Oei wat fijn, een Aston Martin V8 Vantage N420

Auteur: , 67 Reacties

Dit is de V8 Vantage N420. Net zo sterk als een gewone V8 Vantage, maar 27 kilo lichter.

Je zou deze auto kunnen zien als een opvolger van de in gelimiteerde oplage gebouwde N400. Ook dit is een soort straatlegale racer. De N420 levert net als de reguliere V8 Vantage 420 pk maar is op een afslankkuurtje geweest. 27 kilo’s verdwenen en door een Sports Pack onderstel en een vernieuwde sportuilaat te monteren lijkt deze auto klaar voor keihard hoeken.

Het geheel wordt van binnen uitgerust met lichtgewicht stoelen, waarschijnlijk dezelfde als in de 2010 V8 Vantage. Daarnaast zijn er witte tellers, leer of alcantara op het stuur, N420 plaatjes en Bluetooth voorbereiding te vinden. Aan de buitenkant is het geheel voorzien van een carbon fiber diffuser en splitter en 10 spaaks aluminium velgen. De auto wordt vanaf augustus geleverd maar is nu al te bestellen.67 reacties

nou die 27 kilo daar merk je niets van! die nieuwe uitlaat hopenlijk wel:)!
@lambo4all:
Dat dacht ik dus ook al zeker als je weet hoe groot de bierpens is van de mannen die deze auto kunnen betalen.

Maar mooi is hij zeker, heel mooi.
27 kilo lichter, wat is daar het praktisch nut van?
Pfff, die 27 kilo bespaar ik wel tijdens mijn lunch. Wanneer geven ze dat blok nou eens wat caffeine?
Mensen ik weet dat het off topic is maar wat voor auto moet ik kopen voor 1500 euro als ik zo snel mogelijk wil? Zelf dacht ik een golf 3 vr6 maar is er nog wat anders dat zo hard gaat?
@Roelio:
ik zou eerst even sparen voordat je en wrak van 1500,- koopt

ontopic:
dure 27kg, een maagband operatie is denk ik goedkoper.
Zoals iedere Aston : Héééééél mooi !
Ik zat gisteren, op de A15, nog achter, naast en voor een Aston Martin Rapide, dit was de eerste die ik ‘in ’t echt’ gezien heb. ook erg mooi ! Het was er zelfs één op Nederlands kenteken, in baby-blauw metallic. errug netjes !
En hoeveel extra kost die 27 kilo minder…?
die 27 kilo lijkt weinig maar is toch wel aardig wat, en dat scheelt weer in de pk/kilo verhouding. voor mij hoeft het niet nog straker al vind ik alcantara altijd wel mooi en lekker zeker op een stuur. heb een keer de v8 vantage mogen rijden en van mij hoeft het niet nog sportiever, koop dan die race versie als je er het circuit me op wil. ik zou een aston kopen om lekker over de boulevard te cruizen niet om te blazen op zandvoort
@Roelio: Bmw 323i E21. Weliswaar niet zo heel snel, maar dan heb je wel een lekkere zescilinder. En hij is belastingvrij en rijeigenschappen waar de golf iet tegenop kan.
@roelio auto voor 1500€, zo snel mogelijk, vr6, iets da
Gelukkig wel een bluetooth verbinding….
Dit is meer een marketingtruc dan een hardcore racer.
En toch blijft deze mooi en zal hij vast lekker klinken.
wat een mooie auto echt prachtig ik wil hebbuh
@alpinaa: de e21 is vrij prijzig nog rond de 4000 wat ik kan vinden, een e36 325 is ook wel aardig maar een coupe wordt al gauw te duur.
@ Roelio

E30 320/325?
@roelio: een 850 T5! Een R zul je wel niet kunnen vinden voor die prijs, maar een T5 wel. De wegligging is niet vergelijkbaar met een Golf of BMW, maar hard gaat ie wel.
@Crazyhenkie: Ik heb een e30 325 gereden maar vond het niet zo snel als een vr6 in mijn beleving. en een golf 3 vr6 rijdt toch ook wel wat lekkerder!

@MDA Heb ik ook voor gekeken, vind ik ook een interessante auto maar om hem echt snel te laten worden moet er veel gewicht uit. Dan is het voordeel van zo’n grote bak (zonder achterbank dan) weg.
@ LAue bedankt voor je tip maar ben al een jaar bezig met sparen, loopt allemaal niet zo als verwacht, maar ja dat is het leven. Nu wil ik toch wel zsm een leuk autootje.
@Roelio: Beter koop je gewoon een golf 2.0 ofzo, komt prima van zn plek en heb je allemaal niet zo`n gezeik mee. Als je nu een VR6 vindt voor 1500 weet je gewoon dat je een zak kak koopt. Een goede VR6 heb je pas vanaf 5000..
Je bent nu dus een jaar bezig met sparen en je hebt 1500 euro, m.a.w. je houdt iets van 100 euro per maand over. Als je straks een gare vr6 koopt ben je dat bedrag minimaal per maand kwijt aan benzine/belasting/verzekering. Snap je wat er gebeurt als dat ding opeens mankementen gaat vertonen?! Dat kan je gewoon (nog) niet betalen.
Mijn advies zou zijn om wat betrouwbaarders te kopen.. Succes ermee.
@Roelio:
koop een swift voor dat geld.

goed uitzient, sportief, goedkoop, prima wagentje.
@Laue: een swift? :S wel een zwarte hea zodat je gevaarlijke dingen kan doen, mag toch met zo’n ding een swift is toch bagger lelijk, en sportief al helemaal niet!
@spykerboy:
img src=”http://www.ifilmdb.com/Crunchyroll/Pictures/ArguingOnTheInternet-Special%20Olympics.jpg” width=”450″>
DAAAAMNN!!! Zeg je daar 27KG????? Stop the presses!
@ roelio: als je sneller geld wilt verdienen, doe iets en onderneem… Je loopt wel enigszins risico maar als je het goed aanpakt betaald het zich goed uit.. ;) Voor 1500,- goed kijken wat je wilt, testrijden etc zodat je geen kat in de zak koopt. Anders heb je straks de auto gekocht voor 1500,- en kun je er nog een fortuin achteraan gooien. Succes met het vinden van een mooie kar!
@Mr. V8: Ja, ik ben er bedacht op dat er veel slechtere auto’s tussen zitten met deze prijs daarom vind ik het juist de kunst om er een goede uit te plukken!
Doe maar, eindelijk iets om die N400 op in te ruilen.
@John: Ik heb al eens een vr6 gehad maar wil toch weer zoiets gewoon om de beleving de snelheid en het vermogen en natuurlijk het geluid uit zo’n vr6 is heerlijk! Ik zal er maximaal zo’n 100 km per week mee rijden
Wat is dat toch met die contrasterende raamstijlen.
Het is alsof de Lancia Delta een design foefje heeft ontketend.
Het lijkt erop dat vooral Britten worden besmet met deze virus.
Eerst de Jaguar XJ en nu de Aston Martin V8 Vantage.
@Roelio: http://link.marktplaats.nl/346001732?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=36465
@Huin: Wat een Toddebak is dat zeg! Geef die jongen liever wat advies/tips waar hij wat aan heeft..
@Huin: Een station is niet aan mij besteed! Wil lekker kunnen scheuren zonder verlengstuk aan mijn kont!

@Laue: Heb ik nog niet aan gedacht! Dank je wel! Zal ik eens naar kijken
@Roelio:
Een Civic 1.6 V-tec misschien?alleen zal je heel goed moeten zoeken naar een nog redelijk standaard modelletje, zeker voor 1500 euro.
En dat zal lastig zijn omdat er te veel ten prooi zijn gevallen aan autostyle “tunners”.
Maar alle onzin meuk die er op gezet is valt er makkelijk af te halen en onderdelen zijn er in overvloed.

En als je maar 1500 euro aan een auto wil uitgeven neem ik aan dat je niet bakken met geld voor wegen belasting, verzekering en brandstof hebt.
Dan is een Civic een lekker scheur ijzer die veel goedkoper is dan de duiters die eerder genoemt zijn.
En misschien nog wel leuker ook, zeker dan een golf.

Ik heb er ook nog een voor extra auto ik heb hem al 9 jaar en hij gaat nog steeds als de brandweer.
Koop alleen geen rode want die van mij is nu roze…
Duitse autoscout vindt je meestal wat leukere auto’s voor een betere prijs, wel rekening houden met invoeren of hoe je dat ook noemt. Koop gewoon een 730i met slechts 350.000 km op de teller: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bhjdztniysmm
Ik zou deze auto willen zien tegen een e92 M3 op de track!
Voor 1500,- een afgetrapte ragbak kopen? Dat zou ik zonde van m’n geld vinden….
27 kilo? Toe maar weer, bel de krant, hang de vlag uit.

Uitmelkerij.

@CSL: Jij slaagt er ook echt ALTIJD in om BMW er weer bij te betrekken, he? Ongelofelijk.

Zelfs als je zit te kakken ontwaar je wsslijk nog een BMW logo in je drol.
lol, Merry. Verbleekt?
@Merry: Een Civic V-tec klinkt ook als muziek in mijn oren maar op marktplaats kan ik er niet zo een vinden. Ik vind het wel echt een goed alternatief voor een vr6 zeker qua snelheid! Is er een vtec forum misschien?
@Roelio: ppfff dat moet je ven zoeken.
Ik ben niet zo van de clubs en auto-merk forums, mij iest te veel fanboys.
Al zitten er wel vaak een paar echte kenners tussen, maar die zijn helemaal moeilijk te vinden.

Maar er zal vast wel een civic club of iets in die hoek zijn.

En bozewolf, ja er is helaas geen plek meer voor hem binnen dus staat hij eigenlijk altijd buiten.
Oke, dan heb ik ook nog een vraagje(Off topic): Ik ben nu 17 en ik wil, als ik m’m rijbewijs heb, een Dodge W200 uit 1976-77 kopen, wegenbelasting vrij, verzekering 6 euro per maand, rijdt op lpg en nog redelijk betrouwbaar(zijn ex-leger voertuigen). Is dit verstandig? heb tegen die tijd zo’n 5000 euro bij elkaar gespaard. Ik weet nog niet veel van auto sleutelen af, maar wil dat juist met deze auto leren. Graag jullie mening! tnx
@Jaapferrari:
Mijn ervaring?
Leuke auto’s kosten gewoon een hoop geld, zeker om ze in goede staat te houden en laten rijden.
Nou weet ik weinig van oldtimers en helemaal niks van Dodge.
Maar ik kan je wel verklappen dat als je maar 1 auto hebt en je ben echt afhankelijk van je auto dan is een hobby auto denk ik geen goede optie.
Zeker niet als je geen monteur bent, ik snap veel van techniek en weet precies hoe alles moet werken maar ik krijg echt nog geen fiets aan de praat zo onhandig als wat.
Ik ben meer een coureur ;) geen monteur.
Ik moet bijna alles aan mijn auto laten doen omdat ik anders iedere dag op de ANWB moet wachten.

Ik heb ook een hobby autogekocht tot ik 18 was en mijn god wat heb ik dat ding vervloekt en wat ben ik vaak te laat gekomen.
Gelukkig was mijn baas me vader anders had ik allang in bijstand gezeten door die auto.
Ik vind leuke auto’s echt geweldig en vind het niet erg om er voor te betalen maar het blijft vervoer en moet gewoon werken.
En hobby auto’s vooral in het bedrag wat hij noemde willen nog wel een tegen werken, en als je dan echt niet weet waar je zoeken moet om hem weer te laten werken kan het een grote nachtmerrie worden.
Goedkoop is meestal duurkoop.
@Jaapferrari:
5000 euro uitgeven aan je eerste auto is totale onzin ..
en zeker aan een D200 ..
plaatwerk is bij allemaal vrij slecht ..
lpg wil je niet in een sleutelbak ..
de auto ansich rijdt zeer slecht .. gewoon een kruiwagen ..
motor en versnellingsbak zijn wel zeer sterk ..

doe jezelf een plezier vriend ..
als je wil leren sleutelen en klooien (wat echt een leuk proces is) ..
met een APK gekeurde auto om toch te kunnen rijden enzo ..

koop lekker een Ford Sierra ofzo .. voor 300 euro weet je alles ..
en als je een amerikaan wilt dan hoef je ook niet meer dan 1200 kwijt te zijn ..

en staar je niet blind op “belastingvrij” ..
echt waar .. dat stelt nix voor ..
@Merry, als je er geen plek meer voor hebt, ik wel?!?! :-)
@Roelio:
Ik heb er geen plek voor binne maar maar me vrouw moet toch ook nog de deur uit.
Anders mag ik de kids steeds weg brengen, dus helaas, deze jongen blijft bij mij.
@ Merry
Bedankt voor de info, maar ik zal hem op mn 18e nog niet gaan gebruiken als dagelijkse auto. Stel hij doet het niet heb ik nog altijd de beschikbaarheid over de polo en 406 van mn ouders, dus dat moet geen probleem zijn.. Ik wil het toch wel gaan proberen, weet nog (bijna)niks van de techniek van auto’s, maar wil dit heel graag leren. Iemand bij ons in de straat is een oude land rover helemaal aan het opbouwen dus die zou mij eventueel ook een keer kunnen helpen!
@Jaapferrari: zijn goeie robuuste autos mar je moet wel een flinke portomonee hebben voor de benzine, ben zelf bezig met het kijken naar een e36 325 coupe voor op circuit en ben zelf ook 17 dus ik weet hoe jij ernaar kijkt maar je moet het er voor over hebben, ben altijd wezen sparen enzo en kom toch wel op 12 duizend euries uit nu wat ik dr best allemaal aan wil opmaken dusja waar liggen jou priorities, die dodge zal wel wat lusten (benzine en onderhoud)
oud nieuws???
@arashrsf: ehm, nee? En als je het al wist: waarom heb je ons niet getipt en wie is je bron? ;)


Rijtest van top gear.. ;)
@Spykerboy
Hij rijdt 1 op 3 haha, maar omdat hij op lpg rijdt moet je het qua prijs vergelijken met een benzine auto die 1 op 10-12 rijdt. Ik zal toch geen honderden kilometers per maand maken dus dat is niet mn grootste zorg..
Onderdelen vallen over het algemeen ook wel mee, alleen de grote motoronderdelen en plaatwerk zijn best prijzig. Ik zie vanzelf wel hoe het loopt, als ik het geld niet kan opbrengen kan ik heb altijd nog verkopen, ze behouden hun waarde goed.
Ik vind de velgen 3x niks.
@Roelio: via autotrader:
Honda Legend 2.7 I COUPE V6
Volvo 850 GLT
Opel Calibra 2.0
Bmw 3-serie 320i
Alfa Romeo 145 1.6 16v Twin Spark
Peugeot 205 GTI 1.9
Daihatsu Charade 1.6 16v GTI
Volkswagen Golf 1.8 GTI 16V
GTI’s niet zo goedkoop kopen, zeker de 205 niet. Dan weet je zeker dat ie totaal afgetrapt is.

Calibra, ver ver van weg blijven.

Alfa, dappere keuze. Natuurlijk niet probleemvrij.


Je bent denk ik beter af door niet zo te focusen op vermogen en meer op een autootje die het gewoon doet. Als je met een budget van 1500 per se een snelle auto wilt koop je al gauw een exemplaar waar van alles mis mee is.
@bozewolf: dat is waar, maar als je voor 1500 euro wat lol wilt hebben dan kun je de gok best wagen en dan later een verstandige auto kopen.
@spykerboi.

Je maakt een grapje zeker? Op je 18de straks je 12.000,- spaarcentjes opmaken aan je eerste auto? Wat een zonde van het geld…
@J. Meloen: daar heb ik het juist allemaal voor gespaard ;) om een dikke auto te rijden als ik 18 ben, ik ga niet in een golfje ofzo rijden dat heeft iedereen in dit kleine landje.. dus dan maar veel dingen opofferen, dus dat doe ik ook :)
@J. Meloen: en tevens dan ben ik uit me vriendengroep de gene met de minste auto, aangezien ik veel vrienden in midde oosten heb, ik ga hun ook zowiezo niet vertellen wat voor auto ik strx heb, word dan vierkant uitgelachen, hun rijden allemaal ferrari, porsche, maserati enzo…. dus is 12000 euro een laggertje voor hun… laat staan een golfje ofzo!
Heb gisteren ook een v8 vantage gezien… Het was een gewone, maar ook met zo’n witte lichtblokken achteraan… Dacht ook even dat het een N400 was…
Verder wel een leuke wagen ;)
27 kilo minder gewicht….aha…dat is een gevulde boodschappentas van de Aldi joh ! Ofwel, daar merk je helemaal niets van, tenzij je de boodschappentas op het dak vastsnoerd.
@bozewolf
Niet huilen jongetje.. BMW is eenmal de Benchmark voor vele auto’s!
Allebei 420pk achterwielaangedreven coupes!!
Dus ja ik wil ze beiden op circuit zien!
@ lincoln
Ik heb ook nooit gezegt dat ik al mn geld aan een auto wil uitgeven, dat is natuurlijk het domste wat je kunt doen. Gewoon zorgen dat je genoeg overhoud om de auto ook daadwerkelijk te kunnen rijden, dat snap ik best. Ik weet dat een pickup slecht rijdt, maar daar gaat het niet om, ze zijn oersterk en ze horen bij de beste offroaders die je kunt kopen. En wat de belasting betreft: toevallig heeft mijn baas een Dodge Ram uit 2009 en hij betaald 500 euro aan wegenbelasting per maand.. Daar kan ik dan toch heel wat kilometertjes op maken dacht ik zo! Maar verder snap ik jou reactie ook wel, het is misschien ook slimmer om met iets kleiners te beginnen, maar ik wil het gewoon proberen. Lukt het niet, dan staat ie meteen weer op marktplaats.
@Jaapferrari:
beter je huiswerk doen jongen ..
500 per maand kan niet ..

en als je begint met sleutelen is het al leuk om ergens een bumper van af te schroeven schoon te maken en terug te plaatsen ..
dan ben/voel je al helemaal de koning ..
maakt niet uit van welke auto ..
alles is ineens leuk ..
een ouwe Fiat Panda kan ik dan ook adviseren ..
(ps .. mijn eerste brikkie was een 1978 lincoln towncar In de wegenbelasting .. dus eigenlijk kan/mag ik nix zeggen) ..

verliefd worden en miskopen doen .. daar krijg je nog tijd genoeg voor ..
en dat leer je ook NOOIT af ..
geloof me maar ..

maar doe wel goed je huiswerk .. dus lezen lezen lezen ..
koop dus eerst maar een Haynes werkplaats handboek zodat je dat ding kan dromen voor je tot aanschaf overgaat ..
@Jaapferrari: o,ja .. en een D200 heb ik uiteraard ook gehad ..
was nog een goede ook .. 2500 gulden (1000 euro) voor betaald ..
[email protected] 500euro wegenbelasting per mand
27 kilo bespaard? Geen extra vermogen? Hoop dat het ook maar 27 euro extra kost?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).