Jay Leno en de Spyker C8 Laviolette op video

Auteur: , 29 Reacties

Meneer Leno (wij mogen Jay zeggen) is zoals bekend een groot autoliefhebber. Des te leuker is het dus als we hem zien in Hollands Trots, een Spyker C8 Laviolette.

Jay heeft gekozen voor een white on black Spyker en vertelt in zijn show Jay Leno’s Garage eerst het één en ander over de auto, de talloze details en ook de vertegenwoordiger van Spyker in Amerika komt nog even aan het woord. Jay neemt ook nog even wat historische details met u door, mocht u nog niet weten dat Spyker ooit iets met vliegtuigen deed en een aantal zeer belangrijke technieken (zoals vierwielaandrijving) introduceerde aan het publiek. Voor de mensen die niet houden van dat geneuzel: vanaf een minuut of acht in het filmpje wordt er gereden.

De auto staat overigens te koop bij Galpin Ford, voor de liefhebber.29 reacties

2 import Hollanders op 1 video.
Wit blijft geen mooie kleur en de zwarte velgen vindt ik ook minder.
Verder erg leuk gedaan, goede eerlijke commentaren.
@Bas_K: ben ik niet met je eens, maar smaken verschillen gelukkig. Ik kan alleen niet wennen aan de neus. Sinds ik gehoord heb, dat die op een vis lijkt (door Jay Leno), krijg ik een “blub-blub”-geluid in mijn gedachten.
leuk die historie maar heeft geen moer met het huidige spyker te maken,…
@saba,…:Dat heeft zeker iets met Spyker te maken! Beter ga je loempia’s eten..
@saba,…: Een bout dan?
Zou er heel graag 1 willen hebben.
Vind het interieur echt helemaal geweldig en zekers 1 van de aller mooiste.
Exterieur vind ik ook mooi op enkele dingetjes na.
400pk is ook ruim voldoende voor mij.
Geluid is ook heel lekker.
Veel aandacht voor detail wat je bij bijna geen enkel ander merk ziet. Vond ik ook al zo gaaf bij Koenigsegg.
Toch wel Hollandse trots hoor.
Spyker is vooral veel show en niet veel go. Mooi gemaakt dat interieur enzo, maar wat mij betreft teveel gericht op “mooi” en te weinig op doelmatigheid.
@peter/saba geschiedenis van spyker heeft idd helemaal niks te maken met spyker nu. Je koopt gewoon voor een zak geld een naam waarop je een imago kunt bouwen. Net als VW met Bugatti gedaan heeft. Uberhaupt geen continuiteit met het originele automerk.
Dit zijn leuke informatieve filmpjes, en geven een bepaalde echtheid aan de kijker, alsof je zelf om de auto heen loopt. En Jay die maar door blijft lullen en gewoon alles opnoemt wat hij ziet.

Voor mij komen autoreviews niet veel beter! (ABHD watch and learn)!!!!
Leuk filmpje! Vind alleen de Aileron nog wel een stuk mooier. Die krijgt ook nog meer vermogen (blok uit de CTS-V, levert 550pk in die auto), dus Leno moet daar ook maar eens mee rijden als die auto klaar is :)
wat ik niet snap is als jullie redactie nieuws hebben over een lambo of zoiets jullie altyd negatief zijn. en zeggen dat t een looser auto is. en wat is een spyker dan? Hollands trots? pffffffffff T ding ziet er niet uit en heeft niets met Holland te maken
@dirk:
niets met holland te maken?
@dirk: Behalve dat het een Nederlands merk is…. :x
Echt een extreem geile auto. Ik vind het ook echt een heerlijke combinatie dat wit op zwart.
geweldige wagen! alleen die voorkant is twijfelachtig maar verder helemaal te gek!
Wat een badkuip, Leno is wel eerlijk…
@007
nee NIX
Is gewoon een echt mooie wagen…. Die witte kleur met die zwarte velgjes staan hem volgens mij echt beeldig.. Is ook een leuk filmpje :-)
LoL @ Joe van der Veer, het bedrijf gin in 1925 falliet en ze bouwden vliegtuigen in de tweede wereld oorlog? moet volgens mij de eerste zijn maargoed. Verder een mooie video.
machetehenkie
Op de site van Leno (jaylenosgarage.com) test Jay ook de ASTON MARTIN RAPIDE, zeker de moeite waard. Is het filmpje voor de spijker, vorige week gepost. Lekker hoor.
W00t, Nostalgie: alleen al “[i]De Spyker 60HP uit 1903 was de eerste auto ter wereld die remmen en aandrijving op alle vier de wielen had. Tevens was het de eerste auto ter wereld met een zes-cilinder motor.[/i]” en “Het bedrijf had in 1925 meer dan 100 patenten op haar naam.”

On-topic: Jammer dat Jay Leno niet weet dat Spyker de Audi motor niet meer gaat gebruiken, verder een coole review …
Mag binnen kort in een Spyker C8 Laviolette plaats nemen van iemand die me ouders goed kennen en om mooiste is nog wel dat die ook nog eens ORANJE is!!!
@Mercedes: Dus je “mag binnen kort in een Spyker C8 Laviolette plaats nemen”?
Het zou nog mooier zijn als je buiten lang in een Spyker C8 Laviolette plaats mag nemen. ;)
zeker een mooie auto, maar voor die van mij mag de roofscoop achterwege gelaten worden. De rest is super.
mmmh spyker was toch verkocht een saab? dacht ik hoor corrigeer me als ik het fout heb.
LOL @Tostitje; zoals JL al zegt; Spyker heeft Saab gekocht, niet omgekeerd ;)
Rijdende badkuip!
Hij verliest zowat de achterklep @ 1 minuut :D
Beetje jammer dat Jay Leno niet weet dat het R8 V10 is, en niet R10;) En toch… Hoe gaaf het interieur ook is, de lijnen aan de buitenkant kloppen gewoon niet, het is in mijn ogen geen mooie auto, sorry…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).