Joh, moet ik eigenlijk een lange leren broek aan?

Auteur: , 70 Reacties

Pas op! Het is gevaarlijk voor motorrijders om vanwege de warmte in een string, shirtje of andere zomerse kleding gaan rijden. Daarvoor waarschuwt motorrijdersvereniging KNMV...

KNMV-directeur Patrice Assendelft: “Het is een feit dat de kans op letsel sterk afneemt bij een ongeval als een motorrijder beschermende kleding draagt. Wij raden motorrijders daarom aan om altijd volledig gekleed op weg te gaan.” Zo zo, had ik nou nooit verwacht. Daarmee geeft de vereniging direct al aan dat men het niveau van hun doelgroep niet erg hoog inschat. Iets wat de ANWB overigens ook al eens deed. Misschien kunnen we de motorrijders nog wat extra tips geven? Met 310 km/u over de A4 mag niet! Stunten moet je alleen doen als je het echt kan! Bij drukte kun je best wat vaart minderen! Etcetera…70 reacties

Tádáááá, zo achterlijk zijn die motormuizen toch niet?!
Als je dit ziet, waarom zou je dan nog op de MOTOR gaan rijden??
Mja hier zie ik het ook veel aan m’n voordeur… Het is hier een redelijk rechte baan waar je nog eens op vlottere manier kan rijden en soms passeren hier moto’s die toch wel veel te rap rijden. Soms zie je dan ook wie er op de moto zit en tijdens de zomermaanden passeren hier dikwijls mannen die gewoon in hun hemdje (die trouwens volledig openstaat zodat je het de hele tijd ziet in de wind wapperen) rijden. Dus is toch niet echt veilig denk ik dan..
Ach, motorrijders zijn doorsnee gezien niet slimmer dan wat er hier op autoblog rondhangt ;)
Iemand een leerfetish hier op autoblog? Gister zelfs al een Ka in het leer gezien.
Leuke foto!
hehehe heb dit ook wel is leuk gezien! teen slipper, geen shirt, zwembroekje aan en geen helm op en een wheelie trekken op de snelweg…. ow w8 dat was ik zelf :P
Ik ben zelf motorrijder en trek zelfs bij 30plus graden mijn pak aan. Heb 1 keer een verhaal met foto’s gehoord/gezien van iemand die even snel naar de supermarkt ging en 50 meter van huis werd aangereden. Er zat geen vlees met op zijn knieën en ellebogen. Hij is een jaar uit de roulatie geweest. Er staan ook “leuke” filmpjes op Youtube van een vrouwelijk passagier in korte broek die van de motor afdondert als haar “vriend” de gas opentrekt bij 80….pffff
@dotternetta:
Yep same here… Zag gisteren een rand debiel met korte broek en fokking teenslippers… Als motor rijders zijn we altijd zo lekker amicaal naar elkaar aan het zwaaien, maar iemand die er zo bij rijdt negeer ik altijd maar… Helpt natuurlijk niets, maar goed, principe kwestie…
@dotternetta: Zeggen ze altijd dat motorrijden zoveel vrijheid geeft (lekker een met de natuur).Dik pak aan, laarzen, handschoenen, helm etc. Of begrijp ik het niet helemaal?
Eergister ook, zie je een neger rijden met een helmpje op, korte broek en een wit T-Shirtje, ten eerste vloekt dat enorm met elkaar het zie…….
Nee, maar het is toch geen doen! levensmoe, snap niet dat dat nog steeds is toegestaan…
Ik ben zelf ook parttime motormuis en ik zie ook soms “collega’s” rijden waarvan ik gewoon hoop dat ze een beetje grind of een plasje olie in de bocht tegenkomen… Hoe dom kun je zijn? Tegenwoordig is er prima beschermende kleding verkrijgbaar die ook bij hoge temperaturen nog draagbaar is (zgn. doorwaaikleding) en dat werkt prima… zo lang je niet te lang stil staat in de brandende zon, dat wel ;)
btw laat het , iedereen doet zijn eigen ding klaar , dat eeuwige gezeik in nederland wat andere mensen moeten doen , vind je het gek dat hier overal regeltjes voor zijn .
@corvettez06:
Dat ligt er dus maar net een beetje aan en is vooral prima als iedereen dan ook zelf de verantwoordelijkheid voor de gevolgen draagt. En dat betekent wat mij betreft dan ook de jaren aan gezondheidszorg, revalidatie en whatsoever ZELF betalen en niet via de verzekering. Want dat zijn opeens dure klantjes geworden voor de verzekering waar iedereen aan mee betaalt.
@corvettez06:

Ik vind ook dat ieder zijn eigen ding zou moeten mogen doen. Maar door alle al bestaande regeltjes gaat dat niet.

Ff dit scenario (ik zelf ben ook motorrijder ik weet dus wat de meesten doen en sommige dwazen niet doen)

20 jarige die 2 jaar motor ervaring heeft mag volgens de wet met alle motoren rijden die er op de markt zijn. (en dit stukje van het verhaal is gebaseerd op mensen die ik echt heb gekend) Men kope zich een honda CBR fireblade 900 rr (pokke snel is dat ding).

Men gaat met 3 vrienden een ritje maken en wat razen (ok voor mij doe wat ge nie laten kunt).
ff later moet er een helikopter uitkomen vliegen. Worden er 3 kerels naar het ziekenhuis gebracht waar een duitse dokter ze nog probeer te redden. 2 overlijden, 1tje overleefd word gered gaat door 2 jaar revalidatie zonder benen en gedeeltelijk verlamd beslist dat hij daar niet mee kan leven en maakt er een eind aan.

Persoonlijk vind ik dat iedereen moet mogen doen wat hij wil. De overlever heeft er naar eigen zeggen nooit spijt van gehad dat ze zo gevaarlijk deden zonder ervaring en zonder circuit. Hij heeft er wel leed van dat hij nu een wrak is en wil zo niemand tot last zijn.

FF optelsommetje maken wat dit aan de maatschappij gekost heeft.

3 kinderen die opgevoed worden tot 18 jaar (hebben de staat ongeveer evenveel gekost dan maar dat is al veel geld). Dan 1jte gaat studeren voor tandarts geloof ik maar in ieder geval dure studies die de staat grotendeels betaald hier in België, nr 2 doet vakschool maar leeft ook nog op kosten van de staat en ten slotte nr 3 studeerde ingenieur iemand die later net als de loodgieter en tandarts een mooi loon zal hebben en veel zat afdragen om maar niet te vergeten dat het studies zijn waarvoor de staat veel moet sponsoren.
(die sponsoring in onrechtstreeks en rechtstreeks, aula’s etc. moeten gebouwd worden onderzoek gefinancieerd en aangezien niet alles winstgevend is betaald de staat veel aan universiteiten).

Dan de 3e kost (gelukkig gedeeltelijk gedragen door de ouders, verzekering (trok zich ook gedeeltelijk terug om allerlei redenen) en in dit geval duitse staat) de interventie bij het ongeval.
Politie, brandweer, helikopter, veel ziekenhuis personeel.
En dan de kosten van de overlevende om te revalideren (bijna alles op kap van de staat) die zich dan als hij terug kan studeren en geld gaan opbrengen (ingenieur heeft niet altijd benen nodig) zichzelf van kant maakt.Resultaat een heel duur grapje voor de maatschappij, alle drie mensen die al veel geld gekost hebben, die op een dure manier gaan en die veel geld opgebracht zouden hebben. In dat opzicht kunnen mensen die geen knelpunt beroep gaan uitvoeren of die minder gaan verdienen beter verongelukken maar dan nog hebben ze veel geld gekost.


Zolang dat niet alles vrij is kan er niet te veel vrij zijn.

(ik kleed me altijd tegoei op de motor dan betaalt de verzekering, maar ik durf niet zeggen dat ik niet eens roekeloos kan zijn)
@Hupke:
Ik snap je onderbouwing wel, maar helaas zit de wereld zo niet in elkaar.
Aan iets wat wij vrijheid menen te noemen ( halfnaakt op eem motor rijden) zit geen of een heel hoog prijskaartje.

Er lopen trouwens genoeg mensen achter vuilniswagens die de verstandelijke vermogens enhet intellect hebben om professor te worden.
Dat is uit onderzoek zo’n 25 jaar terug gebleken.
Ook dat is kapitaalvernietiging.
Dat ik moet meebetalen door mijn verzekeringspremie voor gevallen die jij noemt heet solidariteit, een begrip dat langzamerhand steeds meer verdwijnt in deze maatschappij.
@de sjonnies:

Om ergens te raken zijn er naar mijn mening 3 dingen die je kunnen helpen en je hebt er minstens 2 van nodig.

Inzet, talent en geluk tot zover je vuilnismannen die wel een nuttig beroep doen en die wel bijdragen aan de maatschappij met wat ze doen.
Tot zover over de vuilnismannen (wat naar mijn mening vaak kan voorkomen want het is zo gemakkelijk om gedemotiveerd te raken als de school echt ver beneden iemands niveau les geeft).

En solidariteit is naar mijn mening een heel vies woord. Ofwel moet iedereen verantwoordelijk worden maar dan zit naakt op een moto rijden er niet meer in. En zelfs wat plezier hebben op een auto of moto gaat dan niet meer.

Of laten we lekker onze vrijheid behouden (waar ik een enorme voorstander van ben) maar dan zit solidariteit er niet in, en als we dan toch moeten compromissen maken zullen er bepaalde dingen verboden moeten worden.

Dus ofwel doe wat je niet laten kunt maar dan ook laat wat je niet doen kan want je moet het zelf oplossen. Ofwel “big brother” zal wel beslissen.


@Corvettez06

Als er 1 ding is waar ik ziek van word zijn het moraalridders, zeker als ze slecht geïnformeerd zijn of handelen omdat ze denken dat ze er het algemeen nut mee dienen. Maar eigenlijk gewoon het doen en laten van het individu beperken.
Maar ik word er ook ziek van dat ik (en vooral m’n ouders en andere mensen van wie ik geld krijg) voor jan en alleman moet betalen ipv te kunnen doen wat hun goeddunkt met hun geld.
@corvettez06:
Ooit iemand moet opruimen die zonder beschermende pak onderuit gegaan is? Je zadelt er een ander ook met je zooi mee op.. denk daar dan ook maar eens aan als je de regeltjes ziet….
Tsja, ik stap ook niet op zonder mijn pak, laarzen, helm en handschoenen. Mocht je wel een schuiver maken is de kans dat het vel van je knie niet over je ogen geschoven zit een stuk kleiner. En da’s wel net zo prettig…
@corvettez06

De gemiddelde burger in NL: “Zijn daar nu ook al regels voor?” en als er iets mis gaat “Waarom zijn daar geen regels of wetten voor?”.
Die kerel moet achterstevoren op de motor gaan zitten en het rijden aan de dame overlaten :-)
@Hupke

Zeer opmerkelijke analyse, ben je boekhouder?
Met zo’n heerlijke ass mag je van mij alles !
geil plaatje trouwens.
@Benjamin1: haha, je bent me net voor… ;) het is absoluut niet veilig, maar hey, who cares.. zo lang ze niet vallen geniet ik van de eyecandy… lekker hoor..
Was vroegah iemand bij ons in het dorp die in de zomer met blote bast op een crossmotor door het industrie knapte.
Gast was pas 12 of 13 en reed voor het eerst, en gelijk ook op een dikke 250cc. Ging onderuit en gleed een flink aantal meters over het asfalt. Zijn nippels zijn vandaag de dag nog zoek en dat is geen gein.
vroeger van de rijinstructeur al geleerd. bij 50km/h houd een dure spijkerbroek het twee meter vol, jouw velletje nog minder.
@Simpson:”bij 50km/h houd een dure spijkerbroek het twee meter vol” Beetje liggen te janken over motorrijders? Hoe hard rijd een onbegrensde brommer dan wel niet.Dus als er op een brommer 50km/h wordt gereden dan word er natuurlijk niets over gezegd dat zij geen ”motorpak” dragen. Ga voortaan dus ook maar huilen elke keer als je een brommer rijder voorbij ziet komen…
Allé komaan hoe saai zou een wereld zonder deze idioten zijn?? Postje minder op autoblog ;)
Heb zelf een jaartje rondgereden in een hempie en short op Curacao. Was heerlijk.
Vriend is toen wel voorover van de motor in de bosjes gedoken, maar dat kan gebeuren…
Ik snap het wel. Het leuke van motorrijden is nu juist dat je zo lekker vrij bent, in de wind zit. En dan moet je in zo’n dik leren pak gaan rijden… :roll: Dat haalt gelijk alle lol van het motorrijden weg voor mij.
Toch went het met een pak aan rijden. Als ik nu zonder rijdt (ik weet het, maar ik doe het soms) dat voelt net als rijden zonder gordel. Je weet dat je fout bezig bent en daardoor rijdt het niet lekker.
Wat zeuren jullie nou?
Die string is volgens mij van leer, dus die discussie kun je wel afsluiten…LOL!
;)


On-topic; Als men zo graag in een T-shirt en bermuda op de tweewielert wil rijden, dan kopen ze maar een snorscooter of zo…
Ik geef toe, dat ik niet altijd mijn pak draag doch wel altijd een motorjack met pads en goede stevige schoenen (laarsen kunnen niet altijd i.v.m. werksituatie)!
Omdat iemand niet zo`n pakje aandoet gun je hem/haar een valpartij. Henk he?

das pas zielig! Over het risico dat anderen nemen moet je niet zeuren zolang dat risico niets gevaarlijks voor de rest oplevert. En dat verzekerings/maatschappij gelul laat maar weer eens zien hoe makkelijk apen gevoerd kunnen worden.
@rover:
“En dat verzekerings/maatschappij gelul laat maar weer eens zien hoe makkelijk apen gevoerd kunnen worden.”

WTF? Wat bedoel je precies?
Ik vind alleen de foto goed… :)
Tsja typisch nl jaloers gedrag weer hè, laat iedereen lekker rijden. We hebben al genoeg 9 tot 5 kneuzen.
@Vincenzo:
Sjeesis… Hoe kun je daar nou jaloers op zijn? Denk jij dat het stoer is om zo op de motor te zitten? En dat mensen daar jaloers op zijn?! Het is voor mij een sterk staaltje Darwinisme in de praktijk, alleen jammer dat het soms zoveel gedoe en rotzooi voor de omgeving oplevert…
hier in het dorp hebben we een kerel,
die heb al verschillende zeer idioote dingen gedaan.
vorige zomer was hij met een crossmotor langs de
dijk bezig, hij reed telkens tegen de dijk op.
om op het achterwiel op de dijk te landen.
na dit een keer of 10 te hebben gedaan, landde hij op de
motorkap van een auto…
hij onderuit met die motor, armen en benen gebroken.
4 dagen later liep de kerel weer in de kroeg, met armen en benen in het gips…
er was in het hele dorp niemand die medelijden met hem
had.
het was gewoon weer een idioote actie van hem, waar hij er al zoveel van op zen naam heeft staan.

btw:
alles onder invloed van alcohol, en andere zooi.
@ Imba

Doe jij maar eens ff heel gouw kalm aan.
@GOD:”Doe jij maar eens ff heel gouw kalm aan.” Zeg eens wat zinvols door te reageren op het commentaar wat ik gaf,in plaats van een nutteloze opmerking te geven.Of zeg niets in de eerste plaats.
@ hupke ben het echt niet oneens met je , maar van al die moraal ridders word ik schijtziek, laat iedereen z,n ding doen , iedereen moet z,n eigen verantwoording dragen , er zijn zat dingen in de maatschappij die ons geld kosten zoals mensen die van dubbele uitkeringen leven , kinderbijslag wat 3x vaker word opgestreken , en al die moraal ridders zijn vaak de ergste van het soort zeiken over andere maar zelf alles doen wat god heeft verboden , maar ben het met jou standpunt zeker eens , maar dan nog leef en laten leven , er zijn belangrijkere dingen , btw rij zelf ook motot dus vandaar .
@corvettez06:
Dit heeft niet zoveel met moraal ridders te maken, maar veel meer met het irritante gedrag dat mensen wel altijd roepen dat iedereen z’n eigen verantwoordelijkheid moet nemen, maar het in de praktijk niet gebeurd. En dat er veel andere dingen zijn die ons onterecht geld kosten (zoals die voorbeelden die je geeft) is OOK een probleem en rechtvaardigt niet dit specifieke onderwerp.
@ bob hahahah daar heb je n punt ,.
badmotherfucker
denk dat alle motorrijders het zelf moeten weten. ze weten allemaal de risico’s van rijden zonder beschermende kleding.
wie niet luisteren wil zal uiteindelijk wel voelen.

vriend van me is laatst ook onderuit gegaan met de motor. had ook een korte broek en t-shirt aan. was geen mooi gezicht kan ik je zeggen….
Dat moet iedereen toch lekker zelf weten wat hij/zij voor kleding draagt voor op de motor. Met een dik motorpak aan kan je ook om het leven komen als je met bijvoorbeeld 80 kilometer per uur op een andere auto knalt of een huis binnenrijdt. Dat je wat minder kans hebt op schaafwonden kan ik wel inkomen.
roderick dieterjan
lekker mokkeltje achterop
leker strak kontje lol
lekker
Vrouwen zien er allemaal van de achterkant lekker uit. Het is de voorkant die bepaalt of ze ook waardevol zijn om plat voor te liggen. Verder zie ik steeds meer motorrijders in een spijkerbroekje over de snelweg rijden. Motorrijders horen gewoon veiligheids kleren aan te doen als ze willen rijden.
2 soorten motorrijders – degene die al een schuiver gedaan hebben op asfalt en degene die ‘nog’ niet gevallen zijn

geloof mij schuurpapier P5 grof supergrof
@ Imba

Lees de reactie van @simpson maar eens terug, en dan jouw reactie op die van hem.
En zeg dan zonder te liegen dat het een normale reactie was van jou kant.
Hmm..zo’n motor heb ik ook gehad!
Heeft rubber eigenlijk grip op huid?
Zo ja, hoeveel slipgevaar levert een vallende motorrijder op? :twisted:

Nu ff serieus.
In mij pukkeltijd nog met een scooter onderuit gegaan.
85km/u over asfalt glijden kan ik afraden. Mijn kleding(winterkleding-geen specifieke bescherming) was per laag weggebrand. Jas was ok, trui had gaten, t-shirt was nog een slag erger en mij huid.. Laten we het erop houden dat ik wel wat permanente huidversiering heb gekregen.

Dat kan nog vele malen erger.
Hier in Amerika heb ik nog niemand in beschermde kleding zien rijden..
Reed net ook lekker in m’n leren motorjack en spijkerbroekie door de stad.. niets aan de hand..

Met de auto rijden is niet leuk meer, nu maar motorrijdertje pesten?
Als dat je inhaalt dan ga je er zeker wel achteraan!! Maare, als je in je spijkerbroek op de motor gaat zitten ben je echt gek!
Als je vriendin zo’n ass heeft dan ga je dat toch niet verhullen achter een dikke laag leer? :P
zelf motorrijder en ik kon mijn pak ongeveer uitwringen na vandaag. Maar beter dat dan lekker in je frisse zwembroek van je fiets worden gereden. Die vrijheid van het motorrijden moet je dus inderdaad met een korreltje zout nemen, maar dat neemt niet weg dat ik nog altijd met een glimlach van oor tot oor op mijn kawa zit.
Heb precies een nieuw gat in de markt gevonden… Motorpakken met koelingselementen…
@raranono dan moet je dat werk niet gaan doen , word gewoon schijtziek van mensen die altijd zeggen dit moet dat moet laat het gewoon , mensen ondervinden zelf, van je fouten moet je leren , en als jij of iemand de boel opruimt dan is dat je wek en moet je ook niet mekkeren , dat eeuwige , ik maak zat mee dat ik mensen in mijn vak advies geef en toch doen ze het , nou lekker belangrijk , kan je wel vertellen als iedereen zo braaf word , verdiend niemand geen reet meer op deze aardkloot,ben het helemaal met de regels een s dat zeg ik nogmaals , maar in het echtr werkt het niet zo , en kleding verplichten is van de gekken , compleet gestoord , en die gasten die dat wel vinden noem ik moraal ridders , maar nogmaals ben niet tegen regels , er moet ook vrijheid zijn.
@corvettez06: volledig mee akkoord, zolang dat ze niet iemand anders verplichten van hen te volgen…
kleren zijn er om lelijke mensen te verstoppen ..
dat weet iedereen ..
en nou gaan lelijke mensen vertellen dat mooie mensen dat ook kleding aan moeten doen ..

well ugly people .. i got news for you ..
zwelg maar in jullie lelijkheid ..
mooie mensen behoeven geen aanstoot te nemen aan jullie ..
blijf maar binnen ofzo .. of trek veel kleding aan ..

maar bemoei je niet met zaken van mooie mensen ..
Wat heeft deze foto met motoren te maken? Ik zie geen motor. Echt niet…
;-)
allemaal jaloers dat zijn vriendin wel billen heeft waar je net met plezier langer dan een minuut naar hebt zitten staren!
@wimbers:

Hahahaha!
Hoewel, wie zegt dat het zijn vriendin is/was?
Het kan ook de buurvrouw of een h**rtje zijn of zelfs zijn zus!!!
Maar het ziet er wel ‘smakelijk’ uit, dat ben ik met je eens!
Motorrijders moeten een pak dragen, zo niet, lekker op je bek gaan en schreeuwen!! ;)
steven simons
De vraag is : “zal hij over de volle witte lijn voorbijsteken?”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).