Heico gaat over de Volvo S60 heen

Auteur: , 33 Reacties

Een standaard Volvo S60 niet spannend genoeg of gewoon te bruin? Dat kan heel goed en daarom heeft Heico de volgende oplossingen bedacht.

Om te beginnen: neem geen bruine S60. Bespaar je de moeite de auto nog een keer door Heico over te laten spuiten. Zwart of wit kan, maar een blauwe of rode is natuurlijk nog veel leuker. Oplossing nummer twee: grote velgen. Nummer drie: net een beetje meer spoiler en uitlaat.

Waar de Duitsers vaak een stap te ver gaan, kan subtiele tuning doorgaans natuurlijk prima. De truc bij ‘normale’ auto’s is zo subtiel te tunen dat het in eerste instantie niet opvalt. Je moet langs de auto kunnen lopen zonder aan de Fast and the Furious te hoeven denken. Vaak doe je dit door de originele lijnen van de auto te behouden én met een bescheiden verlaging. Dat lukt Heico prima.

Aan de voorbumper hangen nu twee extra ‘lipjes’, achterop is een diffuser aangebracht en ook op de achterklep zit nu een extra spoiler. Mooi ook, op de D5 of T6 (met 330 Heico-pk’s!). Je wil natuurlijk geen Volvo die er sneller uitziet dan je waar kan maken.33 reacties

ziet er prima uit in het zwart!
Ik blijf de nieuwe S60 lelijk vinden :-/ beetje jammer van volvo. Zag em een maand terug op scheveningen, en ook in het echt vind ik de nieuwe S60 3x niks.
ja goed idee!
geweldig! als ze de dynamiek nou maar ook verbeterd hebben
@erik: dynamiek? De S60 ligt behoorlijk goed op de weg hoor… Met de verlaging van Heico nog wat strakker natuurlijk.
Volgens mij zie ik ook een andere uitlaat.
Maar ik kan dan ook slecht lezen.
Niet ál te grote velgen en twee uitlaten minder, en hij kan zo doorgaan voor een R. :)
voor mensen die wel kunnen .. maar niet willen ..
Heico gaat over de s60 heen? :l Bah…
Maar wel mooie auto !
Heel netjes.Niet te overdreven.
Geloof maar dat dit de nieuwe leaseslet van mijn baas wordt.
Ben erg benieuwd naar de nwe V60.Dan met Heico kuurtje!! Zet maar voor de deur.DRive happy
Nou, BORING!!!!
@ lincoln. Of het is Wat meer voor jonger publiek;). Weet ni hoe oud je bent maar ik zie hem wel zitte :D
@ Alwood
das waar maar ik weet niet of het op dat gebied een bmw kan evenaren
@Erik: Ik heb gehoord dat de s60 een seconde sneller rond een testcircuit is dan een blw let eenvergelijkbare motorisatie! Ik ken iemand van een volvodealer die met enkele mensen van bmw, mercedes en audi enkele tests is gaan afnemen, en de andere vertegenwoordigers stonden versteld van de grip en snelheid in de bochten van die s60… Of het 100% waar is valt nog af te wachten, maar ik heb goede hoop :)!
@Erik: Een volvo rijder zit ook helemaal niet te wachten op de oncomfortabele rijeigenschappen van een bmw.
Wat een nietszeggend en emotieloos ontwerp is dit toch.
De C30 was al niet om aan te gluren en nu komen ze met dit.. Kan makkelijk voor een mazda ofzo door.
@frarissimo: is geen audi hoor….
@alfamannetje. Een Audi is een audi, herkenbaar maar zo saai.
De A5 is een positieve uitzondering, maar die is door Walter de De Silva ontworpen en dat verklaart een hoop :-)
Volvo’s nieuwe designtaal is veel te gekunsteld. Ze zijn groot geworden zonder dat soort van kunstgrepen. Maar om de een of andere reden vindt een stel designers het nu nodig meer lijnen, deuken, vouwen en voren in het koetswerk te leggen. En waarom precies? Omdat het dan “dynamischer” oogt? Nou, dat is dan grandioos mislukt. Het ontwerp oogt nu al verouderd. Met of zonder Heiko: dat gaat aan dat feit niets veranderen.
Maar kopen we een Audi omdat ie zo mooi is dan ?

Deze Volvo heeft een heerlijke eigen identiteit , het bestaat nog .
Svenska Aeroplan AB
@ technopatat: de Saab durfden ze niet mee te nemen in het vergelijk zeker? ;)

OT: gewoon een mooie auto, klaar. Dit is 1 van die auto’s die je in het echt moet zien, op plaatjes komt hij niet goed over. Dat is uberhaupt het geval bij moderne auto’s…

Maar BaRa heeft ook gelijk, het ‘Zweeds minimalistische’ design is ook bij deze Volvo ver te zoeken!
Ik heb twee weken geleden op het circuit van Estoril ( Portugal ) kennis mogen maken met de S60. Ik ging er sceptisch heen want sinds wanneer maakt Volvo nog echt spannende auto’s. Wel ik heb concurrentie vergelijk gehad met een Audi A4 2.0, een BMW 320 en een Mercedes Benz C200 tegenover de S60. En de S60 heeft mij echt op alle fronten verast ook heb ik gereden met de T6 en met die motor heb je echt wel een snelle auto.
@nick volvo: lekker bezig om als Volvo medewerker sceptisch naar een introductie te gaan van een nieuw model. Beetje jammer dat het je schijnbaar alleen maar om spannende auto’s gaat. Zal je even uit de droom helpen, in spannende auto’s zit het volume niet.
Succes met de verkopen van deze prachtige machine!!!
@ svenska: geen idee, ik heb het enkel van die drienmerken gehoord… Maar saabs vind ik alles behalve bochtenridders, leuke, mooi en confortabel, maar een sportief model hebben ze niet, volvo veroopt die en de vorige s60 als een sportieve, dus moeten te tonen dat ze beter zijn dan andere sportieve…


[email protected] martijn, waarom is er dan de insignia opc? Niet om winst te maken, maar om het publiek warm te maken voor de insignia, zelfde verhaal met de s60 t6…


Geen verkoopscijfers, gratis reclame en indirecte verkoopscijfers! En volgens dat ik heb gehoord loopt de voorverkoopnschitterend naar volvo normen!
hééél vet!!
Svenska Aeroplan AB
@ technopatat: het begon als grapje, maar nu ff serieus: de vorige S60 sportief????????? Grapjas! Al jaren is Saab de sportieve Zweed hoor. Kijk maar naar wat ze inruilen: Volvo veel ‘Frans’ en Saab meer Alfa bijvoorbeeld.

En kijk eens naar het design! De S80 naast de 9-5, de 9-3 naast de nieuwe S60. Duidelijk niet?

Volvo krijgt nu een beetje dat imago, omdat ze er flink wat marketingcentjes tegenaan gooien. That’s it.

Let wel: dit is van voor de nieuwe S60. Die is misschien wél echt sportief. Dan vraag ik me nog af of Volvo die kant op moet, maarja. Dat is weer een ander verhaal.
@Svenska Aeroplan AB: ik ben nog steeds ludiek bezig hoor svenska ;)! De vorige s60’werd verkocht als de sportiefste volvo ooit(waar horen we dat nu terug :p?) en ik heb er 1tje, als je die auto een beetje kent weet je toch waar de sportieve kantjes liggen en kan je er redelijk wat uithalen hoor… Hij werd trouwens ook verkocht met instelbaar onderstel met een (jaja) sport stand :D! En dat voor volvo :D! Maar het is nog steeds een comfortabele wagen, ik vind dat hij een vrij goede middenweg heeft gevonden… Nu heb ik nog niet veel saabs gereden, maar de vorige 9-3 heb ik gereden en die nodigde minder uit tot bochtjes dan mijn s60 hoor ;)! Maaaaar. Inderdaad wel een plezier om te rijden :)!
@Svenska Aeroplan AB: hmm, het is dat ik eigenlijk nog nooit saab heb gereden… maar de Volvo C30 is echtwel sportiev, V70R ook. Kom er bij de 9-3 nooit overheen dat het gewoon een Vectra is, kan me niet voorstellen dat ze daar iets communicatiefs van hebben gemaakt. Toch lijkt het me wel leuk eens te proberen..

Maar als Zweden moet je elkaar niet afmaken natuurlijk, het is niet voor niets een neutraal land. Laat de Duitsers en Britten maar vechten ofzo ;)
Dit is netjes gedaan.. Niets overdreven en toch is ie er mooier op geworden…. Knap.. Dit is wat tuning moet zijn ;)
Svenska Aeroplan AB
@ Alwood: kijk, daar zeg je nu iets waar veel mesne intrappen… Natuurlijk is de C30 sportiever, da’s een kleine hatchback. En die heeft veel gedaan voor het sportieve imago van Volvo. Maar Saab heeft die kleine hatch niet.

We moeten wel appels met appels blijven vergelijken! Zelfde als met leeftijd. Natuurlijk rijden er in Peugeots jongere mensen. In een 207… Maar zet een 407 naast een 9-3, S60 en A4 en de gemiddelde leeftijd van de bestuurder is gelijk!

Maar ik zou zeggen: probeer het eens inderdaad! Misschien gaat de pers het wel doen, de nieuwe S60 naast de 9-3 zetten. Maarja, de 9-3 wordt in maart as. vervangen… Dus dat vergelijk ehmmm verheug ik me nog niet op…

En in inderdaad, de Zweden (voor zover Volvo nog Zweeds is ;)) kunnen elkaar wel luchten hoor. Ik begon ook dat het een mooie auto is toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).