Rijtest & video: AC Schnitzer BMW X6M Falcon

Auteur: , 63 Reacties

Aan rauwe snelheid of een opvallend uiterlijk ontbrak het niet bij de BMW X6M, maar er was wel ruimte voor verbetering. AC Schnitzer waagt een poging met de X6M Falcon, die behalve een heldhaftige naam ook een heldhaftige bodykit krijgt aangemeten.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan de video hier! ]
BMW X6M Falcon video

Om met die bodykit te beginnen: een standaard X6 heeft die niet nodig om op te vallen, laat staan een X6M. Toch zijn er blijkbaar klanten te vinden voor wie het allemaal nog een tandje heftiger mag. Veel onderdelen krijgen daarom van AC Schnitzer een randje carbon mee of worden volledig in carbon geleverd. De kit bestaat uit een voorspoiler, dakspoiler, achtervleugel, diffuser en ook nog eens spatbordverbreders. Totaal krijgt de toch al 1,98m brede X6M er nog eens 4mm per kant bij, zodat de totale breedte ruim over de 2 meter gaat. Voor diegenen die niet zo goed zijn met nummers: ga op de grond liggen en de kans is 99% dat de auto breder is dan de ruimte die jij inneemt. Zo breed is de X6M Falcon.

AC Schnitzer BMW X6M Falcon

Nog een beetje ruiger mag natuurlijk best en dus worden er ook nog carbon motorkap ventilatie openingen gemonteerd. En optioneel kan er ook nog een panoramisch plexiglas ruitje in de motorkap zodat je altijd een directe blik op het motorblok hebt. Of eigenlijk op de carbon afdekking met AC Schnitzer turbo logo, maar dat mag de pret verder niet drukken.

AC Schnitzer BMW X6M Falcon

AC Schnitzer BMW X6M Falcon

Onder de carbon afdekking zit namelijk AC Schnitzers interpretatie van de twinturbo V8 van de X6M. En die is beter dan het origineel. Zo stijgt het vermogen van 555 pk naar 650 pk en wordt die hele vervelende begrenzer gedumpt. In plaats van maximaal 250 km/u loopt de X6M Falcon daardoor 320 km/u, alleen in aanwezigheid van genoeg ruimte en ook van moed bij de bestuurder. Wellicht nog belangrijker is dat AC Schnitzer ook een andere uitlaat monteert. Ingenieurs bij BMW hebben vele ontwikkelingsuren besteed om de V8 te laten klinken als een viercilinder. Een fantastische prestatie die verder niet door klanten (of door ons) gewaardeerd wordt. Die bellen massaal met AC Schnitzer om het beest in de X6M een beetje stem te geven. De sportuitlaat van AC Schnitzer doet precies dat, het blok zet nog steeds geen kippenvel in je nek, maar het is absoluut een grote verbetering.

AC Schnitzer BMW X6M Falcon

AC Schnitzer biedt ook een sportonderstel en grotere velgen, waarbij het comfort goed bewaard blijft. De gereden X6M Falcon rolde op 22 inch lichtmetaal, de beste optie volgens de tuner. Groter kan ook, maar deze gesmede wielen zijn relatief het lichtst. Dat de auto niet alleen maar show is, bleek uit tests waarbij scherpe rondetijden op de Hockenheimring en de Nurburgring werden gezet. De handling is dan ook top, de auto haalt extreem hoge bochtsnelheden en geeft heel veel vertrouwen tijdens lekker bochtenwerk. Helaas doet de Falcon dat niet tijdens remmen. Dat is een nadeel van de X6M en AC Schnitzer heeft dat niet helemaal opgelost. Met de vertraging is niets mis, maar de auto duikt op een vervelende manier.

AC Schnitzer BMW X6M Falcon

AC Schnitzer BMW X6M Falcon

Na het heftig aangepakte exterieur is het contrast met het interieur groot, daar is er veel bij het oude gebleven. De veranderingen die wel zijn doorgevoerd passen prima, hoewel de iDrive controller in de vorm van een AC Schnitzer velg niet iedereen kan bekoren. Verder monteerde AC Schnitzer een setje fraaie aluminium pedalen, carbon sierstrips en een carbon stuurwielinzet. De toerenteller en snelheidsmeter kregen een ander wijzerplaatje, waarbij de snelheidsmeter ook nog eens als uiterste waarde 360 km/u kreeg. Wel zo praktisch in een auto met een topsnelheid van 320 km/u. De sprint naar de 100 heeft AC Schnitzer niet geklokt, maar reken erop dat er nog wel wat tienden afgaan. De standaard X6M doet de 0-100 in 4,7 seconden, dus onder de vier seconden wordt het niet. Toch blijft de X6M Falcon van AC Schnitzer een heel indrukwekkend apparaat. Over de aangepaste uitlaat zou ik als eigenaar van een X6M nooit twijfelen, maar de optische aanpassingen zou ik laten voor wat het is.63 reacties

oooeh, nice rims.
IEEEK!


Ik voel het branden in mijn ogen!!!!Lelijkste bak evar. Ik zou er niet eens in willen proefrijden, laat staan filmen.
laat staan dat ik de rijtest ga bekijken…..
@Benjamin1:
Maar toch even snel een negatieve post plaatsen. Volhouden zo.
prachtige auto :) past hier mooi in de emiraten
hoe maak je de lelijkste 4×4 ter wereld nog lelijker les 1

de Cayenne even beschouwing gelaten
Alles wat ze aan het uiterlijk hebben gedaan is waardeloos, de rest is super. Ik zou, net als Wouter zegt, alleen het onderhuidse spul aanbrengen áls ik een X6M had. Ook zonder deze AC velgen, die zijn godsgruwelijk lelijk. Maargoed, ik zou nooit een BMW kopen…
wow dik
Afgezonderd van de motorkap, velgen en interieur echt een vette bak.
Oja en die uitlaten vind ik ook niet mooi.
Ik vind deze er eigenlijk wel goed uitzien… Enkel hoeven de aanpassingen aan het interieur en de motorkap niet… Oh en die stickers hoeven ook niet ;)
Velgen zijn oud en uit de mode.
Wederom de slappe lach voor de X6 dankzij Top Gear
1.98 + 2x4mm… gaat dat over de 2 meter heen ja?
Op mijn meetlat toch niet! ;)

O.T.:
ik heb het niet zo op dit soort “tuning”… ik zie de toegevoegde waarde eerlijk gezegd niet. Maar goed, gelukkig deelt niet iedereen mijn smaak en dus is het maar goed dat er toch zulke auto’s gemaakt worden! Want hoe zou je als zelfrespecterende oliesjeik anders uiting moeten geven aan het feit dat jij toch ECHT wel een unieke smaak hebt!?
Wat een machtige auto zeg hier kan een A6 echt niet tegenop!
@Punk: Ik geloof dat dat ook niet helemaal de bedoeling is, van de A6… :?
Wat een dikke apparaat. Doe maar de originele X6M met alleen de motortuning. 320km/h is hard zat met zo’n ding :)
die velgen mmmm….. nee
het zat eraan te komen. de rotterdam zuid special van de x6. nu kunnen de drugsdealers weer slapen want er is weer iets afgrijselijks te bestellen.

ik ven de normale x6 op het randje van ordinair maar dit spant wel de kroon. ik mag dan wel niet de doelgroep zijn maar ik zie het nut er niet van in. als je een suv wilt van bmw koop je een x5 wil je een racebeest van bmw koop je een m5.

ik weet niet wat al deze upgrades kosten maar ik denk dat je met goed shoppen en kijken naar voorraad of show modelletjes een instap x5 en een m5 kan krijgen voor dit geld? het zal in ieder geval niet veel schelen en ik zou er wel het extra geld aan over hebben. beter geen compromis auto als je meer dan een ton besteed!
@morty: Een standaard X6M kost volgens mij rond de 155 duizend euro, met upgrades waarschijnlijk 160 tot 165. Een tweedehands M5 gaat in NL voor ongeveer 60.000 weg (hij is al uit productie), dus dan kun je voor die andere ton een héél mooie X5 uitzoeken ;) Of koop gewoon een M3 sedan erbij.
Dat uiterlijk is echt de slechtste grap ooit… En dat ‘ie íets beter rijdt zal veel mensen een worst wezen, want hier wil je niet in gezien worden. Koop dan (als het persé een BMW moet zijn) een M3 en een 5-serie Touring.
Een oranje Wouter, een dag te laat?
Het was een lelijk hok en na deze upgrade blijft het een lelijk hok. Typisch gevalletje zonde van de centjes!
Goed bezig jongens, veel leuke test de laatste tijd. petje af :D en zoals gewoonlijk weer een goed filmpje.
Nou zeg, da’s ook lelijk. Autoblog verliest een heleboel waarde met het testen van dit soort rotzooi.

Over de auto; geef me een M3. Nu.
Woutertje kan er weer niet vanaf blijven he :-D wel mooie test!

LEKKER trwns, veel testen de laatste tijd, ben nog maar net bijgekomen van die LFA!
ik had wouter wel in een strak pakje met cape verwacht in dit filmpje. wat een verschrikking.

zet het in een bietenveld en je ziet geen vogel weer
(de x6m, niet wouter in een strak pakje :mrgreen: )
Standaard al zwaar nutteloos.. Deze pauper-editie is al niet veel beter.

Ik ben trouwens erg benieuwd WAAROM men een X6 koopt.

Omdat deze een coupé-daklijn heeft? :lol:
@ BananaFlip: Even uit mijn hoofd kost een E92 M3 Coupé een slordige 120k, en een sedan 90 of 95k. Dan houd je echt nog een goede 80k over hoor – in vergelijking met deze Falcon, AC is niet goedkoop… ;)

:lol: @ Wouter in strak pakje
@Jesper: Het punt was dus dat je voor dat geld een tweedehands M5 én een M3 sedan (à 1 ton) kunt kopen :P
Ik blijf me afvragen welke malloot in hemelsnaam een X6(M/Falcon) koopt. Je koopt hem niet vanwege z’n coupé-uitstraling, want hij is gewoon spuuglelijk. Je koopt hem ook niet vanwege z’n offroad kwaliteiten, want het is geen Range Rover of Defender. Je koopt hem ook niet vanwege z’n ruimte, want achterin is het een stuk krapper dan in z’n X5-broertje. Koop je zo’n ding dan vanwege de prestaties? Nee, als je deze prestaties wilt, koop je wel een echte M3 of M5. Je koopt een X6 als je gewoonweg niet weet wat je met je geld moet doen.
@Edge:

Onbegrijpelijk gezien zou het een chickmagneet moeten wezen.. Volgens sommigen dan. :roll:
@Edge: Jij begrijpt’em.
precies wat Wouter zegt, hou het standaard uiterlijk want dat is eigenlijk al to much.
Ik hou niet van tuning, en ook niet van de X6, maar deze is nog mooi “ingetogen”, dat is wel vet. SjeikLars zal ook inzien dat ze er heftiger zijn…
Neem een X5, zet er een olifant op en je hebt de X6.
@ Edge

Heel erg makkelijk uit te leggen:

Niet iedereen vind hem lelijk.
Niet iedereen wil offroad. (90% van de SUV rijders niet)
Niet iedereen wil ruimte achterin.
Niet iedereen wil een M3/M5

Als ik tegen mijn moeder zeg je mag een auto uitkiezen op mijn kosten want ik heb de jackpot van 30 miljoen gewonnen dus maakt niet uit welke je kiest.
Dan kiest zij iets waar de meesten stijl van achterover slaan. iets in de geest van een 2e hands renault 5 of iets dergelijks.
Zij intereerd het allemaal niks als het wagentje maar klein is voor het parkeren en er 1 of 2 boodschappen tassen achterin kunnen.


De gene wie een X6 koopt zal zo ook zijn redenen er voor hebben die jij en ik niet zullen begrijpen.
Ik zou zeggen laat die gasten lekker zon ding kopen en er van genieten zoals jij met jou … (waarschijnlijk) doet.
De X6 is gewoon een gave en stoere auto. Een X6 met AC Schnitzer meuk echter niet…
Een X6 is een redelijk smakeloze auto, maar wel imposant (in het echt). Deze uiterlijke tuning maakt zo’n X6 nog wat smakelozer. Ben benieuwd wat voor mensen in zo’n auto rijden, de Gordons & Jolings van de samenleving?
Ik moet wel zeggen dat zo’n X6 hard de bocht om wil als ik het filmpje zo kijk.
Er is opt moment toch wel een leukere auto beschikbaar die jullie kunnen testen volgens mij. Want dit is dus helemaal niks =\
Niet echt mijn ding zo’n x6. Heb em wel eens zien rijden, maar ik vond em vooral lomp ogen. En ja dat geluid, dat krijg je als je een turbo achter je uitlaatspruitstuk knoopt. Dus een echte oplossing is een versie zonder turbo, wel minder pk’s en koppel, maar mooier geluid. Of je schroeft er een supercharger op, dan heb je pk’s en geluid. Maar een supercharger zullen ze bij BMW wel’te amerikaans’ vinden…
@mco: Wou je de turbo dan voor het uitlaatspruikstuk zetten? ^_^


BMW heeft ’t geluid gewoon verneukt. Genoeg turbo-blokken met een heerlijk geluidje (Supra!) , deze is gewoon de uitzondering.
de auto voor petjes die het gemaakt hebben :)
Weer een leuk filmpie Wouter en ook weer een net jasje aan :)
Maar wat betreft de auto… Ik hou het op het feit dat het geluid er beter op geworden is en voor de rest… Te veel nachtapotheker kampbak! Tja of misschien dat een of andere rijke voetballer het koopt :?
dat raampje in de motorkap, wat een sneu ding!
@frank: idd!
OT: Toch wel stoer, stoerder (ik heb het niet over schoonheid) dan dit kun je het toch niet krijgen?!
Breed, SUV, coupé daklijn, dikke motor, sportief rijgedrag! kortom; Alles in een!
Hij klinkt wel beter dan de X6M, verder zou ik ver weg blijven bij de uiterlijke tuning:O
Beetje veel worteltjes gegeten Wouter?
Wat heb ik graag een Cayenne Turbo zeg!
@bozewolf
Daarom een supercharger.. geen ‘obstakels’ in de uitlaat en dus veel mooier en meer geluid..
En toch vind ik dat dergelijke filmpjes van zo’n sjonniebakken hier niet echt thuishoren. Geef mij maaf véél liever een Cayenne Turbo. Wat kosten als die modificaties niet op deze schnitzel, je hebt er een vette Cayenne Turbo voor! Trouwens die velgen zijn ubergoor
@lowlow:

cayenne turbo geen sjonniebak! noem 5 respectabele personen die erin rijden!
@Punk

En is je broek al strakker gaan zitten?!
Ik vind de X6 de enige mooie BMW. Al de rest is übersaai! (Rij zelf BMW (geen X6) lease dus ik kan het weten.)
@Raptor: Jij kan het weten omdat je een 318d rijdt?! lutser..
@ Raptor: omdat jijzelf een lease-BMW rijd, is de rest übersaai, aparte beredenering. Vooral omdat de gemiddelde leasebakken waarschijnlijk het saaier zijn dan de rest vd BMW’s.
Die hip-hop muziek past echt perfect bij het doelpubliek: van die amerikaanse hip-hop wannabee pooiers met 5 kilo goud rond hun nek. Waarom zou je moet zulke zeecontainer ook maar enigsinds proberen van sportieve prestaties neer te zetten? I don’t get… walgelijk, walgelijker, walgelijkst
Dat geluid is toch wel een behoorlijke verbetering hoor! Velgen en bodykitgedoe ziet er allemaal niet uit. Doe maar gewoon wat meer power, handling en sound en dan ben ik dik tevreden! Wat het is van zichzelf al een echt dikke bak hoor;)
100% AC Schnitzer. En daarom, heel eenvoudig: je moet er van houden. Ik zou hem absoluut mee naar huis nemen en er een paar maanden lol mee hebben. Daarna toch maar een M3.. :)
Wat een maanwagen!
ga daar mee offroad zeg
Het is de best rijdende Suv ooit gemaakt, daarom koop je hem

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).