Video: even een Ford Focus RS500 klussen

Auteur: , 19 Reacties

Hoe komt Ford er in hemelsnaam bij 60k euro te vragen voor een Focus? Het videootje licht een en ander toe.

Zoals eerder geschreven bedraagt de Nederlandse prijs van een Ford Focus RS500 €61.660,-. Bijna 8000 eurie duurder dan een normale Focus RS en al met al heel erg veel geld voor een middelgrote hatchback. Een 350pk (!) vijfcilinder is natuurlijk duurder dan een 1.6 tdi, maar 50pk meer mag toch niet zo heel veel kosten?

Dat extra vermogen kost ook niet zo veel. Mensen die je auto bestickeren, die zijn duur! Vlak voor de opper-Focus de deur uit mag moet hij nog even handmatig voorzien worden van zwarte velgen en mat plakplastic.

Natuurlijk houdt de sticker wel je lak wat netter. De auto kan na een paar jaar zonder steenslag of krassen doorverkocht worden. Levert je vast wat op, maar geen duizenden euro’s. Neem een kijkje in de Ford-fabriek op autojunk.nl. Zet eventueel het Volvo-filmpje even aan voor meer passende achtergrondmuziek.

Of in vuilniszakken verpakt?19 reacties

Tja , als we een auto alleen maar benaderd aan de hand van de productie kosten begrijp je niet zo veel.
Waren ze niet allen verkocht ? Dan was ie niet te duur.
60K haha, hier in België was het zo een 43k :D
Die is nog niet gespoten, alleen maar een wrap, Triestig typisch Ford !!! Moet er niet van hebben.
De wrap hadden ze beter achterwege kunnen laten.
dus als je het kort samenvat, je kan het ook zelf doen
er klopt vrij weinig van de tekst… zowiezo de tekst voordat je op de link klikt op de homepage. en verder klopt de uitspraak dat een RS500 met 60k 8k duurder is als een gewone focus. zou moeten zijn 8k duurder als een RS
@papa: Nee hoor papa, jouw tekst klopt niet. Het is duurder dan, en even duur als. Dat de prijs vergeleken wordt met een ordinaire Focus RS snappen we sowieso allemaal.
@koos: Dank
Leuke wagen, ‘lichtelijk’ overpriced (althans in Nederland).

@Didixtr
Moet jij niet weer tussen de zuurpruimen gaan liggen?
Ik heb echt niets gezien wat de absurde prijs rechtvaardigt. Een massaproduct waar nog even een spoilertje op wordt geplakt, matzwart wrapje eromheen en klaar is kees. Wat een oplichterij.
in NL wonen ook geen echte auto-fanaten ..
dus is ie veel te duur voor hier ..

in Engeland was ie bij de introductie al uitverkocht ..
Is het niet makkelijker om eerst de bumpers en zo op voorhand te wrappen ipv ze eerst te monteren en dan te wrappen?
integralechubasco
wrap is alleen maar handig, beschermt je lak en ziet er nog eens alleraardigst uit ook, voor even. nieuwe straaljagers worden ook zo afgeleverd voor ze de lucht in gaan… matte lak moet je niet willen want dat is heel lastig in onderhoud, je krijgt er vlekken op en als je begint te poetsen worden de vlekken alleen maar erger…
Kunnen ze m dan niet in een ander kleurtje maken? Mat-zwart is zoo 2009 ;)
gewone rs is meer dan genoeg voor mij :) , blijft een schitterende wage :)
als je 300+ pktjes wilt hebben ga je toch niet zoveel geld uitgeven voor zo”n domme Ford Focus. voor dat geld koop ik wel een dikke BMW 3 serie coupe, 330 ofzo of 2de hands e46 ///M3 Coupe. dan heb je tenminste waar voor je geld en een stuk vetter
Geertje,
ieder zn eige ding he, ik ben ook fan van de snelle beemers, maar deze focus doet mn hart ook ff sneller gaan hoor, prachtige wagen!
@ geertje

Zo denk ik er dus ook over. Koop voor 25.000 euro een 2ehands E46 M3 en je hebt 343 PK en nog bijna 40.000 euro in je zak.
Koop een 2e hands focus rs, chip dat ding, gooi er nog wat strakkere veren onder en tadaa, je hebt een rs500 killer.
En nog genoeg geld over om een flinke bbq te houden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).