Veel mannen bang naast een vrouw achter het stuur

Auteur: , 19 Reacties

De Britten hebben weer een nuttig onderzoekje gedaan. Daaruit blijkt dat veel mannen niet heel erg relaxed op de passagiersstoel zitten wanneer een vrouw achter het stuur zit. Tien procent van de mannen heeft weleens naar het stuur gegrepen om een aanrijding te voorkomen en twintig procent geeft aan nooit relax te zijn wanneer de vrouw rijdt.

Uit het onderzoek van marktonderzoeksbureau OnePoll.com blijkt dat het merendeel van de mannen denkt dat zij betere automobilisten zijn dan hun vrouwen. Naar eigen zeggen concentreren de mannen zich beter op het verkeer, spelen sneller in op verschillende verkeerssituaties en hebben en beter reactievermogen.

Twintig procent van de mannen heeft weleens ruzie gehad met zijn partner over het autorijden. Het grootste verwijt van de mannen aan het adres van de vrouwen is dat ze te snel zijn afgeleid door kinderen en/of andere weggebruikers.

Top-10 van klachten over de vrouwen:

1. Slechte concentratie
2. Te laat remmen
3. Schokkerig gas geven
4. Over de belijning rijden
5. Te weinig afstand houden
6. Te hard remmen
7. Klote met de audio
8. Geen richting aangeven
9. Te hard rijden
10. Te lang op de rechter (UK) rijstrook blijven hangen.

Toch blijft het vreemd, want wij mannen parkeren beter en rijden ook geen kilometers lang met een lijk op de motorkap (om maar wat te noemen) en desondanks betalen we meer premie voor onze autoverzekering. (via: whatcar.com)19 reacties

maar waarom maken ze in Engeland dan het stuur aan de passagiers-kant ??

da,s dan toch vragen om ellende ..
Eh, kan me er iets bij voorstellen. Mannen rijden zichzelf wel vaker te pletter (overschatting enzo) maar ik heb wel ’t idee dat de pure voertuigcontrole vaak beter is bij mannen. Iets meer affiniteit voor machines ofzo.
Moeten ze eens bij m’n vader instappen :’) Springt altijd op het allerlaatste moment keihard op de rem, omdat dat zogenaamd beter is voor de remmen. Zal best, maar aangenaam is het niet. Verder heeft ie ook last van puntje 1, 4 en 7.

Maja, dit komt gewoon omdat bijna iedereen denkt dat ie zelf geweldig rijdt en dat een ander niks kan. Vooral voor de mannelijke bevolking geldt dat. Als ze een van die mannen naast een andere zouden zetten krijg je ongeveer gelijke resultaten denk ik.
Is het niet uberhaupt ‘bang’ naast het stuur? Ik rij echt liever zelf… ;)
ik grijp altijd naar mijn hart als ze aan het inparkeren is met mijn 20 inch gepolijste, buiten de wielkast stekende velgen.

iemand trouwens geïnteresseerd in een setje RC design ventura velgen :P ?
@Laue: Ik zag je foto op dodgelife, mooie velgen hoor!

Oh en pasvorm van de deurhendels hoefde je toch ook niet te verwachten? Amerikaanse afwerking hè? :twisted:
@Citrofiel:
ik had voor de originele 300C hendels moeten gaan.maar het mocht natuurlijk niets kosten ;)
@Laue: Oh, je hebt voor de 300C besteld? Leuk, die uitwisselbaarheid. Of goedkoop van de fabrikant, het is maar hoe je het wilt bekijken. :twisted:
Beetje makkelijk scoren zo’n onderzoek, er zullen ook veel mannen bang zijn als een andere man achter het stuur zit. Bij sommige mensen rijdt ik ook liever in plaats van er machteloos naast zitten.
ROTFL @ lincoln
Ik zou ook nerveus worden zonder stuur voor me op mijn eigen plekje.

Zo ben ik in engeland al een paar keer bijna achter het stuur van de taxi gekropen :-) – shall I drive? of Thank you for opening the door for me, zeiden ze dan altijd (ze waren het gewend)
Ook ik zit (ook toen ik nog geen rijbewijs had) niet helemaal gerust naast mijn moeder in de auto. Dat ligt niet echt aan bepaalde gedragingen, maar aan het algehele beeld. Juist doordat ze voorzichtiger rijdt, komt ze niet zelfverzekerd over en dat straalt over naar de passagiers, denk ik. Ik zit ik ieder geval liever in de auto met mijn vader achter het stuur.
@Citrofiel: Hier net hetzelfde. Ook mijn zus heeft daar last van. Dit weekend vroeg ze dan ook of ze met mijn auto mocht rijden (kan jammer genoeg niet weigeren omdat mijn ouders de wagen hebben betaald..) Ze reed een klein stukje en ik was er toch niet echt gerust in. Toen we aangekomen waren heb ik dan maar weer het stuur overgenomen ;)
Ik mis ‘verkeerd schakelen’ in de top 10.. dat doet ‘die van mij’ met enige regelmaat… Ik met gekromde tenen ernaast..
@Henk_he: dat noemen “ze” de bak schoon poetsen
Ken het gevoel. Zat laatst naast een vriendinnetje van me in haar Twingootje. Jonguh! Hoe die bochten nam.. veel te wijd.. veel te hard.. bijna tegen de stoep.. koppeling te laat omhoog.. waardoor ik bijna uit de stoel flikkerde.. enz.. zat behoorlijk te zweten.. of kwam dat omdat ze een minirokje aan had wat omhoog gekropen was en ze gedurende de rit daar geen enkele aandacht aan schonk… slik..
Komt me helemaal bekend voor!! als mijn moeder rijdt dan remt ze vaak veels te hard of rijdt de hele tijd naar haar voorganger om vervolgens weer op haar rem te gaan staan en dat gaat dan kilometers zo door…
Heerlijk eenzijdig onderzoek. Er wordt alleen gefocussed op de perceptie van mannen op vrouwen. Andersom worden er geen cijfers genoemd. Wie weet hoe de vrouw zich als passagier naast de mannelijke bestuurder voelt en welke klachten daar over bestaan? Zolang er geen vergelijking is met de perceptie van de vrouw kan er geen conclusie worden getrokken over verschil in ervaring van de rijkwaliteiten. De enige indicator in de artikel zelf is de premie voor de autoverzekering. Cijfers wijzen uit dat een man een grotere kans heeft op schade. Door het eenzijdige onderzoek spreken de onderzoeksresultaten en de premie elkaar dus nog niet tegen, in tegenstelling tot wat de blogger ons wil laten vermoeden.
@Bolks: Heerlijk eenzijdig onderzoek. Er wordt alleen gefocussed op de perceptie van mannen op vrouwen ….. Zolang er geen vergelijking is met de perceptie van de vrouw kan er geen conclusie worden getrokken over verschil in ervaring van de rijkwaliteiten.

Dit artikel gaat toch ook vooral over de perceptie van mannen op vrouwen en niet zozeer over het verschil in rijkwaliteiten. De titel is immers “Veel mannen bang naast een vrouw achter het stuur”.
ik geloof dat dit niet op gaat voor mijn ouders, mijn moeder rijdt namelijk best veel, en ik heb haar nog nooit op een foutje kunnen betrappen, tenminste, niet noemenswaardig. wel wil ze te hard rijden met de vouwcaravan, maar ach, mijn vader rijdt ook 120, dus dat kan prima. het enige wat ze niet kan: je raadt ’t al, achteruit inparkeren met een vouwwagen, nou oke, dat is ook best lastig, dat ding is echt 2 meter breed, dus geen schande. conclusie: mijn moeder is een prima bestuurder, en heeft geen last van deze punten, die voor aardig wat vrouwen nog wel eens op kunnen gaan, maar punt 9 ook voor veel mannen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).