Ceci n’est pas une snelheidscamera!

Auteur: , 14 Reacties

Vroeger, toen iedereen nog van alles doorstuurde, kreeg je wel eens van die mailtjes met "pas op, nieuwe snelheidscamera's gesignaleerd" met zo'n hele lijst locaties erbij. De geloofwaardigheid van die mailtjes was steeds behoorlijk laag. Als je er deze week een krijgt die voor de nieuwste camera's waarschuwt, weet dan zeker: het is onzin!

In de laatste weken zijn er in de omgeving van Rotterdam en Den Haag volop nieuwe camera’s opgehangen door Rijkswaterstaat. Volgens een bericht van de Telegraaf gaan automobilisten massaal op de rem als ze zo’n ding zien hangen. Simpelweg omdat ze denken dat het weer een nieuw staaltje KLPD-terreur (en daar kunnen mensen zich uiteindelijk over opwinden) is. De eerste goedbedoelde waarschuwingsspams worden alweer opgesteld inclusief foto en locatie. Hoeft niet. Het is heul geen snelheidscamera. Het gaat hier om apparatuur om de verkeersdoorstroom te meten.

Misschien dat die nieuwe camera’s dan ook eindelijk eens aantonen dat die 80 km/h-zones dikke onzin zijn? Oh nee, dat was al duidelijk. Maar waarom staan de meeste van die krengen dan nog steeds op tachtig?14 reacties

Thnx for the heads up!
Zul je zien, zetten ze er na dit bericht toch een snelheidscamera tussen :)
Maar zijn zijn daar idd flink bezig, ze leggen nu ook overal lussen in de weg aan die waarschijnlijk ’t zelfde doel dienen…
Dommeriken haha.. waar is de tijd van de doorstuurmailkes gebleven :P
Langs de A59 tussen Den Bosch en Oss staat een fluor-gele camera die as lasten meet. Dat staat op een heel groot geel bord duidelijk aanegegeven. Totaal geen gevaar. En toch heb ik al een paar keer gezien dat mensen daar voor in de ankers gaan omdat ze denken dat het misschien tóch een snelheidscamera is. Het komt ook regelmatig voor dat er een korte file staat die door deze rem-acties ontstaat.
@Barracuda_82: Dus gewoon alle camera’s afschaffen vooral op snelwegen.
Waar ik me meer zorgen om zou maken is de trajectcontrole op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Bij één van die portalen hangen alle camera’s volgens mij weer op, boven 5 rijbanen… Kwestie voor tijd voordat onze snelheid daar wordt gecontroleerd… op dat hele stuk waar je nu max. 100 mag (vroeger 120) :(
@Sorcerer: Jep De A2 was altijd de enige snelweg waar je een beetje normaal kon doorrijden, maar dat gaat na de renovatie natuurlijk veranderen. Overal camera’s, trajectcontrole en 100 km/h etappes. Schade schade.
Oh ik trap altijd voor alles op m’n rem dat maar enigzins lijkt op een controle middel. Das goed voor de doorstroming. :) Laten we gewoon met zn alle 50 op de snelweg gaan rijden.

Wat zou de overheid dan gaan doen om aan geld te komen?
@Duell:

Jou alsnog een bekeuring aansmeren, omdat je te langzaam rijdt?

Want?

Het minimum op de snelweg is 60 km/u!
:mrgreen:
:( ratten azijn het :)
Die dingen staan hier in Nijmegen al maanden! En ook hier ging in ’t begin iedereen vol in de ankers… Echt te gek voor woorden dat er niet fatsoenlijk voor gewaarschuwd wordt :-(
He is ook niet vreemd dat mensen in dit land al snel controles verwachten. Zeker niet in de Regio R’dam of Den Haag. :roll:
Waarom hangen ze geen bordje bij die camera’s waar ze voor worden gebruikt? Wegen monitoren ok, maar burgers in de gaten houden, dat gaat me te ver.
hoh te veel van die camera’s , radars , lasers , kentekentellers dat is allemaal niet goed…je wordt er te veel door afgeleid..zo kunnen we toch niet serieus en geconcentreerd en relaxed auto rijden?
aanklagen en anders die billboards mee vrouwen terug langs de weg ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).