Fouter is beter bij een Bentley Arnage

Auteur: , 20 Reacties

Begrijp me niet verkeerd, je moet hem niet vol gaan hangen met plastic spoilers en spinners. Chroom, verduisterde ramen en donkere wielen staan echter prachtig. Mob Rules!

Als je het over tijdloze klassiekers hebt kan je eigenlijk niet om de Arnage heen. Echt oud zal hij nooit worden, echt nieuw is hij nooit geweest. Er zijn heel veel verschillende uitvoeringen van geweest. De een is juist statig en klassiek, de ander eerder een tikje fout en sinister. Stijl verliest de Arnage in ieder geval niet. De laatste (bovenstaande) optie heeft absoluut mijn voorkeur.

Een Rolls Royce Phantom heeft dat klassieke uiterlijk niet. Die heeft het brede onderstel en de grote wielen van een BMW en het uiterlijk van een kleine vrachtwagen. De subtiliteit is er vanaf, de auto is te groot. Die fout heeft Bentley bij de Arnage niet gemaakt, soms is groot gewoon groot genoeg.

Hoewel onder het bewind van VAG geproduceerd, blijft de Bentley Arnage heel erg Brits. Ze hebben niet de fout gemaakt in 2000 toch maar een simpeler motor te monteren. Het uiterlijk hebben ze ook bij nieuwe uitvoeringen gewoon in zijn waarde gelaten. Dat ze uiteindelijk wel een beetje betere wegligging hebben weten te realiseren is alleen maar prima. Hoe meer ik er over nadenk denk ik dat Bentley misschien wel nooit meer zo’n karaktervolle, unieke auto gaat maken. Bekijk meer foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan AS voor de spot!20 reacties

oud is per definitie niet slecht.
Ik vind het echt zwaar lelijk.
Britse afdeling van de mafia. Mooi toch.
Nadert perfectie, wat mij betreft. Maar dan wel een beige/creme interieur.
Die velgen passen er niet echt bij vind ik.. voor de rest wel mooie wagen..
Wel zielig dat ie voor zichzelf deze nummerplaat kiest…. :roll:
Liever de Rolls Royce Phantom dan een Arnage, ik vind de Arange een prachtige wagen maar qua luxe gaat er voor mij niks boven een Phantom.
@Something: waar heb je het over man ??
jahaaa, doe mij die maar!
wat een pracht van een auto zeg, hier kan een phantom in mijn ogen niet tegenop boksen !
nou ik had m al op autojunk gezien maar ik vond en vind t niet mooi!
de velgen zijn eigenlijk sowieso een maatje te klein anders kon het nog wel..
WTF is dit voor wagen???
maar zonder die lelijke zwarte velgen echt een schitterende auto! moek nog even zeggen. ik ben het met de schrijver eens dat deze auto niet zo log lijkt en dat heeft die nieuwe wel weer net zoals de phantom
Samen met Maybach en Rolls Royce op eenzame hoogte..
Nein nein nein!
Kleine reactie op het artikel, de Arnage werd fijngeslepen door de VAG groep, maar de wagen zelf werd ontworpen voor de grote Duitse overname, samen met de ondertussen alweer jaren geleden afgevoerde Silver Seraph. Volgens sommige puristen is de Arnage daarom de laatste “echte” Bentley.

Grappig detail trouwens, in het begin werd de Arnage gelanceerd met een V8 Bi-turbo van BMW. Pas later herintroduceerde VAG een vernieuwde versie van de 6.75 V8 van Bentley zelf.
Deze ziet er beter uit dan het orgineel, wat niet vaak gezegd kan worden van Getjoende Bentley’s (of auto’s in het algemeen).
@ Rohrl-fan. Je hebt helemaal gelijk met je opmerkingen. Aanvulling: de Arnage en de Seraph hebben veel meer BMW-componenten, niet alleen de motor. Na de overnamestrijd, heeft VW een paar jaar het beheer gehad over Rolls-Royc en Bentley, terwijl al besloten was dat de twee merken zouden worden gesplitst. Het eerste wat VW deed, was de six-three-quarter weer terugzetten in de Arnage. Daardoor was de Seraph ineens vrijwel onverkoopbaar.
@Rohrl-fan: Inderdaad, de ene werd als red label verkocht, de andere als black label. Geweldig! Net als dat andere typische britse product.
@mezelf: ehhh, red en green label trouwens, bij Bentley dan. Ik denk da´k teveel van die black label heb gehad. Lately…
Nu nog kogelvrij en hij is klaar voor de mafia
toch nog liever een bentley contentinal gt die zijn al veel goedkoper en je hoeft er persee geen shaufeur voor te hebben bij een contentinal gt kan je zelf ervaren hoe die rijd zo een gwne luxewagen is niks voor mij die gt zit ook al vol met mooie dinge xd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).