Gouden Alpina B5S is mooiste E60 ooit?

Auteur: , 42 Reacties

De stelling is gewaagd, maar wat is er nou nog aan dit plaatje toe te voegen? He-le-maal niks.

De 5-serie E60 was lelijk bij zijn introductie, lelijk een jaar na de introductie. Na het design van de E39 kon het natuurlijk niet anders dan bergafwaarts met de schoonheid. Toch is de E60 een auto om naar te blijven kijken. Op een gegeven moment beginnen het rare achterklepje en de puntige lampen te wennen. Nog steeds geen mooie auto, maar wel een fris ontwerp. Tot deze prachtige Alpina B5S op mijn beeldscherm verscheen.

Al jaren weten ze bij Alpina precies wat ze moeten doen om een BMW net wat minder ordi en net wat meer stijlvol te maken. Ze maken grote velgen acceptabel, uitlaat-sierstukken sjiek en spoilers mooi. Ze begrijpen dat de achterkant niet symmetrisch hoeft te zijn, een dikke uitlaat aan één zijde staat ook heel lekker.

Omdat het innerlijk minstens net zo belangrijk is als het uiterlijk voorzag Alpina de standaard 4.4 V8 ook van ‘genoeg’ kracht. Om precies te zijn: 530pk en 725Nm. Inderdaad ruim genoeg om petjes in een M5 in het dagelijks leven te snel af te zijn. Meer foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan SjeikLars voor de spot!42 reacties

De lelijkste 5 ooit.Hulde voor het nieuwe model.
Het liefste in zwart, met deze velgen helemaal af.
Vindt het niet de mooiste, maar een e60 ziet er best mooi en een beetje agressief uit.

Btw, sinds wanneer hebben petjes genoeg geld voor een M5???
@DonEmilio: Alwood bedoelde denk ik BMW 520i-tjes met M pakketjes :)
stopwearingpants
petjes in een M5? dacht het dus niet weet je wel hoe duur M spul is? te duur voor petjes
De E39 was gewoon klassiek mooi, de E60 was gewaagd mooi, de F10 is gewoon bedroevend saai…
Als ik iets wel lelijk vind is het een asymetrische kont… Is voor mij ook de grote reden dat ik de MB E-klasse pas mooi vind vanaf de 350 CGI/CDI. Dan heb je tenminste aan beide kanten een uitlaat… Daarom verafschuw ik de CLK 55 AMG nog altijd. Het blijft een lullig gezicht.
In een donkere kleur komt het ontwerp beter tot zijn recht vind ik.
@ Citrofiel

Dan kun je ook een kar als de C6 neerzetten, maar dan heb je een gewaagd (misschien zelfs wel lelijk?) model wat niet verkoopt. Als je iets gewaagd wil, moet je in de keuken van Mercedes kijken, die hebben de CLS, waar ik persoonlijk wel warm van word. Of je koopt een 5 GT, maar dan lachen al je vrienden je wel uit.

Ach, ik zou het wel weten; hier met die – van mijn part vijftigstehands – Quattroporte!
@Edman: Ik wil gewaagd of klassiek (mooi), alles is beter dan saai. Doe dan maar een 5 GT als het moet… Liever dan de gewone F10. Maar voordat ik daarvoor ga moeten er toch wel een heleboel alternatieven te slecht zijn. Dan maar een versleten C6 of een vijftigstehands Quattroporte inderdaad. ;)
Vind de e60 juist de mooiste 5 ooit. Zeker de M5-trim in het azur-blauw.. Deze foute kleur en deze centrale-wielmoer-wannebe-velgen zijn ernstig lelijk.

Zo issie mooi:
http://www.autopians.com/wp-content/uploads/2009/06/bmw_m5touring.jpg
vind hem wel mooier dan de huidige maar niet mooier dan de E39 serie ;)
Ben ik dan de enige die juist die alpina velgen lelijk vind?
Er valt inderdaad niks aan het plaatje toetevoegen, de onderdelen moeten er juist weer af…
De E60 was gewaagd én mooi. De huidige 5 is mooi, doch nietszeggend, net als de meeste audi’s.

Goud is niet mijn ding maar hier vind ik het wel geslaagd!
Haters zullen er altijd zijn,maar dit is de mooiste 5 serie ooit van BMW. Alpina, M of standaard. Je hebt bekijks met deze auto. De E39 was leuk voor zijn tijd, maar met de nieuwe F10 zal de E60 beide doen vergeten.
@Audiracer

Je kan er eventueel een flinke blur aan toevoegen!
goud? eerder champagne kleur!
Zo wil ik hem wel. Maar Alpina blauw mag ook
De E60 heeft een tijdloos design.
Zag een paar weken terug nog een gloed nieuwe in de showroom staan bij een dealer en was verbaasd hoe modern ie nog was. Kan zo weer op nieuw worden uitgebracht.
Vind het wel een typische auto voor een witte, grijze en zwarte kleur.
M5 Blijft de mooiste uitvoering daar heeft ALpina dit keer niks bij in te brengen.

De E39 blijft natuurlijk de Koning van de 5 series.
Denk dat die ook nooit meer van zijn troon word gestoten.
Voor mij is een Alpina B5S een van de meest begeerlijke wagens op de markt. Doe hem maar in het blauw, fantastische auto’s.
Ben het volledig met Tinus eens..
de e60 was gewoon een mooi nieuw strak design!
zet de e39 en e60 eens naast elkaar, dan zou ik toch gaan voor de e60 (ben zelf in het bezit van een e39 FL)
Respect voor de prestaties die Alpina eruit halen.
Maar ik zal eerlijk zijn, ik heb totaal niets met de exterieur. Tenzij het blauw is, dan vind ik het nog wel okee. Maar vind de M5 wel mooier. Vind de 5 serie zowieso wel mooi als je er maar leuke ronde schoentjes onder aan hebt die niet te veel zijn maar ook niet te weinig. In het begin vond ik het niet echt een mooie auto, maar trok mooi mijn aandacht. Inmiddels ben ik aan de design gewend en vind ik ‘m prachtig. Interieur is opzich wel saai trouwens. Maar met de nieuwe hebben ze heel wat goed gemaakt moet ik zeggen.

Conclusie voor mij: Ik zal de 5 serie altijd wel mooi vinden. Het straalt uiteindelijk toch weer status uit in mijn ogen. Maar uiteindelijk blijf ik altijd voor Audi kiezen en daarna Mercedes en last but absolutely not least BMW.
mijn verstand zegt nee, maar mijn hart zegt ja
ps hopelijk maken ze een versie van de 1 serie die ik kan betalen (als ik mijn studio verkoop)!!!
the-budel-guy
vind de kleur niet mooi en die velgen heb ik nooit mooi gevonden maar ja het is BMW dus het zal wel allemaal supper moeten zijn

geef mij maar een RS6 MTM.
mooiste 5 serie ooit.
Weet iemand hoe het zit met de logo’s op Alpina’s? De Alpina’s die ik in het wild heb gezien hadden alleen Alpina-logo’s op het stuur en op de velgen zitten en op kop en kont BMW. Maar op deze is geen BMW-logo te bekennen. Is dat gewoon een keuzemogelijkheid bij de aanschaf?
O, antwoord al gevonden:

“All BMW ALPINAs are delivered with BMW emblems on the front and rear of the vehicle, documenting the trade name ‘BMW ALPINA’. Please note that any ALPINA emblems for fitting on the front or rear of vehicles are not Original ALPINA Parts but in fact counterfeits.”
Mja ik vind deze niet lelijk, maar een gewone m5 vind ik toch mooier… Ben niet zo te vinden voor die velgen.. en ik vind het ook ietwat een rare achterkant… Dus voor mij zeker niet de mooiste E60 ooit…
Ik deel mijn mening met Dimglor.
De M5 is net wat aggressiever.
BMW = Nix an, blijft wel saai!
vond de 5 serie niet mooi maar eerlijk is eerlijk deze is een plaatje!
K vind het juist een hele mooie BMW net als de nieuwe 5
e60 lelijk? het is een tijdloos design, elke keer als er een mooie zwarte met leuke velgen voorbij rijd, draai ik me hoofd mee. ze zouden in principe nu nog uit kunnen komen.
@Lennert.. Ik denk het wel vriend :P Kijk dan hoe perfect die velgen passen !!
best mooi, naast je woonwagen….
In mijn ogen net wat mooier dan bijv. een vergelijkbare E60 M5. Lekker anoniem en niet zo schreeuwerig vormgegeven. Een echte wolf in schaapskleren. Afgezien van de velgen en de spoilerlip doet’ie aan als een normale 540 maar wanneer je het gas intrapt zal het verschil wel te zien zijn.

Al met al een mooie, degelijke Alpina.
ik wordt zo moe van Alwood om continu BMW een petjes imago te geven en altijd maar BMW afkraken. En zoals al eerder hier vermeld, sinds wanneer rijden petjes in een M5?? Ga lekker andere merken afkraken, loser! BTW die E60 Alpina B5S is een prachtige wagen, alleen een zwarte graag!
een E39, dat is pas een mooie BMW!
Een Alpina hoort blauw te zijn, dan was hij perfect geweest :)
Zo’n Alpina vind ik bijna altijd lelijker dan het origineel. Vooral de voorbumper vind ik lelijk.
Zo’n E60 is wel een auto waar je van moet houden, bij de introductie van de E65 was ik meteen enthousiast, andere mensen vonden het niks of geweldig. Als ik morgen 1 miljoen win zou ik als eerste een M5 E60 halen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).