General Motors adverteert met “Duitse degelijkheid”

Auteur: , 23 Reacties

De huidige Buick Regal is feitelijk een kloon van de Insignia van GM's Duitse dochter Opel. De kreet "Duitse degelijkheid" krijgen de chauvinistische Amerikanen natuurlijk nooit uit hun mond, maar General Motors speelt wel openlijk in op de Duitse afkomst van de auto en dat is al heel wat.

“Listen closely and you may detect a German accent”, staat er in een advertentie voor de Buick Regal. Kennelijk hebben Amerikanen de Duitse makelij vrij hoog zitten, want ik neem aan dat over de advertentie is nagedacht.

Vervolgens staat er dan wel weer in kleine lettertjes onder “Born in Germany. Bred on the Autobahn. An taken to the next level in America”, dus maak je geen zorgen, want met dat chauvinistische zit het nog wel goed.23 reacties

geef ze eens ongelijk, het is een mooie / zakelijke auto. maar als ik in de states zou wonen dan toch die muscle car, waarschijnlijk goedkoper ook.
Waarom heet het daar ook niet gewoon Opel???
@Roelio:
Amerikanen hebben iets meer moeite om opel uit te spreken ;) bovendien is het beter om auto’s naar een bestaand merk te rebadge. Heeft te maken met history,aantrekkingkracht en imago
@Roelio: Waarschijnlijk omdat Opel in The States niet bekend is. Buick daar in tegen wel.
echt goed van GM , insignia is echt een topwagen :)
@Roelio, imago, bekendheid, Amerikaanse Buick historie etc.
De meeste mensen in de VS hebben nooit gehoord van een Opel.

Om alles te hernoemen naar één merk (opel/vauxhall/buick) heeft voor GM weinig zin. Het kost hun alleen maar geld en ze lopen kans dat ze klanten mislopen.

(Vauxhall heb je dus in de UK)
@RSX:

Ja precies, dat doen ze voor opels in Amerika maar ook andersom. Auto’s van amerika heten bijvoorbeeld in europa weer chevrolet of Opels. Dat is het voordeel van zo’n groot empire als dat van GM. Volkswagen doet het ongetwijfeld ook maar dan met onderstellen.
Tja, waarschijnlijk jaloers van de verkopen van BMW, Audi en Mercedes. Aangezien Buick zich ook wat in het hogere segment wil zetten, is het vrij logisch dat ze naar de Deutsche roots verwijzen.
Oke, GM -> Opel -> Duits, die connectie kan ik nog begrijpen. Maar deze:

http://www.youtube.com/watch?v=GMQnPWjK5pE

Die is pas echt ernstig… :(
@Citrofiel: Die vent die er in zit :’) :P
@Citrofiel: Wuahahah wat een hoofd heeft die vent, hahahah hoe die kijkt. Die man is baas hahhahah
Dat is wel slecht, want de meeste amerikanen zijn zo nationalistisch als het maar kan.
Ja, dat snap ik alleen was Buick niet een zorgenkindje van GM met een imago waar een dikke laag stof op lag?
@Roelio: lees je eigen reactie en denk even na over deze move van GM, je reactie verklaart namelijk waarom GM dit heeft gedaan:)
“German quality” is overal ter wereld een begrip .. OVERAL ..
daar kan geen “chauvinisme” tegenop ..
@Roelio
Dat zorgenkindje van GM valt wel mee. Buick gaat als een raket in China.
@Citrofiel: Dat is een leuk stukje Engelse humor.
OT: Is een insignia wel groot genoeg voor de Amerikaanse markt?
@kane_sting, dat klopt VW doet heel slim onderstel en andere zaken met elkaar delen. Maar daar zie je tenminste verschil tussen carroserie en interieur.

Bij GM is het simpel hoppa andere badge en klaar is kees. Badge engineering op zijn best.

@AATeeuwen een insignia is gewoon een “kleine” sedan daar is wel vraag naar hoor. Niet iedereen kan en wil een dikke E of S klasse, 5 serie formaat rijden.
Het rare is dat “made in Germany ” oorspronkelijk bedacht was door de “overwinnaars ” om ervoor te zorgen dat de Duitse economie geboycot werd…maar het plannetje backfired want de consument ontdekte dat het Duitse materiaal 20 x beter was dan hun eigen zooi…..en nu is het een kwaliteits-symbool geworden…..Wie een put graaft voor een ander…..
Duitse Degelijkheid.
Deutsche Gründlichkeit.
Sterke begrippen waar Buick en ook Opel graag op aanhaken.
Bij Autovisie, waar ze zo’n Insignia in duurtest hadden, waren ze niet zo enthousiast. Het ding laat hier en daar nog wel eens een steekje vallen, een storinkje hier een afwerkingsfoutje daar.
Ze hebben daar bij Autovisie Italianen, Fransozen, Jappen en Koreanen in duurtest (gehad) die ondanks een gebrek aan een Duits Degelijk imago wel gewoon betrouwbaar waren…
Afgelopen weekend was er een aantal van deze Buicks op de Nordschleife. Kennelijk was men bezig te filmen, aangezien er cameramensen langs de baan stonden en er ook een heli met camera rondvloog. Chris Harris leek er ook bij betrokken te zijn.

Ben benieuwd of de beelden straks laten zien dat de Buicks in slakkengang over het circuit gingen en door werkelijk alles zoekgereden werden…
De nieuwe Buick Regal.. *Proest*

Gewoon een rebadget Opel Insignia.

Kijk, zo kennen we de Yanks weer.
opel heb je over de hele wereld

Australië: holden

afrika : opel

azie : opel (zelf de zafira verscheen onder de naam subaru traviq)

uk : vauxhall

europa: opel

noord amerika : saturn en buick

zuid america : chevrolet

al die merken hebben bestaande opel modellen gehad en de techniek

dus ik denk dat “opel” wereldwijd beter verkoopt
dan vw
maar helaas word er daar nooit iets over gezegd …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).