Rijtest & video: Lexus LFA

Auteur: , 103 Reacties

Er zijn van die auto's die erom smeken om op video te worden gezet. Bijvoorbeeld omdat niet alleen de fabrikant, maar ook collega's de soundtrack roemen vanwege de gelijkenis met de formule 1. De hoogste tijd dus om de LFA eens flink op toeren te jagen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan de video hier! ]
Lexus LF-A Video

Er is veel te vertellen over de bijzonderheden van de LFA, maar de centraal geplaatste toerenteller met een redline bij 9000 (!) toeren per minuut zien we niet zo heel vaak. Alleen motorfietsen doen dat (veel) beter en het vraagt dan ook enige gewenning. Op een van de rechte stukken van het Goodwood circuit sloeg ik mezelf voor mijn kop (niet letterlijk, want er stond al 200+ op de klok) dat ik al bij 7500 tpm schakelde. Zonde, want die laatste toeren zijn nog magistraler dan de andere. Want wat klinkt deze V10 fantastisch. Lexus heeft veel moeite gestopt om ook het geluid in de cockpit optimaal te krijgen, maar dat werkt natuurlijk alleen als de basisklanken kloppen. Een hoogtoerige, atmosferische V10 is prima in staat om deze klanken te produceren. In het middengebied doet het geluid denken aan BMW’s V10 uit de M5/ M6, maar naarmate de toeren stijgen verandert dat. Staand in de pitsstraat zou ik zweren dat er een F1 auto voorbij komt, alleen weet ik dat het niet zo is doordat mijn trommelvliezen er niet zijn uitgescheurd.

Lexus LFA

Gezien de race-genen mag het je niet verbazen dat de V10 is uitgerust met drysump smering, volgens Lexus blijft het systeem werken tot 2G, een waarde die ik niet heb gehaald. Toch geeft de LFA je snel toegang tot, laat ik gokken, 90% van het snelheidspotentieel. De eerste supercar van Lexus geeft vertrouwen en communiceert duidelijk wat er aan de hand is met het contact tussen band en wegdek. Dat het karakter zo is, is geen toeval. Immers veel van het testwerk werd uitgevoerd op de Nurburgring, een circuit dat lang en verraderlijk is. En juist daar wil je met een auto rijden die meer je vriend dan je potentieel venijnige vijand is. Hoe makkelijk die laatste 10% er precies uit te halen zijn, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Van de LFA worden immers slechts 500 stuks geproduceerd, maar de productie start pas eind van dit jaar. Er zijn dus nog maar weinig exemplaren en het laatste wat ik wilde is om er eentje af te schrijven op de dicht bij het asfalt staande aarden wallen van het Goodwood circuit. En ook zonder op het scherpst van de snede te rijden zat er genoeg snelheid in en waren de rondjes zeer vermakelijk.

Lexus LFA

Lexus LFA

Niet alleen het beperkte productieaantal maakt de LFA zo bijzonder, dat realiseer ik me direct na instap. Een met suède bekleed dashboard zien we vaker, maar de getrapte vorm zeker niet. De dikke middenconsole waarin componenten van het navigatie systeem zijn geïntegreerd en talloze andere details daarentegen weer niet. De ruimte binnenin is goed, zelfs met helm op kon ik nog redelijk zitten. Alleen de kofferbak hebben we niet open gehad, dus of die aanwezig of praktisch is, kan ik je niet melden.

Lexus LFA

Uiteindelijk doet die er ook niet toe, de karakteristieken van de V10 zijn veel belangrijker. De 4,8 liter grote tiencilinder levert 560 pk bij 8700 tpm en een piek koppel van 480 Nm bij 6800 tpm. Die laatste waarde kan suggereren dat er onderin niets te beleven valt, maar dat is allerminst het geval. Een groot gedeelte van de newtonmeters zijn al bij lagere toerentallen beschikbaar. Met recht een fijn blok dus, vooral ook als je bedenkt dat het specifieke vermogen 117 pk per liter is. Dat is een absolute topwaarde voor een atmosferische motor. Met het vermogen in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat de LFA in slechts 3,7 seconden naar de 100 sprint en een topsnelheid van 325 km/ u haalt.

Lexus LFA

Voor de ontwikkeling van de LFA pakte de ingenieurs een leeg vel papier, want niets wat er beschikbaar was binnen het concern kon als serieuze basis dienen. De gedrevenheid gaat zelfs zo ver dat gedurende het ontwikkelingstraject werd besloten dat aluminium voor de passagierscel toch te zwaar zou zijn. Daarvoor in de plaats kwam een cel van Carbon Reinforced Plastic (CFRP) waardoor er 100 kg kon worden bespaard. Dat materiaal is in de toekomst ook geschikt voor massaproductie, een mooie stap op weg naar lichtere auto’s dus. De LFA zet zelf een nette 1480 kg op de schaal en de gewichtsverdeling is 48:52.

Lexus LFA

Het enige echt serieuze nadeel is de beschikbaarheid van de auto: alle 500 zijn al verkocht en nog lang niet geproduceerd. Per maand rollen er maximaal 20 stuks van de band, dus voorlopig zijn al die klanten nog niet voorzien. Mocht je toch nog interesse hebben, de basisprijs is een ruime 300.000 euro exclusief belastingen. Een ander smetje is de gerobotiseerde handbak met één koppeling. Net als bij Smarts, Alfa Selespeeds, M5-en, R8-jes etc zijn ook hier de schakelmomenten heel duidelijk te voelen. Op de snelste stand schakelt de bak in 0,2 seconden, verre van naadloos dus. Ook hier doen de woordvoerders hun best om uit te leggen dat in de racerij dit soort bakken nog heel gewoon zijn, ze zijn degelijk en je moet er gewoon even mee leren omgaan. Ook al zou het waar zijn, dan nog vind ik het niet prettig schakelen.

Lexus LFA

Toch is aan de LFA te zien dat Lexus al in 2000 startte met de ontwikkeling. Net als destijds met de lancering van de LS laten de Japanners zien dat ze vanuit het niets een hele serieuze concurrent kunnen neerzetten voor de gevestigde orde. Destijds was de LS wellicht zelfs de beste auto in zijn klasse. Zo ver zal ik niet gaan over de LFA (al is het maar omdat ik zeker niet alle concurrenten gereden heb), maar absurd goed voor een eerste poging voor een supercar is de LFA zeker. Hulde dus.103 reacties

You fucking lucky bastard !!
hahahahaha duuuuuuude wouter man, jij bent echt een gelukskind,

een proficiatjes is wel op zen plaats voor deze geweldige rijtest.
lucky motherfucker! ik ga vanavond thuis kijken zit nu namelijk op werk, maar verheug me dr nu al naar :D
Tip voor alle mensen die nog moeten kijken; kijk dit filmpje thuis met het geluid helemaal open!!! Ik heb me moeten inhouden op m`n werk hier.. (sorry baas…)
Lekker vebruik ook ;)
Wat is dat dan voor iPhone App die je daar laat zien Wouter???
@VOLVOFORLIFE:

Camera


PS: Geef Woutert AUB wat circuitlesjes zodat we wat rook te zien krijgen ipv gare omarondjes!
@Benjamin1:
Oh wacht! haha, hij heeft het verbruik gefotografeerd;)
thx(A)
Lucky indeeeed!Dat rood staat hem ook goed, tot dusver zie je hem meestal in het wit, maar rood staat hem beter vind ik. Heerlijk motorgeluid toch!Vind het echt een superbak, had deze review niet zien aankomen – top!Enige punt is de vraagprijs, maar goed…ik kan hem toch bijlange na niet betalen dus boeiend.
heeey, niet de nieuwe Sharan?
Primeurtje he!! Heerlijk bakkie!!! Echt dat baantje van jou daar mag je god op je blote knieën voor danken!!
Hoezo de ideale lijn naast de baan door het gras?? Dat is nieuw voor mij! :P Lekker offroaden met je LFA.

Heftig bakje, design vind ik niet super maar kan er mee door. V10-blok is natuurlijk helemaal geil! Alleen over het geluid, tsja een dikke V8 vindt ik toch nét iets lekkerder klinken dan dit hoge gejank..
mooie wagen, toch is het niet mijn smaak.
Heb ‘m op Goodwood voorbij horen komen, klinkt echt fantastisch!
ow ja ‘dikkke middenconsole”

grtz
V banden op deze auto? Die hebben een maximale snelheid van 240 km/h
Zo! Dat is geen rommel, zo’n LF-A. Kan die in mijn secundaire arbeidsvoorwaarden?
Nog steeds vind ik het een fakkin wreed apparaat :)
Geweldige wagen, hij is alleen wat te duur ook al zit hij vol met snufjes…

Montage en camerawerk was uitmuntend trouwens.
Wooooooooooooooow!
In het rood is ie toch wel erg mooi.
Prachtig dat jullie van deze een rijtest hebben kunnen maken ;)
Verder echt wel een goed geluidje dat deze wagen maakt!
Echt een mooie wagen, ziet er zo aggresief uit. En dat geluid waanzinnig. Wel prijzig maar ach maar 500 exemplaren, je kunt het vergelijken met de SLR en de Enzo die waren ook prijzig.

En daar betaal je dus voor exclusiviteit.
Wat een ontzettend lekker ding… :-)
RALM @ de basisprijs is een ruime 300.000 euro exclusief belastingen
Wat een video, en wat een geluk dat je in zo’n auto mag rijden!! Overigens ook een gaaf shot met dat vliegtuigje rond 1.30.

Mannetjes met geblokte vlaggen zijn stom! Dan moet je persé van de baan af.. bah! Knipperlampjes op de voorbumper vind ik dan weer jammer.
Overigens dacht ik toen ik de titel zag van het Autoblog artikel: “Echt niet! Je gaat me niet vertellen dat ze in een LFA hebben gereden..” Maar jawel hoor.. stelletje lucky bastards!!
Hij is zó gaaf :D Super Wouter dat je er in kon rijden :D wat een kans :D –> mooie video ook ;)
Haha hoe opgewonden kan Wouter worden van een auto! Dit heb niet eerder gezien. En met een reden natuurlijk. Wat is het toch jammer dat er maar een 500 tal van gemaakt worden. Dat geluid is magisch, het totaalpakket nog magischer.
*DDDROOOOOLLLLLLLLLL**** :P~~~~

Dat is pas een mooie bak om een rijtest in te doen… You lucky bastard… Nu the Ferrari 599 GTO nog…. LOL
integralechubasco
atmosferisch is ‘the way to go’ daar kan echt geen turbo of compressor tegenop… misstap van mclaren…
ik kan er niets aandoen maar ik vind hem niet mooi .
maar wel cool
Ik ben verliefd.

Wat een heerlijk klinkende en strakke auto!
@ Wouter

Wat ging er door je heen toen je bijna een Lexus LFA in de bandenstapels reed? :lol:

OT:
Vette bak, heel mooi interieur, uiterlijk niet veel te klagen, specs ruim in orde en het geluid is ook wel voldoende ;)

Zeiken:
Moet helaas wel weer gaan klagen over de kwaliteit van het beeld zoals ik wel vaker doe.
Staat zoals gewoonlijk op ABHD maar HD is zoals gewoonlijk weer heel ver te zoeken.
480 instelling bij Youtube is nog beter als dit.
Wat doen jullie in godsnaam met al dat reclame geld?
Kon daar geen fatsoenlijke camera meer vanaf?
LambertFransz
skon bakkie, das wel echt een droomauto’tje… Mooi interieur ook!
@ integralechubasco
Atmosferisch is inderdaad de beste manier.
En lijkt mij ook dat dit ten goede komt aan de levensduur van het blok? Al lijkt me dat deze 4.8L V10 geen 200.000 draait… met die toerentallen…
Dit geluid hoor ik voorlopig in mijn dromen voorbij komen.
Stond daar nou een IS-F op belgische nummerplaat ook?
Vind het maar weinig uitstralen zo een LFA :-/ doe mij maar liever een Koenigsegg Agera :D
integralechubasco
@v-power
in die regionen worden de blokken op tijd gereviseerd… me dunkt… :)
mooi geluid! Hoog in de toeren klinkt ie echt als een carrera GT! En ik vind het geluid van ene V10 echt stukken mooier dan van een v8.
heerlijke bak. geweldig uiterlijk ook. V10 klinkt top maar toch niet als een F1 auto denk ik. want die gaan lekker door tot 19 duizend toeren. en klinkt nog wat heftiger maar al met al een super dikke wage
waddenwage he! Ongekend geluid, vraag me toch af hoeveel pillen ze hiervoor hebben moeten slikken bij lexus. Lijken me wilde bedrijfsfeestjes.

Ook mooi om hem eindelijk in een kleur te zien… wit en matzwart zijn, als het er op aan komt, gewoon saai.
integralechubasco
wel vreemd die overeenkomsten met ferrari naast dat hoogtoerig blok…, wielen als 599gto, 3 uitlaten als 458 italia… staan hier de italianen een beetje te copypasten van de japanners? dat is ooit wel eens anders geweest…
@integralechubasco:

– de velgen zijn velgen als een ander, zo zijn er nog 1001 variaties op.
– 3 uitlaten, tja en dan, meeste wagens hebben 1 uitlaat, kopiëren die elkaar dan ook?
– Hoogtoerig blok, zo zijn er ook wel meerdere.

Ik denk niet dat er hier sprake kan zijn van copy/pasten
Toch echt veel exclusiever dan een Ferrari!
allerdikste geluid voor een auto, ooit!!
@Mr. V8: Mwah….Carrera GT ???
Is er een mogelijkheid om de type aanduiding te wijzigen naar Lexus LMFAO?
YES YES YES !!!!!
Dé auto eindelijk door ab gechecked !

T.z.t. nog een keertje op de openbare weg doen mannen ? ;)
Lelijke opgerekte Toyota.
Waanzinnige auto, en goed zeg dat jullie ‘m hebben kunnen rijden! Hoewel het design toch iets heel aparts, typisch Japans heeft spreekt dat mij niet zo heel erg aan maar de rest van de auto is gewoon één groot blok beleving. Fantastische motor, prachtig interieurtje en een heel goede eerste stap in de supercarwereld. Het prijskaartje neemt een hoop lol weg maar al had ie 2 ton gekost, dan hadden we ‘m nog niet kunnen betalen dus laten we gewoon genieten van de heerlijke tiencilinder.

Erg goed filmpje trouwens, Patrick wordt zichtbaar beter! In het begin had ik er mijn twijfels bij, vooral vlak na het vertrek van Ruben, omdat Patrick te veel met kleureffecten en zoomzooms bezig was, iets wat Rob van CreActie nog steeds doet en wat mij nogal irriteert, maar Patrick klimt langzaam naar niveau Baeten ;)
“De pion viel om recht op de ideale lijn”. Wouter, geef gewoon toe dat je geen meter kunt rijden en een oeverloze leuteraar bent.
Die F1-achtige gadgetry (G-kracht meter, circuitmap) is trouwens ook wel heel vet :P
Tsjonge jonge, wat een sappig apparaat toch. Zou het serieus overwegen mocht ik in de markt zijn voor zo’n soort auto. Puur omdat ie toch wel anders is. De 458 is fantastisch maar Ferrari is onderhand bijna gewoontjes. 911’jes mag ik niet, Lambo is te schreeuwerig.

Deze Lexus samen met de nieuwe McLaren MP4 zijn toch heel interessante alternatieven.
@bozewolf: Jammer is wel dat de Lexus qua prijsstelling een aantal segmenten hoger opereert (als je dit soort prijscategorieën nog segmenten kunt noemen) terwijl de auto dat met zijn eigen kwaliteiten niet helemaal kan waarmaken.
@BananaFlip: aha, hoeveel carbon/aluminium V10 supersportwagens die 9000 draaien compleet zijn uitgerust en toch minder dan 1500kg wegen ken jij?
@w0o0dy: Je hebt gelijk als je zegt dat de LF-A een heel speciale en uitzonderlijke auto is. Jammer is, vind ik, dat Lexus de prijs nóg uitzonderlijker stelt. Een tienjarig heftig intensief ontwikkelingstraject voor en supersporter kost een hoop, dus het is wel begrijpelijk. Toch knaagt het bij mij als ik bedenk dat er even snelle en soms mooiere auto’s zijn die misschien minder exclusief zijn maar wel een hoop minder geld kosten.
@BananaFlip: Hij is wel prijzig inderdaad…als je met nog een tonnetje erbij ook opeens serieus in de Pagani catalogus kunt gaan kijken…tsja, dat is ook wat.

Maar ik vind wel, duur of niet, dat de LF-A op een geheel eigen platformpje staat. Het is absoluut iets nieuws in supercar land.
Banzaaai! LF-A tijdens een qualifying sessie op de Nurburgring….
http://www.youtube.com/watch?v=Hoy2lOqg8WM
@w0o0dy: die LF-A lijkt me geprepareerd voor circuit-gebruik?? Vooral vanwege de downforce in sommige bochten lijkt het me dat er een dijk van een spoiler achterop zit. Niet dat een standaard LF-A het slecht doet op het circuit hoor.
@Ferdinand1: Aye, ook gezien het interieur en het begin v/h filmpje waarin…nou, waarin je een bespoilerde en in livery LF-A ziet… :P

niet helemaal standaard exemplaar meer.

Rijdt met groot gemak veel ander spul eraf trouwens. Of waren die pas aan het opwarmen ofzo? Die Corvette in ’t begin had geen kans =/
@bozewolf: interieur had ik wel gezien, maar voor de rest ben ik er snel doorheen gegaan. :D
Ik proef blinde paniek in dat filmpje, ondanks dat je het er niet meteen aan af ziet. Tussen de stress die die wagen teweeg brengt, krijgt hij toch nog wat leuk commentaar over zn lippen. Chapeau.
Manmanman, dit is wel weer een toppertje van AB hoor, je mag er trots op zijn dat je zoiets überhaupt mocht doen.
heerlijk blok maar even veel pk’s als een 458 maar toch 100kg zwaarder dan een 458 en die maakt ook over de 9000 toeren
Vet, uniek, tof, gaaf..! Maar op uiterlijk vlak…als ik hem zo in het rood zie denk ik gelijk: hij is het net niet… En die versnellingsbak heb ik nooit bijster snel vinden schakelen (wat gehoor betreft). Misschien ben ik verwend met al die dubbele koppeling-bakken. Maar leuk mannen dat jullie de kans kregen om dit beest aan te pakken!
Leuk waarden, maar wat een lelijk ding! Ik snap ook wel dat het pakketje nogal imponeerd als het voor je staat te grommen maar om er nou hebberig van te worden,…..nah iets meer klasse, (lees *ingetogen) is niet misplaatst dacht ik zo.
Wat een schatje zeg die wouter zo met die helm op de snoet aahhh
http://www.youtube.com/watch?v=ryu5FLZen_I&feature=PlayList&p=CCC2AAA3C27E1D8D&playnext_from=PL&playnext=1&index=32

Met ondertiteling.

Nu maar hopen dat Honda zijn nieuwe NSX uitbrengt dan zijn we weer voor een tijdje zoet!

Voor de rest, wreeed geluid!

Als het aan mij lag, alle supercars van dit moment bij elkaar voor een test!
Mooiste (straatlegale) auto geluid ever, wat een sound.

Proficiat AB voor deze rijtest.
Super sound, inderdaad net formule 1. En waarschijnlijk blijft deze Japanse techniek wel heel itt veel “concurrenten”. Strak design ook, NIPPON style. Kortom, ze zijn weer goed bezig in het land van de rijzende zon. Nice nice nice.
En ook +1 voor de ContourHD!
echt super gaaf!
@ Bozewolf

Maak daar maar 6 tonnetjes van, een Pagani Zonda F kost je ruim 900.000 euro.
@Noes: Dat worden dus zo’n 4-en-een-halve tonnetjes, want met BPM en BTW wordt die 3 ton ongeveer 4,5.
Ik word er niet warm of koud van, lijkt op een Nissan gtr. Ook als je kijkt naar de prijs.. 3 ton zonder belastingen is iets te veel voor een Lexus :mrgreen:
Hiermee laat Lexus zien dat ze auto’s willen bouwen zoals de echte liefhebber ze wil hebben: atmosferisch.
Het ontwerp is ook dik in orde.
He Wouter,
Dat kan stouter…… Je rijdt als een natte krant!!!! Overall niet gesloten (brandwering) en geen zweetdruppel te zien. Soms een beetje doortrekken als ie rechtstaat, maar verder als een oud wijf. OOIT als een geleerd dat je niet remmend een bocht in moet gaan i.v.m onbalans en het creeeren van overstuur????
Nee ga jij maar een racecursus volgen; kun je meteen een mooie reportage van maken. Ik stel voor in 1 dag bij: http://www.dutchracedriver.nl. Waardeloze vertoning zo…..
@ Marcel

Ooit wel eens van trail braking gehoord?
Succes samen met Wouter op de racecursus.
Hahaha kijk ik net op autoweek, jaagt die Sandor van Es volgas langs een rode LFA. Dat is toch niet Wouter he?
beest!
Wow, lekkerste supercar tot nu toe door AB getest(?) :D
Nu de Carrera GT er niet meer is, is dit een goede vervanger :P
34 graden hier maar ik heb letterlijk kippenvel. Niets gaat boven het geluid van een hoogtoerige v10, zo mechanisch zo puur. Geweldig!
Autoweek was er ook!
edit: yep, erg irritant, die gasten volgen ons overal
Mooie rijtest en verhaal!
Op 2.36 staat daar nou je eigen bolide op de p-plaats;)
Supervette bak met een supervet geluid! Ik ben nu wel overtuigd!
Voor wie nog steeds sceptisch is… de LF-A deed 1:27:65 in de handen van Riggers van Pistonheads op Goodwood… sneller dan een Murcielago. Sneller dan de 997GT3 MkII en sneller dan de GT-R.. oftewel snelste tijd.
http://www.youtube.com/watch?v=7qh6sC5IUvw
@w0o0dy: waarom zou dat ‘het sceptisch’ weg moeten halen? Ding heeft tig meer vermogen dan de GT3 en GT-R…

En de Murci is een (zware) GT.

Voor een auto die zo licht is en zoveel vermogen heeft zijn de prestaties gewoon een teleurstelling.
@Jimmie: het is duidelijk. Jij wil niet overtuigd worden en dus wil je er ook niet in verdiepen…bovendien snap je kennelijk weinig van dingen anders dan euro’s, kg en pk’s… geeft niet, kan nog komen als je wat meer leest en leert. Geen zin om alles uit te spellen.
@w0o0dy: wat laat jij je kennen, een beetje op de man spelen. Sneu… Ben ik niet van je gewend op AB.

Ze hebben een prachtige auto neergezet maar face it, (naar mijn mening) is het gewoon allemaal net niet.

En dan kom je ook nog met een totaal niet overtuigende tijd aanzetten…


Je mag beweren wat je wil maar ik ben zeker geen puber die alleen maar naar euro’s, kg en pk’s kijkt.
@Jimmie: beetje irritatie zat daar wel tussen, en dat had niet eens zozeer met jou te maken. Had anders kunnen reageren, beetje veel een van Bommeltje (bal spelen maar wel door de man);-) sorry.

Wat mensen kennelijk niet snappen is dat dit geen pure trackcar is maar meer een hele snelle GT. De GT-R heeft een waanzinnig geavanceerde aandrijving, de GT3 is een track car met nummerplaten die 100kg minder weegt op semi-slicks…

Deze tijd is overigens gereden door een relatieve amateur met meer dan genoeg ruimte om nog harder te gaan in handen van een pro en op straatbanden. Trek er gerust één of twee seconde af in de handen van een coureur…. welke auto’s voorzien van alle luxe kun je gebruiken om lange afstanden mee te rijden en rijden toch met gemak een 997 GT3 mkII om de oren? Bar weinig.
@w0o0dy: no problemo :)

Ik zie ‘m niet echt als pure GT eigenlijk. Zie de LFA meer als tegenhanger voor de F430/458/Gallardo dan voor de 599/Murcielago. Wellicht vandaar het meningsverschil.

De LFA heeft overigens ook track georienteerde banden speciaal ontwikkeld voor de LFA. Iets meer profiel dan een semi slick maar veel verschilt het niet.
Autoweek (niet de Nederlanders gok ik) heeft op dezelfde baan een 1:24.8 gereden…. bijna 3 seconden sneller dan de GT-R, de 997 GT3 mkII…. Seriously quick GT…
@W0o0dy: was wel degelijk het Nederlandse Autoweek met achter het stuur Sandor van Es die de 1.24.87 tijd neerzette, mét cameraman en terwijl ‘ie en passant nog wat rijindrukken geeft…indrukwekkend!
@DeTomaso: Met camera en passagier aan boord… dan is een halve seconde verliezen heel weinig lijkt me….
Mooie uitklapbare spoiler! En sowieso zeer mooi ontwerp, dat zeg ik niet vaak. Top dat autoblog deze heeft kunnen testen.
Video en commentaar van Sandor van Es… kunnen we Wouter niet ruilen? ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=pR66D4BsMMc
Filmpje met commentaar van SportAuto
http://www.youtube.com/watch?v=6yygj7znZ_I
Ja, zo’n zaterdagmiddagportie crack smaakt altijd wel. Zeker bij een rijtest als deze. Leuk geschreven, en ben blij voor je dat je de LF-A hebt mogen rijden, you lucky bastard :)
InsideLine heeft de LFA en de GT2 RS tegenover elkaar gezet… en helaas zat er een storing in de GT2 RS dus daarom vielen de acceleratiecijfers nogal in het water… maar de Lexus scoorde heel aardig op de skidpad (0,01g minder dan de GT2 RS) en won overtuigend tegen de Porsche in de slalom. 75,1mph voor de Lexus en 72,5mph voor de GT2 rs. Very good handling voor de LFA.
De Lexus LF-A is een van de beste supercars ooit gebouwd.
Dit rood staat de Lexus LF-A super, geweldige auto, met geweldige prestaties en looks niet te vergeten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).