Toyota en Tesla gaan samen elektrische LFA maken?

Auteur: , 10 Reacties

Ze hebben in ieder geval al rekening gehouden met een stevige geaarde stekker!

Mercedes heeft de SLS, Audi heeft de R8. Lexus vond dat getreuzel weinig interessant en maakte de verpletterende LFA. Veel sneller, beter en duurder dan de Duitsers, maar niet elektrisch. Toch weer een puntje waar de Japanners achter lopen. Misschien niet voor lang.

Het laatste gerucht is dat Tesla Toyota ook gaat helpen met het bouwen van een elektrische supercar. Dit bericht komt na geruchten over een elektrische SUV, stadsauto, middenklasser, MPV, cabrio, station, en limousine.

Schijnbaar heeft Elon tegen Akio gezegd dat hij maar eens een rondje in de Roadster moest maken. Akio Toyoda was zo onder de indruk dat hij direct een stel onderzoekers aan het rekenen heeft gezet voor een eigen, snellere batterij-mobiel. Deze zou 500 elektrische pk’s moeten krijgen, naar de 100km/u sprinten in minder dan 4 seconden en ergens in de buurt van 2015 in de verkoop gaan.

Het duurt dus nog wel even voor de Mercedes SLS E-cell en Audi R8 E-tron de Duitse eer zullen moeten verdedigen op de Nordschleife. Op korte termijn zullen er wel elektrische Toyota RAV4 en Lexus RX concepten klaar staan. Deze zijn op dit moment in de maak bij Tesla en mogen eind juli hun eerste meters rijden. (bron: Motortrend)10 reacties

Vandaar de triple uitlaat dus! Goed opgelet, AB.

500 elektro pk’s is niet misselijk.
Dat de leasebakken elektrisch worden dat kan me niet zoveel schelen. Maar zo`n volbloed sportwagen met zo`n machtige V10, dat zou toch verboden moeten worden?
Infeite moede alles vertellen, de geruchten komen er nadat Tesla een fabriek van Toyota heeft overgenomen die op sluiten stond omdat GM geen geld meer had om het open te houden.
@Prisma: Want GM en Toyota zijn….hoe exact gerelateerd?
@prisma

Tesla heeft een Toyota fabriek overgenome van Toyota omdat GM geen geld meer had om hem open te houden? Leg uit :P…
Toyota en Tesla werken samen en gaan als het allemaal doorgaat dan komt er een MR2 hybride en wellicht een Celica/Supra (waarschijnlijk ook Hybride).

Maar goed, de aandeelhouders schijnen nog niet zo happig te zijn op die plannen.
Super! een: Laffe Faghead Automobiel dus.
Maar Tesla is toch deels eigendom van Mercedes? Dan helpen ze dus de concurrent? Vaag…
jaaaa of geen geaarde stekker natuurlijk, maar gewoon 3 fasen! met deze diameter kun je ongeveer direct aftappen van het 380 KV netwerk ;)

met 500 pk uit een elektromotor zal je ook ongeveer wel een koppel krijgen van 5000 of meer Nm…. dat zal vast wel begrensd worden gok ik….. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).