Vliegende auto van Terrafugia komt dichterbij

Auteur: , 21 Reacties

Vliegende auto? Jazeker! Hoewel het meer weg heeft van een klein sport-vliegtuigje is de Terrafugia Transition na een rondje vliegen gewoon te parkeren in je garage (video). In de VS heeft het gevaarte een vrijstelling gekregen, waardoor hij nu onder de "light sport" vliegtuigjes valt.

In de lucht kan deze vliegtuig/auto-hybride een maximale snelheid van 184 km/u behalen. Nadat ‘is getransformeerd tot automobiel-achtige kan je er 104 km/u mee over de weg rijden. Noem ons gekkies, maar dit willen we stiekem toch allemaal? De lucht in, naar plek van bestemming vliegen en af en toe landen (wel op een vliegveld) om naar een tankstation te rijden en even bij te tanken.

Ben je in het bezit van de juiste papieren, woon je in Amerika en bereid om 2 dollarton neer te leggen voor een vliegauto waar je vroeger alleen maar van kon dromen? Het kan binnenkort met Terrafugia Transition, die eveneens over handige zaken als airbags en een kreukelzone beschikt. Het gewicht komt uit op 650 kilo, eind volgend jaar worden de eerste vliegwagens van Terrafugia aan klanten geleverd. (bron: theregister via AB.com)21 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Handig voor in de file
@magux: En dan sta je in de file bij Schiphol omdat er straks teveel vliegtuigen tegelijkertijd willen landen.. mag je daar mooi rondjes cirkelen.. nee het concept auto=vliegtuig gaat gewoon niet werken..

Overigens kan ik me voor 2 ton echt wel een leukere auto bedenken die nog een stuk sneller kan ook :P
@ardonjr: In Nederland heeft dit concept inderdaad weinig zin maar in Amerika en Afrika kan dit goed werken. Er zijn daar veel meer mogelijkheden om op te stijgen en daarnaast scheelt het veel tijd als je in een waterrijk gebied woont.. De file de stad in kan je idd niet ontwijken.. Oplossing: koop een groot stuk grond :)
Is meer een licht vliegtuigje met 4 wielen dan een auto.
@ZOEF: Het is makkelijker om een vliegtuig aan te passen aan de weg, dan een auto aan te passen aan luchtvaart…
en niet vergeten je caravan er achter weg te halen voordat je opstijgt…

ot: leuk voor gebieden met mensen met geld en zonder wegen & vliegverkeer: canada, australie, afrikaanse landen, jipsingboermussel en omstreken.
het is nu natuurlijk wachten op de eerste lefgozer zie schijt heeft aan de regels en gewoon een keer vanaf de hightway op stijgt of landt.
Dit is geen auto die kan vliegen, maar een vliegtuig dat kan rijden…
En wat is hier de meerwaarde van?
@4poorte:
vooral in de US,canada,zeeland dat je na je (nationale) vlucht geen taxi hoeft te bestellen.
@Laue: Ik zie echt geen zakenmensen die zich dit kunnen permitteren vliegen met zo’n ding. Je moet trouwens ook een vliegbrevet hebben. Als er toch mensen zijn die dit bruikbaar vinden, mij goed. :p
@4poorte: Een brevet voor een LSA (light sport aircraft) is niet zo heel duur… Met een euro of 6 a 7 duizend moet je het wel binnen kunnen hebben…
@Harie: maar je moet ook durven vliegen..
Als je kijkt hoeveel mensen moeite hebben met 4 kanten in de gaten houden om hun auto. Dat wordt helemaal wat als het 6 kanten worden.

Dan gaat ineens iedereen vliegen waar hij wil. Alleen zo werkt het niet
@4poorte: klopt, die hebben hun eigen jets al.

Bovendien, het nut is toch niet echt veel goeds, er zijn complete dorpen speciaal ingericht met een hangar voor elk huis ipv een garage, die huizen staan gewoon aan een landingsbaan dus ze kunnen zo opstijgen, hebben ze verder geen lelijk mormel als deze voor nodig.
@4poortje

voor zover ik weet is het hier verboden om overal en nergens te landen en mag dit dan ook alleen op aangewezen plekken(zoals vliegvelden). dan heeft zo’n ding dus niet echt meerwaarde boven een sportvliegtuigje en een auto.

maar inderdaad, als je het geld hebt….
@alle bovenstaande:
Doe eens niet zo zuur dit is gewoon gaaf.
Ik vind het idee leuk maar dan kan ik toch net goed een helicopter aanschaffen…. Die kan ik dan parkeren op het dak of in de tuin, heeft geen start of landingsbaan nodig en als ik wil rijden dan pak ik mijn auto… Dus ik zie de meerwaarde niet van deze “vliegauto”
Het vliegt niet en het rijdt niet! (waarschijnlijk)
ik denk dat autos gewoon opde weg thuis horen en niet in de lucht. en bovendie ben ik niet van plan om een vllieg brevet te gaan halen voor deze vliegende auto(voor zover je het een auto kunt noemen want het heeft in mjin ogen meer weg van een klein vliegtuigje) en waar moet ik dan landen bij mij in de straat?
Misschien een beetje lelijk, maar zo ongelooflijk gaaf! 10x beter dan zo’n auto die je als boot kunt gebruiken;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).