Autoblog Uitzending Gemist: Top Gear S15E05

Auteur: , 71 Reacties

"Geweldige aflevering weer!!! Vooral van Senna, zeer indrukwekkend!!", "Beste aflevering Top Gear nieuwe stijl", "Na een aantal matige afleveringen eindelijk een topper"... Aan de reacties te zien waren de meesten wel blij met de Top Gear gisteravond. Wil je het ook (nog een keer) zien? Er zijn weer video's op internet verschenen!

Wat je sowieso gezien moet hebben is de docu over Senna. Zo kun je eindelijk meepraten over deze legende ongeacht je leeftijd en kennis van de formule 1. Het blijkt ook dat er een heel bijzondere Porsche voorbij komt in het nieuwsblokje. “He did it in… Eighteen minutes…” Hilarisch! Natuurlijk is het ook leuk om even te kijken naar fu-bliep-in Cameron Diaz (en Tom Cruise) rondom de Top Gear racetrack.

Hoe lang de vids online blijven, daarover kunnen we geen garanties geven, maar tot die tijd: kijkze!

71 reacties

het was een goede aflevering maar dat over senna.. die kerel ree dus gewoon andere mensen er af als hy ervan zou verliezen..lame
@wotevajjjj:
Tja, maar hij hielp wel weer iemand die een ongeluk had gehad…
Zag ik Schumi niet doen bij z’n broertje…
Haha heerlijk hoe Tom cruise op 2 wielen gaat
@ wotevajjjj
Inderdaad, als Schumi dat doet…
Senna was geniaal, maar het is moeilijk een beste allertijde aan te duiden. Vond bovendien de gekozen fragementen niet zo goed en steeds dezelfde. kreeg niet de indruk dat Jezza inderdaad uren F1-beelden had bekeken. Had van Top Gear een betere reportage verwacht. En waarom ook altijd Lewis erbij sleuren…
@StijnB: idd, van alle echt grote kampioenen is er bijna geen enkele die het op een sportieve manier deed. achja, volgend jaar word Kobayashi wereldkampioen :D
@StijnB:


Misschien omdat de Mclaren waar in gereden moest worden van Mclaren is, en enorm veel geld waard is laten ze er een Mclaren rijder in rijden. En Button zal iets anders te doen gehad hebben of het kortste strootje getrokken hebben.

En naar mijn mening is Hakkinnen een van de grotere rijders.
Maar Senna heb ik ook altijd respect voor. Hij is geen klootzak die anderen van de baan ramde, hij was een rijder die leefde volgens de filosofie van wat je wil moet je nemen.

Als de anderen rijder net zo graag op dezelfde plaats wilde rijden als waar Senna reed dan moest hij dat maar doen maar dan was het zijn verantwoordelijkheid. Senna wilde die plaats ook en nam hem daar kon je van op aan.
@Hupke:
Volgens mij heb ik Senna in die beelden echt meerdere malen iemand van de baan zijn rijden.
@tha_rizzo:

Nuja, van de baan rijden zou ik gebruiken als het is op de openbare weg waar je wagen een vervoersmiddel is.

Op het circuit is het eerder van ik wil hierdoor, ik vecht voor mijn recht om mijn wagen daar te hebben en als jij wilt dat jouw wagen die positie ook inneemt op het zelfde ogenblik als de mijne dat doet dan is de keuze aan u om door te rijden want ik ben daar zeker.

En als dat voorvalt hebt je een botsing.

Die filosofie is op alles toe te passen en is een beetje libertarisch.

Ik moet wel zeggen dat ik iets meer respect kan opbrengen voor rijders als Hakkinen of Coulthard die wel hard en genadeloos zijn, maar ook eerlijk en rechtvaardig.
Coulthard zal wel vechten om een positie maar toen de Red-Bull nog niet op punt stond wist hij ook dat hij niet met de toppers moest gaan vechten. En hij ging bij de kwalificaties (mclaren periode) voor iedereen (trage, snelle teams, zelfs ferrari) aan de kant als hij op dat ogenblik niet sneller was dan hun.
@StijnB: Ik denk dat Lewis Hamilton de grootste Senna fan is van alle huidige Formule 1 rijders. Dat kun je onder andere zien aan de geel kleurige helm van Lewis en de enorme hoeveelheid kennis over Senna van Lewis.
@BaySideBlueBoy: Mwah, dat betwijfel ik. Lewis is inderdaad een ontzettend groot fan, maar ik denk dat neefje Bruno toch net een iets grotere fan is.
Een van de betere TopGear shows. En ze zijn eigenlijk al nooit slecht. :D
Tom Cruise vond ik weer erg irritant.

Ik vond de Sennadocu wel oké, zowel de goede als slechte eigenschappen van die man laten zien in plaats van het altijd ophemelen.
Matige aflevering, het leukste gedeelte (topgear challenge) hebben ze gewoon overgeslagen.. Docu over Senna is leuk als je van formule 1 houdt, maar zend het dan uit op NGC en niet tijdens top gear. tom cruise was nog humorlozer dan ik had verwacht, misschien kan hij beter docu’s over scientology gaan houden.
Het absoluut niet objectieve TopGear gaat mij de neus uithangen inmiddels. Zo voorspelbaar is het ook inmiddels dat Engels auto’s en coureurs altijd beter is/zijn in hun ogen.
@rwd: Je komt er na 10+ seizoenen achter dat Top Gear geen objectief autoprogramma is? LOL!
@rwd:

Ze hebben gisteren Ayrton Senna tot nummer 1 coureur aller tijden uitgeroepen, een Braziliaan…
Waarom lees ik hier over ‘Top Gear nieuwe stijl’.

Wat is er veranderd dan?
anonymous coward
@rwd, hoezo? Senna was toch echt braziliaan, en jezza was om..

anyway, matige aflevering, het senna-stuk was mooi en interessant om te zien, de fiets-porsche wel aardig, maar verder was het allemaal nogal saai, weinig vermaakswaarde, wat ik wel van TG gewend ben.

Hopen dat ze volgende week weer iets om te lachen hebben
(en ja, Senna rijdt mensen van de baan af en wordt de hemel ingeprezen, schumacher doet eens wat en is meteen de onsportiviteit zelve.. beetje krom)
@anonymous coward:

Zo te zien heb je een IQ dat niet groter is dan je schoenmaat.
Wanneer is de herhaling op de BBC?
Ik was in Duitsland voor die kakrace en vergeten de aflevering op te nemen.
@Merry: Vanavond 20.00 op BBC2.
Inderdaad, beste aflevering in tijden. Het ging ook echt over auto’s deze keer. Hulde. Hopelijk houden ze dit vast!
Ik was vooral verbaasd dat de Supersport naar de top van het lap times board ging…. jullie niet dan?
Met afstand de beste van dit seizoen tot nu toe !
Al was het maar omdat de supersport te zien was !
Ik ben een btje verliefd op mevr. Diaz.
Wat verder opgevallen is : Veyron SS gaat hard en Senna is the daddy.
@ Hupke en BaySideBlueBoy
Rijden met Senna’s F1 leverde in mijn ogen geen bijdrage aan de aflevering. Net zo min als lovende woorden van een jochie met ook een geel helmpie. Had zelf liever meer beelden van toen of extra commentaren van toenmalige concurrenten of medewerkers gehoord. In mijn opinie is bij Top Gear elk excuus goed om Lewis even in de spotlights te zetten…
Ik heb soms de indruk dat ze voor dit seizoen nieuwe scenaristen in dienst hebben genomen. (Moet deze aflevering nog zien, btw)
Ik vond het een goeie aflevering, maar ik ben vooral content dat dit seizoen in z’n geheel al goed is. Want de vorige seizoenen vond ik toch minder goed. Ik zie er wel naar uit om volgende week de italia en sls in clarkson zijn handen te zien.
Als je toch iemand in die Honda laat rijden, laat Bruno Senna dat dan doen…
Die reportage over Senna was karig. Wat me ook tegenviel is dat hij Prost in de eerste bocht expres van de baan reed.
Als je op zo’n manier moet winnen… Senna is qua aanzien dan ook behoorlijk gezakt.

Verder was Cameron extreem lekker en Tom gedroeg zich eindelijk volwassen. Die laatste bocht van hem was episch.
@svennos: inderdaad, hij doet zelfs 1,5 second af de tijd van de gewone veyron. Toch wel vreemd dat zo’n zware auto het snelste rond is.
Ga toch fietsen, die hele aflevering was het grootste uithangbord van afdeling marketing BBC ooit…

En dat stuk over Senna was al helemaal takke!
Scooperdepoep
Na 2 jaar eindelijk weer eens een goeie aflevering waarbij ik niet in slaap viel… de briljantste inhaalactie in het Senna-item is wel die vanm Piquet!!!! hahaha sliding met 200+ km/uur ;- )

Vond Senna zelf, net als Shumi, altijd erg onsportief.
Erg goeie aflevering inderdaad :D
Dankjewel Vince, zelfs voor Tom Cruise.
In de F1 is winnen belangrijker dan meedoen. Sportiviteit is leuk in de recreanten competitie.
Of je kijkt hem via destift.nl. Daar staan ze allemaal. Hier de laatste:
http://www.destift.com/media/2010/07/26/top-gear-s15e05/
Excusez, DeStift.com
anonymous coward
@magister

Omdat ik kan genieten van een beetje laagdrempelig vermaak? Get of you high horse… Als ik een inhoudelijk programma met goede en gedegen informatie over auto’s zoek, weet ik dat ik bij TG niet moet wezen, ook al is het wel mn favoriete programma.
Weet niet of dit werkt maar dit is een goede torrent in HD en heel snel binnen:
magnet:?xt=urn:btih:UPMRGFUS322IUIU472SG2VTYTQBJPJLB
Dit werkt duys voor geen meter.
beide post mogen verwijderd worden.
@ iedereen over Senna’s zogenaamde “onsportieve” gedrag & vergelijkingen met Schumi..

Senna zijn gedrag vergelijken met dat van een Schumacher is appels met peren vergelijken.. zoek de voorgeschiedenis op over de Senna & Prost incidenten alvoren uw oordeel klaar te hebben.. :D

Geweldig om die oude beelden weer eens te zien. Was ook weer lachen met Hamilton..
Wat vooral opviel is dat Senna na al die jaren nog steeds niets van zijn magie heeft verloren, bij de afsluiting van het programma die normaal met een uitbundig dag zeggen van Jezza en applaus gepaard gaat was er nu gereserveerdheid van zijn kant en het publiek was helemaal stil…

Zelfs mensen die hem niet actief gevolgd hebben begrijpen instinctief wat een uitzonderlijk mens hij was.
dus de F1 heeft weer een beetje aan populairiteit gewonnen ..

daar zal de FIA heeeeeel blij mee zijn ..
@lincoln: Neuh, het beeldmateriaal van vroeger heeft me alleen maar meer doen beseffen hoe saai het huidige F1 is.
Senna had gewoon dikke schijt aan sportiviteit. Wat ook een zekere held-imago met zich meebrengt. Ik vind dan ook Senna beste.! Hij had gewoon 1 doel en dat was winnen,en hij had er alles voor over.!
Naja waarom vind iedereen Diaz zo geweldig.? Ze is helemaal vol gespoten met botox, ben ik nou de enige die dat ziet..? :S En ze komt ook niet bepaald slim over.
Goede aflevering! En ik kan altijd wel genieten van Mw. Diaz!
Het was een mooie aflevering.
Voor degene die de aflevering in HD willen zien kan je alle afleveringen downen op http://www.finalgear.com (torrents)
Alle hop, de stok in het hoenderhok.

Senna wordt geëerd als de Grootste omdat ie dood is. Moest hij nog leven en gewoon op pensioen gegaan zijn was hij gewoon een Grote geweest.
Laat Schumi nog een keer hoog scoren in de F1, en laat hem dan tegen een betonnen muur kwakken, en hij zal dan de Grootste zijn.

Sorry hoor, maar zo is het. Postuum ben je altijd de Held des Vaderlands.
Wat een lekker ding is dat zeg …die Cameron Diaz. Ik lust er wel een meter stront van en dan mag ze er een liter zeik bij geven om het weg te spoelen.;-)
Goed show zeg, geen bullshit maar gewoon lekker knallen!
@ Dennis

Sick dude!
Wat is het ook een lekker mens, die Cameron Diaz. Mooie donuts. Jammer dat Tom Cruise erbij is. Die is ver over z’n datum heen en mag nu gaan genieten van zijn pensioen.
Voorbij aan de discussie Senna Schumacher, wat een persoonlijkheid… Zowel op als naast de baan, wat een mens.
Het was inderdaad een mooie aflevering… Alleen waren Tom Cruise en Cameron Diaz soms wat te enthousiast naar mijn goesting… verder ook wel leuk om die docu van Senna te zien… Ik wist niet dat ie zo competitief was dat ie de anderen van de baan reed en anderzijds was ie dan wel zo begaan dat ie met z’n wagen stopte om te gaan helpen…
Degene die een beetje klakkeloos lopen te jammeren over Senna en het eraf rijden van Prost in 1990 dan moeten jullie bedenken dat daar een hele filosofie achterzit.

Het jaar daarvoor in 1989 werd Senna met een zwakke reden, het zogenaamd afsnijden van de chicane na de 130R bocht gediskwalificeerd door de wedstrijdleiding…de man daarachter is een Fransman genaamd Balestre en wie was in die tijd bij Mclaren de rivaal van Senna….juist de Fransman Alain Prost. Senna had dus eigenlijk 4 ipv 3 wereldtitels moeten hebben. In mijn ogen is dat nog steeds een politiek spel geweest…buiten dat Senna en Balestre zijn nooit goeie vrienden van elkaar geweest!!!
@P@trick:
Dit ben ik helemaal met je eens…
Er zijn helaas veel mensen die nog geen F1 keken toen Senna aktief was dus kennen ze ook niet het hele verhaal.

Ik vond het weer eens een geweldige aflevering, was weer eens iets anders dan normaal…
handig dit!
Voor de mensen die het nog ff op TV terug willen zien, de herhaling is nu net bezig op BBC2.
De documentaire over Senna was prima, maar had helemaal niks met Top Gear te maken. Juist het feit dat ze samen slap lullen en ruzie maken, dat is Top Gear. Iedereen die een objectief of serieus autoprogramma wil zien, gaat toch lekker naar RTL Autowereld kijken.

Diaz en Cruise waren niks bijzonders. Die tijden zullen ook vast snel weer verbeterd worden, dus het is geen uitzending die bij mij zal blijven hangen.

Dat item in de tweede uitzending van dit seizoen, de trackday 4-door-saloons met de tweedehands M3, de 190 en de Sierra Sapphire Cosworth, dat was het echte Top Gear!
@Johan325:

RTL autowereld objectief en serieus??!! Laat me niet lachen, da’s het meest gesponsorde en afhankelijke autoprogramma dat er is.

on topic: vond zelf het item met de trouwauto’s van vorige week helemaal top!
Hoe kan een afvlevering met die loser Tom Cruise nou goed zijn? EN dan, een item over cheating Ayrton Senna, die andere courerus op hun bek sloeg als hem iets niet zinde?
Nee, dit was eigenlijk een erg saaie aflevering.
@Johan 325:
Alle Nederlandse autoprogramma’s worden sinds jaar en dag gesponsort door het Nederlandse bedrijfsleven en dan met name door de autoimporteurs. Ooit wel eens een onvertogen woord over Opel gehoord, om maar een voorbeeld te geven? Zonder sponsoring geen autoprogramma en dat begon al in de tijd van de Heilige Koe.

TopGear daarentegen is vwb commentaar op de auto’s altijd wel onafhankelijk. Al worden ze gesponsort door een importeur, als de auto niets is in de ogen van Clarkson & co, dan melden ze dat ook.
Hoe zielig is Senna… Gewoon zijn concurrent uitschakelen zodat hij kon winnen. Als ik de FIA toen was, had ik hem zijn punten afgepakt.
@ Super458

Hij dwong rijders in een benarde situatie en liet het aan hen over of het een aanrijding zou worden. Als zelfs zijn grootste concurrenten dat over hem vertelden, hoe kan u dan tot de conclusie komen dat hij andere rijders ‘er gewoon af rijdt”. Omdat 1 crash 10 keer herhaald wordt, daarom? En dan ook echt uw commentaar ‘hoe zielig’. U moet u gaan schamen, overduidelijk totaal geen verstand waar u over praat.Ik zou mij maar eens beter inlezen als ik u was, aangezien uw opmerking kant nog wal raakt.
@ Johan325:

Vind dat je helemaal gelijk hebt. Los van het feit of Senna nu ‘de grootste’ is of niet, kreeg ik sterk het idee dat ze even geen inspiratie voor zelfgemaakte reportages hadden. ‘Ow, dan pakken we toch even die documentaire over Senna uit het schap, dan zijn we een halfuurtje verder’. Mooi om oude F1-beelden te zien, dat zeker, maar ik zet Top Gear op omdat ik een gast met een te groot hoofd, een klein mannetje en suffe gast compleet subjectief over auto’s wil horen praten. Wel hulde dat ze Cameron Diaz op die bank zetten. Zat er nog iemand naast ja?
Ik heb net de aflevering gezien, ik vond het niet een hele bijzondere aflevering. Die race in de sneeuw was vermakelijk maar ongeinspireerd, en daarmee was de toon voor de aflevering gezet. Bugatti stuk was precies het zelfde als de eerste keer, Cameron Diaz is lekker als je 14 bent, Tom is een idioot. Senna ken ik niet omdat ik 5 was toen hij overleed, maar hij kwam in dat stuk over als een onsportive l**.

Mijn mening dus…
TheIceman2009
de enige keer dat ik senna’s style nog heb terug gezien was vorig jaar bij Van Der Zande in brits F3 maar zoals het er nu uitziet komt hij niet in F1 ):
Nou, vandaag hebben de Schumacher fans weer een moment kunnen zien om trots op te zijn.. Schumi die bijna opzettelijk Barrichello de muur in drukt… voor iedereen die nieuw is in de F1 zou dit tot een schorsing voor meerdere wedstrijden of zelfs tot het intrekken van de Superlicentie hebben geleid. De hufter wordt maar 10 plaatsen terug gezet… ik denk dat mensen die roepen dat Senna onsportief was nog maar eens naar het fragment van vandaag mogen kijken. Schandalige actie en ik hoop dat Schumi de rest van het seizoen zonder punten afmaakt en dan weer opzout naar de golfbaan of zo. Dit soort acties in een hooguit matig seizoen (geklopt worden door Rosberg, no less…) doet vooral afbreuk aan de mans fantastische carriëre (met af en toe een zwart vlekje…)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).