Spyshots: Mercedes B-Klasse & informatie over A-Klasse

Auteur: , 31 Reacties

De huidige generatie A- & B-Klasse lopen momenteel op hun laatste benen en Mercedes is dan ook druk bezig met de ontwikkeling van hun opvolgers. Van de nieuwe A-Klasse hebben we helaas nog geen beeldmateriaal, maar de nieuwe B-Klasse is al betrapt op de Nurburgring.

Net als zijn voorganger zal de nieuwe B-Klasse ook een MPV-achtige worden. En nog meer als zijn voorganger zal de nieuwe B-Klasse moeten concurreren met MPV’s zoals de Zafira, Scénic en Touran. De nieuwe B-Klasse zal overigens sterk gaan lijken op de BlueZERO conceptcars die Mercedes in 2008 en 2009 heeft onthuld. De nieuwe B-Klasse zal volgend jaar op de markt verschijnen en er zullen ook elektrische en hybride varianten op de markt verschijnen.

Voor de volgende generatie A-Klasse zal Mercedes een hele andere route inslaan. Ze zullen eindelijk afstappen van het hoge “bejaarden” model dat ze nu al twee generaties lang gebruiken. Mercedes heeft (eindelijk) ingezien dat de A-Klasse vooral bejaarde kopers trekt terwijl Audi en BMW met de A3 en 1 Serie jonge hippe mensen aan zich weten te binden. Daarom zal de opvolger van de A-Klasse een normale hatchback worden, mensen die hoog willen zitten kopen maar een B-Klasse.

Het design van de nieuwe A-Klasse zal elementen bevatten van de F800 concept die eerder dit jaar is onthuld. De nieuwe A-Klasse zal in 2012 op de markt verschijnen, maar daarna is Mercedes nog lang niet klaar met de A & B modellen. Op het platform waar deze auto’s op gebouwd zijn wil Mercedes namelijk nog 2 modellen gaan bouwen.

In 2007 dachten we nog dat het een cabrio en een SUV zouden worden, maar nu lijkt het erop dat het een 4×4 (of 4×2) “crossover” (ala X1) en een mini versie van de CLS gaan worden. Dat laatste model zou dan de naam BLS moeten krijgen.

Deze crossover en BLS zouden in 2013 op de markt moeten komen. (via: autoexpress)

Meer foto’s van de nieuwe B-Klasse kan je HIERRR bekijken.

Met dank aan Kees Bunk voor de foto’s!31 reacties

Ben ik even blij dat ze een andere weg inslaan voor de A-klasse, was ook wel te verwachten! Geen slechte keuze als je het mij vraagt.

Maar waarom een concurrent voor de X1? Vind eigenlijk dat er genoeg SUV varianten zijn!
de G, GL, ML, GLK, R(Niet echt SUV). Dit zelfde geld trouwens ook voor bmw en audi naar mijn mening, te veel van het goede!
Wat jullie vergeten te vermelden is dat van beide versies een AMG-versie tot de mogelijkheden behoord. De B maakt geen gebruik meer van het sandwich platform en de A wordt een iets gebruikelijkere hatchback, leent zich beiden perfect voor een AMG en AMG heeft dan ook gezegd te kijken naar de mogelijkheden.
@mezelf: behoort ipv behoord.
Als die B-klasse maar beter gaat rijden, rij nu regelmatig met zo’n ding (180cdi CVT), daar word je niet vrolijk van. Terwijl de auto er mits goed aangekleed met sportpakket en 17inch er nog best aardig uitziet.
Houden zo niks aan veranderen de uiteindelijke versie word er echt niet mooier op, dus bespaar je de moeite mb.
Die B-classe wordt regelmatig op de ring gespot: http://www.mercedesforum.nl/forum/viewtopic.php?p=317485#p317485

Er zijn ook geruchten dat AMG de A-classe onder handen gaat nemen http://www.mercedesforum.nl/forum/viewtopic.php?p=319261#p319261
Nieuwe A-klasse wordt een heel leuk auto’tje, heb al wat foto’s mogen bekijken en het ziet er goed uit. Voornamelijk stijlelementen van de neus van de F800 zijn goed toegepast in de neus van de nieuwe A-klasse. De B-klasse heb ik nog geen idee van.
integralechubasco
@robbie
dat is een ranzige giulietta fotoshop…
@integralechubasco: Maar deze fotoshop is wel veel mooier dan de guilietta.
Zo ziet de A-klasse er zeker niet uit; met elementen uit elke showcar die Mercedes de laatste tijd gemaakt heeft.
Ik wacht in ieder geval op de mini-CLS; dat schijnt echt een hele gave bak te gaan worden…en in ieder geval wordt het interieur eens echt mooi in vergelijking met de huidige A-klasse. Mercedes gaat zeker scoren met zijn nieuwe A-klassen en varianten!
Eindelijk heeft Mercedes het begrepen met de A-klasse….
Ze hadden het al veel eerder moeten doen.. zeker met de B-klasse in het gamma…
Jaaa! Een Mercedes in Golf-formaat! Dat mocht tijd worden. Van de huidige A wordt ik niet warm of koud.
Niemand wilt toch een B klasse auto rijden ?
Mercedes en jonge klanten, ik moet het nog zien of jonge mensen over het taxi-/bejaardenimago gaan stappen.

@Pordon om 16:24: *geschokt* :shock:
@Citrofiel:

Ligt aan de uitvoering.
AMG is best geliefd onder jongeren.
@RenesisHP: Maar de A-klasse AMG (als hij er al komt) zal niet voor de aantallen gaan zorgen. ;)
@Citrofiel:

Als het maar snel en betaalbaar genoeg is durf ik dat te betwijfelen. :)
@RenesisHP: Snel? Ongetwijfeld. Betaalbaar? Het blijft ‘premium’ hè…
@Citrofiel:

Na een paar jaartjes? ;)
@RenesisHP: Daar heeft Mercedes niet zo veel meer aan hè, als er na een aantal jaar johnny’s in tweedehands A AMG’s gaan rijden. ;)

@HDM: Nooit van gehoord!

@Pordon: De voorkant van de Giulietta had mooier gekund, maar deze photoshop van de A-klasse vind ik helemaal niet geslaagd. De hoekige kenmerkende voorkant van andere Mercedessen gecombineerd met een vreemd ronde achterkant die zo van een Tata zou kunnen komen.
Citrofiel

Ik reed op m’n 18e al Mercedes (W202), omdat er gewoon geen betere auto’s bestaan. De mix van comfort en toch een strakke wegligging is gewoon zo goed, daar kan geen ander merk tegenop. Heb daarna nog een E46 320d gereden. Beest van een auto, maar wel plankhard met 18 inch en sportonderstel.

Rij zeer regelmatig voor mijn bijbaan in een E200cdi automaat (W211 facelift) als taxi, maar iedere keer weer verbaas ik me er weer over hoe goed deze auto al rijdt. En dan is het nog maar een classic met 136pk diesel.
@Thomaz: Mij, zelf jongere, hoef je niet te overtuigen hoor, mocht het een Duitser worden dan spring ik zo in een Mercedes! Ik vraag me alleen af of anderen dat ook doen…
@Citrofiel: Vind je de Giulietta mooier dan? Van achter vind ik de giulietta erg mooi maar de voorkant spreekt mij niet erg aan waar deze fotoshop van de A-klasse dat wel doet.
@Citrofiel: de A AMG zal wel betaalbaarder worden dan de A32K AMG (eerste generatie A). Die kostte 300.000 :P …

…en was een HWA special waar maar een paar van zijn gebouwd.
@HDM: er is maar 1 exemplaar gebouwd ;)
BLS was toch die gefacelifte Saab 9-3 van Cadillac?
@Citrofiel

Waarom zou het niet kunnen, rij zelf ook mercedes en heb nooit iemand gehoord over het imago van de auto. De modellen van de laatste jaren zien er nou niet echt oubollig uit en zeker met de juiste uitvoering en kleur is dit niet het geval! Daarnaast ken ik wel meer mensen van mijn leeftijd die ook benz rijden.
@C220AMG: Ja, maar jij bent een Belg. En Belgen zijn gewoon slimmer en minder bevooroordeeld als het op auto’s kiezen aan komt. ;)
PS Aan die eventuele B-Klasse AMG hebbenwe ook al eens aandacht besteed:
http://www.autoblog.nl/archive/2010/03/23/er-komt-een-mercedes-benz-b-klasse-amg

Overigens zou een AMG versie van de nieuwe A-Klasse mij logischer lijken. Wie zit er immer te wachten op een ‘hete’ MPV…
Ik ben nu misschien wel bevooroordeeld, maar ik vind de a-klasse prima zoals hij nu is, en hij heeft kwaliteiten die ik niet meteen bij andere auto’s vind.
Aan de andere kant, mijn huidige kan best nog enkele jaren mee, en tegen dat hij echt op is, kan ik hopelijk wel een mooie 2dehands van de 2de gen op de kop tikken.

Volgens bepaalde bronnen zou AMG voor de italiaanse markt een amg-verise gemaakt hebben van de 1ste gen. Maar het bleef bij zeer subtiel bodywerk en badging. Maar ik vind er niet echt veel over…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).