BMW zegt nu echt doei tegen de V10, ook M6 uit productie (video)

Auteur: , 30 Reacties

BMW is auto's aan het ruimen. Er is een nieuwe 5-serie, dus de E60 M5 moest er uit. Nog voor de nieuwe 6-serie goed en wel rondrijdt is nu ook de productie van de M6 gestopt. Jammer maar helaas. De ernst van de zaak dringt pas door als je bedenkt dat dit echt de laatste BMW is met een 507pk S85 V10 oud motor van het jaar in het vooronder.

Geen hoogtoerig orkest van tien cilinders meer. Geen burnouts meer met 507pk bij 7750 tpm. Nooit meer zullen je nekharen overeind staan als er een M5 full-throttle voorbij komt. Hoewel, de S85’s rijden natuurlijk nog wel rond. Sterker nog over een jaar of wat zijn ze (mishandeld) waarschijnlijk heel betaalbaar. Toch sterft er weer een stukje BMW.

De nieuwe M5 zal allicht wat goedmaken, maar zo puur&eerlijk (bewuste keuze!) als de E60 zal hij niet zijn. Het geluid van de BMW X6M voorspelt niet veel goeds, zelfs met sportuitlaat valt de V8 tegen. BMW Motorsport lijkt motorisch haar top een paar jaar terug te hebben bereikt. Daarom rest ons niets dan mooie herinneringen op te halen. Zoals onze eerste rij-impressie met de M5, of klik verder op onderstaande 2 video’s:

BMW M5 touring

BMW M6 cabrio

PS. Je kan de BMW S85 V10 natuurlijk nog wel krijgen, maar dan moet je hem in een E30 bouwen of een Wiesmann kopen.30 reacties

deze is ook erg mooi komt best dich bij het F1 geluid in de buurt http://www.youtube.com/watch?v=mrafmE5NGSA&feature=related
JAMMER HELAAS BMW stop dan maar die oude 4.4 met 2 turbotje’s erop.

Jammer van die V10
RIP V10 BMW wie weet ooit? optimistische hoop :(
Het is gedaan… Jammer hoor. Maar ik vertrouw ze er wel in dat de nieuwe M5 ook een bommetje wordt. Maar de sound zal stukken minder zijn…
Dit is het… dit is … dit is het begin van het einde! Met op de achtergrond het nieuwe begin: Gigavolts all the way baby!
Snif… Niks voor mij, maar de schoonheid is onbetwist.
Het begin van op een normale manier te denken.
De openbare weg is geen racecircuit.
Laten we nou eerst maar afwachten tot de nieuwe BMW M5 en M6 op de markt komen. dan kunnen we pas conclusies trekken over het geluid enz. het lijkt mij logisch dat BMW bewust de X5M/X6M anders laten klinken. Het zijn totaal andere auto’s. Mijn gevoel zegt dat de nieuwe M5/M6 anders gaan klinken. De nieuwe M5/M6 worden opzeker beesten van auto’s
@geertje: op me werk staat een audi rs6 plus, bj 2004, nieuw 157 duizend. nu 26 duizend:P lekkere afschrijvingskosten dus ik denk dat hij misschien een klein beetje gelijk heeft. onderhoud is wel wat. remschijven voor kosten 1,5 duizend.
Jammer. Hopelijk wordt die V8 een flop. Misschien gaan ze dan terug naar een V10 of heel misschien een dikke atmosferische 6 in lijn. Hopelijk wordt de nieuwe M3 TERUG een mooi klinkende 6 in lijn.
Ok. zulke premium merken zuigen nu echt.. stelletje watjes.. laten beinvloeden door hippies!
Erg jammer. Een geweldige motor met een heerlijk geluid.
He Alwood, wanneer ga jij je eens wat meer met andere merken bemoeien. Dat gelul van jou slaat nergens op. Met je over een jaar of wat zijn ze waarschijnlijk heel betaalbaar. ik kan je dit zeggen dat mensen met een normale baan zelf nog geen e39 M5 kunnen betalen laat staan onderhouden. Ben jij weleens nagegaan wat zo’n auto in de verzekering kost. Onderhoud is ook ontzettend duur. Oja, ik moet een petje hebben, want volgens jou wordt het over een paar jaar een petjes auto en dan kan ik ook een BMW ///M aanschaffen. Ik heb zelf een aantal jaren met veel plezier een e36///M3 gehad dus ik weet wel waar ik over praat en jij Alwood dus NIET!
@geertje:

ik mis alleen nog ‘lekker puh’ erachter haha.
Alwood heeft tenminste autosmaak. 8)
@geertje

Dan had ik toch wat meer volwassenheid van jou verwacht in je reacties voor je vermoedelijke leeftijd als we dan al jouw autogeschiedenis mogen geloven …

CCX
@CCX, dat heet frustratie. Jesus zeg gaat die helemaal tekeer omdat alleen alwood over de prijs heeft die in zijn ogen betaalbaar is.
@CCX
Groot gelijk. Dit is echt weer erg kinderachtig.
Er moeten toch op elk forum weer onvriendelijke en onbeleefde mensen zijn :s

@geertje
Mocht iedereen zo reageren zoals jij, dan zou autoblog er mooi uitzien…
Wat respect hebben is toch moeilijk hé…
Respect voor onze geertje! dont fuck with BMW gvd
Zulke reacties kun je gewoon verwachten als je het uitlokt.
Altijd maar weer bmw vs audi etc. M3 en M5 van paar jaar oud worden gekocht door petjes, nu dan weer de M6 voor petjes. Geloven jullie het zelf een auto die een paar jaar geleden nog 170.000 euro koste (zonder bekerhouders) :lol:
Sommige mensen hebben op een gegeven moment er gewoon eens een keer genoeg van en dat kan ik heel goed begrijpen.
Ik heb dat ook wel eens.
Erg jammer natuurlijk dat ze uit de productie gaan, maar ach er komen twee nieuwe kanon aan die de grens nog verder leggen. Gellukig hebben we die heerlijke M3 nog.
Ze kunnen ook natuurlijk de motor uitde M3 GTS gebruiken!
Wat dacht je van een M6 die 200kg lichter is en 456pk heeft met een nog betere performance, die zelfs hoogtoeriger is en minder C02 uitstoot!
Wat heeft downsizen (kwa cilinderinhoud en cilinders) nu te maken met het verlaten van de “motorische top”. Wat een bullshit, de volgende generatie is gewoon sneller en zuiniger. BTW, weet nu echt niemand dat turbo’s nu eenmaal het uitlaatgeluid ernstig dempen ?!
@ Benjamin
Tuurlijk weten we dat (ik toch tenminste).
Dat is nu net hetgeen ik NIET wil. Geen turbo’s. Atmosferisch is veel mooier en luider. En dan nog liefst een 6-in-lijn of een V12. Deze klinken naar mijn mening het aller mooiste.
Zoals de M3 CSL. Die is gewoon schitterend, alleen jammer dat hij niet met een manuele versnellingsbak gemaakt werd.
Sinds ik Peter R.de Vries in een 6-serie zie rijden, hoef ik hem niet meer.
Het was natuurlijk wel een beul van een motor… Heb vorige week ook nog zo’n m5 gezien waarbij de bestuurder ook eens een kleine tik op het gaspedaal gaf en het is toch wel een prachtig geluidje hoor…
Commerciele knieval!!!
De sound van die motor is ongeëvenaard.. waanzinnig.. dat kernachtige huilen in de airbox.. heb net het filmpje zitten kijken van Wouter in de M6 Cabrio.. en weer heb ik overal kippenvel.. ik hoop dat de akoestische engineers van BMW heel erg hun best gaan doen op de nieuwe M5. Zoniet dan is er weer een icoon gestorven..
@ SpeedGeek

2004 is ook wel erg oud in mijn ogen :P Zo heeft elk automerk wel last van afschrijvingen. De een meer dan de ander maar goed.
Beschonken bestuurder
Geweldige reactie Pallas! Ik lag echt in een scheur :)
@Beschonken bestuurder: Wil ook niet weten waar Albert Verlinde in rijdt, straks heeft ie een Aston Martin oid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).