BMW 1-Serie M Coupe – de officiële teaser! [video]

Auteur: , 82 Reacties

Laatst werd het al min of meer bevestigd: er komt een snelle kleine uit de BMW-stal, oftewel een M-versie van de 1-Serie. Vannacht is er een teaservideo onthuld waaruit we kunnen opmaken dat het ding 1-Serie M coupe gaat heten, en je schijnt er kippenvel van te krijgen, ofzo.

De laatste tijd werd er veel met dit beestje getest. Meerdere malen werd ons een spyvideo dan wel spionagefoto’s voorgehouden. Nu hebben we iets meer info. Nog voor het eind van dit jaar wordt ‘ie officieel onthuld. Vervolgens worden de eerste M-versies van de 1-serie in de zomer van 2011 geleverd. En om alvast op de zaken vooruit te lopen: op M-Power.com kunnen geïnteresseerden uit Duitsland en Oostenrijk een proefrit aanvragen/ er alvast een bestellen. Hij gaat dus géén M1 heten, want die is er al.

Hieronder een stukje interview met Dr. Kay Segler. Hoge pief bij BMW M GmbH en te zien in het filmpje.

What might such a model be like?
This model will be based on the BMW 1 Series Coupé and also be focused on the essentials – the fascination of driving. And it will reflect a love of detail, too.

Will the model be called BMW M1?
We have discussed this point too. BMW M1 is a name with powerful historical associations. So we have decided to follow our second nomenclature method. In the tradition of the BMW Z4 Roadster and of the current models BMW X5 M and X6 M we will put our brand identifier at the end of the name, so our new model will be called the BMW 1 Series M Coupé.

When can we expect to receive further information?
We will be publishing more detailed information before Christmas. And we may release the odd detail beforehand. Wait and see!

Where will the information be provided?
You can register here on M-Power.com. In this way you can be sure not to miss any information on the BMW 1 Series M Coupé.

From when will the BMW 1 Series M Coupé be supplied?

You can expect the first vehicles to be with customers in the first half of 2011.

What else is in store in the near future?
There is a lot more for BMW M fans to look forward to in the second half of 2011 as well. We will be presenting the next generation of the BMW M5 with V8 turbo engine. But let’s talk about the details another time.

Onder de kap komt een 3.0 zes-in-lin te liggen. Een fijn blokje dat we onder meer kennen uit de Z4 sDrive35i. Maar ga er vanuit dat de motor in deze auto een klapje meer vermogen meekrijgt, het is immers wel een M. Wellicht een poor man’s M3, maar toch verwachten we een vermogen dat boven de 350 pk uitkomt. Teaservideo van de 1-Serie M Coupe op Autojunk!

Met dank aan iedereen voor de tip!82 reacties

Die bumber moet gewoon op de optielijst, lekker psychedelisch.
Ja. Deze auto kan me wel bekoren. Een rode dus graag voor mij.
Ik kan die sedan/coupe niet echt mooi vinden… maar het zal een bijzondere auto worden!
http://media2.worldcarfans.com/2007/10/medium/9071024.001.1M.jpg
Heftig, met waarschijnlijk een even zo heftig prijskaartje.
Poor man’s M3??? Pure man’s M3 zeker. Die M1 laat de M3 een poepje ruiken =)
335pk
6 in-lijn FTW!!
G E W E L D I G ! !
Zeer leuke E30, E36, E46 M3 vervanger!!!
Haha, “its SO pauwerfoel”, prachtig :-)

Gaat een leuk auto’tje worden!
-edit: check!-

Verder dikke bak!
BMW 1 Series M Coupé. Nou leuk dan :s ze moeten niet zo moeilijk doen met het verleden naja of ben ik de enige die M1 beter klinkt,,, achja. Meer M producten is altijd beter.
Nou, ik zet bij deze mijn 118d te koop..
*snurk*
WE noemen hem gewoon de M1 2011
@John

Doe met je mee mischien een ‘time share’?
@E34M5Touring: zou kunnen, waar woon je?
en dit snap ik dan niet he.. maken ze van ELK model een M-uitvoering BEHALVE van de misschien nog meest sportivie: de Z4, wie kan me hier bij helpen!?
@gs-raw: Misschien moet je even googelen en dan kom je erachter dat die wel bestaat…
werd de 1 serie in 2011 niet volledig vernieuwd?
waarom niet een wat coolere naam? tii? 1-serie ‘2002’? Je kan zoveel bedenken dat cooler klinkt dan ‘1-serie M coupe’.
Maar ja, het zijn duitsers…
@MDA: ehm.. Zeg jij nou dat je 1-serie 2002 cooler vindt klinken dan 1-serie M Coupe???
wordt een beetje bang van de manier waarop die duitser dat allemaal zegt…
Nice ! Ik vind het wel wat. Vooral nice dat er weer een M komt met een 6 in-lijn. Nou nog ff voor zorgen dat ie t.o.v. de normale 135i flink wat gewicht verliest. Oh ja en graag een gewone handbak. Geen moeilijkdoenerij met de dubbele koppelingen of semi-handbak met paddles.Gewoon ouderwets met het linkerbeentje de koppeling intrappen graag.
@Trinacria:

Wel, gelukkig kwam er een roermomentje met een handbak voor in het filmpje! ;)
Wordt VETJES !! :o
gaan de Duitsers het woord coupé nu ook al, in navolging van Amerikanen, uitspreken als ‘coup’ ?
@gs-raw :
vroeger was er een Z3M en Z4M, maar eigenlijk was dat gewoon dezelfde motor als de M3 van de overeenkomstige periode. (de Z3M kun je zelfs bijna beschouwen als een compact M…) De Z willen ze precies meer profileren als een gay kar lijkt me :P klote roadsters… coupé mein freunde!
@ gs-raw

7-serie, X3, X1, en idd de Z4 ;) wellicht dat de vorige Z4 M niet genoeg een cashcow´tje was?
@John: de BMW 2002 is toch wel een van de coolste kleine coupés die ze ooit gemaakt hebben bij BMW. Dus ja: ‘2002’ als type aanduiding vind ik leuker dan ‘1-serie M coupé sDrive35i’ ;)
zielig!


Wie wil hier in gezien worden afgezien van de 11 jarige ala CSL?

Slechte zaak dat BMW zich in dit gebied gaat begeven. de Focus RS eet deze M1 op. Daarnaast is de 1 serie niet de mooiste. Kan niet wachten op de dubbeltest AB!

Tenslotte zal iedereen je voor gek verklaren dat je niet een M3 coupe hebt gekocht.
@Benjamin1: Niet zo negatief… wacht maar af :)
Zowhe, reclame maken kunnen ze wel bij BMW! Ben benieuwd of ze hun belofte nakomen en het écht een M is. (lekker snerpend geluid, fenomenale wegligging en messcherp weggedrag?)
ik wil een bmw 1-Serie M coupe :D
3.0 6 in lijn met turbo en 350pk?

Het is dat ik niet bij BMW aan het roer sta, want dan kwam gewoon weer de 3.2 6 in lijn NA erin te liggen. Dan maar wat pk’s minder maar dat motorblok loopt zooooo ontzettend lekker.
Er staat een grote fout in de titel van dit bericht:

Het woord ‘Teaser’ (van het Engelse to tease, wat plagend verleiden betekent) moet vervangen worden door een andere Engels woord: ‘touglytowant’

Deze auto is namelijk zo lelijk dat hij nooit kan verleiden…

Mijn God, en zo durven er ook nog geld voor te vragen…

:-)
@gs-raw: de Z4 is omgetoverd tot een boulevardcruiser met een onhandig stalen klapdak die er mede voor zorgt dat het ding 200kg zwaarder is geworden en je tijdens je vakantie niet meer met bagage open kunt rijden.

Als BMW Motorsport zich eraan gaat wagen moeten ze er eerst een echte coupé van maken of dat klapdak vervangen door stof of koolstofvezel.
De BMW die er uit ziet alsof die al een crashtest voor zijn kiezen heeft gehad gezien de sterke wigvormige vouw langs de zijkant en de depressief kijkende koplampen. Één van de meest twijfelachtige uitziende BMW’s van het huidige modellengamma.

Gelukkig zijn de specificaties wel des BMW.
@Benjamin1
Nee we willen massaal in een gare fiat punto gezien worden!
Blijft lelijk in mijn ogen en ergens is het een vrouwenauto op steroïden en dat hebben de meeste potentiele klanten ook door… je ziet de auto zelden en meestal zit er een (niet uitzonderlijk aantrekkelijke) vrouw achter het stuur. Gaat een M-versie dat probleem oplossen? Prima auto, maar kopen? Ehm nee laat maar… Maar goed, wel benieuwd of M nu weer een echte M (van motorsport ipv marketing) maakt of dat ze zich er weer te makkelijk vanaf maakt.
135i coupe 58.120,-
M sport pakket: 3.752,-
chiptuning 365 pk 500,-
______
62.372,-

Ben wel benieuwd wat de officiele 135 M gaat kosten…..
@woody, wat een onzin. de 1er is de meest pure rijdersauto uit het ‘normale’ BWM assortiment. (dus niet m3, Z4 etc) De 1-er wordt dan ook relatief veel door liefhebbers gereden, het is namelijk de leukst rijdende auto in zijn klasse.

Ok, het is geen Giulietta maar zo lelijk vind ik een goed uitgeruste 3drs 1er niet:
<img src="http://www.carenthusiast.com/bmw/bmw_1series2007_069.jpg&quot;
@tdj: niet zo schuimbekken, gewoon ademhalen… ;-)
De 1 coupe wordt voor het overgrote deel gereden door vrouwen….hou het maar eens bij (als je ze al ziet want in NL verkopen die dingen van geen meter….)
als bmw fan zeg ik : ze hadden het gewoon bij de M3 en M5 moeten laten…de rest is allemaal te veel marketing zo’n X5 ook die is gewoon zo duur dat je niet meer durft om echt 4×4 te gaan rijden in de bossen 9/10 die nog nooit zand hebben gezien.

voor zo’n 1serie M kan je miss wel een dikke 3 serie kopen zonder M maar toch een snelle dan is voor mij de keuze snel gemaakt
@dennis: De 1-serie is net zo groot als de oude 3er. Als er één auto geschikt is om een coole M te maken is het de 1-serie.
http://i214.photobucket.com/albums/cc259/oli_typesgt/SN200230.jpg?t=1214261451
Goh, wat is die witte STI die bij A.W. pas getest is stukken mooier dat dit.. Even tunen bij Mark V.H. en je hebt dan 385 pk en AWD.
@tdj
Ben het hellemaal met je eens…
Zoals je al aangaf de 1-serie is de meest pure auto in zijn klasse! Zit er wel een auto in de klasse van de 1serie? Alleen Lexus was bezig met een RWD 5deurs!

Iemand die in een Mazda mx-wijf rijd noemd de 135i een vrouwenauto! Totaal geen verstand van auto’s.

Er zijn maar een aantal auto’s die je eventueel als concurent kan zien. Die leuke Nissan 370z, Audi TT an natuurlijk de Porsche Cayman S, het gaat BMW voornamelijk om die laatste!!

Hoe dan ook de Nieuwe M1 gaat kont schoppen…
@CSL: ach gut…. weer op de teentjes getrapt?
Geen hond die jouw geraaskal serieus neemt, zeker niet na het schelden als een klein kind.
Een mx5 is geen stoere mannelijke auto, so? Denk je nou echt dat ik die rij om sukkeltjes te imooneren? Lui die op die grond een auto kiezen schieten op een aantal vlakken tekort. Me? I just don’t give a fuck… i have my car for me and no-one else.
@CSL: Ook al reed Woody in een roze Hello Kitty 500, dan nog is de 1-serie een wijvenbakkie, hoor.
@tdj Geef mij maar een 2e hans M3 want dit vind ik niks!
@w0o0dy
“weer op de teentjes getrapt?”
Nope, dit geld elke keer weer voor jou!
mx5 is een zware wijvenbak… Ga geen dingen roepen waar je geen verstand van hebt, tdj heeft gewoon gelijk…
@CSL:

Heb je nu al een CSL voor de deur staan? Dat is pas een leuke lettercombo. Vele malen leuker dan dat M is.

MX-5 vrouuwelijk?.. Inderdaad so what. Onze huidige gaycar heeft een veel lagere funfactor op normale snelheden. Dat zal met de 1-serie M Coupe niet veel anders zijn. Voor de nieuwprijs van deze 1 moet een M3 CSL toch aardig in de buurt komen. En dat is dus wel een begeerlijke auto. ;)
Zit er nou in het filmpje een carbonnen dak op de auto?
Voor de liefhebber het volgende filmpje:
HEt grappige is dat de tankdop opeens open staat als de auto naar binnen wordt gereden. Te hard door de bocht?
Wordt een prachtige auto, bekijk in 720P:
http://www.youtube.com/watch?v=Vo5c-wqcAd8&feature=related
@CSL: zelf niet in staat zijn crappy buildquality te herkennen en hard roepen dat anderen geen verstand hebben van auto’s. Nice going!
Pfff… nog een jaar wachten….. tegen dan hebben ze wellicht een nieuwe 1 serie uit… Waarom wachten ze daar toch zo lang mee….
@RenesisHP
CSL is een ongeloofelijk lekkere auto, als je van knallen houdt.
De 135i is ook supersnel. Je kan er behoorlijk mee gummen maar valt toch gewoon comfortable en zuinig te rijden!
Ik zou zeggen zoek een CSL op en maak een testrit mee. Je wilt gewoon niets meer. Ik denk dat als ze de 1M goed onderhanden nemen, heel veel mensen hem gaan overwegen. Ik schat hem rond de 72-75mile netals de Audi TTRS. Als het mijn geld was ging het uiteraard voor een nette M3 DTC naar smaak, omdat ik een iets grotere auto wil.

@w0o0dy
BMW crappy buildquality ??!!
Je was zielig maar nu wordt je echt te triest voor woorden!!
@CSL:

Ik zou best een e46 CSL willen hebben. Het probleem is echter simpel. Zo’n ding is 2 keer zo duur in onderhoud dan onze huidige auto. En die is al vrij duur. ;)

In deze prijsklasse zou ik zelf liever voor een iets minder gemotoriseerde Z4 kijken. Voor de extra ruimte of zitplaatsen hoef je een 1 niet te kopen. Voor het uiterlijk eigenlijk ook niet.

1 ding moet ik bekennen. Deze 1 M Coupe zal best zeldzaam blijven en daardoor wel een bepaalde collectors waarde bezitten. Zoiets zie je nu ook met een Z3 M coupe.
@RenesisHP
Ik denk dat een RX8 duurder is in onderhoud. Ik vind het onderhoud van een CSL zeer erg mee vallen. Niet te verglijken met een 911 GT3 maar toch zelfde prestaties.
@CSL:

Tot bepaalde hoogte scheelt het niet gek veel. Helaas kan er wel eens iets stuk gaan. :shock:
Dan is BMW M(+) best wel duur.
De grote beurten doen ook best veel pijn. Mede door het preventief vervangen van bepaalde onderdelen.

Een RX-8 is ook best duur kwa vervanging. Er is echter een stuk minder(motorisch) te vervangen. De hoogste kosten zitten bij ons in de bougies. Die kosten zonder pardon 100+ euro per stuk. De katalysator(extreme temperatuur) en bobines zijn ook kwetsbaar. Bij elkaar een paar duizendjes kwa vervangingskosten. Vanuit Amerika importeren loont in dit geval zeker.

Vergeleken met een GT3 is het misschien te doen. Porsche is gewoon echt duur(wel goede kwaliteit).
@CSL:

Laatste toevoeging. Motorisch is een RX-8 totaal niet duurzaam(in meerdere opzichten). 1 voordeel. Voor 6000euro heb je een nieuwe motor geplaatst. ;)
@ CSL

Heb je een CSL dan?
@GOD: “heb jij een csl dan?”
@renesishp: “heb jij nu al een csl?”

3 directe vragen en uitsluitend ontwijkende antwoorden… u do the math…
@woody: Schuimbekken? Huh? Kwam m’n post gefrustreerd over? Dat was ik iig geensinds. In tegenstelling tot (wellicht) jou maak ik me niet zo heel druk om wat anderen vinden. Ik vindt de 1er alleen een leuke auto. Ik hou van relatief pure auto’s, ik kan een MX5 daarom ook wel waarderen.
@CSL: Leer eens normaal NL spellen, Sucko..
Je begrijpt nu wel dat je je totaal belachelijk hebt gemaakt?

@GOD: Ja, hij heeft er wel twee. (schaal 1:50)
OT: Opzich is het geen lelijke auto. (Vooral de Coupé niet)

Alleen de verhoudingen, zowel voor als achter zijn een beetje zoek.

In mijn ogen is het een naar binnen gedrukte M3. Niet geheel negatief bedoeld maar zo zie ik het.

Wat zal de 1-serie M overigens gaan kosten? 70-75 mille? Voor dat geld heb je niet zo heel veel concurrenten (TT-RS bijv.)
@ Benz

48.000 euro gaat ie kosten.
@GOD:

Ex BTW, BPM en slurptaks zeker? Anders erg goedkoop en daardoor al een stuk aantrekkelijker door de performance.
@GOD: Serieus?

Dat is erg Amerikaans geprijst moet ik zeggen. Al vind ik 50 mille voor een 1-serie veel geld.
Dat is de normale prijs.
Hier in NL zal ie een stukkie duurder worden.
sexy sexy auto ^_^
deze topic zou een goed voorbeeld van vrijheid van meningsuiting moeten zijn :lol:
Wat zijn ze goed om ons te laten wachten. Gevalletje RS3. Misschien is het wel een wedstrijd tussen BMW en Audi?
@god… + de opties die erbij komen

@tdj…zal wel zijn dat hij een formaat van een oude 3 heeft maar dan nog…ik heb liever gewoon een 3
maarja gelukkig zijn er mensen die ook echt een 1serieM kopen die te veel geld hebben en een 2e auto nodig hebben ;)
integralechubasco
subaru wrx sti…
400 pk, veel sneller en net zo mooi/lelijk…
Wordt wss een erg gaaf autootje, maar wat een irritant filmpje! Vooral die gast die zo dom tussendoor lult:S
@RenesisHP
Betaal jij 100 euro per stuk ? Dat is aan de hoge kant. Wat gebruik je eigenlijk, NGK? Ik haal altijd een set Denso’s bij Jan de Jong, langs de A1 rond de 120 voor 6stuks! Als het goed is moet jij ook zo’n 20 euro per NGK kwijt zijn!
Klopt de Bobine’s zijn kwetsbaarder dan andere auto’s omdat we hoogtoerige motoren hebben. Maar afgelopen jaar heb ik geen bijzondere kosten gehad, ondanks de agressieve nokkenassen…
Met mijn oude M3’s E46 M3 en E36 M3(B30 en B32) hetzelfde verhaal..Alleen hier en daar draagarmenen fuseekogel laten vervangen..verder niets bijzonders(afkloppen)…
Het brandstof verbruik scheelt ook niet al te veel terwijl je veel meer vermogen en acceleratie hebt!
@CSL:

Even over de bougies.
2 Leading RE7C-L
2 Trailing RE9B-T

In Amerika gelukkig een stuk goedkoper te krijgen dan bij de dealer. Die zijn echt een beetje van de pot gerukt.

Van rx8nl:
“Vandaag de factuur gekregen. 1279,89€ voor de bobines, bougiekabels en bougies incl. plaatsing.
De prijs van de bobines bedraagt 692,52€ zonder btw!!! (per stuk 173,13) En dit voor een opgerolde koperdraad in een plastieken behuizing!!!!!”

En zo heb je meer van die kleine prijzige geintjes. Katalysator wegbranden bijvoorbeeld. Is een vrij veel voorkomend en behoorlijk duur geintje bij de RX-8 waarvoor je in uitzonderlijk beschadigde gevallen de gehele uitlaat mag vervangen. Dat loopt in de duizendjes. :shock:
Autoweek heeft trouwens al met de 1M gereden:


Tijdens het 25-jarig bestaan krijgen we de kans om mee te rijden met een prototype van de 1-serie M Coupé. Dat is de auto die een jongere klantenkring naar de producten van M GmbH te krijgen. Naar verwachting wordt hij 10.000 euro duurder dan de 135i.
Details over de auto worden tijdens de rit verder niet gegeven. Maar ga er vanuit dat het onderstel componenten heeft van de M3; de proto heeft immers de zelfde bandenmaat. Tijdens de rit over het circuit voelt de auto beresterk. De geruchten over de motor van de Z4sDrive35 die in deze auto 340 pk levert, zouden dus best eens kunnen kloppen.

Lees de volledige rij-ervaring met deze BMW 1-serie M Coupé in AutoWeek 28, die komende woensdag in de winkels ligt.
@RenesisHP
zoo…Dat is aan de dure kant. Ik ben nog geen 60 euro per bobine kwijt!
Als ik jou jou was zou ik die stap zwaar overwegen.
Ik moet zegen dat ik de motor uit de S2000(F20c) een veel betere alternatief vind, als het een japanner moest worden.
En die dingen zijn vrij betrouwbaar en er is zat te krijgen. Daarnaast blijft een S2000 een auto met middenmotor, wat erg leuk rijdt….
Voor wie dit nog leest: ik kwam 4 testauto’s van BMW tegen op vakantie, op de Mont Ventoux in Frankrijk. Ik ga zo de foto’s uploaden, want ze stonden stil om wat bumpers en zo te wisselen en even kort gesproken met een mannetje die in de middelste op de foto’s stond, die zei dat hij mijn tong uit zou moeten snijden als ik wat vertelde. Tsjaa.. het risico neem ik. Ik upload ze dus zo op autojunk. Volgens mij zat er ook een 1 serie bij. Het leken eletrische of hybrides te zijn trouwens, want ze waren fluisterstil bij het wegrijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).