Bugatti Galibier draait op Microsoft Windows??

Auteur: , 100 Reacties

Huh!? De boordcomputer van de Bugatti Galibier draait op Microsoft Windows?? Was dat werkelijk het meest stabiele computerplatform dat Bugatti kon vinden voor hun nieuwe exclusieve en peperdure supercar?

De nieuwe Bugatti zal naar verwachting in 2013 verschijnen in een oplage van 300 stuks. Voor zover bekend, zal de auto 1,3 miljoen euro gaan kosten. Bij TopGear mochten ze alvast aan het concept snuffelen en lekker veel foto’s maken. Wat toen opviel was een vieze foutmelding op het forse scherm in het dashboard.

Ach, het is nog een concept zullen we maar denken. (via: jalopnik)
100 reacties

doe dan op zn minst nog apple ofzo…
@tom smits: Weer iemand die gevallen is voor de marketing van Apple. Vind het altijd jammer dat mensen conclusies trekken adhv van marketing en ” horen zegggen” en eigenlijk niet weten waar ze het over hebben. Uit genoeg onafhankelijke testen blijkt dat Windows veiliger en stabieler is dan OSX. Het probleem zijn meestal de gebruikers die de hele dag allerlei troep gaan installeren. Op Apple is dat geen probleem omdat er bijna geen software voor te krijgen is.

Als de Bugatti op Windows draait zal het bijna zeker een Windows CE variant zijn.
die galibier is echt machtig , maar in de echte versie zal deze niet op windows lopen denk denk ik
het zal wel een LED scherm worden, of anders een LCD, maar geen TFT.

een lekker groot scherm in je ride is wel dik.
@Laue:
In de Scenic van Renault gebruiken ze ook TFT en dat werkt super goed. Altijd afleesbaar, scherp snel reagerend n ook mooie kleuren. TFT kan best!
Oke…, AMOLED of LED is wel beter, maar het kan natuurlijk altijd beter ;)
@Rappelflap:
natuurlijk werkt het allemaal prima in de renault scenic, maar ik denk dat ze bij een bugatti toch voor de LED gaan.

@M-Lover:
klopt veel marketing meuk, maar het zal toch genoemt worden dat de buaggti LED heef ;)
#Fail nu al
Dus hoe snel gaat deze crashen?
haha, yihaa, BSD bij 369 km/u
Dat stuurtje!!! Wat ontzettend mooi!
Rijd je dik 300 op de autobahn krijg je een Blue screen of death! :P
ow dat zal wat worden hoe vaak zul je als je 300+ doet de vraag krijgen of je zekerste weten zeker weet of je wel zo hard wil gaan? of dat je een update krijgt en hij telkens vraagt of je langs de weg wil gaan staan om je auto opnieuw wil opstarten? hmmm neej doe maar niet
Ik vind de galibier wel heel dik
Sorry hoor, maar omdat je een computer menuutje ziet moet het windows zijn?geef eens wat meer aanwijspunten, want het kan net zo goed iets anders zijn.
Troll nieuws item
Freewarefreak
@Hans Anders: helemaal mee eens, heb het plaatje helemaal opgeblazen en ik zie geen taakbalk of wat dan ook. het kan dus net zo goed een automotive versie van linux of unix of wat dan ook zijn. Je ziet niet eens een error, maar een vraag, het O.S. vraagt gewoon om een bevestiging van iets. Bovendien is heel deze auto nog in test. Dat slijpen ze er allemaal nog uit in de komende jaren, want als die komt is het toch al herfst 2013.
User Account Control:

– Are you sure you want to get pass 250km/h?
– Click for confirmation
– Processing your installation (Software: 250km/u+)
– Installation finished
– Internal Hardware error | Check online for a solution?
– BSOD
Sinds wanneer moet een blauw scherm windows betekenen? Ik kan niet eens zien wat er staat, laat staan dat ik windows zie staan..
Een oplage van 300 is wel echt heeeel weinig.. Ik snap best dat ze het exclusief willen houden maar 300 :!:
Blijft toch een prachtige auto..
@John: En toch is die 300 stuks genoeg om hem bereikbaar te maken. Hoeveel Veyrons zijn er gebouwd? Toch ook 300? Wil je er één? Kijk maar op James List, plenty aanbod. Oja bereikbaar in stuks, niet in geld ;) Zo zal het altijd zijn. Als jij er één wil, kom je er gewoon één aan hoor via tweedehands kanalen. Wat dacht je van de Alfa 8C? Hoe zeldzaam is die? Zoek goed en je vind er heus wel één te koop.
@John:

van de Veyron zijn er ook maar 300 gemaakt en ze hebben de grootste moeite om die allemaal kwijt te geraken dusja
press any key? waar zit ie dan?
Beetje triest van Autoblog om zo’n bericht betreffende een OS te plaatsen en er van uit te gaan, omdat een ander blog dit schrijft, dat het dan maar Windows moet zijn en dat dit slecht is want die loopt vast met een BSOD.. sorry maar het is echt al jaren geleden dat ik een BSOD op mijn Windows machine heb mogen ontvangen.. al die mensen die zeuren over een BSOD hebben gewoon een slecht ingestelde computer, en ik denk dat ze er bij Bugatti echt wel goed over nagedacht hebben wat ze er voor software in stoppen hoor!
Als het maar geen Vista is. maar nu heb je wel ene excuus dat je auto ook zoek is. Het ding heeft een virus!!
Windows net als in de Fiat!

Deze auto is net de grote broer van de BMW 5 GT.
hmm zoek = ziek… ik ga nu naar specsavers..
Een #fail als er bij het opstarten van je ride de volgende mededeling in het schermpje verschijnt:
“U bent mogelijk het slachtoffer van illegale software”
ik hoorde dat ze dat hebben gedaan, omdat de nieuwe rijken hun geld verdienen met computerspelletjes, dus dan kunnen ze even gamen terwijl ze over het asfalt deinen.
Lekker msnen met 300 km per uur.
Klinkt safe!

Maar van mij mogen ze alle 300 gelijk om een boom vouwen, wat een lelijk ding is het zeg.
Installeer gelijk maar een anti-virus :)
Het zal in ieder geval geen consumenten besturingssysteem zijn maar eerder Windows Embedded. Dat overigens in meer producten zit dan je bij stilstaat.
Wat is er mis met Windows(Vista) heb er geen problemen mee, Windows is tevens het meest gebruikte software.
@The360box: Ehmm.. laat ik het zo zeggen. dat het nogal onstabiel is. Plus hoop grafische poeha maar het vreet je prestaties op van je pc. dan kan je het ook uitschakelen. Het is niet voor niks dat in de periode van Vista, verkoop van pc’s zonder os weer aan het pieken was. Ik ben trouwens van vista terug gegaan naar XP, alleen nu word XP meen ik niet meer ondersteunt, dus dan maar WIN 7.
@Laue:
De benemaingen die je geeft zijn allemaal LCD’s, alleen is een tft een evolutie, en een led gebruikt leds voor background lights ipv ccfl. (benamingen zijn gewoon marketingstunts!)
Hoogstwaarschijnlijk zal er wel een led-schermpje inkomen, zuiniger en beter contrast mogelijk.
@The360box:
Waarom denk je dat micro$oft windows het meest gebruikte OS is? Ze poten het je gvd overal op! Met linux kom je ook wel weg tegenwoordig, en open office erbij, gimp als picture editor heb je een leuk systeem!
normaalgezien ben ik geen vergelijkingsmongool maar het eerste waaraan ik moest denken toen ik de foto’s zag was de panamera, niet meteen een compliment :p
@toyotaprius: Dit zal echt geen Windows XP, Vista of 7 zijn hoor, maar Windows Embedded. Is mega-stabiel en ’n hele andere categorie dan jij op je PC hebt.
@Sgt. Stevil: Dat is ook zo, want wat er boven ook al wordt gemeld. Je wilt niet weten waar het allemaal wordt toegepast.
@toyotaprius:

Over windows Vista, ik snap al de heisa niet, ik draai nu dik twee jaar met Vista X64, en dat werkt prima, geen verlies in performance, zwaar stabiel, en gezeik heb ik nooit. al die grafische grapjes vind ik zwaar irritant dus die staan bij mij uit. niks mis mee. Vista zelf is bij mij nog nooit vastgelopen of er onaangekondigd/voortijdig mee opgehouden. allerlei zwakke programmatuur eromheen wel (met name firefox heeft het lastig)

Vista is een prima systeem, niet het lichtste, maar met de 64bit versie heb je daar weinig tot geen last van.
@bakkerst: prima toch, in mijn omgeving zijn er ook mensen die niet begrijpen dat ik problemen met Vista hebt. Mede omdat zij totaal geen problemen hebben.
Het zal helemaal dramatisch zijn als iedereen er negatieve ervaringen mee hebben. XP werkt voor mij prima, Apple is voor mij onhandig. En Linux, daar ben ik nu te lui voor. Ik werk teveel om ook nog tijd in een OS te stoppen.
@Sgt. Stevil: of Windows CE inderdaad.
lcd schermpjes zijn voor plebs ..
Het lijkt me wel heel sterk dat een systeem met een grafische interface als die zichtbaar op de foto gebruikt zal worden. Eerder een onderliggend systeem (hoe dit automatisch als windows beschreven wordt blijft me een raadsel, ik kan het niet zien) waarop een interface van bugatti zal draaien oid. Zo heb ik ook al bankautomaten gezien die opeens een windows message toonden op het schermpje.

@m3ga: zaag toch niet zo, ik gebruik al 2 jaar apple en vind het gewoon beter. Dat er meer domme gebruikers zijn met windows is maar logisch, er zijn er nu eenmaal een pak meer. En OSX blijft in wezen veiliger zolang er praktisch geen aanvallen op zijn, en voor mij blijft Snow Leopard pakken beter dan W7 (hoewel W7 een serieuze vooruitgang tov vista, wat een gedrocht was me dat ook).
en nu eerlijk, wie van de bashers zit dit hier op Win te typen?
@ m3ga:

windows is allang achterhaald, osx draait met een stabieler registersysteem, btw mss gebruikt die galibier wel bootcamp ;)
Wat een bullshit. Bankautomaten werken ook altijd op Windows hoor, moet je maar eens kijken als ze niet in bedrijf zijn, of dat er onderhoud is… daar hoor ik toch ook nooit iemand over klagen? En die moeten dan ook nog eens al je geld beheren en verwerken.

Beetje aanstelleritis hier hoor, er is niks mis met windows.
Komt vaker voor, zo had de Toyota FT-86 Concept Windows XP als OS.
Uiteindelijk draaien de meeste productieversies LINUX.
Oké, geen Bugatti Galibier voor mij dus.
Dit is gewoon een alert-dialog-box en géén blue-screen AB mannen…

Kan vanalles zijn: surfen op internet achter je stuur, met de vraag of je wel 18+ bent, Windows Mobile voor het aansturen van de geïntegreerde telefoon, enz. enz.
Of hun eigen software is nog niet klaar en ze gebruiken dan maar een gesimuleerde versie die draait op windows. die dan even besloot om er mee op te houden.
@Peter: Klopt, ik had het aanvankelijk ook over een “vieze foutmelding”, maar een andere redacteur (waarvan ik de naam niet zal noemen *kuch* autoblogger) vond het nodig om de tekst wat aan te dikken zonder goed naar de foto te kijken. Needless to say dat hij een Macgebruiker is. Ik heb de tekst weer in ere hersteld.
@Toyota Prius: Het is net als met de auto waar jij warme gevoelens voor hebt. Had een ‘paar centen meer’ uitgegeven en de 64-Bit variant van Windows Vista Professional aangeschaft. Ik draai daar nu alweer ruim een jaar op. Géén problemen met stabiliteit, geen problemen met performance(core i7 intel), geen problemen whatsoever.
Maar zuinig op je centjes zoals jij bent (getuige je naam) zal je wel weer ‘verkeerd’ bezuinigd hebben.
OT: Zielig inderdaad om een -concept- supercar op dit punt op een Blog te zetten. Maar zoals bekend draaid de grafische wereld liever op Apple OS, zo ook onze AB-redactie ???
Leuk een i-Pat… ondersteund geen Java, Fuctioneert lekker als je internet op wil.
Blue-screens is het -nieuwe- Appel-ding… Bill heeft die blauwe schermen (voor véél geld) aan Steve verkocht.
@TSI-tje:
dank u, u bent me net voor.

en wat zei meneer Jobs ook alweer tegen Iphone 4 gebruikers die klaagden over slecht bereik als ze de telefoon aan de zijkanten vast houden??

“houd je telefoon dan ook niet zo vast, dan is er niets aan de hand”

freakin bullshit..
Apple heeft lang de underdog gespeeld, en die positie ook grof misbruikt om goodwill te kweken t.o.v. microsoft, van “o wij zijn zo klein en zielig” maar ondertussen maakt men bij Apple dezelfde fout die men bij Microsoft gemaakt heeft, men wordt arrogant, en verliest de klant uit het oog, microsoft komt nu terug van die fout, en realiseert zich dat het niet werkt. maar apple duikt er vol in..

ik heb een vermoeden dat dit gaat uitlopen op een verhitte apple/windows fanboy discussie
@TSI-tje: Zucht… Ik zal toch wensen dat ik jou intelligentie en inschattingsvermogen had. daar droom ik van… Als je commentaar op iemand persoonlijk hebt. Ga dan eerst goed op onderzoek uit voordat je de persoon in kwestie aanvalt.
Wat een prachtige auto is het toch, maybe some day….
anyway ik dwaal af, en @windows bashers ga je wenkbrauwen aan elkaar vlechten hebben jullie niks te doen ofzo?
Niemand kan duidelijk zien of het windows is, en toch komen de meesten met zogenaamd grappige opmerkingen.
Of bashen ze windows terwijl ze half niet kunnen zien wat het is op het scherm.
Mooi, weer een zooi mensen die weinig van embedded systemen afweten en dan gaan bashen.

Wat je op de foto ziet is een schermpje wat een beetje lijkt op een besturingssysteem, of het nou op een Windows/Linux/BSD kernel draait is uit deze screenshot niet echt op te maken.

Daarnaast voor de Windows bashers, Windows CE is een veelgebruikt OS voor embedded systemen, merendeel van de PIN en bank automaten draait hierop. Om maar niet te spreken over een groot gedeelte van de navigatie systemen die hier gebruik van maakt (oude Mio C710 kan je zelfs gewoon op een Windows bureaublad booten en er allemaal leuke programma’s op zetten).

Maar dit kan net zo goed een Linux embedded systeem zijn, dat verschil kan je aan deze afbeelding niet zien.
“ik heb een vermoeden dat dit gaat uitlopen op een verhitte apple/windows fanboy discussie”
Mag ik alvast, bij voorbaat, stellen dat IK geen Windows-fanboy ben, geen ervaring heb met Apple OS-en dus mij alvast NU uit deze discussie hou.
Vind het alleen heel flauw, dat mensen een concept auto afkraken op een besturings systeem foutje. En moet nog zoveel getest, verbeterd worden voor de auto echt in de verkoop komt. Daarnaast zijn de commentaren over de ‘blauwe schermen’ bij MS Os-en zooooooooo windows 98 (fokkin’12 jaar geleden)En heb ik met vele jaren XP al nooit meer een blauw scherm gezien. Dit ter informatie voor de Apple proleten.
Autoblog zou je titel kunnen verwijderen. Er is totaal geen aanwijzing dat dit om Windows gaat. :S
Cool, dat zou het helemaal afmaken: een Galibier in Bugattiblauw, met een blauw scherm tussen de tellers :D
Ik gebruik nog steeds Windows 98 :D
Chill toch, ff Autoblog checken met 300+
Maar waar draait de gemiddelde auto van tegenwoordig op? Alles gaat softwarematig tegenwoordig, dus er zit ergens een besturingssysteem in je auto, maar ik heb nog nooit een auto vast zien lopen, of een auto lang zien doen over opstarten!
Even andersom geredeneerd: doe mij dat besturingssysteem wat ze gebruiken in auto’s ook maar voor op mn pc-tje!!!
hoe moet je nu Ctrl+Alt+Del intikken? Left-peddle+Horn+Right-peddle?
Die Galibier heeft echt het mooiste interieur dat ik ooit heb gezien, wat een plaatje zeg.

Windows is prima toch? Daar draait 95% van onze planeet op.
@Dennis,
Het siert je zo open over de AB cultuur te praten :-)

Dank voor de edit.
@laue

Led schermen zijn 9/10 keer ook gewoon lcd’s. Alleen is het backlight niet gedaan met CCFL buizen maar met LED’s.
Net als dat men denkt dat in een LED TV elke pixel een LEDje is.
Er bestaan wel led matrixen, maar die worden op zulke kleine schaal niet gebruikt.

AmoLED etc heb je ook nog. Maar dat zie je (jammer genoeg) ook nog niet zoveel.

OT
Het is echt onzin dat dit windows zou zijn. Er staat alleen een schermpje.

@ BMW (geen zin in de tekentjes)
De gemiddelde auto werkt inderdaad heel veel op software. Maar het is niet zoals op je computer dat er een volledig OS oid op draait. Het is vooral ARM based. Gewoon simpele programmatuur dat 1 ding tegelijk doet.

@M-lover
Voor thuis kun je inderdaad wel aan linux. Maar zodra je wat meer software nodig hebt krijg je vaak problemen. Been there done that.

@tom smits
Ja neem een middelmatige computer met een enorm prijskaartje. Ook al ziet OSx er geslaagd uit. Als je dezelfde hardware zelf koopt en dan OSX erop zet (ja dat kan) dan ben je vele malen goedkoper uit.

Maar niet te praten over de vele ontwikkelfouten van apple die ze grofweg ontkennen
Hoe hack je een Galibier?
@BmwMPower

Gewoon via de CAN-bus die ze ook hier waarschijnlijk weer gebruiken. Dat is de bus die in praktisch alle auto’s wordt gebruik om alles aan elkaar te knopen en er is totaal geen beveiliging in dat systeem.
Even off-topic: het interieur vind ik echt super mooi! Wat betreft het exterieur; hele mooie details, maar niet mooi als geheel.
het is zeker een mooie wagen! denk maar ff in dat je zoiets hebt, STEL rijdt met je vriendin/vrouw in zo’n auto op de snelweg, met windows teller:

Schat, rij eens ff wat langzamer!!! he hoezo dan? kijk dan naar je teller man! sorry, ja ik speelde net een potje mijnenveger, momentje, ff alt+tab doen hoor *doet alt-tab en ziet de teller*, JEETJES 300km/u!? dat is volgens mij inderdaad iets te hard. sorry schat, zo nu ga k weer verder met mijnenveger.
Ik vind het een zéér mooi concept en auto !!!!
Jammer dat ik het niet kan betalen … :(
En dan hebben we straks een Bugatti Galibier die hitte gevoelig is. Want ja, zodra Windows warm word loopt het vast :)
maarom Windows? windows 98 lijkt het wel.

doe dan idd Apple of een speciaal Bugatti besturingssysteem ©
@ Philipzuidijk:

Nu wil ik niet vervelend doen, maar Apple is een besturingssysteem gemaakt voor PC’s, een heel andere categorie dan programmeren voor enkele belangrijke technische functies. PIN-Automaten in NL lopen ook nog steeds op Windows 98, evenals zo ongeveer elke industriële machine die bijvoorbeeld moet verpakken, koken, boren, frezen en dat soort dingen. Windows 98 is namelijk een makkelijk aan te passen systeem dat een goede basis vormt voor industrieel programmeren, en veiliger en betrouwbaarder is dan bijvoorbeeld het systeem van Apple of Linux.

De nieuwere versies van Windows, zoals 2000, XP, Vista en 7, zijn net zoals Apple simpelweg ontworpen voor personal computers en bevatten in verhouding veel fouten en onveiligheden, vandaar dat al deze systemen nog op 98 lopen. Begrijp je, als heel het monetair distributiesysteem in Nederland op Windows loopt, misschien wel waarom Bugatti dat ook zou overwegen?
@Supergrover: Hahahaha…
Windows 98 is… een goede basis.. industrieel programmeren, … veiliger … betrouwbaarder … dan… Linux.
Hahahaha. Ik ben helemaal geen linux fan, maar dit slaat alles. Trouwens draaiden de meeste geld automaten niet van die Windows Embedded varianten?
@TSI-tje: wel eeb btje laf dat je eerst gaat bashen, terwijl je geen ervraing hebt met OSX of wat dan ook.. ik heb het geluk om XP (ex-Vista pc) en een nieuwe apple naast elkaar the hebben staan..en geloof mij, OSX draait het stuk fijner..uiteraad zitten er verschillen in systemen, OSX is niet perfect, apple ook niet. Maar er zijn genoef feitelijke bewijzen dan OSX beter presteert onder normale omstandigheden. en een BSD krijg je er tegenwoordig alleen maar op als je echt je best hebt gedaan met het verprutsen van je systeem, dus apple-fanboys, begin daar nou niet over :P
OT: Dit is duideijk de reden waarom het concepts zijn! Technology tot de max pushen, en kijken wat er kan. Het is juist goed als het fout gaat, weet je de grenzen ook gelijk, het zal echt niet gebeuren in real life straks, de fouten zijn er dan wel uit..
Ik draai ook Windows (XP) in mn auto (TT mk2). Op Windows draaien tegenwoordig de meeste carpc software, met succes. Maar uiteraard gaat het met die auto om testen en uiteindelijk zal er waarschijnlijk embedded software worden gebruikt in zo’n auto (mogelijk nog steeds gebaseerd op Windows)
Wat een gave voiture is dit! Bugatti eet de Mulsanne levend op. Nu nog winst maken daar in Molsheim en het Bugatti merk is niet enkel afhankelijk van het ego van de VW topmannen…
Ligt het nou aan mij of is dit een heel belabberde fotosoep?
Dat vermeende schermpje zit er knoertscheef in gepropt…
Om over de stijlbreuk met de rest van het interieur nog maar te zwijgen :|
Het pinautomaat waar je je geld uit haalt draait ook op Windows.

Zoveel doet Microsoft eigenlijk niet fout, Vista was slecht en heeft ze 4 jaar te lang gekost om te maken (waardoor XP veel te lang de kar moest trekken en hopeloos achter liep op OSX) maar Windows 7 is gewoon goed, veilig, snel en stabiel.

De keuze Windows of OSX is sinds de komt van Windows 7 eindelijk weer een kwestie van persoonlijke voorkeur omdat ze elkaar qua gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en veiligheid maar weinig ontlopen.
LOL, n00bs die Windows bashen en digibeten die Vista x64 de hemel inprijzen … hopelijk hebben jullie meer verstand van auto’s dan besturingssystemen :P
Voor een concept mag dit;) Als ze maar zorgen dat ze een eigen software systeem gebruiken als ze hem uitbrengen! Dat pin-automaten af en toe een blue-screen geven is al erg genoeg;)
@toyotaprius:
Klassieke Simpsons grap:)

Of in het duits, puur voor het luie overgesproken gezeur:
@Sheep: Tja, idd een ouderwetse, maar blijft leuk.. ;)
Naja, filpjes werken niet:( zoek maar simpsons any key op http://www.youtube.com/
On topic. Een rechthoekig scherm in een Bugatti? Hoe on premium is dat? Het schermpje in het Kombi instrument van een heel gewone VW Touareg of Phaeton heeft al afgeronde hoeken.
waarom niet op mac das toch beter
Dat word na elke rit schijfdefragmentatie en jaarlijks een nieuwe virusscanner installeren ;)!
Echt een dikke auto
Het is op een één of andere manier wel logisch. Windows is verruit het meest gebruikte programma voor computers, en dingen zoals bestandsuitwisseling vanuit je auto etc zouden gewoon veel makkelijker worden.

Bovendien gaat het hier natuurlijk om een test case, en wie weet was dit, voor die testcase, wel gewoon het makkelijstst om mee te werken.
Lieve schatten,
Een groot deel van navigatiesystemen en andere OSD-systemen in auto’s draait op Windows (Embedded/CE). Bugatti is daarop absoluut geen uitzondering.

Draait jouw navi ook op Windows? Check dan even de dvd-speler die in je kofferbak zit en check of er een Windows licentie-sticker onder op geplakt zit.

Fabrikanten die dat in ieder geval doen zijn Ford, Volvo, Aston-Martin, en ik gok dat alle “premium merken” het ook doen…

Windows is overigens volwassen genoeg hiervoor, mits er netjes geprogrammeerd wordt, maar dat geldt eigenlijk voor ieder platform.
hierbij een samenvatting van alle coments tot nu toe:
lol windows, windows is slecht apple is beter mijn I pod heeft dat ook en I pods zijn gwn dmax en iedereen zegt apple is beter dus het is ook zo

ontopic:
99% van de mensen hier hebben geen verstand van computers en zijn schapen die in de groep meelopen windows kan goede programmas maken voor onboard computers heeft iemand die al gebruikt en iets slecht mee ondervonden? en maakt het momenteel heilige merk Apple trouwens wel dergelijke programmas? als ik ooit een computer wil van 2.000euro koop ik wel een mac sinds ik dat niet nodig heb (zo als 90% van de mensen die één heeft) is een PC van €300 veel beter
Ik heb geen behoefte om een Apple tax te betalen. Omdat er een Apple logo op een laptop zit kost ie gelijk een paar honderd dollar meer. Nou nee .. ik heb zelden problemen met mijn Windows machines hoor. De enige problemen die ik heb zijn mensen die Apple machines gebruiken en dan zeuren dat ze een bepaalde file niet kunnen openen.
@Chriss: Niks ‘laf’ Ik begon JUIST niet met ‘bashen’, maar reageerde op het ‘bashen’ van Toyota Prius, richting Windows Vista. Daar zat totaal geen waarheid in. Ik zal jou niet tegenspreken dat OSX (of zoiets) beter of slechter zou zijn als Vista. MIJN Vista 64bit systeem draaid als een dolle en heeft totaal geen last van vertraging, blauwe schermen etc. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
Ik heb geen kwaad word gezegd over Mac OSX.

De i-Pat, dat is een overpriced en nutteloos ding. Jij schijnt hier meer verstand van te hebben, maar hoeveel procent van de websites (wereldwijd) gebruikt het Java-Protocol ? En dat Apple dan een Machine uitbrengt wat dat niet ondersteund is toch belachelijk ? Niet dan ? Nog maar te zwijgen over de prijs. Als jij dat ‘bashen’ noemt, dan zal dat. maar OT maar weer.
Zo’n prachtige auto, toekomstig automobiel erfgoed, klassieker in spe…

en dan een lcd schermpje recht voor je neus, wat binnen 3 jaar is ingehaald door nieuwere technieken, head up displays, oleds etc etc.

Echt zonde dit. Maak in zulke auto’s het schermpje inklapbaar zoals bij Audi’s A8.
Dat is, als je al een lcd erin wilt…

Over een paar jaar is dat schermpje gewoon een strontvlieg op een taart.

Gewoon een paar mooie ouderwetse meters voor je neus, dat is pas stijlvol. (en nee ik ben niet bejaard)
Gezondverstand
Windows lijkt me geen goed idee voor een snelle auto.
Dan wordt ie in de loop van de tijd toch steeds langzamer :D
@toyotaprius:
Heb ik gedaan, conclusie blijft onveranderd:
http://security.nl/artikel/33753/1/Apple_IOKit_goudmijn_voor_hackers.html
Doe mij maar Vista.
jonges sluit deze discusie alt-f4 :p mrya er zijn ook andere dinges waarvan je het niet verwacht deze valt nog mee mij intereseert de copmuter shit helemaal nie give mee thats speed baby
Heb ‘m al in order op papier.
Ik vind het niet een heel mooi apparaat, maar het is wel enorm bruut zo’n bak. De ideale vakantie-auto lijkt me.
Ah, ik zat weer ‘ns niet naar de datum te kijken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).