Ruilhandel FTW! Gozer ruilt telefoon voor Porsche

Auteur: , 36 Reacties

De 17-jarige Steven Ortiz begon twee jaar geleden met een ouwe troeptelefoon. Heel wat dealtjes verder is hij nu de eigenaar van een Porsche Boxster. Zonder er ook maar één dollar bij te hoeven leggen. Dit is zijn verhaal.

Het begon allemaal met het Amerikaanse Craigslist. Daar plaatste hij een ruil-advertentie voor zijn -gratis verkregen- mobiele telefoon. Niet lang daarna wist hij ‘m om te ruilen voor een beter modelletje. De weg naar boven was ingezet en het smaakte naar meer. De volgende ruildeal betrof een iPod. Daarna kwam er een crossmotor, die vervolgens weer werd ingeruild voor andere crossmotoren. Uitgekeken op de gemotoriseerde tweewielers was het volgende item een MacBook Pro. Inmiddels al een flinke vooruitgang, maar daar hield het niet op.

Na de MacBook Pro kwam zijn eerste auto: een Toyota 4Runner. Had ‘ie niet veel aan, aangezien Steven op dat moment nog maar 15 was. Dus er volgde weer een aantal items. Een golfwagen, crossmotor en wat auto’s verder hield hij uiteindelijk een ’75 Ford Bronco aan de deal over. Win! Nu al een fantastisch verhaal, maar de jonge handelaar ging nog één stap verder, en kwam uiteindelijk terecht bij een Porsche Boxster uit het jaar 2000. Komt goed uit, want Steve heeft net zijn rijbewijs gehaald.

Volgende item op zijn ruil-verlanglijstje: een Cadillac Escalade. En reken maar dat dit deze gozer gaat lukken. Iets met succes en keuzes. Interview met dit jonge handelaartje staat op Autojunk!36 reacties

Koning! echt heel erg gaaf, ik heb er ook wel eens over gedacht dit te proberen met mn ouwe Jetta… Maar hij doet het toch stukken beter!
een echte handelaar
Echt gaaf zulk dingen!

Was toen ook zon gast die was begonnen met een paperclip en uiteindelijk een huis had, door alleen maar steeds te ruilen?

Mss ook eens een poging doen! haha
@TimmiX:
Schit, jij was mij voor :P
Kan mij herinneren dat er ook iemand was die bij een paperclip begon en eindigde met een huis!
maar erg nice! denk dat je er een hoop geduld voor moet hebben :)
Dat doet ie goed.Een geboren handelaar.
Ik ben benieuwd hoe hij bij de pomp aan zijn benzine komt.
Business is business, dat begrijpt die gozer goed !
one red paperclip anyone?
Hoe ruil je een oud mobieltje met een nieuwer mobieltje dan ?? dronken voeren ??

Heb hier de ouwe iphone iemand ruilen voor de nieuwe ?
Knap gedaan van die jongen… Is waarschijnlijk wel niet makkelijk om dit te kunnen doen, maar op het einde zal je waarschijnlijk wel pretty pleased zijn met je prestatie ;)
the-budel-guy
oke ik heb hier 2 rode paperclip’s kan ik dan 2 huizen krijgen ??
@the-budel-guy: Jaa, jij wel! :D
Hmm, heb wel eens een krat bier en een pak peuken geruild voor een Escort, maar bij nader inzien had ik het bier toch liever zelf opgedronken:P

Deze gozer heeft het iig wel begrepen!
zal vanavond wel ff kijken naar filmpje als ik thusi ben en geluid heb, klinkt wel fantastisch!
Dat ruilen doet ie knap, maar na een Porsche Boxster is je volgende wens een Cadillac Escalade????? Dan is er toch iets niet goed verbonden in die bovenkamer….. :shock:
Als ik een grote wagen moest kopen zou ik altijd voor een Escalade gaan, wat een bak zeg, alleen jammer dat hij hier in Europa niet als diesel geleverd wordt, de prijzen zijn nochtans wel concurrentieel in vergelijking met bijv. een Range Rover of een Mercedes-Benz GL-klasse.
@sven2:
Importeer hem uit The States, en breng hem naar:
http://www.autohaus-engler.de/
Bouwen ook HUMMER H2’s om tot diesels…
Een ding snap ik niet, hij is werkloos, heeft een Porsche maar wilt ervanaf IVM hoge onderhouds kosten, en wilt een Escalade er voor terug hebben, nee die is goedkoop aan de pomp!
Svenska Aeroplan AB
Barter for-the-win!!

Supercool, was ook al een handelaartje vanaf een jaartje of ermmm 8, maar dit slaat alles!
Dit stelt niks voor :P
Gewoon heel veel tijd en geduld investeren.

Ik heb dit ook wel eens met een neef van me gedaan.
Destijds met een gameboy colour begonnen, daarna op internet gezet en uiteindelijk uitgekomen bij een Ferrari F355.

Hahaha nee serieus ’t was een Fiat Panda en toen hadden we geen zin meer ;). Hebben er toen ons crossautootje van gemaakt en waren tevreden. Je had dit gewoon door kunnen ruilen en dan was er meer uitgekomen.
erg knap :) Is deels kunde, deels geluk dat je de goede deals tegenkomt. één iemand die zijn afspraken niet nakomt en je kunt helemaal opnieuw beginnen. Maja, echt respect, alleen een escalade liever dan een boxster? O_o Achja, Amerikanen…
Wat een hustler!
als hij al de tijd die hij heeft gebruikt om te ruilen had geinvesteerd in een baan dan had hij allang zo’n auto bij elkaar. hij is er gezien hij eerst te jong was om te rijden en nu wel ongeveer een jaar eraan verspijkerd. als ik 4 dagen in de week lekker nachtwerk zou verrichten heb ik na 12 maanden wel iets mooiers dan een porsche boxter van 10 jaar oud
@morty: Met uw salaris niet, hoor…
Nice! Wat een held!

@Morty

Daar gaat het niet om. Trouwens, als hij was gaan werken had hij zijn boxter nog niet bij elkaar gespaard omdat hij 15 was toen hij begon (dan mag je nog niet werken in de VS) en nu pas 17 is. En jij zeggen dat als je nachtwerk deed, dan… Heb jij een Boxter? Nee. Dus waarom afdoen aan het verhaal. Is toch mooi dit of niet?
Nieuwe topman van [noem eens een multinational]? Hij kan/gaat het ver schoppen.
Klinkt als een Amerikaans bullshit verhaal, en is het ook.
Jullie zijn te goedgelovig voor de internets…
Waar of niet waar, hoe gaat hij de kosten betalen dan? Onderhoud,tax,benzine en eventueel herstellingen zijn nogtans een grote kost bij zulke wagens
@alcantra
Verbaasde me al over de comments, heb al te veel nepverhalen gelezen om dit zo te geloven
@morty: van werken word je niet rijk. Nooit. Werk creëert geen geld. Alleen geld creëert geld. Of juister, zeker in dit geval, waarde creëert waarde.

@Alcantara: Waarom bullshit? Als je het lang genoeg doet, en goed genoeg weet wat de waarde van iets is, is dit zeker mogelijk. Deze Boxster kan ie bvb waarschijnlijk vrij makkelijk ruilen voor een jongere Corvette, enz…
wat een leuk verhaal :-) en geheel onmogelijk is het niet hoor. zelf heb ik ook een paar keer niet onverdienstelijk geruild en daar profiteer ik nu nog van
Wij gingen het zelfde doen op kitesurfkamp, in één dag van een Theezakje naar een TV en DVD speler! erg leuk om te doen!
Die Bugatti Veyron komt er wel.. ;)
als twee ruilen moet er een huilen- hij heeft dus vele anderen ongelukkig gemaakt de aso
@Q7 Rijder:
“Greed is good!” ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).