De vlag kan uit: Chrysler PT Cruiser uit productie

Auteur: , 46 Reacties

Nog negen nachtjes slapen en dan is het zover: Chrysler haalt de PT Cruiser definitief uit productie. Het werd ons al eerder beloofd, maar nu hebben we dus een datum: 9 juli 2010 kappen ze er definitief mee.

Eerdere berichten kondigden het eind van de niet helemaal lekker gelukte hotrod-achtige al aan. Echter: toen Fiat vorig jaar de touwtjes in handen kreeg bij Chrysler, Dodge en Jeep, werd besloten het model tot eind 2010 te blijven bouwen. En daar zaten we dan (bijna allemaal), met onze taart, slingers en ‘Goodbye PT’-shirtjes.

Uiteindelijk kunnen we toch het afscheid gaan vieren, want de nieuwe hoge heren van Chrysler hebben ook het licht gezien: de einddatum is iets naar voren geschoven. Volgende week vrijdag krijgen de medewerkers in de Mexicaanse Chrysler-fabriek een hartelijk bedankje voor het ruim tien jaar lang PT Cruisers in elkaar sleutelen. Daarna wordt de assemblagelijn omgebouwd en kunnen ze zich daar gaan opmaken om Fiat 500’tjes en hoogpotige Panda’s in elkaar te schroeven.

Dat moet toch even wennen zijn voor die Mexicanen: hebben ze jarenlang met alle gemak van de wereld zo’n kloekig Amerikaans model in elkaar mogen knallen, moeten ze nu opeens twee kleine en veel te geavanceerde Italiaanse modelletjes in elkaar gaan pietepeuteren. Succes amigos! (via: freep.com)46 reacties

Stoer man!
yes
Daar moet op gedronken worden hiehaho :D
Wat zal Ruben ongelukkig zijn als hij dit nieuws hoort…
@robbie: Gelukkig heb ik me er een tijdje op kunnen voorbereiden. ;-)
Ehm… Dus. 9 juli, nationale, nee, internationale feestdag?
jeuh dat is op mijn verjaardag :D een beter cadeau kan je toch niet wensen :mrgreen:
leuk kenteken
Yeah !!! – wapperende vlag, joelende mensenmenigte –
Ander schokkend nieuws: De Skoda Octavia gaat ook uit productie.
nogal een aderlating voor de markt….:D
Blij dat hij gaat!! Goodbye PT Cruiser, we don’t miss you:D
@Vincent van B: meneertje acht zichzelf superieur? Of kijk je gewoon minachtend neer op Mexicanen?
ik zal wel een van de weinige zijn die het wel een mooie auto vond
Zo te zien worden dromen toch verhoord. Bij mij wel, het is alleen een paar jaar te laat. Ik vind het nog steeds niets… Een Chevrolet HHR is daarintegen toch net wat leuker :D
heb eerlijk gezegd nooit problemen gehad met een PT Cruiser ..
sterker nog .. heb er nog nooit 1 gehad ..
Godzijdank, wat een lelijke lijkwagen is dat. Zal denk ik niemand missen.
Mooie auto, duidelijk niet grijs genoeg voor de massa, dat blijkt uit de reacties. Met een Aldi of VW heb je dat probleem niet.
@fiestafeest: nee hoor, ik vind het ook een mooie auto.
Wat een gedrocht !
Ik vind hem wel wat hebben :) Heb zelfs iemand gekend die het de mooiste auto ooit vond, maar zover zou ik zelf niet gaan :P
Ooit een PT Cruiser in bezit gehad, en op uitzondering van de toch wel stevige drankzucht, best wel een leuke auto geweest. Cabrio vond ik een misbaksel van jewelste bij introductie, maar het ding is me met de tijd gaan bevallen. En wellicht net om de reden dat sommigen hier opgeven, dat het dagelijks wagenpark in het algemeen een vrije saaie bedoening is.
Dus ik zie hem niet graag verdwijnen om eerlijk te zijn.
@Tony Casa: Lees goed. Er staat ‘succes amigos!’ Niet: ‘succes minder superieure mensen waar ik laagdunkend over denk!’
@Vincent van B: ik lees tussen de regels, en dan lees ik volledig wat je bedoelt.
@Tony Casa: jemig man…ik heb zelfs nog aandacht besteed aan jouw ‘mexicaantjes-geleuter’, maar vond geen enkele ongepaste opmerking! Eerst waren het Turken, toen Antillianen, Marrokanen, Molima’s en nu, tenslotte Mexicanen ? Hieba-hieba-handré-handré…..opzouten met jou op AB…met volle vaart….
@Megakix: zullen we het voor de verandering eens over Nederlanders hebben? Verder dan wat eenvoudige Japanse auto’s in elkaar knutselen komt het ook niet hoor.
mijn mening is oke het is een oerlelijke auto!
maar het was de enige echte chrysler die succes bracht als we aan chrysler denken we gelijk aa een pt cruiser.
en nou niet zeggen aan een 300c of voyager want de voyager was eigenljik in feite een dodge.
Nu nog een terugroepactie vanwege iets ernstigs met de motor dat niet gerepareerd kan worden.
vind hem inderdaad niet moeders mooiste, maar ik zag laats een zwarte,donkere ramen, wat subtiele chrome randjes hier en daar en ik kon mij wel inbeelden dat er genoeg mensen die deze wagen helemaal geweldig vinden.
dit nieuws doet me helemaal niks. ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met de PT – cruiser. niet dat ik er 1 gehad heb.
als je hem niet mooi vind dan moet je hem vooral niet kopen.
Van 2000 tot 2004 een PT Cruiser gereden voor de zaak, vooral als reclame auto. Elke blik die je krijgt is reclame, maakt niet uit of het negatief is of positief. In die 4 jaar geen problemen gehad, was een prima auto. Luste wel een slokte benzine, maar ach ja wel auto niet.

Maar ik moet wel zeggen dat ik er na 10 jaar wel echt op uitgekeken ben, tijd voor iets vernieuwends.
Ach .. de PT Cruiser is het langstlopende productie model zonder wijzigingen op dit moment .. moeten ze het toch wel een beetje goed hebben gedaan.
Später PT Loser
me vader heeft er nu 1tje. die zal wel boos wezen:P of blij want we hebben weer een autootje er bij die uit productie is. maar eerlijk gezegd. vind ik het een fenomenale auto. hij heeft nu 10 jaar geleefd en we hebben alleen nog maar rubbers moeten vervangen en nog een paar kleine dingetjes. standaard = lelijk maar wij hebben er een met veel chroom dus het heeft wat. word onze toch nog wat waard:lol:
Die cabrio was net een badkuip op wieltjes.
Werd tijd….
Dit vind ik nu eens geen slecht nieuws… Vond het eigenijk niet heel lelijk, maar een beauty was het toch ook niet ;)
Ik dacht eigenlijk zelf al dat de productie van deze gestopt was ;)
jammer…
Vier jaar lang met plezier in gereden hoor, en toen ingeruild voor een JEEP Patriot.
Heb er al een jaar spijt van!
Hehe, eindelijk weg dat rotding! Vreselijk lelijk hok was dat… Liever een Fiat 500;)
Ik vind het wel een mooie auto, vooral omdat deze auto op geen enkele andere auto lijkt. Hoewel ik me wel dacht te herinneren dat GM (Chevrolet?) ooit een bijna identiek model op de markt heeft gebracht…
@Bob: Zonder wijzigingen? De PT heeft 2 facelifts gekregen in z’n carriere. En het is er niet op gebeterd.
Fr€d€r!k_EE8
jah… iemand in mijn buurt geeft er 1tje,in borbeau kleur,en en en is afgewerkt met zo chrome strips die je bij auto5 kan kopen,lelijk hok!
Ik heb sinds enkele weken een Cruiser 2.4 Cabrio,.en ik vindt het een geweldige auto. Mooie afwerking en eens niet een model wat ik op elke hoek tegenkom. laten we het hebben over die zogenaamde oer dagelijkse en lelijke “kruimeldiefjes” genaamd Yaris, Polo, Fiat 500, en al dat soort zandhappertjes waarvan bestuurders denken in een Ferrari te rijden…..niet te vergeten de ouwe lullen Golfjes waar eerst een paar duizend aan verspijkerd moet worden wil het wat gaan lijken….Oops, nu trap ik op teentjes,….Allemaal lelijke dagelijkse auto’s zonder uitstraling!! lang leve de PT Cruiser, de Jeep Cherokee’s en de Corvair…Auto’s waar over gepraat mag worden en die gezien mogen worden!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).