Meer details van de 1-Serie M Coupe [video]

Auteur: , 39 Reacties

De snelste 1-serie gaat waarschijnlijk de naam 1 Serie M Coupe krijgen. Als het aan BMW M GmbH-baas Kay Segler ligt, rijdt iedereen straks met "goose pimpels" rond in de 1-Serie M Coupe. Heel leuk allemaal. Maar voorlopig weten we nog maar weinig over deze nieuwe Beemer. Toch is de eerste onboard video al op het interweb verschenen. Samen met wat nieuwe foto's.

Als eerste het interieur. Daarvan zijn twee plaatjes verschenen waaruit we kunnen opmaken dat de M-versie van de 1-serie een handgeschakelde versnellingsbak krijgt (geen verrassing). Oh, en op foto twee is een rode knop te zien. Ongetwijfeld dat dit het schietstoel-mechanisme activeert. Hoewel er nog geen prijs is genoemd, wordt ‘ie volgens geruchten ongeveer €10.000 duurder dan een BMW 135i. Inderdaad, dat betekent dus een bedrag tussen de 65.000 en 70.000 voor de M-versie.

De eerste journalisten mochten al een rondje meerijden over het Spaanse Ascari-circuit. Op de onboard video wordt voorzichtig gemeld dat deze M1 1M 350 pk zal krijgen. Waarschijnlijk uit hetzelfde zescilinder blok dat ook in de Z4 sDrive35i ligt, maar dan met iets meer Duitse pit. Nog grotendeels in de camouflage, maar helemaal klaar voor bochtige tracks. Alles staat HIER op video. (bron: 1addicts)

BMW 1-Serie M Coupe39 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ze moeten er gewoon schijt aan hebben of deze in het vaarwater komt van de M3 en de auto gewoon 400pk geven en wat strakker afstellen.
Dan heb je voor premium diva’s een relatief goedkope M3 killer/stalker.
Deze lijkt me net wat te soft uitvallen.
wat een auto!! doe mij ook maar 1 voor in de stad ;)
maar voor mij mogen er wel wat sportievere buitenspiegels op…
Pfoe he!

Nee ziet er echt goed uit, leuke velgen ook en eindelijk wat bredere wielen. Hopelijk komt ie ook met DCT. 350pk (is niet zo heel veel helaas) met andere software 410pk ofzo? We zullen zien! Standaard had me 135i al ongeveer 330pk, enige motorische aanpassing is dus andere radiator en andere software van BMW.

Maar goed hij ziet er wel tof uit met quadexhaust.
Leuk speelgoed!
Denk alleen dat ie niet al te lang in productie is..:-(
De nieuwe 1 serie is al opkomst.
@ azndragon

Ja echt.. die spiegels zijn nu standaard op de nieuwste 1 series, zijn dezelfde spiegels als de 3 serie. Vorige spiegels waren beter!
komt alleen met handbak
Dit word Bom op Wielen!
@Punk,

Bom Met Wielen dan zeker?
Ik wil bmw rijden,maar kan geen volwaardig model rijden.Wat een domme auto is dit toch getekent door een kind.Graag een m3 of nog liever de nieuwe m5,wat een beauty
@ mb man

Rot toch op met dat domme gelul van je.
@GOD: Wie is er hier nou dom.IS gewoon mijn mening en die moet jij respecteren.SUkkeltje
WOrdt vast een lekker scheurijzer.. Al die mensen die zeuren over te weinig pk’s zijn niet goed wijs, 350 pk is zat, mits een goed onderstel en een niet te zware auto..;)
Wat is dat voor rare garage? Stapels BMWs maar ook een Fiat 500 of is dat een Isetta?
Totaal overbodig en eigenlijk nutteloos. Het enige wat aanspreekt is dat bmw eindelijk met een M1 versie komt. Ik denk dat ie een paar jaar mee gaat en dan uit de productie wordt gehaald net als de M3 sedan en M5 touring. Tot nu toe zijn de uitgebrachte M versies alleen maar flops.
Echt supervet! Doet denken aan E30/E36
@ mb man. Als jij een volwaardig bmw wilt rijden, zal je eerst moeten sparen. Zo’n 1.18i is vrij prijzig, maar zeer volwaardig.
@ mb man

De manier waarop jij het zegt laat je blijken dat elke BMW eigenaar die geen dikke M3 of M5 heeft geen volwaardige BMW heeft, zelfs als je een 350pk 1M als deze rijd heb je geen volwaardige BMW, en dat de 1 serie is getekend door een kind. Dit is gewoon dom gelul. Dus op jou vraag wie is er nou dom? nou dat ben jij dus.
Oja en je hebt het over jou mening? Ik zag nergens ik vind in jou stukje staan. Dus het was gewoon lukraak een kant op bleren.
Prettige avond verder.
@mb man sorry, maar domme opmerking.


Ik denk dat ik een 1M mss zelfs liever heb dan de M3 of M5, het zou me echt niet verbazen als die leuker rijdt. En dit ding zal echt niet gekocht worden “omdat je geen M3 kan betalen”, dan koop je wel een gewone 3 serie
4 uitlaatpijpjes onder een 1-reeks hangen is gewoon teveel van het goede…
een M met gewoon 4 pijpen hebben!!
Op de achtergrond van enkele foto’s zie je wel mooie supercars staan. Ferrari Daytona en 250GT. 2 Askari’s. Uit de prive van Mr. Zwart?
oh ja. De 1M vind ik reuze. In België gaat ie ongeveer 50.000 euro kosten.
Mja ik wilde kijken naar een leuk filmpje van de nieuwe 1 m coupé.. krijg ik eerst (voor de … ste keer) een reclame van een Toyota Prius Full Hybrid te zien…. (boeiend…) en dan een camera aan de voorruit van een auto die over een circuit rijdt…. Dusja.. heb eigenlijk niet gezien wat ik dacht te zien….
Dit wordt een geweldige auto waar we nog veel van gaan terugzien! MARK my words!!
@Dimglor

Ja ongelofelijk, bouwen ze het helemaal mooi op, verwachtingen wekken enzo en dan krijg je dit. Wat een schoften die gasten van Autoblog. Terwijl ze donders goed konden weten wat jij “dacht te zien”. Het leven is gewoon niet eerlijk man. Kop op, eens komt het goed, jouw dag komt, ik weet het zeker…
Dus gewoon een 135 met wat meer PKtjes eigenlijk?
Die 135 is toch ook gewoon te kietelen voor minder euri?

Of komen ze weer met zon bullshit verhaal dat deze M een compleet harder onderstel heeft, terwijl ze al roepen dat die van de 135 de allerhardste is….

Toch is dit leuk speelgoed, ook de 135i…. en ik heb echt een hekel aan BMW maar deze 6 cylinder in combinatie met die gekke vormgeving in een kleine auto kan me wel bekoren!
WilliamLawsonBanaanHangWagentje
Heerlijk ruige bak, een scheurmachien in’t kwadraat.. alleen geen zo’n chicky magnet als de 3 serie coupé (laat staan M3). Ik ga deze toch eens testrijden =)
Nee, wat mij betreft is de 1-serie van zichzelf uiterst lelijk dus deze vorm is dan niets beter. En daarbij komt natuurlijk altijd de prijs…
65 tot 70 duizend?! dat is wel erg duur! dan zit je al bijna op een M3 sedan.
@ Lambo4all

Een M3 sedan is nog altijd ruim 30.000 euro duurder dan deze 1-serie, waarschijnlijk nog duurder want voor een ton heb je een ‘kale’ M3 sedan. Scheelt nogal dus…
@ William, een chicky magnet ben je zelf of niet.
E
en normaal meisje / vrouw zal je niet interessanter vinden met een M3 denk ik.
Sterker nog, ik denk dat dat eerder nog een afknapper is als de bestuurder echt zo laag op de Darwin ladder staat om dat te denken.

Of dat chickie staat net zo hoog op de evolutieladder, dat kan altijd nog natuurlijk.
Meneer MB heeft wel gelijk! Maar het is eerder een auto voor domme mensen. En rijplezier? het blijft een simpele auto, die veel te klein is en geen AWD heeft. Als je geen verstand van auto’s hebt, dan is het best mogelijk om zoiets te kopen idd. en er zitten hier nogal wat ukkies op de site:-).
Z4 sDrive35iS bedoelen jullie zeker de hele tijd? Vergeet niet dat dat al de gepeperde versie van de Z4 sDrive35i is en waarom zouden ze dat blok dan niet overlepelen?
Toch maar een Focus RS mocht ik willen shoppen in dit segment.

Dit wordt in mijn ogen iets te veel een petjesauto..

Ben er i.i.g. niet van onder de indruk.
Zal best een lekker sturend bakkie worden.
Helaas ligt dit ver buiten m’n budget.

Vindt het trouwens apart dat BMW blijft vasthouden aan 2-zuiger remklauwen voor hun sportieve modellen?!!
Waarom geen 4- of 6 zuiger remklauwen?
@Teerdz: omdat daar geen M op staat…Een M-blok moet helemaal uniek zijn en specifiek afgesteld en alles..

@fabian: er zijn ook 6zuiger-klauwen zijn te krijgen bij een performance-kit “remmen” voor de 1 en 3-serie
http://www.trademotion.com/sfimages/214336/partImages/4462/SFPLImage97951.jpg

krijg je zoiets…maar dit is na-inbouw dus voor de gewone 1 en de 3-serie
M-model hebben nog betere remmen…maar deze komen wel in de buurt;)
Toch, voor het geld wordt dit denk ik best een leuk bakje! Alleen je kunt weinig zien in zo’n video he…
@ Dennis21

Ik heb die remmen er ook op zitten en merkte echt direct verschil! Echter slijten me remblokken nu wel 2x zo snel af…

Over prijs gesproken :P ik denk dat ie wel beetje duurder wordt dan max 70000. 135i inclusief alle opties (navi, elektrische stoelen, schuifdak, automaat, xenon wat niet standaard is etc) is al ver boven dit bedrag. Ik gok dan dit tegen de 90.000…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).