BMW introduceert de 535d en prijst het M Sportpakket

Auteur: , 64 Reacties

De BMW was al leverbaar met een paar diesels, maar nu is de überdiesel ook beschikbaar in de vorm van de 535d. Daarnaast heeft BMW wat prijsjes gehangen aan het M Sportpakket en zijn er wat andere nieuwtjes.

Maar eerst de 535d. De 3.0 TwinPower turbodieselmotor met 300 pk en 600 Nm is de sterkst leverbare diesel in de nieuwe 5 serie. Al dat vermogen is volgens BMW aan te roepen met een gemiddeld verbruik van 6,1 liter per 100 kilometer. En als je dan bedenkt dat de -ook nieuwe- 520d het met 5 liter per 100 kilometer gaat doen, dan is er eigenlijk geen goede reden om niet voor de 535d te gaan. Hoewel, misschien is de prijs een goede reden. De 520d gaat namelijk vanaf 50.650 euro kosten en de 535d maakt je bankrekening minstens 71.900 euro lichter. Dat is toch wel een aardig verschil.

535d achterkant

Wil je dan ook nog een beetje een leuk uitziende 5 serie dan ga je voor het M Sportpakket. Dat is verkrijgbaar vanaf 4552 euro en bevat onder meer een aangepast onderstel, 18 inch lichtmetaal en wat aerodynamische aanpassingen. Optioneel kunnen er 19 inch lichtmetalo’s worden besteld en een achterspoiler.

Buiten al dit fraais zijn er nu een aantal extra modellen leverbaar met vierwielaandrijving, oftewel xDrive, Het gaat om de 550i sedan en vanaf de herfst de 550i Gran Turismo en de 530d Gran Turismo. Ook de 740d is nu als xDrive leverbaar.

De X1 is voortaan als 23d leverbaar met handgeschakelde zesbak en de 116i en de 118i zijn vallen nu binnen de 20% bijtellingsregeling dankzij een verlaagde uitstoot. Daarnaast zijn er wat aanpassingen aan de 1, 3, X1 en Z4 series. Standaard krijg je op die auto’s voortaan instapverlichting in de portiergrepen en het audiosysteem is verbeterd. Daarnaast zijn er voor de Z4 wat leuke kleurcombi’s voor het interieur geïntroduceerd onder de noemer Design Pure Impulse. Yeah baby.64 reacties

Sexy! En 300pk voor die 535d! Damn!
Hebben, hebben, hebben! Dat blauw/zwart staat zooo veel beter dan dat wit. Dit wordt echt een lekker auto.
Ik rijd zelf ook verplicht BMW (lease) maar ze kunnen me niet bekoren. Mijn volgende wordt zeker geen BMW meer. Zelden zo’n saaie auto gereden. Ze lijken allemaal op elkaar, zelfs vanbinnen. ’t kan me dan ook niet schelen of ze er 2000pk in stoppen.
Heeeerlijk! Doe mij maar een zwarte 535d met het M-pakket en de optionele 19″ velgen en de spoiler! =D
Dit is toch wel de meest geweldige auto in dit segment; de E en de A6 hebben echt het nakijken.Deze auto straalt gewoon enorm veel klasse en sportiviteit uit, waar andere echt niet aan kunnen tippen.
@Punk:

ff bij de pearle binnen lopen lijkt me zo.
Nationale BMW-dag vandaag? :)
Wel een dikke bak die nieuwe 5!
@Raptor, sure! Onder welke steen kom jij vandaan? Wist je dat helemaal rechts een pedaal zit. Als je daar met je rechtervoet op drukt, gaat de auto voorruit…Hoe harder je drukt, hoe harder je voorruit gaat. Kijken of hij dan nog saai is?
Wbt het interieur, heb je die eenheidsworsten van een Audi *kuch VW* weleens goed bekeken?
leuke auto

Is er ook nog ander nieuws dan enkel BMW?
@klaas: nope, maar wellicht later vandaag weer :)
@klaas: dat zeg ik ;-)
Vind de achterkant geen winaar :(
Saaie bak proberen op te leuken met een paar spoilertjes en velgjes. Ik wist niet dat daar nog steeds mensen intrappen.
Dit M sportpakket geeft al aan hoe de M5 eruit komt te zien. Wederom big fail.
@majinstar: huh? check de M3 en 3 serie coupe met M pack , zien er toch iets anders uit ofniet?
Haha die Sjoerd, jij snapt er volgens mij echt geen pepernoot van wat Raptor zegt ofwel?
1. Geeft hij aan dat de auto niet hard genoeg gaat?
2. Geeft hij aan dat de volgende auto weer Duits word?
Maar jah ach wat maakt het uit!
On topic: gewoon dik!!
@ Raptor

Ik weet de perfecte auto voor jou: Fiat Multipla
Alleen omdat ze zoveel op elkaar lijken, zou ik gaan voor een S-line A6 3.0tdi.
alleen maar bmw nieuws vandaag?
BMW dag ofzo? mooie auto’s trouwens de nieuwe 5 series maar beetje braaf geworden.
Veel BMW vandaag :O
Raptor, je rijd zeker een kale 116i ?
Inladen en wegwezen muahaha. heerlijk ding. 550i bitte. Stap natuurlijk niet in zo’n hakkelende diesel
Heb onlangs met een X5 xDrive35d gereden; wat een heeeerlijke motor zeg. Kan me dan ook voorstellen wat voor een geweldenaar die 535d moet zijn. Vind de nieuwe 5-serie trouwens niet echt geweldig. zal hem eerst in het echt moeten zien voor ik mijn echte oordeel kan vellen over het design, het ziet er allemaal wat braafjes uit..BMW moet niet Audi gaan na doen wat dat betreft, 1 automerk wat elke carroserievorm weet te ver-saaien door overal dezelfde smoel en kont op te plakken is genoeg voor mij!
@ raptor
Zolang jij geen 335 full option of een 550 idem dito rijd. Hou dan gewoon je mond dicht met je 118d met navi en lichtpakket
waarom het zulke saaie auto’s om te zien zijn.. er zijn er zoooo veel van. is het geen petje met een DTM uitlaat dan wel een net niet manager met M-pakket op het instap model.
@Casper, we krijgen een beetje een BMW-overkill vandaag!
4 BMW-berichten achter elkaar op AB? Dat riekt naar commercie! ;)
de 520 heeft ook al 163pk en een vracht(wagen) koppel las ik.
dus gewoon voor de 520d en een M-pakket gaan, hou je nog een bosje bloemen voor de vrouw over ook!
@Simpson: Wakker worden jongen, die 520 heeft ondertussen al 184 PK en 380 Nm, da’s precies evenveel als de 530d had toen die 10 jaar geleden op de markt kwam (op 10 Nm na).
En als je dan toch geld aan het uitgeven bent dan laat je hem ook nog even chippen naar een pk-tje of 350 en de begrenzer eraf. Diesel Power ;)
Een M sportpakket is gewoon super zwak!!
je plakt toch op een fiat ook geen ferrari sticker.
@r4c: M pakket kost duurder dan een fiat dus waarom niet :P
Liever deze BMW-spam, dan terugroepakties rond mercedes, audi en toyota !!!!! Wat een mooi sportpakket is het geworden, met name de voorkant ! Het onderstel is dan ook direkt aangepast, alsmede een mooier stuurtje. Zeker zo’n pakket bestellen op de 5-serie !!

Kleur: Azurit-Schwarz = individual kleur = 3000 euro.
doe mijm maar gewoon een jaguar xf 3.0 Diesel S
veel gaver
Super, een geweldige bak, strak, sportief en klasse! Jammer dat een 535d met M pakket en wat opties al snel de ton te boven gaat….
sjezus… 300pk diesel :| toch wel benieuwd hoe dat rijdt.
LEK-KER <3 !
Ik vind het het veels te duur.
En de standaard M Pakket velgen zouden 19inch moeten zijn.
Jongens jongens toch, 300pk, DRIE-HONDERD! En gewoon 1:16,5 kunnen rijden, 10 jaar geleden waren dat cijfers voor een 90pk diesel…
@raptor : niet iedereen (gelukkig maar) hoeft van BMW te houden maar als je één ding niet mag zeggen is dat ze saai zijn. Onder de “normale” wagens is er GEEN ENKEL merk dat even veel rijplezier schenkt als een BMW. Hun slogan is niet voor niets al jaar en dag : Freude am fahren. En dat laatste is waarschijnlijk iets wat jij niet kan. Dus koop of lease dan een fucking voorwielaangedreven VAG-product aub en hou voor de rest je mond.
Het is een hele mooie wagen geworden, en wanneer hij me aangeboden zou worden zou ik ook zeker geen nee zeggen.

Maar wanneer het om m’n eigen geld, en de optie zou bestaan dat ik nog steeds een nieuwe bangle-5 kan kopen dan zou ik toch daar voor gaan. Die heeft nog echt een brute en krachtige uitstraling waarbij deze meer naar het sportieve snelle neigt.
BMW-dag :P TwinPower turbodiesel? Dieselmotor met 2 turbo’s dus… Dik blok met 600 Nm onder je reet. Die achterbumber is wel wat vreemd met die kleine driehoekjes. :|
Die 535d was bij de vorige versie al een aangename wagen om mee te rijden… Deze zal het wellicht ook worden…. Ook mooi aan deze wagen is dat blauw… Past echt goed op die nieuwe 5 ;)
@ Kach1ng.

Bij de E60 had de M sportpakket veel overeenkomsten met de M5 E60. Het lijk me sterk dat bmw extreme aanpassingen gaat maken voor de nieuwe versie. Ook omdat de Alpina al uit is.
new 5 series lover
@simpson: ik maakte me dezelfde bedenking. die 600nm koppel moet boterzacht en supersnel doortrekken. maar (in belgie althans) is de 520d met 163pk zowat 3.500 EUR goedkoper aan belastingen alleen al. is zo’n 300pk voor alledaags vertegenwoordiger rijden op druk bevolkte wegen elke dag een plezier???? zal toch eens eens testrit aanvragen als de prijs niet teveel verschilt..
NEDERLAND 2 – 1 BRAZILIË!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
@Pantoffeldier:…heb ik wat gemist ? ;-)
welja, smijt de voetbalmeuk maar op een AUTOforum
Wat een prachtige bak…er reed er gisteren ééntje achter mij op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam en het is wel een indrukwekkende auto om in je achteruitkijkspiegel te zien. De kleur van die “Angeleyes” is ook prachtig….heel wat beter dan die afschuwlijke LED-verlichting op de huidige Audi’s.
Een beetje jammer van dat nepgaas naast de mistlampen.
@Megakix: Ik denk het wel? NEDERLAND IN DE HALVE FINALE! –> OP NAAR DE FINALE DUS!
voetbal? auto’s? link?
Tsja… onlangs een paar dagen in een Beemer gereden. Misschien waren verwachtingen te hooggespannen maar het viel me echt tegen. Niet qua rij-eigenschappen, die zijn prima (maar bij droog weer en niet echt totaal op het randje rijden ook niet bijzonder) maar wel qua bijvoorbeeld binnenruimte, comfort, luxe etc. Gewoon saai eigenlijk. En zo achterlijk duur. Ik snap het wel als je zo’n ding leased maar als je hem van je eigen centen koopt zou je eens nagekeken moeten worden.
Zoals de foto zou ik hem ook wel willen hebben, zelfde specs en met donker leer. Wel even langs de chipboer want 300 pk is natuurlijk niet genoeg (A)
Hoop positief nieuws dus van BMW! Vooral die 538 klinkt erg aantrekkelijk, 1 op 16 voor een auto met 600Nm is niet verkeerd. En daarnaast rijdt het lekker, EN ziet er goed uit! Wel jammer van het grote prijsverschil…
Zo JeroenTPC, jij gaat heel wat boze fanboys over je heen krijgen, die nog niet eens oud genoeg zijn om zelf auto te mogen rijden, laat staan een auto kunnen kopen. Sluit mij overigens bij jou aan. Een aantal vrienden van mij zijn ook helemaal BMW gek, terwijl als ik in die auto’s rijd, ik er niet warm of koud van word. Het zijn zeker geen slechte auto’s, maar gewoon saai. Iets dat ik voor mijn ervaring meer een Audi eigenschap vond, terwijl ik na een rit met een A6 3.0tsi die juist veel lekkerder vind dan de BMW’s.
@ Raplh:
+ 1
Dit moet wel de versie zijn die je wilt hebben!
BMW is gewoon the chill!!! En echt niet saai… Misschien voor gevoelloze mensen…. ;-)
@Ralph: Ik ben misschien een van de weinigen die er objectief over heb kunnen oordelen.
Ik heb voor de aanschaf van mijn huidige BMW 530d HEEL veel verschillende auto’s proefgereden. Mercedes C, CLS en E. Audi A5 en A6 en de 5-serie.
Geen enkele Audi of Mercedes gaven me het gevoel dat het stuurwiel daadwerkelijk aan de wielen vast zat. Ook het vermogen van (prijs-vergelijkbare) blokken was niet te vergelijken.
BMW maakt op dit moment de ENIGE midden-klasse sedan die leuk is om te rijden. De rest zijn gewoon saaie “het rijdt wel, maar het doet niets” bakken.
Ik kies dan toch lekker voor een E350 CDI Avantgarde met AMG pakket er op. Niet zo over de top qua looks als deze BMW… Als ik dan een BMW zou mogen kiezen, had ik deze wel gedaan. (zoals eerder verteld)
Better let as net. Rijd met veel plezier in een, jawel, 118d met M-pakket. In al het andere spul (VAG, C 30,)ook proef gereden, maar mijn poormen’s beemer won met vlag en wimpel.
Die 1:16,5 mag je met een enorme korrel zout nemen. Dat is alleen haalbaar als je als een oud wijf rijdt.
 
Ik rij zelf een 335d, opgekieteld tot 330PK/700NM. Hij doet gemiddeld 1:11,9 en als ik heel braaf doe als moeders naast me zit dan haal ik heel misschien 1:14, met 100 op de snelweg in z’n 6 (automaat). Rij ik een keer stevig door op een tank dan zit het verbruik zo op 1:9 tot 1:10 – gemiddeld!
 
De nieuwe 5-serie vind ik trouwens geweldig. Echt de mooiste auto van dit moment. Het vorige model heeft mij nooit kunnen bekoren, met die rare kont. Ik heb het nieuwe model al in het zwart zien rijden, het doet me denken aan de Jaguar van vroeger, tijdloze klasse maar dan ook kwalitatief goed. De 535d sedan gaat vrijwel zeker mijn volgende auto worden.
 
Wie zegt dat deze diesels niet zo goed rijden als de benzine varianten hebben het zelf nooit ervaren. Ik moet de eerste benzine auto nog tegenkomen die de x35d motor kan evenaren, laat staan overtreffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).