Nederlands gezin stort in afgrond en vertelt het na

Auteur: , 70 Reacties

Een Nederlands gezin -pa, ma en twee kinderen- zijn in Noorwegen met hun auto in een afgrond gestort en vertelt het in bijzonder goede conditie na.

Hun Volvo V70 XC raakte in de plaats Ullensvang van de weg en maakte een duik van 50 meter. De wagen kwam aan de rand van het water (en gelukkig niet in het water) op z’n dak terecht. Moeder en de kinderen konden op eigen kracht naar buiten kruipen, maar vader zat beklemd en moest door de hulpdiensten worden bevrijd.

Het gezin is behandeld in het ziekenhuis in Odda en bleek slechts lichte verwondingen te hebben opgelopen. De politie liet weten dat het gezin het er in een kleinere auto naar alle waarschijnlijkheid niet zo goed vanaf zou hebben gebracht.

En de bekende vraag is dan altijd weer: Hebben ze nu heel veel pech of juist heel veel geluk gehad? (foto: Arvid Aga, via: vg.no)

P.S. Zou het gezin al gevraagd zijn voor een Volvo reclamespotje?

Met dan aan Tinus voor de tip!70 reacties

Heel veel geluk gehad, fijn dat ze niks mankeren.
kijk nog een reden waarom nederlandse overheid grote autos moeten subsideren, het liefst dikke SUV’s zoals hummer en escalades an yukon denali’s ;)
@spykerboy: euh… hummers en escalades zijn niet meteen de stevigste wagens die er rondrijden… ze lijken alleen zo… Wil je een stevige 4×4.. koop dan een range rover… BMW is hier precies ook vrij sterk in =>

http://www.countytimes.co.uk/news/88964/exclusive-pictures-couple-s-miracle-escape-from-270ft-ravine-plunge.aspx
@xilver: weet ik maar zijn wel de vetste van alles :) eigelijk zijn de sterkste de japaners, zoals een mitsubishi pajero (zoals wij hebben) of een land cruiser, zijn niet stuk tekrijgen!
@spykerboy: Als je kijkt naar het PIMP-gehalte dan heb je volkomen gelijk… en dan nog het liefst met een chroom gouden lakje :p En ik geef het niet graag toe, maar die jappen zijn niet kapot te krijgen :D zeker die Toyota Hilux niet (ref. top gear)!
@spykerboy: eens! Subsidie op veiligheid in plaats van gebakken lucht.
volvo`s zijn er gewoon voor gebouwd om in scandinavie naar beneden te donderden zonder de passagiers ernstig te verwonden ;)
Ze hadden het geluk om een Volvo aan te kunnen schaffen. ;)
Audi S6 4.2 V8 Avant C4
Heel veel geluk en natuurlijk een Volvo! Daarom denk ik dat een groot deel van de bevolking de sjaak is in hun (wel lekker zuinige) koekblikjes.
@spykerboy
ik denk dat een hummer of een escalade gewoon door z’n dakstijlen zakt met zo’n lomp gewicht
Lets do this met een Aygo!
@Stuko: Misschien iets voor Vicky om uit te zoeken?
krijg er een koude rilling van als ik dat water zo dichtbij zie…moet altijd aan de jongste denken die vastzit in de babystoel, dat vergeef je je nooit
Zoontje na afloop: Pa ik zei toch nog. Geen bommetje.
Ging het ongeveer zo?
http://www.youtube.com/watch?v=WAe4VEN6lBM
@RA999: Daar dacht ik ook al aan. VOlgens mij moet Centraal beheer Achmea een preloader instellen: “Don’t try this at home. Or during your vacation”
Ik denk dat het door de volvo komt.
Gelukig mankeren ze niks.
Leuke reclame voor Volvo :p
Ik lees hier niets over cliff diving met auto’s.
http://en.wikipedia.org/wiki/Diving
Bekijk bovenstaande foto’s en je begrijpt meteen waarom. :P
Zou het gezin al gevraagd zijn voor een Volvo reclamespotje?
Gelukkig was het geen hybride: dan krijg je na zo’n klap nog het hele batterijpakket in je nek. Of in dit geval tegen je stuitje… :)
wat dat betreft ben ik nog steeds overtuigd dat je beter een wat grotere auto kan rijden dan een 500,cuore,yaris, of andere winterjas.
Off topic, maar wie wil me helpen?
Sinds ik via een pop-up (voor flashplayer meen ik) een update heb gedaan op ABHD, kan ik de films niet meer afspelen.
Is dit ook bij anderen zo of moet ik in mijn instellingen gaan kijken en waar dan? En evt. een manier om dit te veranderen?
Ik zit nog steeds te wachten op het navertellen. Vraag 1: hoe kwam het dat de auto ‘van de weg raakte’??
Weer zon uitleg als die vent in zn F50, die begon te slippen en in een boom crashte terwijl hij slechts 30kmh reed?
Volvo 4 live
Nuja verbaasd me niet echt met hoe de wegen in Noorwegen soms lopen.
De ene mag je maar 50 en dat is een 2baans snelweg de andere is zo breed als een 1 richtingsweg weg en loopt langst afgronden en daar mag je zo snel als je wilt.
Maarja leuk dat ze het kunnen na vertellen.
Volgens mij heb je de beste kansen in een Smart for2; iemand de test gezien van fifth gear waar zo’n for2 met hoge snelheid tegen een betonnen muur geknetterd werd?
Doet me denken aan dat verhaal van Ernst-Paul Hasselbach. Die storte in Noorwegen ook een ravijn in met een auto. Liep iets minder goed af…
SanderVolvoFreak16jr
Ze hebben het overleeft omdat ze in een Volvo zaten….
wat een klote dingen die Volvo,s ..

andere merken rijden nooit ravijnen in ..
@lincoln: HEb je ook nog een keer wat zinnigs te zeggen.Echt hopeloos ventje ben jij.
@lincoln:
En toch heb je gelijk, de enige wagen van drie maanden oud die ik ooit naar de schroothoop mocht brengen was een Volvo 240 Polar Station, nadat ik 3 keer over de kop was geslagen op een droge rechte weg nadat ik moest uitwijken.
Svenska Aeroplan AB
LOL @ Lincoln
:D

OT: Saabs en Volvo’s hebben altijd sterke dakstijlen. In Zweden gebeuren er meer aanrijdingen met Elanden dan met andere auto’s, vandaar… Saabjes rolden ze in de ’60’s al van de berg af om te kijken of de stijlen sterk genoeg zijn.

Goed idee trouwens, het subsidieren van veiligheid ipv onbewezen onzin als CO2 uitstoot etc!
Svenska Aeroplan AB
PS: en reken maar dat iedere andere ‘5-sterren-Euro-NCAP-marketing-sterren-nep-veiligheid-auto’s’ hartstikke plat waren geweest…
Ze vielen ff 50 meter naar beneden op het dak en iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf?
Maak dat de Noorse boskat maar wijs.
@GOD: Ze zullen waarschijnlijk niet letterlijk 50 meter verticaal naar beneden gedonderd zijn nee, maar aan de deuken aan de zijkanten te zien zijn ze minstens een keer helemaal doorgerold, dus heeft de hele body de klap opgevangen. Conclusie: sterk onderstel en sterk staalwerk, ik zou als ik passagier geweest was een bloemetje naar Volvo gestuurd hebben, want het ziet er behoorlijk nasty uit, en om dan met lichte verwondingen eruit te stappen…
Ben benieuwd hoe de andere premium merken het hadden gedaan, waarschijnlijk niet veel slechter, maar toch het is Wel Volvo’s terrein zeg maar… (Scandiniavië)
Op de legendarische Zuid-Afrikaanse Chapman’s Peak is ooit een Mercedes van de kliffen geflikkerd. De chauffeur kwam er met de schrik van af. Mercedes was daar zo van onder de indruk, dat ze op exact dezelfde plek hetzelfde model de weg hebben afgeduwd, volgestoken met opname-apparatuur. De resultaten hebben ze daarna gebruikt voor reclamespots. Tot BMW ze counterde met de slogan “Beating the bends”. Waarbij “bends” in het Engels hetzelfde klinkt als “Benz”. Om maar te zeggen dat het echt niet alleen Volvo is die veilige auto’s maakt. Er zijn tal van auto’s die net zo veilig, of zelfs veiliger zijn. Alleen heeft Volvo er het speerpunt van hun marketing van gemaakt.
@BaRa: mooiste weg van de wereld (jaja, mooier dan Stelvio..)
@BaRa: De xc60 is op dit moment de veiligste auto.Dus niet alleen een marketing ding
@BaRa: Dat zal deze wel zijn. Zou Volvo ook kunnen doen inderdaad.

http://www.youtube.com/watch?v=m72Q3IIsSOk

Ik word er wel een beetje misselijk van…
Een compliment voor volvo.Dat is echt een klap geweest.
Ben blij dat ik een C30 rijd. over 2 maanden ga ik naar Zweden, met de auto.
@Hupke
Sinds wanneer heb je in Noorwegen wegen waar je onbeperkt hard mag rijden? Dit lukt overigens niet op wegen waar je iedere 100 meter een bocht hebt. In het zuidelijke deel van Noorwegen heb je een paar snelwegen, alle overige wegen zijn maximaal veredelde provinciale wegen.

OT:
Best wel triest dat je in Odda in het ziekenhuis beland. Het is daar in de bebouwde kom echt saai, de natuur in de omgeving is wel erg fraai.
@Kyanite:
Het gross van de wegen in Noorwegen zijn privaat wegen, sommige zelfs geasfalteerd daarop is tenzij anders aangegeven geen snelheidsbeperking.
En andere wegen als er geen snelheid is aangegeven kijken ze er ook niet zo nauw op. Het is enkel dat als er een snelheidsbeperking is dat je erop moet letten want daar durven ze wel al eens streng op te zijn.

Als ik in Noorwegen met locals meerijd dan durven die al wel eens het onderste uit hun subaru imprezza of BMW 530xi te halen en dat op van die wegetjes dat een normale mens het in z’n broek zou doen om er met een fiets over te rijden.
@Hupke:

Dank voor de tip. Daar ga ik zeker eens gebruik van maken. Ik dacht altijd dat je in Noorwegen max 90 mocht. Maar ik geloof dat dat op de openbare weg is. Apart systeem.
@floryn:

Nogal, alhoewel op privaat domein mag je hier toch ook zo snel rijden als je wil.

Moet wel oppassen vaak lopen er schapen of wild rond. Of komt er nog zo iemand als jezelf uit de andere richting. Dus echt diepgaan doe je best alleen als je wat overzicht hebt.
@floryn: haha ach tis maar je smaak hea, dat jij het nix vind, ik vind die grote bakken heerlijk :) ik walg van kleine autotjes… doe mij groot of snel, niet luxe of klein ;)
Bravo voor Volvo. Ze blijven hun imago waarmaken.

@Svenska Aeroplan AB: Citroën gooide de Traction Avant al in 1934 van een berg af. Oke, hij komt niet op zijn dak terecht dus je kunt er niets over zeggen, maar ik wilde het gewoon even plaatsen. ;)

@mb man: Weet jij wat humor is? Het is toch leuk om iets compleet van de andere kant te benaderen dan je verwacht? :D
Met een volvo rol je gewoon weer verder als je een klif af rijd.
http://www.youtube.com/watch?v=aN4o8TERuoY&feature=related
@Robocop: Echt een stevige kooi.Toen al!
@Robocop: Met een Citroën uit 1934 ook (zie link in mijn eerste reactie). ;) Oke, het was iets minder diep, maar gezien de leeftijd van de auto ook geen verkeerde prestatie.

Trouwens, niet onder elke klif liggen stalen platen om de neus van de auto de goede kant op te laten glijden. Ik denk dat als Volvo die stunt niet had voorbereid dat hij dan gewoon verder over de kop was geduikeld.
VOLVO +1000000000000000000 Veiligste auto’s ter wereld!
Hm, die hebben de naam Volvo (Latijn: ‘volvere’ = rollen) wel heel letterlijk genomen! Hebben XC70’s net zoals grote broer XC90 ook ROPS?
Op de A73 ergens in Limburg is eens een vrachtwagen samen met een V70 (model 2001-2009) van de weg geraakt. De vrachtwagen is op de V70 gevallen.

Bestuurder van de V70 kon op eigen kracht uitstappen: niks aan de hand… Wat dat betreft is geen enkel merk zo premium als Volvo :)
Trouwens, nog wat extra info: bij Volvo vinden ze EuroNCAP maar suf: die houden bijvoorbeeld geen rekening met een vrachtwagen die op je auto valt, of je auto die op de kop langs de weg terechtkomt. Wel houden ze rekening met botsingen…

Maar Volvo houdt z’n eigen strategie aan mbt veiligheid: zij hadden al voordat het getest werd een mooi kreukelzonesysteem voor aanrijdingen aan de zijkant. En dus ook blijkbaar aan de bovenkant. Liever een merk dat het zo doet, dan een merk dat zich (kan ik me voorstellen) vooral voorbereidt op de EuroNCAP-test…
Geluk bij een ongeluk zal ik maar zeggen.
Heel veel geluk gehad! Zo zie je maar dat Volvo’s inderdaad veilig zijn hé :D
Verwondert me dat er tussen de spullen die uit de auto gevallen zijn geen zak patatten ligt….
Benieuwd of Volvo nog zo veilig blijft met de bemoeienis van de Chinezen.
Heel veel geluk, vervelend van de materiele schade, maar gezondheid gaat in mijn ogen voorop, dan maar een nieuwe auto maar zelf ben je wel in orde
daarom koop je dus een Volvo, en natuurlijk ook voor het prachtige design en de uitstekende kwaliteit :D
dat zegt denk ik meer over het model volvo er was paar jaar geleden ook iets met een v70 die een tank van een tankwagen op het dak hat en dat nog hierl ook !
Ik zou zeggen ze hebben geluk gehad. Een ongeluk kan iedereen overkomen, zelfs de beste bestuurders. Dus ik vindt het moi dat ze dit kunnen navertellen.
Reken er maar op dat dit gezin een gratis gloednieuwe Vovlo aangeboden krijgt :)
@Hupke
Zal mijn vriendin eens vragen naar zo’n private weg daar in Noorwegen. Ik ben ze persoonlijk nog niet tegengekomen (zuidelijke deel, lijn Oslo – Bergen).
@Kyanite:

Zeker als je door de Hardangervidda rijd zal je er gebruik van moeten maken.

Of zelfs gewoon van dorpje tot dorpje in het Zuid-Oosten waar ik meestal ben. (omgeving van Skien (Kragerö enzo), heel mooi daar en meestal iets warmer)
Ik schrok nogal by het lezen van het bericht, Myn vriendje is op vakantie in Noorwegen atm en de beschryving klopt helemaal, maar andere kleur volvo gelukkig…
Ik vraag me af of je met een kleinere auto wel in dat ravijn was beland. In een kleinere auto heb je beter zicht rondom, plus je hoeft minder dicht op de rand van de ravijn te rijden om tegenliggers te passeren. Dit jaar in de Italiaanse alpen rondgereden, en met een kleine, smalle auto met ruim zicht rondom beleef je minder hachelijke momenten. Dus voorkom je heel veel ongelukken, en dat telt ook.
XC70 FTW!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).