!
@karel: dat staat er toch ook?
Snif Snif.. Snif Snif.. Ik ruik een opkomende liquidatie..
Best naief van Muller, iemand die je aandeeltjes luchtkasteel onderpand neemt tegen €6 in een periode dat ze in 1 streep van €20 naar €2 zakken moet wel wat slechts in de zin hebben.

Een ‘tonnetje’ had me een betere onderpandwaarde geleken dan een miljoen.
Valt allemaal best te verwachten. Als je speeltjes maakt die voornamelijk gericht zijn op flamboyante levensgenieters, zul je veel van dat soort mensen naar je toe trekken. Rationele beleggers (als ze er zijn) zullen eerder instappen in veiligere beleggingen. bedrijven zoals Spyker trekken gewoon ook dit soort avontuurlijke types aan.
@autoblogger: het artikel lijkt in eerste oogopslag toch echt weer over Muller en Spyker te gaan, en niet over de hoofdverdachte André.
@HDM: er staat toch “FIOD onderzoekt Spyker” niet “FIOD onderzoekt Muller”? Muller is inderdaad betrokken, dus wordt hij ook genoemd.
Hoe kan Saab nou helemaal “van hem” zijn als ie de aandelen alweer heeft doorverkocht?
-edit: staat ook al in artikel, op die rode dingen kan je klikken ;)-
@primramessar: die link staat ook al in het artikel…
Ik geef Muller de voordeel van de twijfel, al denk ik niet dat hij het altijd zo eerlijk speelt..
Dash 3 .. nieuwe formule .. wast nog schoner ..
Snikkers .. vernieuwd .. nu nog lekkerder ..
Pick wick .. in piramide vormige zakjes .. beter dan ooit ..

zo .. dat waren nog 3 gevalletjes fictieve misleiding ..
@lincoln:
Da was Lipton van die pyramide zakjes !
Meneer K. is een plaatsgenoot en best ‘bekend’ zeg maar… Maar hij rijdt toch al een tijdje niet meer rond in zijn Spijkertje…

Ik denk dat K. en Muller beide niet deugen… (oppassen met wat ik schrijf ivm een advocaat of 10… en denken mag… toch?)
@VW Lover: vertel eens iets meer als je kan/wil over dhr K. Ben namelijk wel nieuwsgierig ;)

Hij wordt iig omschreven als een ‘kleurrijk’ persoon:

Wie is die mysterieuze K., geboren in Heemstede, met het uiterlijk van een zeeman en in bezit van een vrachtwagenrijbewijs? Volgens André zelf is hij een vermogend man, die zijn rijkdom te danken heeft aan de succesvolle handelsfirma ACI die hij 25 jaar geleden voor een gigantisch bedrag zou hebben verkocht aan een houdsterbedrijf op de Bahama’s. „Ik ga je niet zeggen aan welk bedrijf. Ik ben daar nog steeds directeur”, vertelt K. telefonisch, naar eigen zeggen vanuit Engeland. „Gisteren zat ik nog in Zwitserland, eergisteren in Milaan.”


En hij zou wonen in een doodnormaal rijtjeshuis?

Eerder deze maand was het behoorlijk dringen op de stoep van K. in het Limburgse dorpje Panningen, onder de rook van Venlo. Het rijtjeshuis, gelegen in een eenvoudige woonwijk, stroomde binnen enkele minuten vol politieagenten, FIOD-rechercheurs, officieren van justitie uit Amsterdam en Roermond en ook nog een rechter-commissaris.
@robbie: Een volledig kleurloos persoon met naar ik vermoed een gruwelijke drang naar erkenning die het nu even boven het hoofd is gegroeid…. En idd wonend in een gewoon rijtjeshuis…
Hoe stom ben je als je geld leent van een tabak en drank handelaar in Liechtenstein? Eerst het debacle met de Sberbank en nu dit weer. Jammer dat VM niet via normale wegen aan zijn geld kan komen.

Conclusie:

OMGWTFBBQ!
@Benjamin1: Je doelt denk ik op de Snoras bank ipv Sberbank ;)
@robbie:

Helemaal erover heen gekeken.
Haha wat een soap serie zeg…
Arie op Safarie
Waar Muller is , is vuur …….
@vanquish

Ik denk dat het niet anders kan als je een automerk neer wilt zetten. Je zult t spel wel op het scherpst van de snede moeten spelen. En eerlijk is iets dat niet bestaat. Dhr Muller is volgens mij geleerd in de rechten. Dat telt!
Dus de titel moet zijn: Fiod onderzoekt K.
Svenska Aeroplan AB
@ Jan C: inderdaad, de Fiod onderzoekt K.

Muller klaagt K. aan, en laat zelfs beslag legeen op zijn bezittingen, omdat hij door hem genaaid is.
En nu heeft Muller het gedaan???? Heeft weer bar weinig met de waarheid te maken, en al helemaal niets met Saab.

Maarja, klinkt lekker he, zo’n Telegraaf-kop…
Hmmz, sorry, de titel was wellicht wat verwarrend. Aangepast!
@Svenska Aeroplan AB: er staat nergens dat Muller “het gedaan heeft” dat wil jij gewoon graag lezen, dat is iets anders.
Wie heeft de aandelen Saab dan…Muller, geheimzinnige K of een derde persoon?
Vage praktijken telkens weer bij Spyker.

Waar rook is, is … ?
kijk die fietsenmaker is dus ook nog een fraudeur….was te verwachten natuurlijk.
ben eerlijk gezegd dit soort berichten omtrent de betrokken personen en de bijhorende merken beu. Ze moeten dringend werk maken van een beter marketing bedrijf dat voor positieve boodschappen kan zorgen,….
Svenska Aeroplan AB
@ CasperH: wie zegt dat ik jou bedoel?

Ik doelde meer op de reacties.
Lees maar eens…
@Svenska Aeroplan AB: Heey Svenska, aangezien jij wel het een ander weet over Saabs heb ik een vraagje.
Een 900 NG Cabrio met 3.2 v6 en 290dkm; doen of links laten liggen? Zo ja, waar moet ik opletten tijdens de aankoop?
Zo, VM moets weer even door het slijk bij Autoblog, gelukkig zijn jullie niet bevooroordeeld en krijgt Vic hier een eerlijke kans (proef de ironie…)

@Gekke turbo: da’s een GM V6. Erg onderhoudsgevoelig blok wegens distributieriem. Ik zou liever een 2.0i kopen, die zijn niet duur, 130 PK is zat, want een Caab is om te flaneren, niet op te gassen. En anders neem je een T-tje.
gert-jan driehuis
ja ja. voor iets uit 2007, en nu zou hij saab bezitten. volgens mijn gegevens staande aandelen gewoon bij spijker holdig geregistreed en daar heeft meneer k niks mee te maken, en volgens mijn zijn er andere financiers geweest dan meneer k. groote storm in een glas water iemand die snel geld wil verdiennen over de rug van slecht lopende bedrijfen. hij heeft namelijk het zelfde gedaan bij van de molen.
Langzaamaan….gaat de beerput-Muller open…en worden er nog heel wat mensen bedwelmd door de nare geurtje die daarbij vrijkomen. Of vinden jullie dat een oplichter alléén een oplichter is, als het om ‘miljarden’ gaat ? (F. Kroymans bijv.).
@Megakix: Zucht! Maal 2 zelfs!
eens een [email protected]@l, altijd een …
Svenska Aeroplan AB
@ Gekke Turbo: Laat ik eerlijk zijn: de 900 NG is de minste Cabrio, en de 2.5 V6 is de minste motor…

De NG heeft als enige een electrisch dak, en geen electro-hyrdraulisch dak. Dat betekend dat op elk scharnierpuntje een electromotortje zit. En die gaan nog wel eens stuk! De 2.5 V6 is een GM blok en ermmmmmmm niet goed…

Mijn advies: 900 NG kan nog, maar een 9-3 is veeeeeeele malen beter. En dan met een echte Saab motor, oftewel 2.0 4-cilinder, al dan niet met turbo: gaat nooit kapot.

Succes
@Svenska Aeroplan AB: …je weet toch dat jij de enige saab-kenner bent op AB ? Je weet ook dat weinig AB’ers het gewoon niet-leuk vinden als je het over saab hebt ? Dat wist je toch ? Toch ? ;-)
@Svenska Aeroplan AB: :D ik had een donkerbruin vermoeden dat je de auto niet echt goed zou vinden, echter de combinatie van het feit dat het een vlijmscherpe aanbieding is en het weer zo mooi is maken het een heel aantrekkelijke keuze….
Goh… hoor ik iemand verassing?! zeggen?

Corrupte bende :P
Of VM is echt louche of nog blonder dan blond. Elke keer duikt zijn naam op bij wazige/slechte verhalen over Spyker, aandelen e.d.
Maar VM maakt zich ondertussen liever zorgen over de Geely – Volvo deal.
Mr. Muller, maak je maar druk om je eigen reputatie! En zorg goed voor Saab.
Ik haat dit soort verhalen, waar of niet, Saab/Spyker wordt er niet beter van… Hopen dat het allemaal los loopt…
Hmm, ik woon blijkbaar in de buurt van meneer K, maar van een inval heb ik nooit iets gehoord. Ik heb wel ongeveer anderhalf(?) jaar geleden een spyker zien rondrijden daar in de buurt, grote kans dat hij het was.
@Donkervoort: Sterker nog: dat was ‘m…. :-)
Hm, Svenska Aeroplan AB de enige Saab kenner hier?
ik dacht het niet
een 9.3 (cabrio) met 2.0 zonder turbo (zoal de mijne) krijg je niet kapot
Groetjes van Sonett (member of the Belguim Saab Club)
gert-jan driehuis
ik word een beetje moei van de mensen op dit foorum die een groot voor oordeel hebben op vicktor muller. als jullie feiten platsen waar we uit kunnen halen dat hij schuldig is, zet dezen er dan op, en dan kan je dingen zeggen als dat tie een oplichter en een crimineel is, heb je ze niet, en kan je het niet hart maken, schrijf dan niks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).