Jacques Villeneuve komt met eigen Formule1-team?

Auteur: , 17 Reacties

Eerder deze week gingen er geruchten dat de oud F1-kampioen van plan was met een eigen raceteam te gaan deelnemen aan de F1. Dit werd keihard ontkent door Jacques zelf. Tot gisteren. Toen verklaarde hij opeens bezig te zijn met een F1-project: "I've never made it a secret that I'm working hard on an F1 project. But I've not discussed the details or what my plans were and I won't be drawn on it now. I'm not commenting.". Volgend jaar Team Villeneuve aan de startlijn?

Voor 2011 kan er nog precies één team worden ingeschreven. 12 zijn er al vastgelegd, de dertiende moet nog bekend gemaakt worden. Eind deze maand zal de Fia daar een uitspraak over doen, maar het kan dus zo zijn dat dit plekje wordt opgevuld door Jacques en zijn nieuwbakken raceteam. Het team zou zich dan gaan vestigen in Engeland.

Dan nog een opmerkelijk gerucht: Flavio Briatore -de foute playboy die een levenslange schorsing kreeg va de FIA- zou worden genoemd als betrokkene bij het project. Dat kan gewoon, aangezien een rechter de permaban van Briatore ongeldig had verklaard. Ook de naam Pat Symonds werd genoemd, de man die samen met Flavio grotendeels verantwoordelijk was voor de Piquet Crashgate. Of het allemaal waar is valt te bezien, maar we houden je op de hoogte. (bron: motorsport.com)17 reacties

Ach, hij doet maar!
Zou wel vet zijn als het doorgaat..
Wel handig om je eigen team op te richten als coureur, dan kan je iig niet ontslagen worden wegen wanprestaties.

Misschien had Schumacher dat ook moeten doen ;)
De kans dat Viilleneuve de financien en de middelen bij elkaar krijgt om een team te vormen zijn nihil, de kans dat hij door de FIA verkozen wordt boven de andere teams is eveneens miniem.
Daarnaast laat de FIA volgend jaar misschien helemaal geen team meer toe.

Dit gaat dus niet gebeuren.
@JPM: er komt volgend jaar sowieso een team bij. Dat is algemeen bekend. Waarom denk je anders dat de FIA eind deze maand bekend maakt wie toegelaten zal worden.

De drie grootste kanshebbers op dit moment zijn:
“Villeneuve Racing”
Epsilon Euskadi
Durango
Ik had ooit een F1-agenda. Met plaatjes van bolides en coureurs. En om één of andere reden vond ik Villeneuve gewoon het coolst. ;) Ik heb nooit ook maar één wedstrijd van hem gezien, want ik kijk geen F1, maar het zou leuk zijn als hij er weer bij komt.
@Citrofiel:

typisch @Citrofiel ..
echt alleen jij kan met zo,n verhaal aankomen ..
met verhaal bedoel ik dan die 3 zinnetjes ..

die waren voor dat jij ze schreef nog nooit door iemand bedacht ..
integralechubasco
als hij Briatore als geldschieter achter zich heeft en er een huidige team te koop staat dan lijkt het me niet nihil… alleen wie wordt er dan teambaas, Briatore met zijn grote mond of Jaques met zijn grote mond…
@ robbie

Dan moet je je bronnen beter checken. De FIA laat helemaal geen team toe als ze er niets in zien.

Er zijn voor volgend jaar 13 startbewijzen, dat is wat anders dan er komt sowieso een team bij. De FIA had onlangs nog bekend gemaakt strenger te zullen kijken naar lange termijn vanwege het fiasco met USF1 en Hispania. Alle teams die momenteel toegelaten willen worden zitten in dezelfde situatie als USF1. Leuke plannen maar er zijn geen lange termijn sponsorcontracten er zijn geen faciliteiten, geen ontwerpers etc.
De kans dat er uberhaupt een team bijkomt volgend jaar is denk ik klein.
Ow en de grootste kanshebber is degene die de Toyota faciliteiten in Keulen overneemt. Als men dat doet is de kans groot om gekozen te worden.
Overigens is Lotus al druk bezig met de onderhandelingen om dat te doen.
@JPM: nu zeg je: “de kans is denk ik klein” en daarvoor zei je nog:
“Daarnaast laat de FIA volgend jaar misschien helemaal geen team meer toe.”

Er is dus zeker een kans. Alleen moeten ze wel even laten zien dat ze wel even $18 miljoen aanbetalen.

Ben benieuwd…
Het is Jacques dus niet gelukt om een voet aan de grond te krijgen in NASCAR wereld?
Het lijkt erop dat Villeneuve zijn krachten gaat bundelen met Durango:
http://www.motorsport.com/news/article.asp?ID=377883&FS=F1
@MRStephan Jaq kon geen sponsers krijgen rijdt al meer dan een jaar niet meer heeft trouwens maar 5 races gedaan.Gaat wel volgende week de brickyard 400 doen
hij wil van zijn geld af zeker
Whoehoeeee I love Jacques! Kan niet wachten op zijn eigen F1 team! Ga gelijk solliciteren :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).