Nederlander tankt vaker verkeerd dan Belg

Auteur: , 36 Reacties

Het blijft een eeuwige strijd: Nederlanders vinden dat Belgen dom zijn en andersom. Vandaag een berichtje in het voordeel van onze zuiderburen: vorig jaar pakten meer Nederlanders het verkeerde slangetje bij het benzinestation dan Belgen. Moehaha: "Waarom hebben Belgen zout en peper in de auto? Voor het geval ze hem in de soep rijden", "Vorige week is er in België...

een auto tegen een boom aan gereden. Alle acht inzittenden zijn overleden. Vier tijdens het ongeluk en vier tijdens de reconstructie”, “Een Belgische vrachtwagen van drie meter hoog komt bij een viaduct van 2,80 meter hoog. Zegt de chauffeur tegen zijn bijrijder: “Kijk jij eens of er politie in de buurt is, anders rijden we er snel onderdoor””, ” Wat is het nieuwste verkeersbord in belgië? Einde rotonde.”

Jawel: ook Belgenmoppen over autorijden zijn er zat te vinden. Helaas mogen de Belgen vandaag om ons lachen: wij Nederlanders tanken vaker de verkeerde brandstof dan Belgen.

Vorig jaar moest de ANWB zo’n 25.000 keer uitrukken om een tank leeg te halen. Wow! Dat is haast zeventig keer per dag! In Belgie, waar wel ff wat minder mensen wonen, maar goed, bleef de teller hangen op ongeveer de helft. Dus een puntje heeft de Belg vandaag wel. Gelukkig zijn er landen waar nog meer verkeerd spul in de tank wordt gemikt: in Frankrijk (niet tien keer meer inwoners dan Nederland) ging het bijvoorbeeld wel 200.000 keer mis. (Via: telegraaf.nl)

Alles bij elkaar gaat het dus in Europa honderden keren fout per jaar. Waarom installeren niet alle autofabrikanten dan gewoon een systeem waarbij het niet fout kan gaan? Bestaat al lang36 reacties

ik snap niet hou je dat kan voorhebben

is dat van dommigheid ofzo? staat altijd in koeien van letters aan de pomp
Alweer een voordeel voor elektrische Auto`s!
@Ruben00: Dat is dan het eerste voordeel, jammer van de hogere kosten, milieubelasting, lagere bruikbaarheid door actieradius, net zo hoge uitstoot en verontreiniging cradle to grave, en eerdere absoleetheid doordat lithium eerder op is als benzine.

Dus voor iedereen die van plan is vaker dan 50x verkeert te tanken koop een electrische auto dan istie namelijk goedkoper en ben je gemiddeld nog maar 4x zo lang bezig bij de pomp.
Gebeurt dus meestal door mensen die ineens in een andere auto rijden en bijv. altijd benzine tanken. Bij je eigen auto waar je al lang in rijdt zal dat waarschijnlijk niet zo snel gebeuren ;)
anonymous coward
@laurens

Macht der gewoonte? elke week twee keer met de leasert diesel tanken en dan die ene keer in de maand met de mx5 bij de pomp weer naar de diesel grijpen?

Is mij overigens (nog) niet gebeurd.. rij alleen benzine momenteel
Ontopic: Zoals anonymous coward zegt; de macht ter gewoonte toen ik voor het eerst Diesel reed en moest tanken stond ik ook al met de euro 95 in de handen. Mensen die altijd de zelfde brandstof rijden en verkeerd denken tja dat is gewoon oerdom.
Ruben:

Tja, of juist niet als je bijv. in het buitenland komt (vs) met ineens 110 volts aansluitingen. Kan de ellende misschien nog groter worden ;)
@Chapp: met een elektrische auto kom je niet eens in het buitenland, dan is de accu al leeg ^^
Tof dat je dit artikel meteen in het belachelijke weet te trekken door er wat goedkope mopjes bij te gooien. daar zijn andere forum voor me dunkt.
Journalistiek van de bovenste plank dit.
@Pixed:

Zeur niet man. Waarom kan er geen grap gemaakt worden. Als je alleen serieus nieuws wil, ga dan lekker een automotive sector/branche blad kopen.
@ Pixed
Dit is Autoblog hé, het succes zit hem net in het humoristisch sausje…
the-budel-guy
ons pap 8 weken geleden na een vermoeiende dag van 1000 kilometer op de autobahn voor het werk moest de audi vol getankt worden dus stopt hij bij het tank station en gaat tanken tot hij zag dat die diesel wel erg duur was had hij al 10 liter benzine er in gegooid snel gestopt en veder vol met diesel gegooid motor werd alleen iets warmer en heel snel die tank leeg gereden.
Rofl die mop van die vrachtwagenchauffeur ^^
Gek he, in Belgie rijd 90% ofzo Diesel… waarom omdat een diesel maar een paar tientjes duurder is in de wegenbelasting dan een naft (benzine) Als jij vanaf kleins af aan al weet dat je die zwarte slang moet pakken dan pak jij die zwarte slang gewoon.

niet zo moeilijk.
Ford Mondeo heeft al enkele jaren een speciale vulhals zodat je nooit de verkeerde brandstof kan tanken. Snap ook niet waarom niet alle auto’s dit systeem hebben!
@mrp

Een Fordrijder is dan ook dommer dan gemiddeld.
@Bob:

En waar rijden intelligente mensen dan in?
@mrp

kan je even kort uitleggen hoe dit werkt?
Door de vulhals smaller te maken kan je vermijden dat iemand diesel in zijn benzine tank gooit. Maar andersom ?
@Invictus66:

FordEasy Fuel
Mensen vullen de tank van hun auto soms met de verkeerde brandstof. Het is zo gebeurd – maar niet in een Mondeo. FordEasy Fuel is een doploos tankvulsysteem met een voorziening die het verschil herkent tussen de brandstofslangen van benzine- en dieselpompen. Hiermee kunt u de tank alleen vullen indien de juiste vulslang in de tankopening is gestoken.

http://farm3.static.flickr.com/2693/4393314088_522c71e6c8.jpg
Het lelijke eendje
Hoe krijg je 20 Nederlanders in een Mini?
Je gooit er een mundstukje van 1 euro in.
@Het lelijke eendje: Hoe krijg je 20 Belgen in een Mini? Roep: “De bus gaat vertrekken!”
rontonde= rotonde
Waarom vinden die Hollanders die Belgenmoppen altijd zo goed?
Omdat ze zo goedkoop zijn! :-)
Belgen hebben 11 miljoen euro geïnvesteerd in een electrisch vliegtuig; 1 miljoen voor het vliegtuig, 10 miljoen voor de stroomsnoer… :)
Moppen over en weer is gewoon een beetje gezonde competitie en moet kunnen toch.
Voetballen hadden we al eens geprobeerd maar dat was niks ;)
peter - italia
ik giet regelmatig het verkeerde goedje in de tank… bij de lokale pompstations schenken ze alleen junglejuice.

voor 99 octaan (italiaanse V-power)moet ik naar de snelweg…
@Count_Orlok: Heb het aagepast! Bedakt!
En met al die Nederlanders die in België wonen, moeten we er niet verbaasd om zijn dat jullie onze cijfers ook naar de zak helpen.
Het enige wat ik tot nu toe heb getankt is lpg, dat gaat niet zo snel fout gelukkig. ;)
Is me 1 keer overkomen. Met m’n gedachten er niet bij, net een aantal keer geswitcht van diesel naar benzine en terug, en bam! Plots 95 in m’n tank in plaats van het goedkopere broertje.
hollander op een drie wieler? een stuntman!!
belgen zijn gewoon slimmer
Er rijden hier relatief veel vrouwen.
Je bent dan ook dommer dan dom wanneer je de verkeerde brandstof tankt..

Dat is tenminste 1 ding wat zeker is.
Wat een stel Belgen die Nederlanders!
steven simons
Ik dacht dat V.W. ook een speciaal systeem heeft dat “vergissen” onmogenlijk maakt ! ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).