Video: Focus RS500 vs Clio RS Cup

Auteur: , 56 Reacties

Je moet er maar opkomen: het matzwarte monster van Ford tegenover dat schattige hothatchje van Renault zetten. Of zit er soms meer achter?

Je kunt je afvragen in welke auto je meer lol hebt als je zin hebt in een flink potje sturen. Die RS500 met z’n 350 pk’s gaat natuurlijk nét iets harder de hoek om, maar wil je er een hebben, dan ben je in ons land wel meteen 61.660 euro lichter. Ware het niet dat alle 500 gepeperde Focussen al lang zijn uitverkocht. En hij is meteen een stukje zwaarder dan de Fransman, namelijk 1470 kg. Het RS-model van de Renault Clio -met Cup-chassis- hoeft daarentegen maar 1200 kilo’s mee te sjouwen. Maar heeft met 203 pk wel een stukje minder vermogen. Maar goed, daar betaal je dan ook een stuk minder voor. In NL kost-ie je €23.990.

Een top van 265 versus een top van 224 km/u. Sprinten naar de honderd in 5,6 of in 6,9 seconden. Autocar ging met de twee auto’s op pad om een waardevol oordeel te vellen. Ondertussen vragen we ons af: welke heb jij liever op de oprit?56 reacties

De Focus natuurlijk,de clio haalt het zelfs niet van de Fiat punto Abarth…
@Geert: hahaha, nog eentje die topgear op de letter gelooft…
integralechubasco
wat een bommetje is die renault toch… 200 pk in een 1200 kg wegende auto… voor 23000 euro… als ik geen mooier alternatief had wist ik het wel…
De Focus graag…

Echt een bruut ding om te zien en hij klinkt zo lekker met die roffelende 5 cylinder, heerlijk :-)
tjaa, de ford is wel een geweldige auto maar ik kan hem niet smaken.. liever de renault.
renault is eigenlijk de beste autobouwer op de moment als het gaat over zeer leuke goedkope hot hatches.
@ geert
op welk vlak haad de clio RS het dan niet van de fiat?
@razorhead
uitstraling..
@Tripple:

Euh renault heeft prima hothatch uitstraling..
@RazorHead
dragrace 400m..,heb daar een filmpje van,beiden op het circuit zal het wel gelijk op gaan…
Simpel

Ford

En die auto’s zijn NIET te vergelijken, kompleet andere type’s. De clio is net zo groot als een Fiesta, een Megane RS zou eerlijker zijn.
Als je het prijsverschil ziet dan is er gewoon al geen discussie meer mogelijk… Helaas, want ik zou liever de RS500 hebben;)
Liever een gewone Clio RS, dan houd je het tenminste nog een tijdje vol t.o.v. de Cup. De Focus RS lijkt me geweldig… maar te duur.
Geef mij maar de clio dan laat ik hem chippen, ander in en uitlaat systeem, carbon motorkap(gespoten) en wat leuke opties dan heb je veel meer plezier voor je geld.
de focus gewoon omdat de ander frans is :) en de ford ontzettend bruut is!
@ Spykerboy
voor die 40000 kun je zelfs een fransoos nog bruter maken (en dan heb ik het niet over taartscheppers o.i.d.)
Dit soort auto’s weten je altijd weer zodanig uit te dagen dat je ze elke keer weer wilt af raggen… Daar geef ik dan liever niet al te veel geld aan uit. Clio RS Cup dus, ook omdat het gewoon een briljant wagentje is!
LOL, voor 58K heb je ook een fully-loaded Nissan 370Z V6 NA 40th Anniversary edition met 331pk, SRC versnellingsbak, rood leer, 19″ velgen en achterwielaandrijving …
Is dan wel een coupe & geen hatch, maar toch ;)

Of je neemt een BMW 135i High Executive voor 55K met 306pk en uiteraard ook achterwielaandrijving :)
@Dog: precies….die 135i coupé met M-sportpakket..en een ziptuningbeurtje van 1299 euro, waardoor je vermogen 365Pk is en een koppel van 520Nm…en je rijdt niet schreeuwerig…
gaap
integralechubasco
@Dog
de bmw en nissan zijn auto’s die niet zo gefocused zijn op prestaties, het zou mijn keuze nooit zijn tenzij je een auto voor elke dag wilt met de nodige comfort. Zo is wat mij betreft de RS500 nooit bedoelt… voor het geld van een RS500 zou ik veel eerder een Lotus Exige gaan…
@integralechubasco: Wilde ik net zeggen. Elise/Exige die kant op.

Moest het tussen deze twee gaan…van m’n eigen geld, de Clio.

Krijgen? Uuuuh, nog steeds de Clio, lol.

Maar niet in dat gore groen. Doe maar geel.
Erg wel, de Focus RS500 wordt op een circuit met gemak gevolgt door een Fransman van 150 pk minder !! Welke auto is dan het beste ? Eentje die dubbel zoveel kost en 150pk minder heeft, maar met veel moeite kan winnen, of eentje die zoveel leuker is en helft zoveel kost ..

btw, zie eens naar de commentaren in het fimlke op Autocar.co.uk .. : http://www.autocar.co.uk/forums/t/14377.aspx?PageIndex=2 de Megane 250 Cup geeft die Focus RS500 gewoon op zijn donder.
Waardeloze wagen dus. Enkel in rechte lijn kan die Focus iets doen, maar voor de rest niet eens bruikbaar ..
Hebben we ook nog iets wat in deze categorie valt inclusief RWD?
integralechubasco
@bozewolf
van mijn eigen geld altijd de clio… :) of dit:
http://www.speurders.nl/overzicht/lancia-delta-hf-integrale-evo-ii-4wd-67035222.html?q=lancia+integrale
@integralechubasco: Zeer fraai, maar 25000 euro voor een 16 jaar oude auto is wel heftig. Moet het wel een exemplaar om te zoenen zijn.
Ik zie de Focus RS en de Clio RS regelmatig.
Vind de focus bruut en vind de franse auto’s niks
tenzij het over hothatches gaat van Renault daar loop ik altijd warm voor. Dus de Clio RS
vind wel dat 1200 kg nog zwaar is
de oude Clio Williams is nog steeds mijn favoriet
Zei de man nu, dat de RS500 37000 pond kost in Engeland ???? Jemig…(omgerekend naar euri) ook weinig vergeleken met Nederland !?

Die Clio moet je nooit in deze kleur bestellen…brrr….de ‘witte van de reclame’, die is mooi !

http://www.youtube.com/watch?v=oRSP7xdU3mE
1200kg voor een Clio ?? Mijn Focus diesel weegt al 1233kg… en die is toch een aardig stukje groter dan zo’n Clio ;-)
61.660 voor een Ford… belachelijk! doe me daarom maar de Renault… ondanks dat ik weer helemaal niks met een franssoos heb….. brrrr lastig
renault, vind hem er leuker uit zien.
Eindelijk wordt dan toch duidelijk dat de Focus helemaal niet de beste van de klas is!!
Snap ook niet dat AB zelf zegt dat de Focus beter rijdt dan de Megane RS.

Deze auto’s koop je gewoon omdat je het circuit ook wel eens op zoekt en dan kan je gewoon niet om de Renault(s) heen!
Zeker gezien de prijs is de Focus gewoon geen concurrent voor beide Fransen!
voor degene die de engelse comments niet lezen. De Mégane RS250 is ook nog getest door Autocar en die was nog eens 4 seconden sneller als de RS500.
Sneller dan…..het ligt er helamaal aan WAAR je test . De RS heeft trouwens geen concurrent.
Dog, precies man.
Je hebt daar een echte auto voor met achterwielaandrijving netals de 135i of de Nissan 370z. En dat is allemaal veel meer auto voor je geld, vooral de BMW! Met een paar veren kun je hem ook zo hard maken als een Clio en nog harder de bocht nemen.
Deze wagens zijn gewoonweg niet te vergelijken…. De Megane rs is natuurlijk de betere vergelijking… maar toch leuk om te zien dat die clio toch enigzins mee kan… Die Clio rs is gewoon een echt goeie bak en geeft veel terug voor wat je ervoor betaald… Die Focus rs is gewoon te veel gefocust op de pk’s.. en natuurlijk.. het is ook gewoon een dure wagen…. Voor het geld van de Focus rs500 kan je bijna een clio rs en een megane rs kopen :)
Waar slaat deze test op, een B-segment auto vergelijken met een C-segment. Je gaat toch ook geen BMW 3-serie vergelijken met een Mercedes E-klasse?? Doe dan de Megane RS van Renault.
@Dimglor
Mégane RS met wat handige opties 33k
Clio Cup 23k dan hou je nog 8 k over voor een normale Twingo :)
De Clio RS heeft geen turbo.
Als ik toch zoveel geld voor een auto zou uitgeven (ivm die afschrijving naderhand …denk aan een 156gta,onverkoopbaar tweedehands), dan liever zo’n Clio (waarvan de formule Renaults ook zijn afgeleid)plus een MX5, en dan ook nog geld over voor vakantieritten.

gr.
stop de film op 3.43, dan heeft hij een wit shirt aan.
maar kijk je verder en het beeld komt weer in de wagen is het ineens een zwart skirt…(?) en zn helm is trouwens ook en andere kleur.
En hij is meteen een stukje zwaarder dan de Fransman, namelijk 1470 kg.
zoals ik dit lees, weegt de fors focus 1470 kilo ZWAARDER
integralechubasco
@bozewolf
dat ding is haast nieuw… 50000 kilometer… en het is een limited edition. zijn maar 200 stuks van gebouwd. in tegenstelling tot de clio zal deze auto niet afschrijven…
Wanneer je niet meer leest dan Autovisie kan ik me voorstellen dat je denkt dat de Ford ongenaakbaar is. Iedereen die meer leest kan niet anders dan een conclusie trekken dat Autovisie aandelen heeft in Ford. De Ford is niet te verslaan op prijs want die is belachelijk hoog.
MIJN TOP 5 HOT HATCHES
1 Ford Focus RS
2 VW GOLF R
3 Alfa Romeo Giulietta
4 Seat Leon FR
5 Renault Mégane RS
@cesarestevao: Think again, de Alfa is geen hot hatch. Wanneer er een paar sportieve lettertjes achter staan, is het pas een hot hatch.
Kijk dan zelf, allemaal sportieve modellen, en de Alfa is standaard.
Kan niet he.
Doe mij de rs maar in een andere mooie kleur. Voor het resterende bedrag, koop ik een goede schroefset (alles instelbaar), supercharger of kleine turbo erop (geen internals aanpassen), lekkere uitlaat en inlaat, chippen, stabilisator onder en boven en gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.

Dan nog een rs500 eigenaar opsproren en hem helemaal zoek rijden.
ps. en dan spuit ik ook nog die spiegels en zijbagetten.. waarom laten ze dat in dat vieze plastic?
Als je dan toch een hot hatch wil hebben, koop dan een WRX STI.. ben je altijd sneller weg dan al die anderen die er bestaan “ook een RS500” en wil je eenmaal op snelheid ook een pak sneller zijn, dan steek je er heel simpel wat pk’s bij. Eigenlijk ziet die Ford er ook maar simpel uit met die Focus verpakking en niet echt origineel. Waar ik trouwens nog het meest van geschrokken ben, dan is dat 70% van de normale RS’en maar 275pk heeft! Alles naar zijn prijs zie je wel en de STI.. uiteindelijk toch weer een koopje zoals vroeger!
@Henk: Ik heb er wel moeite mee om een WRX als hot hatch te bestempelen, echter. De hatchbach WRX bestaat pas sinds kort en is niet totaal niet ontworpen als “hot hatch”. Hele andere design insteek.

De WRX (STI) en de Evo zijn van origine gewoon absolute rally-kanonnen en zitten een segment hoger dan de klassieke hot-hatches. De hele pk-hetze zorgt ervoor dat het wat dichter tegen elkaar kruipt (met Focus RS en Golf R e.d. dat allemaal richting 300pk gaat), maar alsnog rijdt zo’n Japans rallykanon een hot hatch helemaal zoek.
@ Henk, bozewolf:

http://www.youtube.com/watch?v=1-O8jHbWDsk

lol
@Davidov: Rechte lijn zegt niks. Zet ze maar eens op een circuit. Dan kan elke auto journo wel lyrisch gaan over revoknuckle bullshit, maar 350 pk op de voorwielen kent gewoon z’n grenzen.

En stop je 350pk in de Sub dan is die Focus z’n enige voordeel ook meteen weer kwijt.
Fun is not a straight line!

Dat eeuwige geneuzel over de hoeveelheid PH’s in het vooronder.
Het gaat om het gevoel wat in de auto beleeft.

Een Focusje van dik 60 mille rij je dus alsof een Hot Hatch is van ± 25 mille?

Golf R is idd. status en rechte lijn snelheid, daar waar een ‘echte’ Hot Hatch uitblinkt laat een Golf, Leon, Focus het liggen!

Fiat Abarth is een dames auto die volet zich enkel thuis op de boulevards ipv. bochtige landwegen.

Renault Sport – Vava Voom
De focus natuurlijk!
Geld speelt geen rol ;)
@Davidov: Je ziet, ik heb helemaal gelijk als je goed hebt gelezen(zoals meestal)!
Uiteindelijk zijn er maar heeeel weinig mensen die zo’n rauwe auto kopen voor elke dag (vrijwel niemand wil dat, behalve even voor de lol) en dat hebben de testrijders ook toegeveven achteraf (zie commentaren op autoweek). Schreeuwlelijk RS500, al is dat een mening!
Beetje luxe auto kost je al gauw een ton, wil je net zo snel weg zijn en is het echt zo leuk rijden met 350 pk in de regen? Wens je veel succes.. wat ze er ook over zeggen, het werkt gewoon niet, levensgevaarlijk en als je herrie wil en sissen en fluiten, dat zijn daar ook pakketjes voor en krijg je meteen een petje erbij, waarbij je meteen de kwaliteiten van Subaru naar beneden gaat halen, want die willen nu net van dat imago af! Ideale auto die STI.
De Franse zijn gewoon hot-hatch koning, klaar.
Ford heeft nooit echt de toon gegeven wat dat betreft, wat niet betekend dat ze geen leuke auto’s hebben gebouwd. Maar de franse kunnen met minder auto meer plezier en prestatie’s bieden, en daar gaat het toch uiteindelijk om.
Als je dan in GB woont een 40k pond gaat uitgeven dan zou ik een Subaru Impreza WRX STI T25 halen met 430 pk.

http://www.youtube.com/watch?v=QJ4XP9stw6k

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).