Foto’s gefacelifte Land Rover Freelander uitgelekt

Auteur: , 21 Reacties

De Land Rover Freelander heeft een facelift gekregen in de categorie "zoek de verschillen". Het is de bedoeling om de opgefriste Freelander tijdens de autoshow van Moskou (aug) of uiterlijk in Parijs (sep) aan het publiek voor te stellen, maar er zijn voortijdig al wat foto's uitgelekt.

Het Britse Car Magazine heeft hand weten te leggen op foto’s uit een Italiaanse brochure. De verschillen zijn minimaal gehouden zodat de huidige Freelander bezitters niet al te overstuur raken wanner ze straks in een ietwat verouderd model rijden.

Aan de voorzijde is de grill licht gewijzigd. Deze heeft is nu wat hoger geplaatst en verder zijn de mistlampen en de luchtinlaat gewijzigd. De bodembeschermplaat is prominenter aanwezig en aan de achterzijde is de greep van de kofferklep groter dan voorheen. Land Rover zal naar verwachting van de gelegenheid gebruik maken om de motoren weer iets krachtiger en zuiniger te maken.

Mensen met een scherp oog zal het opvallen dat op de foto van de achterkant, de linker en rechter C-stijl niet dezelfde kleur hebben. Een drukfoutje?

Land Rover Freelander facelift

Land Rover Freelander facelift21 reacties

Het wordt tijd voor een nieuw ontwerp ala Evoque voor de Freelander als je het mij vraagt, deze facelift is te laat!
ik zie bijna geen verschillen andere moters
misschien
@wimpie: wat zijn moters? Doel je misschien op motoren?
@robbie: ja da bedoel
blijft lelijk
Die velgen zijn echt om te huilen…
Ze hebben de familiegelijkenis van het front weer wat verhoogd. Jammer. Het was geslaagd, maar ik vind het altijd zo jammer als dat gelijk maar naar alle modellen gekopieerd wordt.
Drukfout?… Of gewoon de felle zon die erop schijnt…
?!DRUKFOUT?!

Dat is het MEEST kritische punt als je het mij vraagt.
Dat die C-stijl zwart is, is namelijk typerend voor het huidige model Freelander. Als deze nu met de lakkleur is meegespoten… dan is dat een behoorlijke stap in het ontwerp voor een facelift, wat mij betreft!

Verder vindt ik het jammer dat Land-Rover (wat mij betreft het beste merk in de wereld, ieder zijn mening hé) de facelift niet wat ingrijpender heeft gedaan. Betreffende de achterkant dan hé; deze vindt/vond ik niet erg geslaagd. Ook vindt ik de mistlampen niet echt een verbetering met de zwarte rand eromheen.
Maar ja, laten we eerst maar eens een OFFICIËLE introductie afwachten voordat we beginnen met zeiken.

Qua motoren ben ik ERG benieuwd. Ik hoop op inderdaad lagere uitstoot, beter verbruik en méér kracht. Altijd goed namelijk.

Verder zeg ik tegen Land-Rover: GO-ON! Goed bezig! Zeker die evoque, dat wordt een regelrechte HIT. Kleine auto’s zijn in en ze mogen allemaal wat meer gaan kosten. En in tegenstelling tot wat alle journalisten roepen is de SUV-hype nog LANG niet voorbij: men wil nog steeds het stoere uiterlijk, het veilige gevoel, de hoge zit etcetera.
Men wil echter geen consequenties maken op andere gebieden (kosten, verbruik, milieu, duurzaamheid, bla, al dat soort onzin). Het is de taak van de fabrikanten om aan deze vraag te voldoen! En dat gaat L-R prima lukken. Dat weet ik zeker.

Met de allervriendelijkste groet,

Neerlands’ grootste Land-Rover fan,

Teun
@teun: excuses voor de typfouten, spelfouten en rare zinsvormen. Nogal snel getypt…
@teun: Mooi epistel, maar wel een hoog PRIVE-gehalte
Brr, wordt er niet mooier op. De voorbumper wordt net als op de nieuwe Range Rover hoger opgetrokken wat een vreemd gezicht lijkt. Beetje een pruil bekkie.
-edit: aangepast-

En drukfoutje? Gewoon felle zon…
@teun.. je hebt helemaal gelijk! Vooral betreft de achterkant was ik altijd teleurgesteld en dan vooral de opel kadet uitlaat wat er zo lullig bij hangt. Waarom geen mooie uitlaat-en zoals op de rr en de rr sport? Maar er is ook goed nieuws volgens mij word de Evoque een topper!
Deze heb ik vandaag zien rijden.
Ik zal vanavond foto’s posten op AutoJunk
De originele grill zie zat altijd te laag voor mij dit ziet er veel beter uit. Wel jammer dat ze net als VW alle modellen zo op elkaar laten lijken.
Gelukkig zijn er de Evoque en de Defender nog voor de jus. Maar Landrover blijf natuurlijk altijd’the best 4×4 by far’
blijft mooi
Het is niet de c-stijl, maar de d-stijl.
Wow, andere velgen… en ze zijn dan nog eens lelijker….
Zoals gewoonlijk bij facelifts van Land/Range Rover is ie er niet mooier op geworden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).